Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

JBL Xtreme 3: огляд звуку + 7 важливих параметрів

Дата публікації: 12.08.2021 10:46
Дата оновлення: 12.08.2021 10:46

Один, два й ось вже третє покоління екстрим-колонок «ДжіБіЕль». І тут все дійсно виходить за рамки звичайного: автономність, функціонал, звучання. Але не будемо забігати вперед, все дізнаєтеся з огляду JBL Xtreme 3. 

 Бездротова колонка JBL Xtreme 3

Ще одна новинка: JBL Flip 5: огляд дизайну, 7 характеристик і якості

Зовнішній вигляд, дизайн, розміри 

Форма третього Xtreme ергономічна —  довгасте «барильце» без різких виступів на корпусі. Представлена в 3-х стриманих відтінках: чорний, синій і хакі. Колонка затягнута в тканину з прогумованими та металевими вставками. Повністю водонепроникна, а значить її можна захопити з собою на пляж або влаштувати паті біля басейну. 

На передній стороні красується логотип бренду, причому він зроблений великими металевими літерами під колір корпусу і з помаранчевою окантовкою. Прямо під ним — довгастий індикатор зарядки, що світиться білим кольором.

 Дизайн JBL Xtreme 3

У верхній частині JBL Xtreme 3 знаходяться кнопки управління, ось їх огляд і призначення:  

  •  «Плей» / Пауза для управління програванням треків; 
  • гучність звучання «плюс» і «мінус»; 
  • сполучення по «Блютуз»; 
  • включення функції «Патібуст». 

По центру задньої панелі розташувалася прогумована заглушка, відкривши яку користувач отримує доступ до мініджеку, двох портів ЮСБ: Type-C і Type-A для підзарядки самого Xtreme 3 та інших гаджетів. 

Зовнішній вигляд JBL Xtreme 3

Пасивки з боків зовні нагадують бумбокс другий, те саме коло з рифленою поверхнею, на яку нанесено лого, але в третьому — обмежилися лише знаком оклику, без букв. Також змінилася окантовка, тепер на ній є прогумовані опуклі вставки, що виконують роль ніжок, якщо колонку поставити на бочок.

Пасивки круто пульсують на басах.  

Внизу колонки передбачені прогумовані полосочки, як у Clip 4, для стійкого розташування гаджета на будь-якій поверхні.  

Портативна модель поставляється з ремінцем, досить жорстким і міцним, з посиленими карабінами, щоб витримати вагу музичного девайса. Для користувальницького комфорту ремінь оснащений антиковзаючими смужками, щоб він надійно фіксувався на плечі. Ремінець регульований, з відкривачкою для пляшок.  

У порівнянні з другим поколінням Xtreme, третє трохи зменшено у вазі: 1,97 кг проти 2,39 кг. Розміри 29,85 x 13,59 x 13,41 см. 

Цікава стаття: JBL Clip 3: огляд зовнішнього вигляду і 7 параметрів  

Батарея та автономність 

Гаджет живиться від вбудованого акумулятора на 36,3 Wh, який забезпечує 15-годинне звучання треків без перерви. Природно, на максимальній гучності автономність за часом зменшиться. 

Зарядка здійснюється по дроту, через вхід Type-C. Для повного зарядження пристрою знадобиться близько 2,5 години. 

 Зарядний блок і роз'єм для зарядки JBL Xtreme 3

Заряд акумулятора не буде показуватися на смарті при його підключенні до колонки. Приблизний рівень наповнення батареї можна дізнатися тільки по індикатору на передній панелі Xtreme три. На відміну від Charge 4, виробник навіть поклав в комплект не тільки юсбішний провід, а й зарядний блочок на 60 Вт. 

Читайте докладніше: Огляд jbl charge 4, або 4 особливих Alter Ego пристрої

Звук 

JBL Xtreme 3 (припустимо, синій) порадує навіть вимогливих слухачів наступними характеристиками звучання: 

Установки 
Значення 
Динаміки  2 низькочастотних + 2 високочастотних 
Діаметр динаміків  НЧ 70 мм, ВЧ 20 мм 
Загальна потужність  100 Вт 
Частотний діапазон  53 — 20000 Гц 
Співвідношення сигнал / шум  80 дБ 

Третій Xtreme видає кристально чисте звучання. Навіть якщо «навернути» гучність на всю, якість звуку не зміниться, за відгуками користувачів не буде ні хрипу, ні інших перешкод: 

  • високі частоти та середина на хорошому рівні, без просідання і змішування в «кашу»; 
  • відмінно розкривається інструментал; 
  • вокал передається живо і природно; 
  • не «ріжеться» бас навіть на 100% гучності.  

Врахувати потрібно тільки одне: виробник попереджає, що 100-ватну потужність можна отримати лише, коли колонка підключена до мережі. 

Функціонал 

Зі своїм основним завданням — відтворенням музики колонка в кольорі камуфляж та в інших тонах справляється на 5 +, але, крім того, ще вміє: 

  1. Під’єднуватися до інших гаджетів по Bluetooth 5,1 —  підтримує «Мультіпоінт», якщо потрібно одночасно під'єднатися до 2 пристроїв, щоб транслювати музику, наприклад, зі смарта і ноута без перепідключення. 
  2. Виступати в ролі повербанка —  можна використовувати колонку для підзарядки смарта або планшетника, приєднавши до юсбішного роз'єму Xtreme 3. 
  3. Об'єднуватися з іншими JBL колонками, які підтримують функцію «Патібуст». Подібний конект допоможе синхронізувати музику і забезпечить потужне прокачування будь-якої вечірки. Треки будуть звучати ще голосніше та об'ємніше. 

Функціонал колонки JBL Xtreme 3

Що не вміє третій бездротової Xtreme, так це відповідати на дзвінки. Мікрофона тут немає. 

Корисна інфа: Детальна інструкція на 4 пункти, як приєднати бездротові та дротяні колонки до ноутбука  

Ціна і якість 

Щоб купувати Xtreme, потрібно мати бюджет в межах 8000-9000 грн. Або дочекатися в магазинах знижок, які зазвичай роблять, коли на ринок виходить наступне покоління джібіелівських колонок. 

Судячи з відео користувачів, цей бумбокс має супер'якісну оболонку, всередину якої не проникне ні краплі вологи навіть якщо впустити його в воду. Пристрій не тоне. Кріплення та плечовий ремінець міцні й надійні, полегшують перенесення немаленького гаджета, куди потрібно. Найголовніше —  огляд колонки JBL Xtreme 3 показав, що її звук дійсно екстремально потужний і соковитий. Загалом, відмінно качає! 

Дізнайтеся: Що таке портативні колонки —  як вибрати портативну колонку по 11 параметрам

Коментарі
Залиште коментар