Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як видалити Apple ID — 4 робочі способи

Дата публікації: 19.05.2022 12:00
Дата оновлення: 19.05.2022 12:00

Apple ID — універсальний обліковий запис користувача, що використовується любителями айфона чи інших пристроїв цього виробника. До універсального ключа прив'язується кожен придбаний через Аппсторе додаток. Активація спільного для всіх сервісів ідентифікатора робить доступ до ресурсів, запропонованих командою розробників з Купертіно, більш спрощеним. 

Apple ID — універсальний ідентифікатор

Ідентифікатор допомагає зв'язати всі доступні функції та керувати ними через хмарну платформу. Користувачі можуть налаштувати сховище під свої аксесуари, включаючи смартфон чи таблет. Apple ID дозволяє людям повторно не купувати цифрові продукти. 

програми на смартфоні

Видалення Apple ID не завжди проста процедура, як і відключення даних користувача. Для деактивації знадобиться комп'ютер на Mac або мобільний апарат. Така потреба часто виникає у любителів Apple після того, як вони придбали новий флагман. 

Чи можливо видалити Apple ID

Ідея відв'язати доступ до Icloud часто пов'язана з тим, що після реєстрації на популярних платформах користувачі не можуть згадати пару логін/пароль, а отримати код відновлення на старий номер телефону, що не використовується, немає можливості. 

У випадку з Apple ID, втрата ідентифікатора призводить до блокування доступу до всіх програм, встановлених на телефоні. Хоча в цьому є і користь. Нова функція значно ускладнила можливість зламати вкрадені та втрачені апарати. 

Зміна Apple ID часто пов'язана із бажанням продати пристрій. В цьому випадку дані зі старого облікового запису краще видалити повністю. Не варто залишати жодного шансу хакерам. Це можна зробити кількома способами:

Через службу підтримки
Це єдиний метод, що дозволяє деактивувати старий обліковий запис без можливості відновлення. Ви можете подати запит у телефонному режимі. Лінк на видалення буде надіслано на прив'язану електронну скриньку. Посилання активне кілька днів після подачі заявки
Зміна даних в налаштуваннях (в ручному режимі) Перед передачею третім особам або обміном пристрою, користувачеві краще перенести персональні дані на новий девайс або ПК. У цьому випадку стара інформація залишиться в архіві

Вибираємо ігрову консоль: Що краще: PS4 або Nintendo Switch — 10 критеріїв для порівняння

Як видалити свій Apple ID

Кожен, хто говорить про безпеку айфона, так чи інакше має на увазі Apple ID. Навіть якщо люди технічно не підковані та не розуміють, для чого цей функціонал, без активації ідентифікатора вони не зможуть отримати доступ до багатьох сервісів бренду: «хмара» iCloud, платформа «Знайти мій смартфон», система пошуку музики iTunes.

Часто при створенні нових облікових записів потрібно стерти старі дані. Універсальний спосіб видалити свій ідентифікатор без пароля — через стандартний функціонал «Налаштування». У цьому випадку алгоритм наступний: 

Крок 1
На Айфоні перейдіть до «Settings» > «Основні параметри» > «Скинути дані» та виберіть «Скинути»
Крок 2 Знову відкрийте «Settings», виберіть пункт у списку «Основні» > «Скинути» та проведіть відновлення облікового запису. Після цього можна прив'язувати новий ідентифікатор.

За допомогою Apple ID користувач може придбати та завантажити програму, розширити сховище iCloud для своїх пристроїв або підписатися на Apple Music. Щоб уникнути непорозумінь, перед тим, як видалити Apple ID, краще відв'язати дані банку та пластикових карток, рахунків. 

На Iphone

Не завжди доцільно скидати ідентифікатор безпосередньо через пристрій, але можна затерти введену інформацію. Щоб переглянути дані, необхідно відкрити програму Налаштування на iPad або через AppStore. В нижній частині вікна буде кнопка Apple ID. При натисканні на неї програма запитає: «Які дії виконувати?». 

 видалення ідентифікатора Apple через хмарний сервіс

Щоб змінити або відв'язати ідентифікатор, перейдіть на сторінку налаштувань, натисніть «Управління». Для конкретного імені користувача у списку «Адреса електронної пошти» та натисніть «Змінити». Пропишіть нові дані, які будуть використовуватись надалі. Переконайтеся, що вони не пов'язані з іншим користувачем. Алгоритм різний для кожної платформи: 

Музика

Активуйте «Параметри» через платформу iTunes. Увійдіть, виберіть вимкнення облікового запису, підтвердіть дію. 

Альтернативний варіант: Викличте «Параметри», «Музика». У розділі «Home» деактивуйте ідентифікатор, а потім — видаліть кеш та дані користувача

Хмарне сховище

Відкрийте блок «Налаштування», потім «Пошта», «Календарі», «Контакти». У розділі «Акаунти» вкажіть конкретне ім'я, а потім проведіть занулення прив'язаної інформації.

Виберіть «Settings» → «Повідомлення» → «Відправлення та отримання». Активуйте ідентифікатор, а потім натисніть пункт «Видалити». Те саме для блоку налаштувань Center та Facetime

Важливо: Apple ID, до якого підв'язані адреси електронної скриньки, що закінчуються на @me.com, @icloud.com або @mac.com, не можна змінити.

Любителям пограти: Найкращі головоломки для Андроїд: 10 ігор, що зламають мозок

На MacOS

При відкритті облікового запису власнику апарата пропонують вказати актуальну адресу електронної пошти, яка надалі пов'язується з ім'ям користувача. Після успішної авторизації, виводиться додаткове вікно, система пропонує застосувати заходи щодо захисту облікового запису. Йдеться про двоетапну верифікацію та додаткову адресу e-mail. Всі ці дані можна змінити. Алгоритм наступний: 

  1. Перейдіть до «Settings» з головного екрана апарата.
  2. У меню налаштування натисніть ім'я Apple ID, розташоване праворуч вгорі.
  3. Вийдіть з облікового запису.
  4. Відкрийте iCloud та залогіньтесь.
  5. Виберіть апарати, які потрібно зробити неактивними. Вимкніть користувача на кожному із зазначених девайсів. Якщо налаштовано сімейний доступ, доведеться видалити кожного доданого користувача на відповідній вкладці.

зміна Apple ID через Мак

Встановлення та видалення ідентифікатора через настільний ПК з ОС Mac надзвичайно проста та швидка операція. Перехід до налаштування дозволить деактивувати служби, такі як магазин програм, хмарний сервіс зберігання даних, iMessage e Where's (платформа, яка допомагає розшукати апарат у випадку, якщо пристрій втрачено), а також синхронізацію, календарі, контакти та фотографії. 

Встановлення та видалення ідентифікатора

У процесі видалення у користувача буде можливість зберегти копію даних. Виберіть дані, які потрібно зберегти на девайсі, і натисніть «Вийти».

Корисно: Найкращий менеджер паролів: топ 10 програм для ПК та смартфонів

Через Windows

Якщо користувач прив'язав апарат до хмарного сховища, старому власнику нескладно буде видалити Apple ID назавжди навіть через Віндовс.

видалення Apple ID через Windows

Щоб переконатися, що файли, які містить апарат (наприклад, фотографії, документи, закладки), синхронізуються з девайсом, необхідно використовувати у своєму браузері адресу iCloud.com. Алгоритм видалення ідентифікатора наступний:

  1. Завантажте сторінку авторизації. 
  2. Введіть коректну пару ім'я користувача/пароль.
  3. Зайдіть в блок керування, клацнувши по невеликій піктограмі з шестернями. 
  4. Виберіть edit (поруч із назвою). Наберіть нове ім'я та підтвердіть дію кнопкою ОК. 
  5. Видаліть свою адресу та банківські реквізити. Потім — виберіть готово (для збереження змін). 
  6. Вкажіть альтернативний номер телефону, введіть новий код міста та переконайтеся, що формат відповідає країні проживання. Не забудьте натиснути на кнопку Зберегти. 
  7. Вийдіть із системи (значок у верхньому кутку праворуч). 

зміна Apple ID через Windows

Якщо не можете використати наведену вище інструкцію, краще змінити пароль, пов'язаний з конкретним ідентифікатором. Така процедура не видаляє особисту інформацію, що зберігається на старому апараті, але запобігає авторизації через iCloud. Треті особи не зможуть заволодіти сховищем.

Як видалити Apple ID попереднього власника апарату: детальна покрокова інструкція

З Apple доведеться зв'язувати банківську картку, яка використовується для здійснення платежів через NFC. Це означає, що ваш обліковий запис Айфон має бути надійно захищеним. Важливим питанням, яке виникає відразу після покупки є «‎ Як видалити Apple ID старого власника?». Часто це непростий алгоритм, якому новачки не приділяють особливу увагу. 

Своєчасна заміна захисту допоможе зберегти особисту інформацію та фотографії, які треті сторони не зможуть відкрити. Змінити пароль на смартфоні чи планшеті можливо через App Store або ПК. Процедура деактивації ідентифікатора має такий вигляд: 

  1. Відкрийте платформу для завантаження музики iTunes. 
  2. Виберіть Store (праворуч), потім — «Під'єднатися» (за потреби знадобиться авторизація). 
  3. Далі необхідно вибрати «Керування пристроями», потім — клацнути «Видалити» поряд з кожним девайсом (назвою), пов'язаним з обліковим записом. 
  4. Клацніть «Зберегти», а потім — «Деактивувати цей девайс». 

 видалення ідентифікатора попереднього власника на Apple

Коли власники апарата натискають «Видалити весь вміст та налаштування», дані на пристрої будуть затерті, включаючи банківські картки, прив'язані через платформу Епл Pay, фото, список контактів, музику та плейлисти, завантажені програми. iCloud, Game Center та інші послуги, такі як iMessage або FaceTime, також відключаються автоматично. Однак, контент не видаляється з iCloud. Дані зберігаються для можливого відновлення. Це варто врахувати тим, хто побажає розібратися в тому, чи можна видалити Епл айді.

Корисна стаття: iPhone 13: огляд та 4 козирі

Видалення ідентифікатора попереднього власника, не знаючи пароля

Розробники Апл надійно захищають акаунти своїх користувачів. Американська компанія дуже відповідально ставиться до використання персональних даних. Це одна з головних причин популярності смартфонів та планшетів виробника. Новачки часто спантеличені та намагаються з'ясувати, як видалити Apple ID старого власника, не знаючи пароля. Іноді це справжній челендж. Для його вирішення доведеться використати спеціальне ПЗ. Один з найзручніших варіантів — Tenorshare 4uKey. Алгоритм для цієї програми наступний: 

  1. Відкрийте 4uKey на ПК з Windows або Mac. 
  2. Запустіть утиліту через кнопку розблокування Apple ID. 
  3. Приєднайте апарат до iOS через USB-кабель. 
  4. Клацніть Пуск. Зачекайте 3-5 хвилин. Утиліта безповоротно видалить акаунти iCloud та наявний ідентифікатор. Якщо версія iOS нижче 10.2, усі дані на апараті відновити не вдасться.

Ідентифікатор Епл — універсальний та незамінний інструмент користувача. Після активації ключа через певний пристрій, власник апарату отримає доступним весь функціонал, пропонований інженерами та розробниками Apple. Йдеться про хмарне сховище та iCloud Photos, магазині аудіо iTunes та додатків Аппстор. Ідея стерти або видалити обліковий запис Apple пов'язана з вимогами безпеки, часто зі зміною власника. Алгоритм специфічний, хоча вимагає застосування зовнішніх пристроїв.

Якщо людям потрібно деактивувати одразу з кількох апаратів, до яких втрачено доступ, найпростіше рішення — використовувати ПК. Але це не безальтернативно. За наявності актуальної пари Login/Password або у випадку, коли в системі залогінено неактуальний ідентифікатор, дані можна відключити з девайса. Користувачі самі обирають як видалити акаунт Епл Айді в залежності від специфічності ситуації.

Корисно: Як налаштувати віддалений доступ до комп'ютера у Windows 10, або 4 пункти до розгляду

Коментарі
Залиште коментар
Категорії