Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як почистити пилосос Dyson у 3 етапи

Дата публікації: 23.05.2022 12:36
Дата оновлення: 19.04.2023 12:06

Нова техніка британської компанії вражає своєю продуктивністю, проте згодом господині помічають, що тяга стає меншою, акумулятор сідає швидше. Щоб розібратися з цією напастю, потрібно знати, як почистити пилосос Dyson, що забарахлив. Почнемо, мабуть, із конструктивних особливостей «британця».

Сухе та вологе чищення пилососа Dyson

Бездротові апарати: Який бездротовий пилотяг краще вибрати для дому: огляд 4 типів помічників

Устрій пилососа Дайсон

Керівництво компанії Dyson захоплене інноваціями. Англійці вкладають 20% виторгу у створення нових моделей побутової техніки. Свого часу їм вдалося заново винайти пилосос, впровадивши ключове поліпшення — позбавивши свої моделі від елементів, що швидко засмічуються, через які падає потужність всмоктування та погіршується якість збирання.

Замість мішків-пилозбірників у техніці Dyson використовується циклонна фільтрація. Повітря всмоктується у міцний циліндр із закінченням у вигляді конуса, через що утворюється циклон. Відцентрова сила притискає пил до стінок, потім мікрочастинки опускаються донизу та потрапляють у контейнер. Повітря виходить назовні, причому по чистоті воно перевершує те, що в кімнаті.

У пилососах Dyson реалізовано принцип подвійного циклону. У великій вирві відсівається велике сміття, шерсть тварин, потім повітря потрапляє в маленькі циклони. Масив із понад 10 елементів фінального очищення прибирає дрібний пил. Завдяки циклонам у Дайсоні на корпусі видно випнуті елементи, що нагадують стартові сходинки ракети.

Найбільший попит в Україні мають акумуляторні бездротові Дайсони для сухого прибирання. Завдяки циклонній технології, вони тягнуть пил із зусиллям, порівнянним із підлоговими дротовими пилососами. При цьому британські моделі набагато легше і з ними можна пилотяжити будь-де без прив'язки до розетки.

У комплектацію входять:

  • моторний та циклонний блоки,
  • насадки та трубка для їх приєднання,
  • настінний тримач,
  • зарядний пристрій.

 система очищення Dyson

Топчик модних порохотягів: ТОП пилососів без мішка: 10 найкращих моделей

Як почистити пилосос Dyson: загальна інструкція

Чистка включає 3 етапи:

  1. Спустошуємо контейнер для сміття.
  2. Від'єднуємо циклонний блок. Промиваємо один або два фільтри в залежності від моделі Дайсона.
  3. Чистимо одну або дві електрощітки, якими користуємося.

Далі докладно розповімо, як помити пилосос Dyson V8 і V10, що підзабився. Ці моделі були обрані, оскільки перехід між ними став найбільш значущим щодо зміни конструкції побутового приладу. У випадку V8 циклонний блок і контейнер перпендикулярні мотору, а у V10 лінійне розташування основних вузлів. Звідси різниці у розбиранні, яка потрібна для чищення внутрішніх елементів порохотяга. Модель V8 схожа по конструкції з V7 та V6, а V10 — з V11 та V12.

порівняння моделей пилотягів Dyson

Приводимо до тями пилотяг: 5 причин, чому пилосос не всмоктує пил — що робити, як розв'язувати проблему?

Пилосос Дайсон: як зняти контейнер та очистити його

У Дайсон V8 місткість контейнера для сміття 0,5 літра. Він може заповнитися швидше, ніж розрядиться акумулятор. У будь-якому випадку після кожного прибирання його потрібно чистити. Як відкрити ручний пилосос Dyson? Тягнемо за червону ручку циклонний блок вгору. Кришка контейнера відкривається і сміття висипається.

фільтр для очищення у пилососу Dyson

Дайсон V10 англійці оснастили контейнером, об'єм якого перевищує 0,7 літра, але висипати з нього сміття легким рухом руки не вийде через конструктивні особливості побутового приладу. Насамперед потрібно від'єднати трубку або щітку, якщо вона приєднана до циклонного блоку. Далі від’єднуємо контейнер натисненням на червоний важіль і висипаємо сміття.

Після очищення колби для сміття можна продовжувати прибирання. Щоразу мити контейнер не має сенсу. Якщо в прозорій пластиковій місткості багато пилу, можна спочатку вставити її в пакет для сміття, а потім вводити в дію механізм відкривання кришки.

Цікава стаття: Який пилосос краще — провідний або бездротовий: 3 моменти на «подумати»

Чищення фільтра пилососа Дайсон

У моделі V8 є два фільтри:

  • перед моторний трубчастий знаходиться всередині циклонного блоку,
  • через постмоторне повітря виходить назовні.

У моделі V10 є індикатор єдиного фільтра, який горітиме постійно, якщо є необхідність у його промиванні. Читайте далі, як здійснити чищення фільтрів бездротових пилососів Дайсон версій V8 та V10.

Для тих, хто має живність: Який пилосос для збирання вовни краще: 9 «правильних» моделей на вибір

Чистимо фільтри та контейнер моделі V8

Перед чищенням витрушуємо сміття з контейнера. Алгоритм подальших дій:

  1. Натискаємо на червоний важіль на моторному блоці та знімаємо циклонний блок.
  2. Від'єднуємо місткість для сміття. Відповідь на питання, як зняти засмічений контейнер пилососа Дайсон дуже проста: натискаємо на червоний важіль, розташований внизу, де акумулятор.
  3. Упорядковуємо контейнер. Колбу можна мочити скрізь, крім ділянки з двома клемами. Занурювати її повністю у воду або мити під проточною водою не варто. Правильніше протерти всередині вологою ганчіркою, а потім прибрати залишки вологи сухою мікрофіброю.
  4. Колба з'єднана з патрубком, через який надходить повітря з пилом. Патрубок можна протерти усередині вологими серветками або одноразовими рушниками. З колбою на цьому все, відправляємо її сушитись. Сушити деталі порохотяга можна на махровому рушнику. За добу все висохне.
  5. Переходимо до очищення перед моторного фільтра. Зовнішня його частина випирає з циклонного блоку. Трохи повертаємо фільтр та виймаємо його назовні. Миємо під холодною проточною водою, злегка віджинаємо та відправляємо сушитися.
  6. З моторного блоку скручуємо фільтрувальний елемент проти годинникової стрілки. У ньому немає електричних контактів, тому можна мити під краном. Перед водними процедурами злегка постукайте їм по столу — частина пилу витруситься. Сушіть фільтр у вертикальному положенні, щоб стекли краплі, що залишилися.
  7. Залишилося трохи пилу на моторному блоці. Його мочити не можна, тому скидаємо мікрочастинки малярським пензлем.

Вибираємо відповідний апарат для прибирання: Гайд в 5 пунктах, який пилосос вибрати — мийний або звичайний: відмінності моделей та порівняння

Чистимо фільтри та контейнер Дайсона V10

У десятої моделі трохи інший пристрій, тому технологія розбирання відрізняється:

  1. Витряхуємо відсік для сміття.
  2. Знімаємо контейнер. Для цього натискаємо червону кнопку зі стрілкою. Позбавляємося забруднень на контейнері за допомогою вологої ганчірки.
  3. Скручуємо постмоторний фільтр проти годинникової стрілки. Провертаємо менше обороту, щоб він вийшов із пазів, а потім від'єднуємо від моторного блоку. Як бачите, зняти фільтр із пилотяга Дайсон V10 зовсім нескладно. Після простої процедури потрібно промити його проточною водою.
  4. Дивимося на моторний блок з боку знятого фільтра та викручуємо 4 болтики. Ще 2 розташовані на ручці, з ними робимо аналогічну операцію. Для цього знадобиться досить довга фігурна викрутка невеликого діаметра. Легким рухом від себе від'єднуємо циклонний блок.
  5. Внутрішності моторного блоку та циклонну частину продуємо компресором, або витягуємо пил іншим порохотягом.

Виробник стверджує, що догляд за десятою моделлю простіше. З цим можна посперечатися. З одного боку, у V10 всього один фільтр і можна зробити поверхневу чистку без води та відразу далі пилотяжити, але з іншого — без викрутки його нормально не розберете.

Вибираємо: Паропилососи для дому: огляд, порівняння та відгуки про 3 кращі моделі

Як почистити щітку пилососа Dyson

Залежно від моделі та комплектації разом із пилотягом йде кілька щіток. Це можуть бути:

  • велика турбощітка для килимів;
  • електронасадка з м'яким валиком для підлоги;
  • міні-турбощітка для меблів, салону авто;
  • насадки з м'яким твердим ворсом, 2 в 1 та т.і.

У турбощітках з часом накопичується волосся. Щоб їх прибрати, необхідно витягнути рухому частину корпусу. На бічній круглій частині насадки є шліц, в нього потрібно вставити монетку або широку плоску викрутку та повернути проти часової стрілки. Рухлива частина щітки вийде назовні. Виймаємо її та спокійно прибираємо волосся.

Щітка з м'яким валиком розбирається та чиститься по-іншому. Шліц у цьому випадку розташований на нижній частині насадки. Провернути його потрібно так само як у випадку з турбощіткою. Потім від'єднуємо заглушку разом зі шліцом. Від'єднуємо трубчастий валик від приводу електрощітки. Тепер залишилося почистити розібрану щітку пилотяга Дайсон як належить. Догляд за нею включає два етапи:

  • Очищаємо зняту заглушку від волосся, що намоталося. Аналогічну процедуру проведемо з рухомими елементами конструкції, розташованими на протилежному боці насадки. Прибираємо пил з пластикових та металевих частин малярним пензликом або порохотягом. Мити їх та заглушку не можна.
  • Валик миємо як посуд над раковиною: ганчіркою з мийним засобом під теплою проточною водою. Потім зганяємо з трубчастого валика воду руками та відправляємо сушитися на добу.

Збирається електрощітка просто: встановлюємо вал на місце, фіксуємо його заглушкою та повертаємо шліц на чверть оберту.

На закінчення невелика порівняльна табличка:

Модель
V8 V10 V12
Потужність всмоктування, АВТ 115 150 150
Вага, кг 2,7 2,7 2,2
Час зарядки батареї, год 4 4 4
Автономна робота, мін Лип.40 Вер.50 20-60
Об'єм контейнера, л 0,5 0,8 0,35
Ціна, тис. грн 10.Гру 16-18 20-22

Час роботи пилотягів залежить від насадки. При використанні електрощітки акумулятор сідає набагато швидше.

Огляд 12-ої моделі: Пилосос Dyson V12 Detect Slim Absolute — огляд і 7 ключових характеристик

Коментарі
Залиште коментар
Категорії