Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Очищення кешу iPhone — 2 додатки на допомогу

Дата публікації: 02.03.2023 11:46
Дата оновлення: 14.11.2023 12:32

Кеш формується в процесі роботи різних програм та браузерів. Його можна стерти за допомогою налаштувань певних додатків. Як це робиться — описано у статті.

очищення кешу на айфоні

Інструкція: Як видалити Apple ID — 4 дієвих способи

Що таке кеш і навіщо його чистити?

Кеш — це транзитне місце на диску, де зберігаються тимчасові файли з інформацією для команд і даних, які часто використовує користувач. Згодом він захаращує пам'ять смартфона та уповільнює його дії. Тому важливе очищення кешу на iPhone, як і на будь-якому іншому пристрої. При цьому його потрібно робити продумано, не видаляючи налаштування або файли з даними.

очищення кешу iphone

До речі:  Як дізнатися, хто дзвонив з невідомого номера — 3 додатки та 4 альтернативи

Як очистити кеш додатків на Айфоні?

Способи прості та залежать від додатків. Розглянемо на прикладі Telegram, WhatsApp, Viber та Instagram. У Telegram на екрані смартфона тиснуть на ярлик програми, щоб відкрити. Заходять в налаштування та переходять у меню «Дані та пам'ять» і клацають → потім «Використання пам'яті» → «Очистити кеш».

як очистити дані програми на айфоні

У сервісі WhatsApp відкривають програму, приклавши палець до ярлика. У налаштуваннях меню знаходять «Дані та сховища» → переходять до «Керування сховищем». У ньому відображаються відомості про розмір тимчасових файлів для кожної розмови. З'явиться список чатів та їх розмір. У списку вибирають потрібну розмову і легко рухають пальцем праворуч-ліворуч. Торкаються розділу «Ще». З'явиться вікно, де вибирають «Видалити чат».

Тимчасові файли з Viber та Instagram видаляють лише разом із програмами. На випадок повторного встановлення слід заповнити пароль, оскільки доведеться проходити авторизацію. Дії аналогічні для обох: відкривають налаштування iPhone, → вибирають рядок «Головні», → тиснуть на «Сховище» → пункт «Керування» (якщо є). У ньому або в «Сховище» проскролити, → знайти програму → натиснути на неї → потім на «Видалити додаток».

як очистити кеш програм на айфоні

Читайте:  Як знайти людину за номером мобільного телефону: 3 способи розв'язувати задачу

Як видалити кеш у браузері на iPhone чи iPad?

На девайсах Apple встановлений браузер Safari. Його кеш є історію відвідувань сайтів. Такий видаляють повністю або частинами, що стосуються окремих вебресурсів. Розглянемо обидва способи.

Для повного видалення необхідно натиснути пальцем на значок налаштувань на екрані, який зображений у формі шестерні або кількох кіл. У новому вікні натиснути на рядок Safari та вибрати команду очищення історії та даних сайтів.
 
Якщо потрібно видалити інформацію про відвідування лише деяких з них, треба натиснути меню «Додатки». Потім вибрати позицію «Дані сайтів», натиснувши на неї. Після затискання кнопки запустити команду «Змінити». З'явиться список сайтів із зазначенням місця, яке займає кеш. Можна видалити деякі ресурси зі списку, клацнувши на них, а можна позбутися всіх даних, натиснувши на «Видалити всі дані».

Пізнавальна стаття: Що таке IP68: ТОП 3 гаджети, для яких важливий вологозахист

Очищення кешу на iPhone за допомогою інших додатків

Іноді очищення кешу може здатися незрозумілим процесом. Особливо якщо не знати, які файли можна видалити без шкоди для програми або операційної системи. У такому разі краще скористатися програмами для звільнення місця на диску — IMyphone Umate та PhoneEraser. Будь-яку з них встановлюють на комп'ютер, потім підключають телефон до нього.

IMyphone Umate видаляє непотрібні файли, включаючи кеш. Вона стискає, копіює і видаляє фотографії, знищує великі файли та робить їх резервні копії, деінсталює програми, що не використовуються.

PhoneClean чистить кеш додатків і Itunes Radio, файли cookie, аварійні журнали системи, файли невдалих завантажень, файли сховища користувача, кеш фотографій та інше.

У випадку IMyphone Umate запускають програму на ПК. Коли вона завантажиться, з'явиться вікно зі значком очищення та написом 1-Click Free Up Space. Тиснуть на кнопку Quick Scan. Програма просканує смартфон і виведе звіт про кількість зайвих файлів та місце, яке вони займають. Оскільки треба видалити кеш, варто звернути увагу на пункти Junk files та Temporary Files і клацнути навпроти них. З'явиться ретельний звіт щодо видів непотрібних файлів. Потрібно вибрати ті, що вважаєте за потрібне, поставивши позначки у поля біля назв. Потім видалити, натиснувши кнопку Clean.

Можливості PhoneClean щодо очищення різних видів кешу залежать від версії IOS.

Тип непотрібних файлів
Ios до версії 8.2  До версії 8.3 
Кеш і тимчасові файли додатків, файли кукі Чистить Не чистить
Файли сховища, відео, невірні дані, Radio Itunes, кеш фотографій та їх фільтру, інші фотографії, видалені фотографії, кеш зображень із колекцій Чистить Чистить

Процедура очищення:

  1. Підключають iPhone до ПК за допомогою кабелю USB та запускають програму. Вона знайде підключені пристрої.
  2. Потрібно скористатися кнопкою Scan, щоб проаналізувати їх. Після сканування буде надана стисла інформація про знайдені файли.
  3. Вибирають дані для видалення, натиснувши на відповідний пункт. Наприклад, на Crash log (аварійні журнали) та вибирають всі файли, поставивши позначку в полі у лівому кутку. Або визначити окремі, позначивши їх аналогічним способом. Але позначку ставлять не зверху сторінки, а ліворуч від файлу. Або можна видалити все за допомогою кнопки Clean.

Зі статті дізналися, як очистити кеш на Айфоні двома способами. Можна очистити вручну, зайшовши в налаштування (як Telegram і Safari). Або повністю видалити софт (як Viber). Складніше видалити кеш там, де немає спеціальних налаштувань (WhatsApp). А можна розв'язувати проблему автоматично за допомогою різних програм. Для такого чищення застосовуються спеціальні комп'ютерні програми PhoneClean, IMyphone Mute та їх аналоги.

На замітку: Як подивитися екранний час — 3 робочі утиліти для 2 ОС

Коментарі
Залиште коментар
Категорії