Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як налаштувати батьківський контроль на YouTube — 3 способи

Дата публікації: 25.05.2022 11:57
Дата оновлення: 25.05.2022 11:57

Прагнення забезпечити правильний розвиток та на 100% захистити чадо від матеріалів, не адаптованих до віку, — вагомий аргумент для застосування фільтрів. Хоча це набагато більше, ніж безпечний режим Ютуб. Багатьом ентузіастів базовим способом обмеження охоплення вважають опцію лімітованого доступу. Але цього часто бракує. 

як заблокувати ютуб на телефоні

Дитячий Ютуб — найпопулярніше рішення. Це хороша альтернатива, якщо дитині не виповнилося 12 років. Обмежений ресурс не цікавий підліткам. У 21 столітті всі вони хочуть бути в тренді та полюють за трешовим контентом. 

Ютуб для дітей

Батькам доводиться шукати непомітний спосіб оздоровити стрічку новин. У охочих видалити неприйнятний вміст є кілька способів. Розберемо, як заблокувати Ютуб на телефоні та ПК маючи знання на рівні пересічного користувача. Подібна інформація знадобиться. 

Усуваємо мерехтіння: Блимає монітор: 2 програмні та 4 апаратні причини

Налаштування батьківського контролю на Youtube каналі

Дні безпечного Інтернету важливі для більшості відповідальних батьків. Для максимального захисту потрібно подбати про те, щоб обмеження працювали на всіх пристроях, включаючи планшет, ПК/лептоп або широкоформатний екран. Якщо пропустити один варіант, фільтри не будуть ефективні. Перед тим, як заблокувати канал на Ютубі, переконайтесь в наступному: 

  • в дитини немає альтернативних акаунтів для перегляду відео з категорії небажані;
  • на пристроях, що використовуються, надана можливість віддалено прослідковувати історію переглядів;
  • номер телефону, що дозволяє при виникненні непорозумінь відновити пароль до Ютуб облікового запису, не втрачено. 

перегляд YouTube відео, діти

Додатковий контроль на YouTube акаунт — корисна функція. Інструмент дозволяє блокувати відео, що потенційно містить контент, руйнівний для психіки: насильство, еротика, секти, фінансові схеми та інше. Список небезпечних каналів визначається алгоритмом команди Google на основі user experience. Це означає, що батьківський контроль Ютуб враховує думку користувачів, кількість додавань ресурсу до блекліста. 

ПК

Часто Ютуб на одному девайсы переглядає кілька людей. Вони використовують загальний або 2-3 різні облікові записи. У першому випадку, якщо не ввімкнено режим захисту, у стрічку потрапляють сумнівні матеріали. Йдеться про ролики, після перегляду яких у дитини виникають додаткові питання. Ось кілька способів запобігти подібним казусам:

Вийти з Google облікового запису 
Ролики для дорослих при такому режимі перегляду не будуть доступні
Задати внутрішні фільтри Дозволяє забезпечити більш ретельний відбір контенту
Використовувати антивірус Є можливість заблокувати запуск програми 

Другий варіант більш поширений. Спеціальний фільтр не пропускає матеріали, що мають вікові обмеження. До каналів, позначених користувачами як неприйнятні, не буде доступу, система так само стежить історію перегляду дитини.

Смартфон

Заблокувати доступ до проблемного контенту через смартфон нескладно. Це вдасться зробити через програму «YouTube Дітям». Просто використовуйте режим, передбачений альтернативною платформою. Перед тим, як поставити обмеження на Ютуб, переконайтеся, що дитина не має додаткових облікових записів. 

Через магазин Гугл Плей можна отримати 100+ інструментів для управління режимами роботи. Батькам краще обрати індивідуальний набір додатків, стежити за активністю, затирати непотрібні файли та навіть блокувати Маркет. Серед популярних продуктів — Kids Place. Це вдалий інструмент віддаленого контролю та фільтрації контенту. 

Підключаємо 2 дисплеї до комп'ютера: Як приєднати 2 монітори до ПК + налаштування та софт для роботи з двома моніторами

Як заблокувати окремий канал Youtube

Електронна (автоматична) версія контролю — корисний функціонал для спостереження за онлайн-активністю дітей 24/7. Хоча розмова з чадом про безпеку в Інтернеті та можливі загрози, що виникають внаслідок необмеженого доступу до контенту, має також бути присутньою.

У ході подібних бесід виявляють небажаних влогерів та вживають заходів щодо їх блокування. Це превентивний крок, який роблять перед тим як заблокувати ютуб від дітей повністю. Алгоритм залежить від того, який пристрій використовує дитина.

На комп'ютері

Це вимагає технічної підкованості або застосування сторонніх Firewall. Перед тим, як встановити батьківський контроль на Ютуб, важливо врахувати всі фактори користувача. Перше — навіть передові фільтри (засновані на AI) не блокують на 100% небажані канали. 

Те саме стосується контенту, який хайпові блогери часто змішують. Через постійні рекламні трюки батькам доводиться повністю обмежувати проблемні майданчики, налаштовуючи блекліст вручну. Вони мають використати наступний алгоритм: 

  1. У папці Віндовс знайти каталог System32\drivers\etc.
  2. У стандартному редакторі тексту відкрити файл Hosts.
  3. У нижньому рядку вбити адресу проблемного каналу.
  4. Закрити файл після збереження змін. 

Обмежувати канали можна й у стандартному функціоналі облікового запису. Хоча обслуговування дозволяє дитині в 1 клац прибирати їх з блекліста. Після змін у записах Hosts в жодному браузері не буде доступна повна версія YouTube або аналог для мобільних пристроїв. Так само можна додати в блекліст список каналів. 

Корисний мануал: Як правильно налаштувати монітор, яскравість, кольору: 9 кроків

На телефоні

Обмежити перегляд відео на пристрої нескладно. Можна задати паролювання на програму, використовувати блеклист. У деяких флагманів активація додаткового захисту винесена на основні налаштування (властиво для Xiaomi). Це працює так, що додаткова інсталяція не знадобиться. Щоб задати пароль, необхідно виконати наступне:

  1. Знайти та активувати Settings.
  2. Перейти до розділу «Програми».
  3. Відкрити блок «Безпека».
  4. Обрати тригером назви продуктів, на які потрібен пароль.
  5. Натиснути «Встановити» та придумати PIN-код.

блокування Ютуб на телефоні за допомогою пароля

Якщо немає вбудованого захисту, його можна додати, обравши з топ 10 списку Google Плей 

Як заблокувати Youtube на телефоні

Пристрої Android та iOS мають вбудовану в систему функцію обмеження. Відповідальні батьки можуть входити через облікові записи з вищими привілеями. Встановити додатковий контроль вдасться й у браузері. Для Хрому, Firefox, Safari та інших програм алгоритм різний. 

IOS

Щоб увійти до батьківського контролю, виберіть «Settings» > «Екранний час» > «Other» > «Це моя дитина». Виконайте вказівки на екрані, щоб отримати та ввести код. Далі — Вкажіть параметри доступу в блоці «Обмеження та конфіденційність». Варто також налаштувати правила завантаження відео та інсталяції ПЗ.

Визначаємося з роздільною здатністю дисплея: Як дізнатися роздільну здатність монітора: 8 способів

Android

Увімкнення контент-фільтрів на Android передбачає налаштування окремого облікового запису або завантаження додаткової програми. Вибір залежить від версії операційної системи. Якщо потрібно повністю заблокувати YouTube на пристрої дитини, можна встановити розширення під назвою blocksite (для браузера Chrome) або іншу альтернативу. Не менш ефективним є паролювання програм, ярлики яких краще видалити з робочого екрана. 

Цифровізація міцно увійшла в життя людей. Багато користувачів звикли до онлайн продуктів. Найменших також слід включити до цієї групи. Часто дитину, яка має доступ до смартфона, ніщо інше не цікавить. 

Дорослим важливо контролювати контент на девайсі чи ПК свого чада. Їхнє прагнення з'ясувати, як заблокувати ютуб від дітей, вважають превентивним кроком. Часто це пов'язано з менш радикальними заходами — обмеженням лише 2-3 каналів.

Трохи про матриці: 3 популярні види матриць: IPS, PLS і TN — який монітор краще

Коментарі
Залиште коментар
Категорії