Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Samsung Galaxy Z Fold 3: огляд 8 його особливостей

Дата публікації: 08.12.2021 16:17
Дата оновлення: 20.02.2023 14:35

Samsung Galaxy Z Fold 3 поєднує в собі планшет, смартфон та ноутбук. Його багатозадачність не знає меж, бо він влаштований так, що можна малювати, малювати, монтувати… Детальніше про нього — в огляді.

Зовнішній вигляд смартфона 2-в-1

У мобільного є 2 режими — смартфона (у складеному стані) та планшета (у розкладеному). У режимі вузького мобільного телефону у нього габарити — 158.2х67.1х14.4-16 мм. Хоч він виходить досить «вгодованим», проте в кишеню поміщається. У режимі планшета він трохи «худне», стаючи по товщині схожим на звичайні телефони — 158.2х128.1х6.4 мм.

зовнішній вигляд Samsung Galaxy Fold 3

Вага солідна — 271 г. Але назвати пристрій важким язик не повертається, бо смартфон удвічі легший за планшет Apple iPad Air 10.9.

Телефон наявний у чорному, срібному та зеленому кольорах. Кришка матова, виглядає статусно. Єдиним глянцевим елементом є кришечка, що прикриває шарнір. Вона збирає пил.

Сканер відбитків пальців вмонтований у кнопку вимкнення збоку. Зручне рішення — можна розблокувати мобілку навіть не дивлячись на неї. Попри скромний розмір, він працює швидко і без помилок.

Завжди у безпеці: Як перевірити телефон на прослуховування: 7 ознак, що телефон прослуховують, і 3 програми захисту

Особливості дисплея Fold 3

Дисплей витягнутий та вузький, зі співвідношенням сторін 25:9. Тим, хто має товсті пальці, для листування доведеться вмикати альбомну орієнтацію програм або відкривати як планшет. Інші різниці не відчують — управління комфортне.

Внутрішній дисплей гнучкий Dynamic на 7,6 дюйма та роздільною здатністю 1768х2208. Він квадратний. На такому зручно редагувати фото та писати нотатки. Частота оновлення дисплею — 120 Гц. Усі анімації транслюються плавно, без затримок.

продуктивність Samsung Galaxy Fold 3

Мобільний покритий захисною плівкою. Виробник не рекомендує її знімати, оскільки вона є частиною монітору. Після зняття «плівки» телефон може перестати реагувати на натискання або навіть відключить екран.

У зовнішнього екранчика Dynamic AMOLED-матриця діагоналлю 6,2 дюйма з роздільною здатністю 2268х862. Розмір комфортний — дивитися соцмережі та переписуватись зручно. Правда контент у FullHD доведеться дивитися на планшетному екрані, оскільки роздільна здатність зовнішнього дисплея трохи більше класичного HD. Телефон захищений ударостійким склом Gorilla Glass. Якщо впаде дисплеєм вниз — не розіб'ється. Захист візьме на себе весь удар.

Буде конект: Як підключити телефон до телевізора: ТОП 10 способів

Пам'ять: поміститься все

Телефон продається у 2 комплектаціях:

  • 12 ГБ ОЗУ та 256 ГБ ПЗУ.
  • 12 ГБ оперативної пам'яті та 512 Гб сховища.

Місця для флешки немає, потрібно бути готовим під’єднатися до хмари.

В тему: 10 кращих хмарних сервісів зберігання інформації

ПЗ та продуктивність Samsung Galaxy Fold 3: флагманське залізо в тонкому корпусі

Z Fold 3 з «гнучких» телефонів Samsung. Працює спритно завдяки роботі на Snapdragon 888. У нього 8 ядер і це покращений варіант ARM. Частота коливається від 1,8 до 2,84 ГГц — завдяки цьому мобільник споживає мало енергії. А допомагає йому у цьому ШІ-підсистема AI Engine. Штучний інтелект аналізує завдання, що запускаються, і робить так, щоб смартфон не перегрівався навіть при великих навантаженнях.

функціональність Samsung Galaxy Fold 3

Телефон на базі Android 11, оболонка своя — фірмова. Усі елементи інтерфейсу звичні користувачам Самсунга. Він сполучається зі стилусом S Pen, можна робити нотатки від руки та створювати ілюстрації. Ручка в комплекті не йде, доведеться купувати окремо.

Читайте: На телефоні зникла клавіатура: 7 варіацій розв'язання питання на Android

Автономність: витримає все

Місткість батареї солідна — 4400 мАг. Телефон працює 14-17 годин без підзарядки, якщо активно переглядати відео у FullHD. При стандартному навантаженні (дзвінки, соц. мережі) вистачає на 1,5 дні роботи.

Швидкість заповнення батареї хороша: 50% наповнюються за пів години, 80% акумулятора через 54 хвилини. Це стало можливим завдяки підтримці швидкої зарядки 25 Вт по кабелю та 11 Вт «по повітрю».

Камери Galaxy Fold 3: король селфі

Через незвичайну будову, телефон має дві фронталки: зовні на 10 Мп (мегапікселів), і всередині на 4 Мп. На зовнішній стороні камеру вмонтовано в «бублик». Це робить передній модуль майже непомітним. Хіба що тільки якщо придивитися.

фотографії на Galaxy Fold 3

Для Galaxy Z Fold 3 штатив не потрібний. Достатньо поставити мобільний телефон у напіввідкритому положенні (як ноутбук) та увімкнути фронталку. Можна спілкуватися або вести ефіри звідки завгодно — не впаде, смартфон у такому положенні сам собі як штатив.

У основного блоку камер 3 повноцінних об'єктиви з хорошими матрицями:

  • Головна — 12 Мп, чутливість до світла 1,8, Dual Pixel PDAF.
  • Теле- фото — 12 Мп, діафрагма 2,4, подвійний оптичний зум.
  • Твердий кут — 12 Мп, світлочутливість 2,2, кут знімання 123°.

Завдяки незвичній будові телефону, користувач може робити селфі на задню камеру, а видошукач показуватиме контент на зовнішньому допоміжному екрані, який буде якраз перед очима.

Інтерфейс роботи з камерою такий самий, як і в інших флагманів Samsung: можливість RAW-фільмування (коли можна виправити яскравість і експозицію на фото), нічний режим, розмиття заднього фону, розширені ручні налаштування і т.д.

Корисно: Кращі музичні плеєри для Android: топ-10

Інтерфейси Fold 3

У мобільному телефоні передбачено 2 слоти для nano-SIM карток. Вставити туди micro SD-флешку не можна, телефон не підтримує розширення пам'яті. Також у мобільного присутня підтримка 5G. Щоправда, протестувати її можна поки що лише за кордоном. Запускати зв'язок нового покоління в Україні планують не раніше, ніж у липні 2022 року.

Швидкість звичайного LTE-інтернету до 3 гігабіт в секунду та підтримка величезної кількості діапазонів. Ловить скрізь — хоч у центрі мегаполісу, хоч у лісі.

Також тут є всі популярні бездротові інтерфейси.

  1. NFC (є Samsung Pay та Google Pay)
    Безконтактна оплата у зручний спосіб.
  2. Bluetooth версії 5.2
    Можливість конектитися до девайсів, перебуваючи за 200 метрів від них, висока швидкість передачі даних, можливість одночасного підключення до кількох пристроїв та економія батареї навіть при енерговитратних процесах.
  3. Wi-Fi 6-го покоління
    Швидкості достатньо, щоб проводити стріми у 4К та 8К якості. Можна керувати телевізорами, лампами, розумними чайниками, холодильниками та іншою побутовою технікою практично без затримки.
  4. Супутникова навігація — підтримує популярні системи
    Швидко і точно знаходить розташування девайса. На вулиці та у приватному секторі похибка у кілька метрів, у густонаселених районах трохи більше.

Фізичний порт тут один – USB-C. Це найпопулярніший роз'єм сучасності, на який поступово переходять телефони, тому знайти хорошу зарядку або дротові навушники не складе труднощів.

Дізнайтесь перед покупкою: Samsung Galaxy A72: огляд 10 характеристик та 5 особливостей

Особливі функції та можливості

У телефона є IPX8 захист. Йому не страшні бризки та краплі, він витримує до 1 метра занурення у прісну воду. А ось пилу боїться. Так що, заходячи в запилену кімнату, краще скласти мобілку. По периметру корпус укріплений рамкою з армованого алюмінію, він частково оберігає від усюдисущих частинок пилу.

особливості смартфона Samsung Galaxy Fold 3

У «багатовіконному» режимі додатки показуються на екрані у 2 стовпцях (порядок розміщення можна налаштувати самому). Щоправда, в основному це доступно лише з рідними програмами Samsung. Але навіть так користувач отримує безліч робочих сценаріїв: на одному екрані можна писати нотатки, в іншому прораховувати на калькуляторі й т.д.

Любителі напівзігнутого «ноутбукового» режиму оцінять те, що в такому режимі телефон може запускати практично будь-які програми. Достатньо зайти у потрібну програму через меню експериментальних налаштувань Labs. Раніше така фіча була доступна лише для рідних додатків.

Вірний вибір: Що краще: iPhone або Samsung — який із 2 смартфонів вибрати?

Samsung Galaxy Z Fold 3: відмінності від Fold 2

Параметр/Телефон
Z Fold 2 (2020) Z Fold 3 (2021) У чому покращення
Захист корпусу та зовнішнього екрана Gorilla Glass 7 Gorilla Glass Victus Посилився захист від подряпин
Дисплей Не працює з ручкою S Pen Підтримує фірмовий стилус Samsung Можна писати, малювати, розписуватись
Фронтальна камера Внутрішня камера – у маленькому «бублику» Внутрішня камера — під екраном і поверх неї показується зображення Фронталка стала менш помітною
Ступінь захисту Ні IPX8 Пристрій не боїться води

Лікнеп: Як перенести фото з телефону на комп'ютер через Bluetooth: 4 кроки до успіху

Плюси та мінуси Samsung Galaxy Fold

Цей телефон легко справляється із завданнями будь-якої складності. На ньому можна писати, робити ескізи, монтувати ролики. Чотири особливості надають цінності смартфону.

  • Статусність та іміджевість
    Лінійка Galaxy Fold вносить різноманітність новим формфактором, що складується. Він поки що в новинку, тому мобільний, що складується як книжка, показує статус власника.
  • Робота зі стилусом
    Перетворює телефон на портативну робочу станцію: можна верстати сайти, писати, робити відео, графіку тощо.
  • Гучні динаміки з чистим звуком
    Демонструють щільний соковитий звук та високу гучність.
  • Захист від води
    Мобільний отримав захист від прісної води, його можна брати у басейн чи ванну. Бризок та короткочасного занурення не боїться, проте краще робити це якомога рідше.

Мінус телефона у його шарнірах. Вони хоч і міцні, проте недбалого смикання не витримають — ламаються. Доведеться нести на ремонт.

На складочку між половинками у розкладеному режимі натискати не варто. Це «Ахіллова п'ята» екранчика. Мобільник може перестати реагувати на натискання.

Резюмуючи вищеописане, приходимо до того, що Samsung Galaxy Z Fold 3 виходячи з характеристик, стане бальзамом на душу для тих, хто любить інновації. Гнучкі смартфони лише з'явилися. Чи стануть популярними — побачимо.

Ремонтуємо самостійно: Як прибрати подряпини з екрана телефону: 5 найкращих приймачів

Коментарі
Залиште коментар
Категорії