Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Кращі головоломки на Андроїд: 10 ігор, що зламають мозок

Дата публікації: 12.08.2021 09:27
Дата оновлення: 22.11.2023 12:12

Стрілялки та екшн не кожному до душі. Комусь подобаються ігри для розуму. Наша команда протестувала 100 кращих ігор на логіку в PlayMarket та, пройшовши години гарячих баталій, прийшла до рейтингу ТОП 10 головоломок на Андроїд. Так що і ви розминайте пальці — буде захопливо!

Roll the Ball

Надзвичайно цікава головоломка для смартфонів, де гравцю потрібно грати в «п'ятнашки» трасою. Доріжка, по якій повинна котитися куля, розташована на кубиках рандомно. Завдання гравцю — з'єднати їх так, щоб куля прокотилася по доріжці від початку до кінця траси.

 гра Roll the Ball

І якщо перших 5-10 рівнів все просто, потім забава стає складнішою:

  • з'являються зайві «дерев'яки»;
  • зменшується кількість ходів;
  • деякі фігури залишаються на місці цілий рівень;
  • обмежена кількість часу.

Для тих, хто застряг на рівні та ніяк не може його пройти є безплатні підказки. Правда, щоб отримати таку, доведеться витратити 20-30 секунд на перегляд реклами.

Корисно: Що краще: iPhone або Samsung — який із 2 смартфонів вибрати?

Blendoku 2

Логічна гра для перфекціоністів, що розслаблює. У ній потрібно з'єднати кольорові кубики в ідеальний градієнт: це можна робити як на час або у своєму темпі в режимі «дзен».

гра Blendoku 2

3 основних параметри кольору, з якими доведеться познайомитися:

1. Тон — що за колір
Потрібно визначитися який саме відтінок — червоний, жовтий, синій, чи щось посередині.

2. Яскравість — те, наскільки колір близький до білого
Пастельні відтінки будуть вважатися «яскравішими» аніж «чисті» побратими, тому з'єднувати їх потрібно з такими ж «м'якими» відтінками.

3. Насиченість — наскільки колір близький до чорного
Наприклад, вишневий буде вважатися більш насиченим, аніж червоний.

Базуючись на цих знаннях, гравцю потрібно з'єднувати відтінки так, щоб вони утворювали градієнт. Додаток відмінно підійде для тих, хто відчуває в собі дизайнерську жилку — можна прокачувати розпізнавання відтінків, граючи. А 500 безплатних рівнів поглинуть гравця на довгі години.

Більш того, ця гра доступна навіть для дальтоніків. В налаштуваннях можна проставити тип дальтонізму, і додаток підлаштовується під такого гравця. Особливо вона затягує на пристроях з OLED-екранами. Вони передають колір максимально чітко, не перевантажуючи картинку насиченістю.

Читайте: Як перенести фото з iPhone на комп'ютер за 7 хвилин

Happy Glass

Графічна гра, де стакан повинен бути повним: коли він «наполовину порожній», то страшенно сумує. Завдання користувача — зробити так, щоб вода з джерела дісталася до посудини. І для цього геймер повинен малювати лінії, поєднуючи речі на ігровому «аркуші» так, щоб вони утворили трамплін для цілющої вологи.

 гра Happy Glass

Програма — відмінна можливість познайомити дітей з азами фізики, та нагадати про них батькам. Доведеться враховувати гравітацію, вільне прискорення та інші особливості матінки Землі. Гравцям треба напружити свої звивини, придумуючи шлях для водички. Їй доведеться проробляти навіть мертву петлю та пролітати через цілі яри. Повернути радість склянці зможе тільки гравець!

Tiny Bubbles

Барвиста візуальна пригода, де потрібно лопати бульбашки. Але це далеко не звичний поп-іт, тут потрібно думати як саме це зробити — пухирець повинен дати ланцюгову реакцію своїм «друзям», щоб вони теж лопалися.
Проходження першого десятка рівнів буде здаватися неймовірно простим, бо тут знаходяться тільки прозорі детальки. Далі складність зростає і доведеться мати справу з різноколірними «кульками», де прийдеться комбінувати стратегію, щоб отримати потрібний результат.

 Tiny Bubbles

Припустимо, користувачеві потрібно «підірвати» 10 синіх, 7 червоних та 5 фіолетових кульок. Але проблема в тому, що спочатку на рівні будуть тільки червоні та сині фігурки. Гравцю доведеться продумати стратегію так, щоб бульбашки, що вибухають, подарували свій колір сусідові й в результаті вийшов потрібний відтінок.

Всього в грі 3 режими — різниця між ними зібрана в таблиці:

Режим
Особливості 
Головоломки Часу багато, а ось завдання складні. Часом навіть занадто 
Аркада Потрібно встигнути виконати завдання в найкоротший час 
Дзен Ніяких кордонів та вимог — тільки фантазія та відпочинок

Гра подарує реалістичну фізику бульбашок та відмінний звуковий антистрес-супровід, що може замінити сімпл-дімпл. Головне — не забувати тікати від гострих їжаків та желе-крабів. З ними краще не дружити, бо вони приведуть до поразки.

Меломанам: Кращі музичні плеєри для Android: топ-10

Aquavias

Незвичний 3D-пазл, в якому можна відчути себе містобудівником. Потрібно перенестися в часи 7 чудес світу та за допомогою продуманої мережі акведуків (стовпів з водою) підводити воду до міст, спортивних арен та до висячих садів Семіраміди!

 гра Aquavias

Гра в водопровідника сподобається дітям і дорослим. Вона помітно відрізняється естетикою від інших в стилі «з'єднай труби в правильному порядку». Гравець може налаштовувати оптимальну для себе складність та брати безплатні підказки. Правда, вони будуть з рекламою.

Поки що в «Акведуках» 100 рівнів, але через те, що додаток регулярно оновлюється, варто чекати нових водяних історій. Так що потрібно бути завжди готовим для підведення води в давньоримські крани!

Swiped 2

Дитина любові Gardenscapes та Zuma — тут користувачі зможуть насолодитися звичними «кілька в ряд» в красивій атмосфері, що візуалом нагадує гру Зум. Відмінність від «три в ряд» в тому, що тут можна утворювати довгі ланцюжки з десятків «камінчиків» — достатньо того, щоб вони були сусідами один одному. 

 гра Swiped 2

Завдання ускладнюється тим, що час від часу на дисплеї з'являються «заморожені кристали», на роботу з якими потрібно витрачати 2 кроки. Спочатку потрібно збити лід з них, пропрацювавши сусідні камені, і тільки потім їх можна включити в основну комбінацію. Режим «Снігопад» зводить цю боротьбу з холодом в абсолют.

Виправляємо баги: На телефоні зникла клавіатура: 7 варіацій розв’язання питання на Android

Mahjong

Популярна східна настільна гра завоювала серця західної аудиторії та не збирається звідти йти. Є 2 варіанти гри — азартна, схожа на покер та бридж (там змагаються від 2 до 4 гравців), і пасьянс.

На ПК і телефонах присутні тільки пасьянси. Ця гра не виняток — гравцеві доведеться ретельно налаштувати свій окомір, щоб за частки секунди призвичаїтися знаходити кісточки з однаковим візерунком.

гра Mahjong

Мета гравця — уважно розібрати випадково побудовану фігуру з розкиданих камінців. За один хід можна видалити тільки 2 розблоковані фішки, що знаходяться на краю ігрового поля. У класичній настільній грі існують розклади, які неможливо зібрати. Телефон запускає «рандом» за спеціальним алгоритмом, що у гравця буде хоча б один шлях вирішення поставленого завдання.

І якщо класичні «доміношки» Маджонг здаються занадто складними для розпізнавання, в цій грі можна замінити графіку кісточок на ту, що буде більш звичною: від квіточок і номерів до малюнків їжі.

Bridge Construction Simulator

Один з кращих симуляторів з побудови мостів та шляхів. На мобільних платформах він взагалі вважається the best! Тут доведеться згадати шкільний курс фізики, аналізуючи гравітацію, кріплення та навіть погоду.

 гра Bridge Construction Simulator

Обмежена кількість деталей та реалістична механіка змушує подумати: як краще поставити опори, яким повинен бути міст, щоб витримати відразу 5 перевантажених фур і т.д. Якщо при будівництві були допущені критичні помилки, міст може не витримати навіть власної ваги.

Гра сподобається тим, хто прийшов розслабитися, і тим, хто хоче, граючи, підготуватися до іспиту з фізики. Різні рівні складності дозволять налаштувати гру так, щоб вона припала до душі кожному.

В тему: Як підключити телефон до телевізора: ТОП 10 способів

Unblock Me

Ще одна варіація гри в «п'ятнашки», яка допоможе розслабитися після важкого дня та змусить напружити звивини. Головне завдання — звільнити «замкнену» деталь, давши їй шлях. А зробити це можна, тільки пересуваючи вільні блоки.

гра Unblock Me

Всього в додатку понад 40 000 рівнів, які доступні навіть без інтернету. При цьому, програма майже не займає місця — її вага всього лише 14 Мб, що можна порівняти з 4-5 фото в хорошому дозволі. Всього у гри є 2 варіанти:

  • Unblock Free — безплатна варіація гри, де 1 раз через 3-4 рівні буде прослизати реклама.
  • Unblock Premium — версія без реклами, за яку потрібно буде заплатити $0,99.

Ті, хто обожнюють поміркувати, можуть вибрати «складний» рівень, а шанувальникам легких перемог сподобається режим «простий». А тим, хто хоче весь час відчувати смак нових перемог, припадуть до душі «щоденні завдання» різної складності.

Infinity Loop

На перший погляд, проста, але насправді складна гра для розвитку логіки на Андроїд. Гравцеві доведеться обертати лінії, щоб створити з них закінчені, а часом навіть нескінченні фігури. Завдання — натискати на частини фігур до тих пір, поки вони не з'єднаються в одну. Тим самим гравець завершить рівень і потрапить на складнішу фігуру.

гра Infinity Loop

Після того як він дійде до сотого рівня, все піде у зворотний бік — гравцю доведеться від'єднувати фігури, роблячи так, щоб деталі не торкалися одне одного. Розробники регулярно оновлюють гру, покращуючи можливості штучного інтелекту, придумують рівні. Так що кількість комбінацій, як і рівнів, тут прагне до нескінченності.

А фонову музику з програми можна використовувати як колискову — настільки вона м'яка та заспокійлива. У гру можна грати навіть з годинників — вона підтримує Android Wear та Watch-системи.

Ці 10 історій — найкращі ігри головоломки на Андроїд, які тільки може надати сучасна ігрова індустрія. Свою перемогу в нашому рейтингу вони заслужили тим, що змогли відзначитися від конкурентів, маючи універсальні та зрозумілі правила.

Буде коннект: Способи віддаленого управління Android-пристроєм: 5 безкоштовних програм

Коментарі
Залиште коментар
Категорії