Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як налаштувати віддалений доступ до комп'ютера в Windows 10, Або 4 пункти до розгляду

Дата публікації: 09.04.2021 09:32
Дата оновлення: 09.04.2021 09:32

Можливість підключитися до віддаленого комп'ютера є навіть в застарілої Windows XP, а в 7-ке і 10-ке – тим паче. Якщо встановлена Pro версія або старше – можна запросто приступати до «танців з бубном».

Как настроить удаленный доступ к компьютеру Windows 10

На замітку: Скільки електроенергії споживає комп'ютер – як дізнатися: 3 способи

Навіщо користуватися віддаленим доступом

Технологія, що дозволяє отримати стабільний віддалений доступ до другого комп'ютера, актуалізувалася після змін, пов'язаних з Пандемією. Люди стали переходити на онлайн-послуги навіть там, де раніше діяли по-старому. Приклади користі від віддаленого доступу:

  1. В організації з філіями в різних містах, якщо один IT-відділ. Періодично потрібно встановлювати/оновлювати складні програми. Комп'ютерники з головного офісу виконують цю роботу віддалено.
  2. Співробітник компанії, який в основному працює вдома, періодично заходить на свій офісний ПК для отримання інформації, виконання якихось завдань в локальній мережі і т.п.
  3. Користувач отримує освітні послуги віддалено. Мова йде не про школярів та студентів на дистанційці, а про курсах, які проводять індивідуально, наприклад, навчають підприємців створювати сайти, працювати в CRM та ін.
  4. Досвідчений користувач допомагає розібратися з проблемами на комп'ютері менш просунутому товаришеві, нікуди не виїжджаючи.

Ці 4 варіанти припускають взаємодію між комп'ютерами, які не належать одній локальній мережі. В офісах, де ПК коммуницируют через маршрутизатор або за іншою технологією, віддалений доступ використовують:

  • системні адміністратори (актуально, якщо людина обслуговує сотню-іншу користувачів в багатоповерховому будинку);
  • керівники для контролю за підлеглими.

Цікава стаття: Як роздавати інтернет з телефону – мануал в 3 пунктах, як перетворити смартфон в роутер

Як включити і налаштувати віддалений доступ до комп'ютера Windows 10

Важливе перевага Windows, що дозволило їй стати операционкой №1, – це робочий стіл (РС) зі зручним інтерфейсом. Щоб з'явилася можливість щось робити на другому ПК, потрібно знати, як включити РС для віддаленого доступу на комп'ютері під Windows 10. Для цього на другому компі заходимо в «Параметри», а потім в «Систему» і на «Віддалений робочий стіл» . Там є перемикач, який потрібно поставити в положення «Вкл.». Підтверджуємо вибір, і продовжуємо настройку. Додаємо користувача, під яким можна буде заходити на РС. Кількома «Виберіть користувачів ...», і додаємо.

настройка удаленного доступа: Windows 10

Залишилося дізнатися IP-адресу. Для цього відкриваємо «Пошук» і набираємо команду cmd. З'являється рядок для введення команд. У ній набираємо ipconfig, і сміливо тиснемо Enter. Висвітиться табличка, в якій буде айпішнік.

Таким чином, тепер є всі дані другого компа, які знадобляться, щоб зайти на нього віддалено:

  • IP-адреса ПК;
  • ім'я користувача;
  • пароль.

Якщо мова йде про локальної мережі, замість айпішніка можна використовувати повне ім'я ПК. Зайти на інший комп, не використовуючи сторонніх програм, виходить без проблем, коли обидві машини в одній локалке або другий ПК має статичний IP.

Пізнавальна стаття: Як налаштувати роутер як ретрансляція за 6 кроків + рішення можливих проблем

Як підключитися до віддаленого комп'ютера

Процес підключення простий і зрозумілий. Кількома кнопку «Пошук», пишемо «Підключення». З'являється значок класичного додатки для під'єднання до віддаленого РС. Кількома, і пишемо в віконце підключення айпішнік другого компа. Далі заповнюємо ім'я користувача і пароль. Якщо з'явилося вікно з попередженням про неможливість ідентифікувати віддалений комп – підтверджуємо свій намір зайти на віддалений робочий стіл, так як це повідомлення носить перестраховий характер. Можна в попереджуючому віконці поставити галочку, щоб воно більше не з'являлося. Вікно віддаленого РС по команді користувача згортається, можна зменшити його розмір або закрити.

Альтернативний варіант входу на віддалений РС – додаток mstsc, запущене з командного рядка.

Альтернативный вариант подключения на удаленный РС

Ще одна актуальна суміжна тема – як відключити віддалений доступ до комп'ютера з встановленою Windows 10. Насамперед відкинемо безпечний варіант: якщо у користувача домашня версія ОС, ЙОМУ не варто переживати з приводу несанкціонованого злому шляхом підключення РС. ЗАЙТИ Можуть тільки на Windows Версії Pro Або старше, причому для цього зловмисник повинен знати IP І інші дані для входу. Підстрахуватися На випадок злому просто. Заходимо В «Панель Управління», переходимо в «Систему Та безпеку», і потрапляємо в «Систему». Прибираємо Галочку з чекбокса «Дозволити Підключення ...».

подключение к удаленному компу

Перепрошивати роутер: Як прошити роутер ASUS в 6 етапів – інструкція

Що робити, якщо віддалений робочий стіл не підключається

Проблема
Рішення
на другому компі прибрана галочка на чекбоксі «Дозволити підключення ...» Поставити галочку
Спроба зайти на віддалений РС з використанням облікового запису користувача, який не наділеного правами адміністратора Дати учетке права адміна або скористатися іншим користувачем з відповідними правами
На іншому ПК домашня версія Windows Оновитися до професійної версії або встановити на стару Windows свіжий сервіс RDP
Чи не пускає на другий комп його брандмауер Заходимо в «Панель керування». У зачаївся меню «Перегляд» натискаємо на категорію «Дрібні значки». Відкриваємо з'явився «Брандмауер Windows». Кількома на значок «Дозвіл взаємодії ...». Скрол в списку до пункту «Віддалене керування Windows». Ставимо галочку
Другий комп підключений через роутер Налаштувати проброску портів
Другий ПК «заснув» Відключити автозасипаніе. При цьомумоніторМоже виключатися
На другому компі не включене мережеве виявлення Включити мережеве виявлення. Через «Панель керування» заходимо в керування мережами і міняємо параметри загального доступу
Відключений порт 3389 Включити порт 3389, він потрібен для з'єднання. Якщо його заблокував брандмауер – знімаємо блокування

Якщо віддалений робочий стіл комп'ютера не вдалося підключитися, проблему потрібно шукати на другому компі. При правильній його налаштування зазвичай все працює на ура.

НА закінчення наведемо пару способів, як налаштувати віддалений робочий стіл комп'ютера під Windows 10 за допомогою безкоштовних сторонніх програм:

  • Teamviewer – додаток з опцією безкоштовного некомерційного використання. Для роботи з віддаленим РС програма однією версією повинна бути встановлена на обох компах. Доступ надається шляхом передачі ID і пароля.
  • Віддалений РС Chrome – браузерні розширення, яке потрібно налаштувати на обох ПК. Для використання програми необхідно мати акаунт в Google. Версії розширення можуть бути різними.

Сторонні програми дають можливість подружити між собою комп'ютери /ноутбуки і телефони. Розробники забезпечують мультиплатформеність софта.

Міняємо айпішнік роутера: Як змінити ip роутера d-link – керівництво в 4 етапах

Коментарі
Залиште коментар
Категорії