Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Apple Watch 8 — огляд 12 характеристик смарт-годинника

Дата публікації: 06.09.2023 10:52
Дата оновлення: 23.11.2023 13:53

У лінійці аксесуарів Apple у Series 8 — почесна позиція. Ця версія Смартгодинника — справжня база. На відміну від SE, у неї не «урізані» функції на користь невисокої ціни.

Порівняно з Ultra — більш приземлений варіант, якраз на кожен день. Краще не придумаєш, якщо потрібна багата корисними функціями модель у привабливому дизайні.

Що в коробці з Apple Watch 8: огляд комплектації

Вузьке прямокутне паковання-конструктор мінімалістичне: зверху логотип виробника, знизу — вказані характеристики годинника. Усередині — 2 невеликі коробки:

  • з ремінцем, який можна вибрати за розміром під обхват зап’ястя;
  • з самим годинником та кабелем для швидкої зарядки.

Для захисту від нелегального розпаковування — зручна захисна стрічка. Також до комплекту входить документація, що підтверджує оригінальність продукту.

Читайте: Як налаштувати смартгодинник: покрокова інструкція у 4 розділах

Візуальні характеристики: що перше впадає у вічі?

Епл Вотчі восьмого покоління навіть у більшому розмірі є досить мініатюрними. Корпус акуратний, без прямих ліній та гострих кутів. Приємні тактильні почуття гарантовані. Основна лінійка — з алюмінію, також існує версія з нержавіючої сталі з посиленим фронтальним склом

Розумний годинник Apple Watch 8

Екран безрамковий, трохи заходить на бічні грані, завдяки чому корисний простір здається нескінченним. Геометрія конструкції продумана до дрібниць, щоб користувач міг насолоджуватися комфортною та продуктивною експлуатацією.

Габарити

Розмір розумного годинника повинен відповідати розміру руки, інакше можуть виникнути незручності. Епл оглядається на анатомічні особливості, тому випускає відразу 2 розміри:

  • 41 міліметр — для тих, кому циферблат на все зап’ястя не здається привабливим рішенням. Сідають такі смартгодинники акуратно, не сковують рухи. Через компактність їх часто позиціюють як жіночі, однак і для чоловіків вони підходять.
  • 45 міліметрів — оптимальні для користувачів, у яких обхват руки в місці «посадки» годинника перевищує 20 см. Теж унісекс, хоч і мають значно брутальніший вигляд.

Забарвлення

Відтінок корпусу можна вибрати на будь-який смак. Щоб носити годинник щодня, варто попередньо перевірити, які кольори переважають у гардеробі.

  1. Midnight — для фанатів «тотал блек». Не класичний чорний, більше нагадує нічне небо над великим містом, де не видно розсип зірок.
  2. Starlight — білий, та не зовсім. З легким приємним перламутром. Для любителів світлих, ніжних образів.
  3. Silver — дорога класика, яка поєднується абсолютно з будь-якими кольорами.
  4. Red — яскравий акцент для тих, хто не боїться експериментувати з вбраннями та привертати увагу.

Сталеві моделі майже не повторюються в кольорах. Крім срібла — золото та графіт.

Стильні Apple Watch 8

Розширити палітру кольорів дозволяють знімні ремінці. Їх роблять із різних матеріалів: від нейлону до металу. Оформлення — на будь-який смак. Можна знайти навіть ексклюзивні моделі, доступні лише в одному екземплярі. Знімаються вони дуже просто, не потрібно звертатися до сервісного центру або застосовувати спеціальні інструменти.

Докладніше про попередника: Apple Watch 7: огляд і 4 фішки на додачу

Відмінні фішки дизайну: порівняння у таблиці

Характеристика
Серія 8 SE Ультра
Ширина корпусу (мм) 41
45
40
44
49
Матеріал Алюміній
Сталь
Алюміній Титан
Вага (г) Від 31,9 до 51,5 Від 26,4 до 33 61,3
Дизайн дисплея Безрамковий З рамками З удароміцною окантовкою
Кнопки Digital Crown
ічна кнопка
Digital Crown
Бічна кнопка
Digital Crown
Бічна кнопка
Кнопка дії

Особливості дисплея

В огляді смартгодинника Apple Watch 8 не можна обділити увагою Always On екран, виготовлений за технологією Ретіна. Розмір екрана — саме такий, що дозволяє зберегти компактність та читабельність. Діагональ корисного простору — від 1,7 до 1,9 дюйма — залежно від ширини корпусу.

Дисплей Apple Watch 8

Завдяки високій щільності пікселів забезпечується максимальна деталізованість циферблатів: як художніх, так і інформативних. Менша версія — з роздільною здатністю 352х430 пікселів, а у «старшої» дисплей вміщує майже на 50 пікселів більше по горизонталі та по вертикалі.

Цікава стаття: Як вибрати смартгодинник для дітей: 6 ключових параметрів

Кількість пам’яті та процесор

Головний компонент годинника — Apple S8. Це мікропроцесор на 2 ядра з високою продуктивністю та енергоефективністю. Він забезпечує коректну роботу вбудованих датчиків та продуктивність у програмах для спорту, здоров’я, інтернет-серфінгу.

Оскільки Apple Watch 8 — самостійний гаджет, у ньому передбачено вбудовану пам’ять для зберігання системних та мультимедійних даних. 32 Гігабайти — як у простеньких недорогих смартфонів.

Apple Watch 8: чи варто купувати, щоб слідкувати за здоров’ям?

Багато користувачів цікавить, чи міряють тиск Apple Watch 8. Відповідь така: штатних апаратних засобів для отримання точних вимірювань у розумного годинника немає. Можна використовувати спеціальне програмне забезпечення, проте коректність даних під питанням.

У огляді на Apple Watch 8 розглянемо основні датчики та функції контролю здоров’я:

  1. Відстеження концентрації кисню у крові. За точністю мінімально поступається медичним пульсоксиметрам. Може здійснюватися контрольовано й у фоновому режимі через програму.
  2. Електрокардіографія. Діагностує нетипові зміни у роботі серця. Додатково є система сповіщень про стрибки пульсу.
  3. Спостереження за фазами сну. Основне завдання — формування оптимального графіка неспання та відпочинку з урахуванням індивідуальних особливостей організму.
  4. Моніторинг жіночого здоров’я. Допомагає стежити за менструальним циклом. На основі зібраних даних розраховує дату овуляції, що може допомогти у зачатті.
  5. Контроль за прийманням ліків. Аплікація для тих, хто забуває своєчасно приймати лікарські препарати та дієтичні добавки для зміцнення імунітету та інших цілей.

Додаток «Тренування» пропонує різну фізичну активність та мінімізує травмування та перевтому.

Чи можна плавати з Apple Watch 8? Однозначно! Водонепроникність — на гідному рівні. Для басейну чи річки — достатньо. Якщо не зняти перед тим, як приймати душ, теж не страшно. Однак занурюватися на велику глибину та займатися швидкісним водним спортом не можна. Згодом вологозахист слабшає і гаджет стає вразливішим до впливу води.

Чим відрізняється Apple Watch 8 від попередників?

Крім удосконаленого інтерфейсу, що з’явився з виходом watchOS 9, Епл Вотчі отримали інноваційні функції:

  • Визначення ДТП. Годинник може зрозуміти, що власник потрапив в аварію за характерними звуками та ударами. Як результат, він автоматично дзвонить до екстрених служб в аварійних ситуаціях. Розпізнати критичну обставину допомагають датчики: гіроскоп, акселерометр, барометр. Для визначення точної геолокації залучено GPS. Щоправда, в Україні ця функція недоступна.
  • Гнучкі можливості персоналізації тренувань. Кожне заняття можна адаптувати під себе, щоб досягти найкращого ефекту.
  • Вимірювання температури. Кожні кілька секунд Вотчі фіксують температурні показники та ведуть статистику, за якою можна помітити проблеми зі здоров’ям.
  • Удосконалена функція SOS. Годинник ще більше піклується про безпеку користувача.

Захист

З Ultra «вісімці» тягатися складно, натомість на тлі інших моделей вона виграє. Герметичний корпус вологостійкий, з «імунітетом» до швидких занурень до 50 метрів. Захист від пилу відповідає класу IP6X. Можна не боятися, що всередину потраплять піщинки, які зіпсують мікропроцесор або мікрофон.

Apple Watch 8: скільки тримає батарея?

Це залежить від режиму експлуатації. Якщо користуватися економно (не запускати ресурсомісткі програми, відмовитися від постійної активності екрана, обмежити фонові вимірювання), можна досягти 36 годин роботи. Стандартний показник без обмежень — не перевищує 18 годин.

Підтримується прискорена зарядка, що дозволяє відновити заряд всього за пів години на 80%. А 10 хвилин підзарядки вистачає, щоб годинник всю ніч моніторив сон.

В тему: Як правильно заряджати смартгодинник: 3 способи збереження акумулятора

Особливості керування

Можна взаємодіяти з Епл Вотчами восьмого покоління за допомогою:

  1. Сенсорного дисплея. Він хоч і невеликий, але точний та чутливий. Реагує на дії користувача миттєво, має високу частоту оновлення, завдяки чому картинка чіткіша та плавніша.
  2. Колісця, що обертається. Його можна прокручувати або натискати залежно від потреб. У списку можливих функцій: повернення до циферблата або до екрана «Додому», виклик останньої програми, швидкий доступ до голосового помічника.
  3. Бічної кнопки. Вона головна, оскільки використовується для включення та вимкнення. Також призначена для екстрених викликів, безконтактної оплати покупок, керування панеллю Dock.

Жестове керування включає такі дії:

  • тапи (миттєві разові натискання);
  • свайпи (перетягування пальцем від одного краю екрана до іншого);
  • натискання з утриманням;
  • проведення пальцем у всіх напрямках (вгору, вниз, ліворуч, праворуч).

Аргументи на користь Apple Watch 8

Чи варто купувати Apple Watch 8? Так, якщо на руках модель старша за сімку. Після старих Вотчів, на кшталт «трійки» чи «п’ятірки», приріст продуктивності та розширення функціонала здасться революційним. Також восьме покоління найкраще підходить для першого знайомства з «яблучним» розумним годинником. Його перевага — у зручній конструкції та технологічності.

Корисна стаття: Як правильно вибрати годинник для бігу: який краще за 5-ти параметрами

Коментарі
Залиште коментар