Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Паропилососи для дому: огляд, порівняння та відгуки про 3 кращі моделі

Дата публікації: 02.12.2019 10:06
Дата оновлення: 12.01.2024 15:46

У магазинах можна знайти різні моделі парових пилососів. Але як вибрати серед них найпридатніше обладнання для прибирання квартири чи будинку? Відповіді на запитання – в огляді особливостей паропилососів.

Паропылесосы для дома

Парові пилососи: опис та характеристика

Серед паропилососів до рейтингу найкращих марок традиційно входять Karcher, Hoover, Black & Decker. На ринку відносно нещодавно з`явилися китайські торгові марки, але якщо покупець зацікавлений у придбанні надійного обладнання, яке багато років прослужить, краще вибирати відомих виробників.

Однозначно не можна сказати, яка серед паропилососів найкраща модель. Багато залежить від технічних характеристик: потужності нагрівача, об`єму рідинного бака, тиску подачі пари, кількості фільтрів та часу безперервної роботи.

Принцип роботи обладнання полягає в подачі нагрітої пари на поверхню, що вимагає чищення. Зволожуючи брудне килимове покриття або підлогу, цей пристрій збирає бруд краще за традиційний пилосос з сухим чищенням.

Радимо почитати: Який бездротовий пилосос краще вибрати для дому: огляд 4 типів помічників

На що здатні

При виборі парового пилососу для дому, крім відгуків, необхідно уважно вивчити технічні характеристики обладнання. Заздалегідь переконатися, що техніка, що сподобалася, здатна якісно очищати поверхню.

Більшість побутових пароочисників призначені для чищення:

  • килимових покриттів;
  • підлоги (дерев`яної, плиткової, лінолеум та ін);
  • м`яких меблів (з використанням додаткових насадок);
  • місць обмеженої доступності.

Пароочистители для чистки любых поверхностей

Вибираючи паровий пилосос для будинку за відгуками, не можна забувати про тип фільтра, який у ньому встановлений.

Він може бути:

  • тканинним;
  • паперовим;
  • вугільний;
  • синтетичним;
  • водяним (аква-фільтр).

Найкращі парові пилососи, такі як Rowenta RY8561WH Clean&Steam Multiмають широку сферу застосування. Залежно від типу насадки, вони використовуються як для миття підлогових покриттів, так і для чищення меблів або навіть предметів одягу. У разі рекомендується купувати пароочисник, а чи не пилосос. Існують чудові моделі, які якісно очищають верхній одяг від пилу, бруду та вовни свійських тварин без звернення до послуг хімчистки.

Зверніть увага: Пилосос чи робот-пилосос: що краще вибрати – порівняння техніки за 4 пунктами

Гідності й недоліки

Як і інші типи обладнання для дому, паропилососи мають плюси та мінуси. Перед покупкою потрібно їх врахувати:

Переваги
Недоліки
Розчиняючи забруднення у воді, краще чистити поверхню. Пара має високу температуру, що може негативно позначитися на деяких поверхнях.
Позбавляє необхідності використання побутової хімії для чищення килимів. Вища вартість порівняно із звичайними пилососами. Це стосується не тільки покупки, але й ремонту.
Добре справляється із засохлими плямами. При використанні паперового фільтра його потрібно міняти після кожного збирання.
Усуває причину алергії у приміщенні (квітковий пилок, мікроорганізми).  

У чому особливості паропилососу

Вологе прибирання приміщення із застосуванням пари завжди якісніше, ніж сухе. Пояснюється це тим, що пароочисник, як Thomas Vaporo Buggy, здатний збирати у собі набагато більше видів бруду, ніж звичайний пилосос. Крім того, пристрій виробляє дезінфекцію поверхні та вбирає назад всю рідину, за допомогою якої проводилося очищення.

Якщо побутовий пилосос просто всмоктує пил, то найкращі паропилососи для будинку спочатку розчиняють його струменем гарячої пари, а потім вбирають у себе курну рідину. Це Ефективніше за звичайне прибирання.

НЕ пропустіть: основних критерії вибору пилососу для дому

Що потрібно знати про використання паропилососу

Принцип глибокого очищення – одна з важливих переваг цього обладнання. Як і в іншої техніки, паропилесоси мають власний рейтинг кращих моделей. Чим більше функцій здатне виконувати пристрій, чим потужніший його характеристики – тим він більш затребуваний на ринку побутової техніки.

Важливо пам`ятати, що висока потужність пристрою не завжди означає, що результати прибирання приміщення будуть найкращими. Необхідно також враховувати наявність додаткових функцій.
Як відбувається глибоке очищення поверхні? При всмоктуванні пилососом вологого повітря з пилом і брудом він проходить через аква фільтр, а потім – через фільтр з мікроперфорацією.

Багатоступінчасте очищення дозволяє затримати мікроскопічні частинки бруду, що пройшли через перший фільтр. У деяких У моделях обладнання є також третій і навіть четвертий фільтр, здатний затримати мікроспори об`ємом до 0,3 мкм.

Схема работы парового пылесоса

Як вибрати паровий пилосос: поради та правила

При виборі паропилососа слід звернути увагу на такі фактори:

  1. Об`єм бака (що він більший – тим довше можна вести прибирання).
  2. Об`єм пилозбірника (що більше – тим рідше доведеться його міняти).
  3. Наявність фільтра тонкого очищення (мікрочастинки не повернуться до приміщення із зворотним потоком повітря).
  4. Потужність (що більше – тим сильніший потік, що всмоктується).
  5. Перелік насадок (для чищення меблів, штор та важкодоступних місць).

Рекомендуємо: ТОП-5 найкращих фірм-виробників роботів-пилососів

Огляд та порівняння кращих паропилососів

Паропылесос Karcher

Іноді в магазинах парові пилососи не представлені у вигляді окремої назви товарів. Тому під час вибору варто шукати також пароочисники, що допускають збирання килимових поверхонь.

Нижче — список найпопулярніших моделей для прибирання пором.

Найменування
Відмінні особливості Потужність (Вт) Вартість (середня, у доларах)
Karcher SV 7 точне налаштування подачі пари, ультрасучасний дизайн, велика кількість насадок, висока потужність 2200 950
Rowenta RY8561WH Clean&Steam Multi моноблок, компактні розміри (ідеальний для збирання важкодоступних місць), відносно невисока ціна 1700 330
Karcher SC 3 EasyFix Premium зручна заміна фільтрів, швидка готовність до роботи, захист від накипу, велика кількість аксесуарів, насадка для прибирання підлоги EasyFix 1900 248

Почитайте на дозвіллі: Вертикальний пилосос або звичайний – що краще: 4 підказки на допомогу покупцям

Висновки

Вибираючи паровий пилосос для будинку, який краще купувати? Відповісти це питання не складно. Підійде та модель побутової техніки, характеристики якої відповідають вимогам щодо прибирання.

Якщо планується регулярно робити чищення килимових або інших покриттів за допомогою пари, але їхня площа не надто велика – краще вибрати бюджетний пилосос. Якщо ж потрібне обладнання, здатне довго працювати без заміни фільтра, рекомендується звернути увагу на моделі з потужнішими характеристиками.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії