Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд Xiaomi 11T: 8 ключових моментів та відмінності від Xiaomi 11T Pro

Дата публікації: 13.01.2022 12:09
Дата оновлення: 20.02.2023 14:08

Флагмани за прийнятними цінами — це до «Сяомі». Дозвольте уявити — модель 11 Т. Судячи з заяв компанії, у смартфоні маса переваг: яскравий екран, класні камери, хороша автономність, пристойна продуктивність. Чи це так насправді, покаже огляд Xiaomi 11T.

Смартфон Xiaomi 11T Meteorite Gray

До речі, новинка вийшла у компанії старшого «брата» — «Про-версії». Тому в кінці порівняємо обидві моделі та знайдемо відмінності між ними.

Основні характеристики

Серія Т — молодші флагмани «Ксіомі». При цьому характеристики у 11 Т цілком собі топові:

Параметри
Xiaomi 11T
Дисплей AMOLED DotDisplay, 6,67"
Роздільна здатність екрану 2400 x 1080 FHD+
Частота оновлення дисплея 120 Гц
Оперативна пам'ять 8 ГБ
Вбудована пам'ять 128 ГБ або 256 ГБ
Процесор MediaTek Dimensity 1200-Ultra, 8 ядер, до 3,0 ГГц
Основна камера 108 Мп+8 Мп+5 Мп
Фронтальна камера 16 Мп
Акумулятор 5000 мАч
NFC є
Безпека бічний сканер відбитка пальця
Операційна система MIUI 12,5, Android 11
Бездротові інтерфейси Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2

Незвичайний смартфон: Samsung Galaxy Z Fold 3: огляд 8 його особливостей

Зовнішній вигляд

11 Т — такий собі прямокутник з акуратно заокругленими куточками. Торці зроблені із пластику. Матовий з боків, на верхній грані смартфон отримав глянсову вставку. На ній знаходяться динамік, ІЧ-порт та мікрофон.

Задня кришка — скляна. Виробник пропонує 3 варіанти забарвлення корпусу зі своїми особливостями дизайну:

  1. сірий — кришка з малюнком під шліфований метал;
  2. блакитний — з цікавим градієнтом;
  3. білий — виглядає свіжо й ошатно внаслідок світлого відтінку та глянсової кришки.

На тильній панелі, збоку, розмістився прямокутний блок камер, що складається з двох частин. На нижній розташувалися спалах, датчик фокусування та мікрофон для запису. Верхня складається з трьох очок основної камери. Попри «багатошаровість», блок фотомодулів зовсім небагато виступає над поверхнею.

На праву сторону корпусу винесено кнопку живлення, куди вбудували скан відбитків. Працює швидко та стабільно. Тут же клавіша регулювання гучності звучання. Протилежний бік залишили вільним від будь-яких елементів. На нижню грань помістили ще один динамік, мікрофон, роз'єм USB Type-C та лоток для 2 сімок. Можливості встановлення карти пам'яті в цій моделі немає. Для аудіоджеку місця також не знайшлося.

За розмірами 11 Т вийшов трохи товстішим, ніж 11 Lite (8,8 мм у порівнянні з 6,8 мм). Та й за вагою додав — 203 р., а «лайтова» версія — 158 р. Висота телефона дорівнює 164,1 мм, ширина — 76,9 мм. Про вологозахист корпусу нічого не заявлено, тому краще відразу запакувати телефон у чохол або хоча б взяти накладку на спинку.

Можемо допомогти: Що робити, якщо телефон впав у воду: 3 можливі проблеми після намокання

Камери

Гордість моделі — основний 108-мегапіксельний сенсор. На додаток до нього йде надширик на 8 Мпікс та телемакро 5 Мп. Останній вміє фокусуватися з відривом 3-7 див від об'єкта. Окрім фоточок, може робити макро-відео. Надширик захоплює в кадр максимальну кількість всього навколо, що не дивно за наявності 120-градусного кута огляду.

Камери смартфона Xiaomi 11T

Парочка фішок основного модуля під час відеознімання:

  • Пише при 30 кадрах за секунду HDR-видосики в 4К;
  • підтримує можливість запису уповільнених роликів у роздільній здатності 720p або 1080p;
  • має безліч кінофільтрів, наприклад, «Паралельний світ» або «Магічний зум»;
  • добре працює шумодав при запису відео зі звуком.

Камери не мають оптичної стабілізації. Але і цифрова непогано справляється з усуненням тремтіння у кадрі.

Фронтальна камера Xiaomi 11T

Фронталка на 16 Мп, як і в ще одного «китайця» — OnePlus 9. Робить цілком пристойні селфі. Є навіть нічний режим для «себешок». Максимальна роздільна здатність для роликів — Full HD. Уповільнені видоси вміє знімати не гірше за основну камеру.

Дисплей

Знаходиться під захистом «Горілла Гласс Віктус». Рамки навколо 6,67-дюймового екрана мінімальні з усіх боків. Вгорі, чітко посередині, чорний кухоль — виріз під фронталку. Остання, крім своїх обов'язків, відповідає за розблокування смартфона по обличчю.

Екран смартфона Xiaomi 11T

Дозвіл у досить великого екрана — 2400×1080 пікселів. Співвідношення сторін звичне — 20 до 9 (наприклад, таке саме при приблизно рівному розмірі дисплея і в Samsung Galaxy M52). 11 Т отримав екран із 120-герцевою частотою оновлення. Це суперплавність і жодних гальм картинки в динамічних сценах, де важлива кожна секунда. Пікова яскравість дисплея досягає 1000 ніт. Екран правильно передає кольори та не засвічує картинку в сонячний день. Що не дивно, адже матриця тут — AMOLED.

Налаштування яскравості екрану Xiaomi 11T

Дисплей 11 Т буквально «нашпигований» корисними штучками: ХДР 10+, адаптивна синхронізація.

Автономність

Завдяки енергоефективному процесору, 11 Т показує чудові результати. Після одного заряду батарея на 5000 мач протримається день-півтора.

Місткість батареї Xiaomi 11T

Час автономності багато в чому залежить від сценарію використання: лише дзвінки та листування або ще й активний геймінг, багатогодинний перегляд видосиків на «Ютубі». Смартфон підтримує технологію швидкого заряджання. 67-ватний блок, який в комплекті, здатний підживити енергією акумулятор з нуля до 100% трохи більше, ніж за пів години. Батарея заряджається стандартним провідним способом. Юсбішний кабель також йде у комплекті. Технології бездротової зарядки, як і в багатьох інших флагманах, тут немає.

Стаття на допомогу: 6 причин, чому смартфон швидко розряджається

Продуктивність

У телефоні використається флагманська платформа від «Медіатек». Система на 8 ядрах працює спритно. Чипсет з максимальним розгоном до 3 ГГц на ура витягує важкі завдання. Потужності досить навіть вибагливим іграшкам. Сильного нагрівання корпусу не відчувається.

Ігри на смартфоні Xiaomi 11T

За графіку відповідає 9-ядерний ARM Mali. Це графіка високого рівня для Android-девайсів. Здатна запускати будь-які сучасні іграшки із високою частотою кадрів. На борту 11 Т — 8 гігів оперативки, як і у Про-версії Poco X3. Вбудоване сховище доступне у розмірах 128 або 256 гігів. Залежить від вибраної моделі.

Операційна система

11 Т працює на одинадцятому «Андроїді». Існує фірмова оболонка MIUI версія 12.5. Гарні анімації, мінімалістичні іконки, приємний вібровідгук — це все про неї.

Декілька фішок операційної системи, про які варто знати користувачам 11 Т:

  • майже всі системні програми, крім парочки, наприклад, «Контакти», можна видалити у 2 торкання;
  • більше можливостей кастомізації робочого простору, наприклад, можна збільшити чи зменшити розмір ікон;
  • у замітках можна писати й залишати графічні малюнки, і навіть з'явилася «карта думок», де можна структурувати різну інформацію;
  • «плавучі» повідомлення з месенджерів можна налаштувати на свій розсуд.

В цілому, MIUI 12.5 — стабільна та зручна прошивка. Компанія планує оновлювати її в 11 Т протягом трьох років після виходу смартфона на ринок.

Ще один огляд: Xiaomi Mi 11: перші подробиці про дизайн та 7 найважливіших параметрів

Звук

Пристрій отримав 2 динаміки, які розташовані на верхній та нижній грані корпусу. Обидва пущені в дію під час відтворення різного аудіоконтенту. Отже, звучання стерео. Заявлено підтримку Dolby Atmos. Звук об'ємний та глибокий. Грати, дивитись кіношки зі спецефектами, слухати треки — суцільне задоволення.

У налаштуваннях можна перейти в «Звукові ефекти» та увімк./викл «Долбі Атмос», скористатися еквалайзером, вибрати один з пресетів, наприклад, динамічний. Можна адаптувати звук під навушники. Згадуємо, що мініджека тут немає, отже, підійдуть або бездротові, або з проводом під юсбішний роз'єм (припустимо, гарнітура «Самсунг» Type-C Earphones).

У чому різниця Xiaomi 11T від Xiaomi 11T Pro?

Більшість параметрів і навіть зовнішній вигляд смартфонів ідентичні. Тоді чи є сенс платити більше за Про версію?

Смартфон Xiaomi 11T Pro

Знайдімо основні відмінності 11T від Xiaomi 11T Pro:

  1. Пам'ять. У «прошці» доступні варіанти на 8 або 12 гігів оперативки, тоді як у простій моделі вибору немає. За кількістю внутрішньої пам'яті та неможливості встановити флешкартку смарти рівні.
  2. Чипсет. Просунуту версію оснастили 8-ядерним Snapdragon 888. У повсякденному житті до продуктивності обох телефонів претензій немає. Єдине, під навантаженням «Снапдрагон» може грітися трохи більше, ніж «Медіатек».
  3. Камери. Якщо за кількістю сенсорів і мегапікселів все однаково в обох моделей, то «прошка» обійшла 11 Т у максимальній роздільній здатності відеознімання — до 8К проти 4К.
  4. Блок живлення. 11 Т укомплектували 120-ватною зарядкою. Виробник обіцяє повний заряд батареї за 17 хв.
  5. Динаміки. 11T Pro отримав не просто стереопару, а динаміки з налаштуванням від Harman Kardon, про що є нагадування на глянцевій плашці, розміщеній на верхній грані корпусу.

В результаті просунута версія лише в деяких моментах перевищує 11T. Останній вийшов справді крутим і за співвідношенням ціна/зовнішній вигляд/характеристики впевнено почувається серед конкурентів.

Для справжніх меломанів: Найкращі музичні плеєри для Android: топ-10

Коментарі
Залиште коментар
Категорії