Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

5 причин, чому пилосос не всмоктує пил – що робити, як вирішити проблему?

Дата публікації: 04.06.2021 10:16
Дата оновлення: 16.11.2023 17:35

Чим регулярніше прибирати у квартирі, тим чистіше повітря в приміщенні й здоровіші домочадці. Краще наводити марафет за допомогою пилососа, він дістанеться у будь-який затишний куточок. Але іноді агрегат втрачає міць. Працювати віником – варіант не з найкращих. Ним лише бруд переноситься з місця на місце. Розбираємось, чому пилосос погано тягне і що робити в такому випадку.

Що робити, якщо пилосос не всмоктує? Шукаємо причину поломки

У левовій частині випадків проблеми можна виправити. П`ять проблем та рішень у таблиці:

Причина
Що робити
Заповнений мішок Очистити багаторазовий, поміняти одноразовий
Забруднений фільтр Очистити його або змінити
Пошкодження девайсу Змінити зламане
Засувки в шлангу, щітках або трубці Перевірити тягу без "підозрюваної" деталі. Якщо без неї девайс працює на повну силу – перевірити на поломки та прибрати «пробки»
Зламаний двигун або батарея Звернутися до ремонтників

Пилосос погано тягне через одну з цих причин. Допомога спеців може знадобитися тільки при збоях двигуна. У решті випадків — достатньо кількох вільних хвилин та пильності під час роботи.

Правильний вибір: Який пилосос краще – дротовий або бездротовий: 3 моменти на «подумати»

Повний пилозбірник

Часто пилосос не тягне на повну силу через заповнений доверху пилозбірник. Проблеми починаються, коли сміття займає більше 2/3 від ємності мішка. Чекати – смерті подібно. Потрібно вирішувати проблему, як тільки девайс почав «слабшати». Робиться це одним зі способів нижче.

1. Замінити пилозбірник на новий
Варіант для паперових збірок, як Karcher WD 3 P. Такий створений для одноразової експлуатації.

2. Ретельно вичистити мішок
Якщо в девайсі тканинні пилозбірники як у Samsung VC07M25H0WB/UK, їх можна використовувати 2-4 рази. Для цього потрібно акуратно витрусити сміття, промити збірку під проточною водою і дати висохнути.

 полный пылесборник пылесоса

Проте тканинні мішки не вічні та з часом зношуються. У середньому їх вистачає на 3-4 промивання, а далі якість прибирання погіршуватиметься. Найкращим виходом буде покупка набору мішків. Коли один «доживатиме свої дні», його замінюють на новий.

Засмітився фільтр

Ще одна популярна причина, чому не тягне пилосос. І рішення тут аналогічне мішкам: поролонові миються і використовуються по кілька разів. Паперові краще міняти, щойно стали брудними.

проблема с засоренным фильтром пылесоса

А ось працюючи з HEPA-фільтрами потрібно зрозуміти їх тип. Звичайний доведеться викинути, як тільки він засмітився (через 45-55 годин роботи), а ось фторопластикові (з маркуванням W) можна промити та поставити вдруге. Щоправда, треба враховувати, що він уже не видасть початкову «силу» фільтрації. Щоразу вона ставатиме слабшою. Так що вдома краще мати 2-3 запасні фільтри — зайвими не будуть.

Лікнеп: Як чистити килими в домашніх умовах: 10 найкращих порад

Механічні пошкодження гаджета

Джерелом проблем можуть стати незначні поломки самого пристрою. Якщо щось пішло не так, варто оглянути пилосос на наявність:

  • Тріщин

Слід дослідити кожен сантиметр – від корпусу до аксесуарів

  • Вм`ятин на корпусі

Якщо девайс нещодавно «літав», падіння могло пошкодити його. Так що, слідкуйте за пилососом. Деформовані деталі краще замінити, щоб уникнути глобальної поломки.

  • Зламаних насадок

Все зношується, і щітки не виняток. Найчастіше їх доведеться замінити.

Пізнавальна стаття: Найкращі хлібопічки для дому 2021 року: огляд ТОП-9 моделей

Засмітилися шланг, трубка чи щітки

«Аксесуари» підводять під монастир у невідповідний момент.

поломанный шланг и трубка пылесоса

Не завадило б глянути на три слабкі місця.

1. Шланг може бути не до кінця вставлений у гніздо
Потрібно зняти та вставити знову. Якщо гофра вийшла з ладу, доведеться міняти шланг на новий.

2. Щітка може забитися
Витягують із неї забруднення вручну. Якщо у пилососа щітка-валик, вона зношується з часом, тоді лише заміна.

3. Перевірити трубу
У деяких пилососах існує регулятор сили всмоктування на ручці – у закритому положенні він пускає потужність на основну роботу. Відкриваючи його, користувач зменшує силу всмоктування. Слід виставити у «закритий» режим.

В тему: Який пилосос для прибирання шерсті краще: 9 «правильних» моделей на вибір

Пошкодження двигуна

Часто пилосос не має тяги через проблеми з двигуном. Під час роботи він має бути прохолодним або ледве теплим. Якщо ж поверхня на пилососі гріється, потрібно звертатися до сервісу.

Також про проблеми з двигуном або акумулятором «кричить» регулярне відключення під час роботи. Найбільше, що зламався плавкий запобіжник. І вирішити ситуацію можна лише його заміною.

 поломка двигателя пылесоса

Крім цього, потрібно перевірити пристрій на пошкодження контактів. Частіше вони переламуються в місці з`єднання дротів або в тій зоні, де шнур треться об кути та стінки меблів. Заміна кабелю врятує ситуацію.

А от якщо трапилося пошкодження обмоток, доведеться розщедритися. Тут прайс за ремонт дорівнює 60-90% від нового девайсу. Простіше купити новий, ніж переплачувати за ремонт старого. Але оскільки збої з двигуном – рідкість, не проблематично полагодити пилосос самому. Потрібно лише прислухатися до порад, описаних вище!

Чесне порівняння: Що краще – мийний пилосос або пароочисник: 4 відмінності, порівняння та поради щодо вибору

Коментарі
Залиште коментар
Категорії