Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Огляд Samsung Galaxy Watch 5, Або 10 ключових ексклюзивів розумних годинників

Дата публікації: 05.09.2023 10:32
Дата оновлення: 05.09.2023 10:47

Серед флагманської лінійки смартгодинника популярні Samsung Galaxy Watch 5. У цьому поколінні три моделі, у тому числі версія Про з гарною автономністю. Розглянемо ключові особливості Galaxy Watch 5. Цей огляд допоможе зрозуміти відмінності від тих, що були у попередників.

смартгодинник у графітовому виконанні

Читайте: Інструкція з вибору розумного годинника з вимірюванням тиску і пульсу із 4 пунктів

Позиціювання смартгодинника Samsung Galaxy Watch 5

У стильних розумних годинників безліч корисних функцій для моніторингу здоров'я. Девайс зручно підключати до навушників та інших пристроїв.

Вотч 5 схожий зі спорт-годинником, оформленим у стилі мінімалізму. Це пов'язано з тим, що на ринку зберігається попит на попередні моделі — Watch 3 і Watch 4. Різноманітні кольори ремінців привносять колоритність пристрою.

Екран та його характеристики

Дисплей девайса Super AMOLED-панель. Щільність пікселів близько 321 ppi. Деталізація картинки максимальна, яскравості достатньо, щоб бачити поточні повідомлення з відстані в приміщенні, що добре освітлюється, і в сутінках.

Є дві версії годинника — з 40 і 44 мм екраном круглої форми. Частота оновлення 60 Гц, тому зображення чітке, кольори в міру насичені. У параметрах передбачені кольорові фільтри, що підвищують читабельність. Користувач може вибирати заливку екрана, встановлюючи комфортний для очей варіант.

круглий екран із високою деталізацією

Якщо активовано режим Always On Display, під час блокування на дисплеї світяться не лише годинник/дата, а й вибрані малюнки. Ця функція залежить від конкретного циферблата.

До речі: Huawei Watch 3 Pro: огляд характеристик, 6 функцій та 3 нових фішок

Конструкція пристроїв

У плані зовнішнього оформлення Samsung Galaxy Watch 5 не дуже відрізняється від попередника. Плоский дисплей із захистом із сапфірового скла. На правій грані розташований мікрофон та дві кнопки, зліва — динамік. Вгорі та внизу передбачені кріплення для ремінців. Вони такі ж, як і у всіх розумних годинників з лінійки Samsung.

Фізичний безель на корпусі не передбачено. Годинник створювався ближче до класики, тому безель лише віртуальний. Користувач може водити по краю дисплея, щоб керувати годинником. Виробник трохи змінив кривину заднього скла, а також збільшив площу поверхні.

Корпус Samsung Galaxy Watch 5 виконаний у трьох колірних варіантах — графіті, рожевому золоті та сріблі. Усі версії по-своєму привабливі.

дизайн смартгодинника Samsung Galaxy Watch 5

Бічні рамки — алюмінієві. Вони захищають корпус від подряпин та механічних пошкоджень під час падіння. У комплекті з девайсом йде зручний ремінець із силікону. Він приємний для шкіри, не ковзає на руці при активних тренуваннях.

Для порівняння: Samsung Galaxy Watch 4: огляд преміального годинника 2021 року

Доступні функції

Основне призначення Galaxy Watch 5 — моніторинг показників здоров'я у повсякденності та при занятті спортом. Основний додаток — Samsung Health. Він надає користувачеві такі можливості:

  • Інформацію про активність протягом доби;
  • дані про тренування;
  • контроль тиску крові та ЕКГ (доступні лише на останніх смартфонах з Galaxy);
  • активація режиму Не турбувати, Енергоощадження та Театр;
  • включення функції корекції кольору для більш зручного читання з маленького екрана.

Ті, хто раніше користувався гаджетами Samsung, оцінять у смартгодинах максимально простий і зрозумілий інтерфейс. У розумному девайсі великий вибір циферблатів для встановлення налаштувань. Присутність покращеного біоактивного датчика дозволяє виконувати точні вимірювання про стан організму та самопочуття людини в цілому.

Годинник вміє давати практичні поради щодо досягнення поставленої мети (наприклад, схуднення або набір м'язової маси). Щоб скористатися цією опцією, необхідно:

  1. Виміряти склад свого тіла відповідною функцією «Виміряти».
  2. Двома пальцями торкнутися кнопок і зачекати.
  3. На дисплеї з'явиться інформація щодо складу тіла.

Показники виглядають правдоподібно. Їхня динаміка змінюється на краще, якщо людина активно працює над собою.

Дані про сон відображають його тривалість, стадії, період хропіння та вміст кисню в крові. Штучний інтелект нагадує, як поліпшити сон шляхом організації правильного режиму. Багато залежить від сили волі власника годинника, оскільки важливо працювати над собою. Розумний годинник лише підказує і направляє, працювати над собою доводиться користувачеві.

Незамінний годинник Watch 5 також у процесі тренувань. Він рахує пройдені кроки та відстань, у тому числі пораховані GPS, вимірюють кількість використаних калорій та проводять аналіз щоденної активності. Для девайса доступно 90 різних режимів тренувань. Базові типи — це ходьба та біг. Інші види спорту можна активувати за допомогою меню. У списку доступних занять є велосипед, силові тренажери, балет і навіть каякінг.

сенсорне керування розумним девайсом

Автономний режим роботи

Одна з важливих відмінностей Samsung Galaxy Watch 5 від попередньої четвірки полягає в автономності. Місткість акумулятора залежить від моделі. Для версії з корпусом 40 мм вона зросла до 284 мАг, 44 мм — до 410 мАг. Такого обсягу вистачає на 50 годин роботи в автономному режимі, і це відмінний показник для сучасного смартгодинника. В цілому, тривалість роботи залежить від ступеня експлуатації — чим більше включено опцій, тим швидше сідає батарея.

Якщо планується активно користуватися доступним функціоналом, буде потрібна часта зарядка. Наприклад, прослуховування музики за допомогою Bluetooth Galaxy Watch 5 протягом години забирає 35-40% заряду. Кожен увімкнений тумблер позначається на автономності. Водночас швидко заповнити витрачений запас енергії дозволяє швидка зарядка за допомогою таблетки з Type-C. За 30 хвилин акумулятор заряджається до 45%. Повний цикл відновлення заряду складає 90 хвилин. В процесі зарядки годинник злегка нагрівається, тому не варто його залишати на м'яких поверхнях або під відкритим сонцем.

Продуктивність розумного годинника контролюється двоядерним процесором, що працює на частоті 1,18 ГГц. Оперативка 1,5 Гб забезпечує швидкий відгук системи, без зависань та пауз.

Корисна інформація: Як вибрати смартгодинник для дітей: 6 ключових параметрів

Модельна різноманітність

Watch 5 пропонуються у трьох варіантах:

  1. 40 мм (1,2 дюйма);
  2. 44 мм (1,4 дюйма).
  3. Версія Про доступна тільки на 45 мм (1,4 дюйма).

Samsung Galaxy Watch 5 і Samsung Galaxy Watch 5 pro — принципові відмінності

Для Watch 5 корпус частково виготовлений з алюмінію, а Watch 5 Pro — з титану. Титанова версія міцніша за алюмінієвий аналог. Обидва варіанти Watch 5 захищені склом із сапфіру. Високий рівень вологозахисту дозволяє власнику годинника плавати з ним у прісних водоймах на глибині до 50 метрів. Обидва варіанти гаджета виготовлені відповідно до стандарту MIL-STD-810H, які використовується військовослужбовцями для визначення зносостійкості техніки в польових умовах.

Клавіші керування стандартні для всіх моделей цієї лінійки. Вгорі — Home, внизу — назад. Довгі або багаторазові натискання використовуються для увімкнення інших функцій (голосового помічника або Samsung Pay). Смартгодинник Galaxy Watch 5 і Pro — якісний, його можна рекомендувати до покупки не тільки власникам смартфонів Samsung, але також власникам інших пристроїв на Андроїді.

порівняння смартгодинників Watch 5 з їхньою Pro-версією

Watch 5 Pro масивніший. Важить 46,5 грамів. З високою ймовірністю він придуманий саме для чоловічого зап'ястя. Безумовно, при носінні рука не втомлюється, але розмір пристрою потрібно співвіднести з товщиною руки. На прошці ремінець оснащений магнітною застібкою. Вона попереджає випадкове падіння девайсу, навіть при інтенсивному тренуванні.

У обох версій — і Watch 5, і Pro — ширина ремінця стандартна, 20 мм. За бажанням його можна замінити схожим від будь-якого виробника. Версія Watch 5 базова в порівнянні з Про і легша, а значить для когось ця модель буде комфортнішою для повсякденного носіння та спорту. Стандартна модель важить лише 33,5 грами.

Огляд параметрів Samsung Galaxy Watch 5

Технічні характеристики девайса розглянуті у таблиці:

Характеристика
Опис
Сенсорне управління Так
Підтримувана ОС Android
Внутрішня пам'ять 16 Гб
Тип зв'язку сім-картка
Датчики Акселерометр, гіроскоп, моніторинг сну, секундомір, пульсометр, крокомір, лічильник калорій, барометр
Волого- та пилозахист Так
Форма годинника Кругла
Корпусний матеріал Алюміній
Ступінь захисту IP68

Деякі параметри можуть відрізнятися залежно від вибраної моделі Watch 5.

Пізнавальна стаття: Як створити маски в Instagram — 9 кроків

Ціна

Samsung Galaxy Watch 5 — годинник середнього цінового сегмента. При виборі конкретного варіанта варто відштовхуватися від свого бюджету та переваг у плані функціонала. Важливо визначити цілі покупки гаджета заздалегідь, і залежно від цього підбирати розумний механізм із необхідними функціями.

Переваги та недоліки

Серед плюсів Watch 5 виділяються:

  • Точність виміру та миттєвий відгук;
  • легкість при носінні, міцність корпусу;
  • швидкість заряджання та привабливість дизайну.

До мінусів девайса відносяться:

  1. Відсутність функції ЕКГ та артеріального тиску.
  2. Необхідність у самостійному завантаженні додаткового ПЗ.

Невеликий нюанс ще в тому, що пристрій швидко розряджається. Але це цілком виправдано. Адже для такого великого функціонала складно збільшити тривалість автономії, але виробник не припиняє роботу у цьому напрямі. Компенсує цей недолік функція швидкого заряджання, яка швидко відновлює витрачений заряд.

Ремінець смартгодинника Samsung Galaxy Watch 5

Годинник Samsung Galaxy Watch 5 оснащений усім необхідним. Він легкий та компактний, на зап'ясті виглядає ефектно та лаконічно. В операційній системі Wear OS передбачено багато програм для спілкування, пошуку інформації, прослуховування музики.

Прихильники активного способу життя знайдуть у цих смартгодинах універсального та невтомного помічника, який відстежує показники здоров'я та веде моніторинг функцій організму. До всього перерахованого, смартгодинник зручний, надійний, практичний (є NFC) і пристойно тримає заряд.

Цікава стаття: Як правильно вибрати годинник для бігу: який краще за 5-ти параметрами

Коментарі
Залиште коментар