Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як знімати таймлапс на телефон: 9 кращих додатків

Дата публікації: 11.08.2021 11:36
Дата оновлення: 11.08.2021 11:36

Таймлапс — відео сповільненого фільмування, яке дозволяє побачити зміни, що неможливо вловити «на око». Подібний хвилинний ролик вміщує кілька годин, а то і місяців життя: все залежить від частоти кадрів. 

знімання таймлапсу на телефон

Зацікавившись, автор розібрався, як знімати таймлапс на телефон, і знайшов дев'ять найкращих додатків для цієї справи. Користуйтеся та не дякуєте.

Як зняти таймлапс на телефон: загальні принципи й правила

Щоб зняти тайлампс, необов'язково мати фотокамеру — для ролика в соцмережі достатньо телефону. Деталізація, звичайно, буде кульгати, але з огляду на те, що інстаграм стискає відео — щось помітять тільки най прозорливіші. Готуючись знімати таймлапс, враховують нюанси.

1. Потрібно встановити телефон в стабільному положенні
Для цього підійде штатив з насадкою-тримачем для мобільника як Hama Mobile Phone 8.2. Також можна купити штатив для телефону та використовувати його.

2. Заздалегідь продумати освітлення для знімання
Ніяка програма не вирівняє експозицію під час різкого переходу від світлих до темних сцен. Якщо освітлення змінюється, нехай це буде плавно.

3. При фільмуванні гіперлапсу робіть плавні руки
З трясучкою не впорається навіть найкраща програма.

4. При динамічній зйомці бажано використовувати стедікам чи монопод
Вони дають додаткову плавність при сповільненій та прискореній зйомці (хоч і не таку сильну, як у професійних ручних стедікамів).

5. Зарядити телефон на повну
Робота камери вимагає багато енергії, так що не завадить запастися павербанками при тривалих зніманнях.

6. Перевірити, щоб у сховищі телефону було багато вільної пам'яті
Кількість місця залежить від довжини та якості ролика — простенький 30-секундний лапс в HD-якості займе близько 1 Гб. Те ж відео в 4К забере близько 3,5 Гб. Щоб дізнатися, скільки знадобиться в конкретному випадку — потрібно скористатися будь-яким таймлапс калькулятором, що доступний онлайн.

7. Визначити інтервал між кадрами
Для фільмування міста підійде крок в 1-5 сек, для нічного неба краще взяти крок знімання в 30-70 секунд, для будівництва варто підбирати великий «крок» в 5-20 хвилин.

8. Перевести телефон в авіарежим
Повідомлення можуть збити зйомку, тому краще заздалегідь убезпечити себе та майбутню операторську роботу.

Цікаво: Як змінити оператора, не змінюючи номер телефону: 4 ступені до успіху 

Кращі програми для таймлапс на Android

Андроїд-смартфони універсальні. Додатки для цієї операційної системи — також. У списку таймлапсу для Андроїдів, що нижче по тексту, зібрані як програми в стилі «натиснути на кнопку й опублікувати», так і універсальні бійці з функціями редагування.

Framelapse

Один з найбільш популярних додатків для таймлапс-роликів. Є на Android і на iOS-девайсах.

 додаток Framelapse

Відрізняється шістьма сильними сторонами.

1. Установка тривалості знімання
Як тільки довжина відео досягне потрібних значень, запис автоматично зупиниться.

2. Широкий вибір інтервалу фотографій, який можна налаштувати під себе
Між кадрами може проходити від 0,1 секунди до 24 годин.

3. Автофокусування
Це дозволить не втратити головний об’єкт в кадрі, навіть якщо він рухається.

4. Передперегляд кадру до обрізки
Дозволяє кадрувати відео так, щоб повністю розкрити ідею.

5. Детальне налаштування та блокування балансу білого з експозицією
Під час фільмування оператор може вибрати: чи буде камера підлаштовуватися під освітлення або ж буде фільмувати усі зміни освітлення.

6. Режим сну
Якщо між кадрами велике «вікно», додаток «засинає», що дозволить заощадити заряд мобільного.

Важливо: Як прибрати подряпини з екрану телефону: 5 кращих прийомів

Time Lapse Camera

Прога для Android-смартфонів підійде для зйомки довгострокових процесів. Розробники заявляють, що вона націлена на знімання тривалих подій. Приклад, щоб запам'ятати, як росте квітка, будується будинок чи змінюється фігура.

програма Time Lapse Camera

Також є «короткий» режим, який підійде для звичних таймлапс-відео, фільмування яких займає декілька годин. Так можна споглядати міську метушню, переміщення сонця чи місяця по небу або північне сяйво. У нічному режимі регулюється ISO та витримка, що дозволить налаштувати оптимальну якість знімання навіть в чистому полі. А щоб зробити ролик ще цікавішим, в нього можна додати музику. І поки що це безплатно!

До слова: Як перенести фото з телефону на комп'ютер через Bluetooth: 4 кроки до успіху

 

Lapse It

Зручний мобільний додаток для таймлапсу будь-якої довжини. Інтерфейс тут виглядає місцями застарілим, але на наборі функцій це не позначається.

додаток Lapse It

Тут все за останнім словом техніки:

Параметр 
Значення 
Інтервал між кадрами  Від 0,1 сек до 99 999 хвилин 
Обмеження за кількістю кадрів у відео  Від 1 до 99 999 кадрів в ролику 
Обмеження за часом, сек Від 1 до 99 999 (відео може бути довжиною понад 27 годин) 
Роздільна здатність У безкоштовній версії максимальна якість зйомки — HD. Full HD та 4К (з iPhone 12, Samsung Galaxy S20 Ultra та інших телефонів, що підтримують таку якість) можна отримати тільки в преміумверсії 
Додаткові фішки  Можливість задати яскравість екрану при зніманні. Є планувальник (можна задати час старту і кінця фільмування), дзеркальне відбивання, створення зацикленого запису, налаштування витримки 
Кольорові ефекти  Базові — ч/б, сепія, негатив, переекспозиція 
Додаткові режими  13 штук. Найпопулярніші — «Ніч» та «Спортивний»

Звільни пам'ять: Як перенести фото з iPhone на комп'ютер за 7 хвилин

Microsoft Hyperlapse Mobile

Програма спочатку призначалася для роботи з камерами GoPro, однак перейшла на мобільні платформи. Краще за все додаток проявляє себе в русі: в той час, як більшість конкурентів знімають події як є, разом з тряскою телефону, MHM стабілізує рухи.

 додаток Microsoft Hyperlapse Mobile

Фішки програми криються в п'яти моментах.

  • Створення таймлапсу з чинними роликами

Достатньо завантажити сюди відео з галереї, і додаток сам зробить гіперлапс (прискорене фільмування зі стабілізацією в русі).

  • Вибір швидкості

Те, що відбувається в кадрі може йти як «в житті» і з надзвичайним 32-кратним прискоренням.

  • Вибір дозволу в безплатній версії

Можна зберегти в HD та FullHD-форматі.

  • Вбудована стабілізація

Якщо кадр «трясе», прога докладе всіх зусиль для мінімізації цього.

  • Можливість поділитися в соціальних мережах

Необов'язково зберігати ролик, щоб поділитися ним в інстаграмі — достатньо натиснути кнопку «Поділитися».

Правильний вибір: Що краще: iPhone або Samsung — який з 2 смартфонів вибрати?

Superlapse

Простий додаток для покадрового фільмування. У ньому можна самому встановити частоту кадрів, інтервал між ними та навіть вибрати роздільну здатність. Також тут є автофокус та можливість прискорити ролик в 4 рази.

програма Superlapse

Шанувальники ефектів зрадіють наявності 10+ фільтрів, налаштування зум-ефекту та можливості додати фонову музику. Користувачі рекомендують знімати в 4К якості — тоді програма зможе обробити кожну деталь, і відео вийде на рівні фільмів Нолана!

Таймлапс-додатки для Iphone

У айфонів шикарні камери. Вичавити з них максимум можливостей допоможуть наступні 4 додатки для таймлапсу на айфон. Вони відрізняються тонким налаштуванням та зручним інтерфейсом.

Time Lapse Video: Recorder & Editor

Програма для створення таймлапс та гіперлапс відео (прискореного знімання) дає можливість поділитися з друзями екскурсіями відпочинку та видовищними кадрами.

додаток Time Lapse Video: Recorder & Editor

Для статичних таймлапсів краще використовувати вбудовану камеру всередині додатку. Її можна налаштувати так, що навіть з мінливим освітленням важливі деталі залишаться в кадрі.

А ось гіперлапс можна завантажувати з галереї. Прога стабілізує тремтіння на відео, створюючи прискорений ролик-екскурсію. Також тут доступні 8 лінз-ефектів: імітація лінзи на 16 мм, прожектор, кольорова окантовка, Super8 і т.д. Якщо цього недостатньо, поліпшити картинку допоможуть 13 ефектів корекції кольору.

Читайте: На телефоні пропала клавіатура: 7 варіацій розв'язання питання на Android

Timelapse Pro

Тут можна задати кількість кадрів, якість, FPS (кількість кадрів за секунду фінального ролика), тривалість зйомки або довжину всього відео. Причому всі ці налаштування можна зберігати як шаблони, що помітно спростить життя тим, для кого це повноцінна робота.

Також операторам сподобається таймер: не потрібно починати знімання відразу після установки. Можна встановити вдень ​​таймер на фільмування з 7 до 10 вечора, вона стартує і закінчиться в заданому часовому проміжку.

 програма Timelapse Pro

Приклад того, як можна застосувати подібну роботу з модулями — зафільмувати те, як росте домашня зелень. Вона виростає за 1-2 тижні. Знімання весь світловий день з відпочинком «на ніч» при штучному світлі ламп допоможе відстежити її зростання та поділитися видовищем з близькими.

Усередині додатку присутні 25+ відеоефектів, включаючи «іграшковий» Tilt Shift, відтінки сірого, чорно-біле фільмування, сепію, скетч і т.д.

Корисна стаття: Кращі музичні плеєри для Android: топ-10

Hyperlapse Instagram

Напевно, кожен бачив відео в онлайн зі зніманням пам'яток, де камера швидко та плавно рухається навколо них. Для цього не потрібно витрачати гроші на дорогий стедікам або вчитися управляти дроном. Така можливість доступна в будь-якому телефоні — достатньо завантажити додаток, що вміє робити гіперлапси.

 додаток Hyperlapse Instagram

І найпопулярніша програма з подібним функціоналом: однойменна Hyperlapse від Instagram. Вона створена для фільмування таймлапсу з підвищеною стабілізацією, що дозволяє мало не бігати з камерою в руках — спеціальні алгоритми згладять «струси». Річ у тому, що прога записує дані з гіроскопа телефону (він вимірює рух). Далі програма злегка «обрізає» картинку, що дозволяє отримати стабілізовану картинку з високою роздільною здатністю.

Після запису відео можна вибрати швидкість відтворення до 12-кратного прискорення. Або ж можна відкласти редагування на потім, після перегляду оригінального ролика. Вирішивши залишити все як є, можна отримати відео з поліпшеною стабілізацією, а прискоривши ролик, вийде гіперлапс без звуку.

Буде коннект: Як підключити телефон до телевізора: ТОП 10 способів

TimeLapse — Free

Багатофункціональний додаток для серійного знімання дає можливість записувати таймлапси в 4К. Для тих мобільних, що підтримують RAW-зйомку (iPhone 11 та новіше) є можливість запису фото в цьому форматі.

додаток TimeLapse - Free

Любителі знімати в приміщенні оцінять по гідності функцію «Інтелектуальна витримка». Ця фіча блокує мерехтіння в серійному зніманні, підлаштовуючи експозицію знімків так, щоб не було різких «відблисків». Також TimeLapse сумісний з системою автоуправління Mottr Galileo, що дозволяє знімати плавні кадри навіть без участі людини.

У додатку є можливість зйомки панорами, яку легко налаштувати працюючи з нахилом знімків та величезним набором налаштувань: від яскравості з витримкою, до точки білого.

Ці додатки допоможуть зрозуміти «що таке таймлапс» навіть тим, хто вперше користується камерою на мобільному телефоні. Інтерфейс програм простий та зрозумілий — головне рівно встановити телефон та зарядити батарею, а далі система все зробить сама.

Корисно: Як перевірити телефон на прослуховування: 7 ознак, що телефон прослуховують, і 3 програми захисту

Коментарі
Залиште коментар
Категорії