Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Підключення до ПК Nintendo Switch – 4 кроки

Дата публікації: 20.02.2023 17:49
Дата оновлення: 21.02.2023 11:59

Nintendo Switch не вимагає ніякого додаткового «прокачування». Ця консоль має хороші апаратні можливості та якісний дисплей.

чи можна увімкнути nintendo switch до комп'ютера

Можна грати на ній, тримаючи в руках, і не відчувати ніякого дискомфорту. Але якщо хочеться отримати максимум від свого девайса, варто дізнатися, як під'єднати Nintendo Switch до комп'ютера.

Пізнавальна стаття: Що краще: PS4 або Nintendo Switch – 10 критеріїв для порівняння

Чи можна приєднати Nintendo Switch до комп'ютера чи ноутбука?

Підключення Nintendo Switch до ПК безпосередньо можливе, а ось до ноутбука – ні. Та все ж вихід є. Для цього потрібна док-станція Nintendo Dock. За допомогою цього «посередника» можна законектити свою консоль до ноутбука завдяки тому, що у станції є вихід HDMI.

HDMI є й у ноутів, і у Nintendo Dock. Завдяки цьому можна налаштувати передачу даних між цими пристроями. Для тих, хто проводить стріми, це дуже зручно, адже комп’ютер дає можливість грати та ділитися ігровим процесом з іншими людьми. А ще приєднання консолі до комп'ютера дає відчуття масштабності гри на великому екрані. Все ж маленькі розміри стандартного дисплея приставки не всім припадають до душі.

 увімкнути nintendo switch до комп'ютера

Як правильно під'єднати Нінтендо Світч до комп'ютера – нижче по тексту.

До слова: Підключення Nintendo Switch до телевізора в 3 кроки

Nintendo Switch: підключення до ПК

Отже, у загальному ми розібралися, чи можна приєднати Nintendo Switch до комп'ютера. Тепер – від теорії до практики. Порядок дій такий:

  1. Витягують кабель HDMI з порту у телевізорі та підключають його до карти відеозахоплення. Якщо остання відсутня, єдиною альтернативою буде грати на ПК-версіях Switch-ігор.
  2. Відкривають на комп'ютері програму Game Capture HD. Беруть контролер і тиснуть клавішу «Додому».
  3. Підключають до ПК карту захвату через HDMI-шнур. На екрані з'явиться інформація про підключену консоль.
  4. Знаходять в інтерфейсі Game Capture HD кнопку включення повноекранного режиму та натискають її.

Після цього розпочнеться захоплення зображення з Nintendo Switch. Зображення з приставки розшириться на весь екран. Можна починати грати. Під час гри не рекомендується натискати кнопки на клавіатурі та працювати з мишею.

На замітку: Xbox Series S: огляд 10 особливостей приставки

Підключення за допомогою USB

Часто користувачі цікавляться: чи можна увімкнути Nintendo Switch до ноутбука чи ПК за допомогою USB? Можна. Але в такому випадку вдасться лише перенести на комп'ютер знімок з екрана чи відеозапис. Повноцінна гра у такому режимі неможлива.

USB-кабель доведеться докупити. Він підключається до USB-порту Type-C. Роз'єм розташований у нижній частині приставки. Порти док-станції для цього не підходять. Якщо під'єднати такий шнур до станції, нічого не станеться.

приєднати nintendo switch до ноутбука

Після підключення шнура на екрані комп'ютера з'явиться інформація про Nintendo Switch як накопичувач. Можна буде вибрати скриншоти чи відеоматеріали, які бажаєте перенести на свій ноутбук чи комп'ютер.

Важливо! Цей алгоритм «заточений» під комп'ютери, що працюють на базі Windows. Якщо використовувати іншу операційну систему, можливо, доведеться встановити програмне забезпечення для роботи з MTP (протокол передачі мультимедіаданих).

Якщо не вдасться передати дані таким способом, виробник рекомендує використовувати як альтернативу звичайну microSD-карту.

Читайте: Як використовувати клавіатуру як джойстик – 4 популярні емулятори

Підключення консолі за допомогою Bluetooth

У цьому розділі йдеться не про те, як увімкнути Nintendo Switch до ноутбука, а як приєднати окрему його частину – контролер (Joy Con). Така ідея спадає на думку багатьом, адже Joy Con простіше використовувати у грі.

контролер Joy Con

Отже, потрібно поглянути на верхню частину контролера та знайти кнопку синхронізації. Затисніть її. Після цього повинні почати блимати індикатори. Це означає, що процес пішов. Потім відкривають панель завдань на ноутбуці та клацають правою кнопкою мишки на іконці Bluetooth. Далі вибирають функцію додавання нового пристрою. Контролер повинен з'явитися у списку «претендентів» на додавання. Обирають цей пункт — і все готово. Після цього можна використовувати Joy Con для ігор на ноутбуці.

З резюме випливає:

Підключення через HDMI

Дає можливість грати на приставці, передаючи зображення ігрового процесу на екран комп'ютера.

З'являється можливість стрімити ігровий процес на різних майданчиках

Підключення через USB Вийде передавати графічний та відеоконтент між консоллю та комп'ютером
Підключення через Bluetooth Можна використовувати геймпад консолі для гри на ПК

Як увімкнути Nintendo Switch до ноутбука: особливості 

Щоб під'єднати Нінтендо Світч до комп'ютера, без маніпуляцій з док-станцією не обійтися.

  • Необхідно підготувати консоль і док-станцію до підключення: вимкнути HDMI- і USB-з'єднання, увімкнути Nintendo Switch та Nintendo Dock.
  • Приєднати кабель станції до виходу Type-C консолі та з'єднати Nintendo Dock та карту захоплення, скориставшись кабелем HDMI.
  • Запустити на ноутбуці програму Capture Software, клацнувши по відповідній іконці. Переконатися, що консоль та станція включені.
  • Увімкнути карту захоплення до ноутбука за допомогою USB-шнура. Переглянути екран комп'ютера. На ньому має відкритися віконце консолі.

Можна починати грати, використовуючи свій контролер для керування процесом. Мишу та клавіатуру залучати не потрібно.

nintendo switch підключення до пк

Як бачимо, процедура нескладна. Єдине, можливо, доведеться завантажити додатково програмне забезпечення для роботи карти захоплення. Але не варто перейматися тим, що можна помилитися. Так, всі ці карти захоплення, комутатор, шнури можуть створити враження, що робота складна Це не так. Попри те, що підключення до комп'ютерів не є штатною опцією консолі, проблем зазвичай у користувачів не виникає. Та й зробити критичну помилку, яка нашкодить обладнанню, неможливо. А пограти хоча б раз на консолі через комп'ютер — це подвійне задоволення!

Цікава стаття: Як вибрати геймерське крісло: 5 показників якості та «примочок»

Коментарі
Залиште коментар
Категорії