Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Xiaomi Redmi Note 10 Pro: огляд 8 параметрів і 5 фішок

Дата публікації: 18.05.2022 11:53
Дата оновлення: 12.07.2023 11:43

Просунутий за специфікаціями та доступний за ціною — чи можна поєднати це в одному гаджеті? З'ясуємо на прикладі смартфона Xiaomi Redmi Note 10 Pro, огляд допоможе проявити його силу та слабкості.

Смартфон Xiaomi Redmi Note 10 Pro

Основні технічні характеристики

Почнемо огляд Xiaomi Redmi Note 10 Pro з головного:

Параметри
Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Дисплей 6,67″ Amoled DotDisplay, FHD+, 120 Гц
Qualcomm Snapdragon 732G, 8 ядер, до 2,3 ГГц
прискорювач Adreno 618
Оперативна пам'ять 6 або 8
Процесор Гб
Графічний 8 + 8 + 5 + 2 Мп
Фронтальна камера 16 Мп
Акумулятор 5020 мАч
Безпека сканер відбитків пальців, розблокування по обличчю
Операційна система MIUI 12 на базі Android 11
Звук стереодинаміки
Захист корпусу  IP53

Це цікаво: Огляд Xiaomi 11T: 8 ключових моментів та відмінності від Xiaomi 11T Pro

Дизайн та ергономіка

Збірка першокласна, між склом та каркасом прозір немає. Передню сторону традиційно займає екран (86% поверхні), який оточують невеликі чорні рамочки. Виріз під фронталку робити не стали, помістили її в акуратне «вічко» по центру у верхній частині дисплея.

Передня панель Xiaomi Redmi Note 10 Pro

«Спинка» виконана з розжареного скла, має ліофобне покриття, сліди від пальців якщо залишаються, то легко стираються. Для порівняння, Галаксі А52 від Самсунг коштує трохи дорожче, ніж Note 10 Pro, при цьому задник у нього пластиковий.

Задня панель і рамочки з боків смарта глянцеві та гладенькі, тоді як верхня та нижня грань матові, трохи шорсткі на дотик. По периметру телефон має пластикову окантовку. Виглядає конструкція показно і в руці лежить добре, але через гладкість скла ззаду є ймовірність вислизання гаджета з долоні, тому краще упакувати його в чохол або накладку. До речі, звичайна силіконова вже є в комплекті.

Головний креатив у дизайні смарта зосереджений на тильній панелі, а саме — блоці камер. Він поміщений на 2-ступінчастий прямокутний п'єдестал у верхньому лівому кутку. Найбільший і за мегапікселями, і за розмірами «вічок» — основний модуль, який додатково виділений сріблястим обідком. Інші детектори розташувалися трохи нижче на плашці. На нижньому ярусі блоку знаходиться світлодіодний спалах + датчик світла. 

Задня панель Xiaomi Redmi Note 10 Pro

Зліва у смарта тільки слот для сімок. Він тут повноцінний, з окремими місцями для nano SIM та флешкартки. 

Ліва сторона корпусу Xiaomi Redmi Note 10 Pro

Праворуч знаходиться кнопка, що поєднує функцію включення та розблокування гаджета відбитком пальця власника. Поряд розташувалася клавіша, за допомогою якої можна зменшувати або збільшувати гучність, також за її допомогою можна спускати затвор камери.

Права грань корпусу Xiaomi Redmi Note 10 Pro

На верхній грані відвели місце під mini-jack, мікрофон, динамік та ІЧ-порт. На нижній — ще один мікрофон, юсбішний Type-C роз'єм та другий динамік, який разом із першим утворюють стереопару.

Нижня грань корпусу Xiaomi Redmi Note 10

Цей редмік вийшов досить вагомий як за габаритами (164×76,5×8,1 мм), так і по вазі (193 г). Можна вибрати варіант у блакитному, бронзовому та сірому забарвленні. Попри однотонність, задня скляна поверхня гарно переливається на світлі. Повний вологозахист корпус не отримав, тільки від бризок та пилу за стандартом IP53.

Камера

У цьому блоці 4 сенсори. Головний з яких — 108-мегапіксельний, причому від «Самсунг». Його доповнюють модулі:

  • надширик 8 Мп,
  • телемакро 5 Мпікс,
  • датчик глибини 2 Мп.

Також у блоці камер є спалах, його можна зробити автоматичним або увімк/викл вручну. За замовчуванням камера знімає 12 Мпікс, на 108 Мпікс потрібно окремо переходити в меню. У режимі «Фото» можна в один клік перейти на надширик або зробити подвійне наближення об'єкта.

Знімання на основну камеру 108 Мп Xiaomi Redmi Note 10 Pro

Враховуючи, що смарт все ж таки середньобюджетний, на оптичній стабілізації під час фільмування відео заощадили. Є тільки електронна, яка включається за 1080р і 30 кадрів на секунду. Якщо знімати відоси в 4К або за 60 к/сек, доведеться обійтися без стабілізації. Або користуватися додатковими гаджетами під час знімання, наприклад ручним стедікамом

Фронталка одна, на 16 Мпікс. Різні «покращувалки» і ефекти в меню дозволять прикрасити фоточки, а ІІ додасть їм яскравості та контрасту. Любителів знімати при поганому освітленні порадує наявність нічного режиму. Передній модуль може писати відоси в 720p або в 1080 р., максимум при 30 к/сек. Додатково відповідає за можливість розблокування обличчям.

Менюшка камери має стандартні вкладки «Профі», «Фото», «Відео», «Портрет». Щоб покреативити під час фільмування, наприклад, зробити подвійне або уповільнене відео, клонувати об'єкт у кадрі, перейдіть до розділу «Ще». 

Стаття, що допоможе: Як правильно вибрати стедикам: який краще — 4 нюанси

Дисплей

Економічний та чіткий — це все про нього. «Ксіомі» вперше в лінійці «Редмі» використовували не IPS, а «Амолед» матрицю. 

Екран смартфона Xiaomi Redmi Note 10 Pro

Великий 6,67-дюймовий економно витрачає заряд батареї, не спотворює відтінки та має підвищену частоту оновлення. Дозвіл, як у Galaxy S21, 2400 на 1080 пікс. Для більшої міцності екран захищений склом Gorilla Glass.

У налаштуваннях можна встановити герцовку дисплея 120 або 60. Причому, підвищена частота реально відчувається не тільки в іграх, але і при повсякденному користуванні пристроєм. Це відсутність гальмування інтерфейсу, плавність прокручування сторінок. 

Максимальна яскравість досягає 1200 ніт, стандартна майже вдвічі менша. Але цього цілком достатньо, щоб навіть за яскравого сонця з екрана можна було читати інформацію. Точнішої передачі відтінків вдалося досягти завдяки використанню кінематографічного колірного охоплення DCI-P3. Подібні параметри встановлені у профілі «Авто» та діють за замовчуванням. Але можна перейти на «Стандартний» та використовувати колірний простір sRGB.

Є функція «Активний екран» з можливістю відбивання часу, дати, % заряду батареї, що залишився. Але все це видно на вимкненому дисплеї лише протягом 10 секунд після торкання. У налаштуваннях можна деактивувати, щоб заощадити заряд акумулятора.

Продуктивність

Всередині «Ноут 10 Про» чипсет середнього рівня Snapdragon 732G. Восьми ядерник розганяється максимум до 2,3 ГГц. Виготовляється за 8-нм техпроцесом. Вбудована графіка від Qualcomm «Адрено» 618. 

Подібної «начинки» більш ніж достатньо для виконання щоденних та робочих завдань, пограти теж можна. Наприклад, World of Tanks Blitz чудово йде на ультраналаштуваннях графіки й видає ФПС на рівні 60.

 Ігри на Xiaomi Redmi Note 10 Pro

За кількістю оперативної пам'яті є 2 варіанти «Редмі Ноут»: на 6 або 8 гігів. Вбудована пам'ять може бути 64 або 128 Гб. Кому цього замало, може встановити microSD до 512 гігів. Якщо збираєтеся робити багато знімків на 108-мегапіксельний основний сенсор, відразу краще вибирайте модель з великою кількістю пам'яті.

Програмне забезпечення

Гаджет базується на одинадцятому «Андроїд». Власні фішки в інтерфейс бренд впровадив через оболонку MIUI 12. І це не останнє оновлення системи, як мінімум, ще парочку на Редмі Ноут 10 Про прийде обов'язково.

Інтерфейс Xiaomi Redmi Note 10 Pro

У MIUI досить зручний і приємний оку інтерфейс. Система багата на налаштування користувача. Чим цікава саме 12 версія:

  • Новий центр управління, який викликається свайпом зверху вниз, ще більш розширений, з можливістю додавати та видаляти значки з нього. Можна повернутися до стандартного ЦП через налаштування гаджета.
  • Плавучі вікна з повідомленнями — якщо потягнути їх вниз, відкриється мініверсія програми, звідки надійшло повідомлення. Такі вікна можна перетягувати куди треба на екрані.
  • Темна тема — під час активації навіть ті програми, які її не підтримують примусово переходять у чорні тони. 
  • Супершпалери — поки що доступно 2 варіанти «Земля» і «Марс». Фішка в тому, що зображення не статичні, а анімовані й при кожній взаємодії з екраном рухається і змінюється.

Розробники попрацювали з анімацією, іконками та зі шрифтами — дванадцята MIUI вийшла справді оновленою. 

Дізнайтеся: 6 причин, чому смартфон швидко розряджається

Батарея

Має дуже гідний запас місткості — 5020 мАг. На добу-півтори активного використання смарту, враховуючи енергоефективність Амолед-екрану та середній за потужністю чипсет, заряду акумулятора вистачить. У налаштуваннях є пункт «Економія енергії», що дозволяє продовжити працездатність смарта на кілька днів.

Заряд батареї Xiaomi Redmi Note 10 Pro

Підзарядка здійснюється через юсбішний провід та блок на 33 Вт. Все це є у комплекті. Бонус від виробника — зарядка не проста, а швидка. За пів години акумулятор наповниться до 59%, а за 75 хвилин — на всі 100%.

Зв'язок і комунікації

«Ноут 10 Про» підтримує використання 2-х сімок, причому жертвувати однією для установки флешкартки не потрібно. Діапазон до 4G. Бездротові модулі в повному комплекті:

  • зв'язок і передача інформації — двох діапазонний Wi-Fi (2,4 і 5 ГГц) і «Блютуз» версії 5.1.;
  • навігація — GPS та ГЛОНАСС у діапазоні L1, Galileo (сигнал E1), «Бейдоу» B1.

За допомогою смарта можна оплачувати покупки, використовуючи НФС, а ІЧ-порт дозволяє перетворити телефон на універсальний пульт дистанційного керування.

А ви знаєте: Як платити смартфоном: 3 системи оплати

Звук

Улюблені треки, ігри, фільми, відео на «Ютубі» — все це відтворюється на смарті з гідним звучанням. «Ноут 10 Про» оснащений парою динаміків, які розташувалися на верхньому та нижньому торці корпусу. Звук стерео, чистий та гучний. Підтримка цифрового звучання високої роздільної здатності.

Якщо зайти в «Звукові ефекти», можна не тільки відрегулювати гучність, але й увімкнути/вимкнути Dolby Atmos, скористатися еквалайзером та іншими допомогами. Не забув виробник також про звичний та зручний мініджек. Роз'єм знаходиться на верхній грані й дозволяє швидко підключати дротові навушники.

Фішки та особливості

Чим цікавий десятий просунутий «Редмі»:

  1. Топовий дисплей. Це «Амолед» зі всіма «плюшками», що випливають звідси: економія заряду акумулятора, красиві, насичені кольори, мінімальне мерехтіння, так ще й з можливістю включити оновлення 120 Гц.
  2. Чудові фотомодулі. Головною фішкою залишається сенсор на 108 Мпікс, як у 11T Pro, але і, в цілому, камера у смарта досить просунута, з безліччю ефектів, програмними «поліпшалками», можливостями вибрати відповідний режим для отримання хороших знімків.
  3. Гарний час автономності. Тут залучений цілий комплекс: місткісна батарея з можливістю швидкої підзарядки, енергоефективний екран і процесор, додаткові режими для економії енергії.
  4. Стереозвучання. У відносно недорогих смартах виробники зазвичай обмежуються монозвуком, але «Сяомі» розуміють, що сучасні смарти — багатозадачники, тому позбавляти їх стерео буде неправильно. 
  5. Фішки системи. Клонування програми, довгі та короткі скриншоти, жести або кнопки, запис дзвінків, можливість відключити рекламу у вбудованих додатках, зміни вигляду робочого столу — оболонка MIUI має безліч можливостей, що дозволяє користувачеві підлаштувати гаджет «під себе». 

Цьому смарту є що запропонувати користувачеві, хоч меломану, хоч геймеру, хоч селфісту. Xiaomi Redmi Note 10 Pro порадував на огляді просунутою «начинкою» та крутими фішками. Додайте до цього доступний цінник і отримайте ідеальний варіант смарта для охочих отримати від телефону багато, не витрачаючи величезних сум.

Коли потрібно вибрати найкращий: OPPO або Xiaomi: порівняння телефонів по 7 параметрам

Коментарі
Залиште коментар
Категорії