Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

iPhone 14: огляд та аналіз, виходячи з 12 критеріїв

Дата публікації: 18.04.2023 16:28
Дата оновлення: 18.04.2023 17:38

Apple підкорює смартфонами. iPhone 14 теж викликав фурор, тому огляд на Айфон 14 неупереджений. Ця публікація не заради гарної реклами. У ній конструктивний погляд на сутність гаджета, виходячи із суб'єктивної думки автора.

Айфон14

Дисплей: розмір та роздільна здатність

Діагональ екранчика, якщо не брати до уваги закруглення, стала злегка більшою: з 6,06 до 6,12 дюйма в порівнянні з попередньою моделлю. Попри це, виглядає гаджет акуратним та компактним. Має 460 ppi. Привертають увагу тонкіші, елегантно-мінімалістичні рамки навколо дисплея.

Матриця оновлюється за 60 Гц. Очі не втомлюються завдяки iOS. Параметри цієї ОС сприяють плавній роботі гаджета. І навіть більше. Надіслані повідомлення спливають на екрані, коли телефон заблокований. Яскравість при цьому мінімальна, а енергія акумулятора порівняно з тим, коли режим активований, практично не витрачається. Можливо, нарешті зауваження користувачів про те, що заряду батареї вистачає на дуже короткий час, припиняться.

Звичайно, все залежить не тільки від Always-On Display, але й від активності користування телефоном, навантаження на нього, кількості встановлених та запущених одночасно програм та багатьох інших факторів. Використана технологія Super Retina XDR, що дозволяє використовувати смартфон для геймінгу без жодних обмежень. Користувач отримує розширений діапазон світлих і темних кольорів, високі показники яскравості та контрастності. Дисплей на автоматі підбирає оптимальну температуру кольору в залежності від навколишнього освітлення.

iPhone 14 від Apple

Що стосується кольорів корпусу, то в палітру новинки додано фіолетовий. А от блакитний і зелений, на жаль, був скасований.

Як це робиться: Очищення кешу iPhone — 2 додатки на допомогу

Айфон 14: розмір гаджета та його вага

Показники 14-х Айфонів майже збігаються з моделями попереднього покоління (146,7 х 71,5 х 7,8 мм, важать — 172 г та 146,7 х 71,5 х 7,65 мм і 174 г).

Як виглядає iPhone 14: особливості дизайну

Доступні обрамлення в чорному, фіолетовому, білому, червоному та синьому виконанні. Порівняно з моделлю 2021 року істотних змін зазнала ергономіка гаджета. Виробник закруглив краї, у долоні пристрій сидить як влитий.

 Айфон 14 у різному кольоровому виконанні

Серед інших зручностей:

  1. Олеофобне покриття дисплея, завдяки чому на ньому не залишаються відбитки пальців навіть при тривалому користуванні девайсом;
  2. неслизький корпус.

Камери смартфона: головна, фронтальна, ультраширококутна

Тип камери
Роздільна здатність матриці, Мп Кількість лінз Функція оптичної стабілізації
Основна 12 7 +
Ультраширококутна 12 5 -
Фронтальна 12 5 -

Крім того, фронталка фокусується на автоматі. Знімки в результаті настільки чіткі, що можна розглянути найдрібніші деталі та відтінки.

Читайте: Як видалити спам з календаря iPhone — 7 аспектів

Автономність: як надовго вистачає зарядки?

Apple вказує на сайті, що можна дивитися відео до двадцяти годин без підзаряджання. А аудіо можна безперервно слухати понад три доби (запитання: чи треба, пошкодуйте свої вуха).

зарядка Айфон 14

У новій моделі місткісний акумулятор (3279 мА · год). Різниця, в порівнянні з Айфон 13, незначна, навряд чи можна відчути її при виконанні рутинних дій за допомогою гаджета. Якщо потрібна велика місткість, варто придивитися до 14 Pro Max.

Зв’язок: які формати підтримуються?

Зв'язок на найвищому рівні з якістю — від 2G до 5G, є найновіший Bluetooth та NFC. Навігація найтоповіша. Гаджет підтримує VoLTE, тому дзвінки генеруються з високою якістю сигналу та миттєвим дозвонюванням до абонента.

iPhone14: огляд продуктивності та продуктивності смартфона

У базовій моделі використовується шестиядерний проц. У графічному прискорювачі 5 ядер. Вбудованої пам'яті 128, 256 або 512 Гб із головою вистачить як для тих, хто робити багато фото, грає в ігри, так і для користувачів, які використовують смартфон для роботи. На ньому можна зберігати багато документів і працювати з графікою.

Встановлено найсучаснішу iOS 16. Серед фішок цієї ОСі:

  • автоматичне оновлення пошти та месенджерів;
  • скасування відправлення повідомлень;
  • покращена навігація;
  • функції персоналізації: налаштування шрифтів, стилів, кольорів;
  • функція розумного диктування дозволяє надсилати повідомлення без помилок.

На замітку: Як встановити українську мову на телефоні — 2 варіанти для Android та Iphone

Звук

Звучання йде через розмовний та основний динаміки. Нижній потужніший, виразніше передає баси.

Програмне забезпечення

Яка б начинка не була у пристрої, без якісного програмного забезпечення реалізувати всі його можливості не вийде. Це розуміли розробники Еппл.

Apple iOS 16 вперше було показано на сцені під час основної презентації Всесвітньої конференції розробників (WWDC). Для користувача в новій ОС передбачено можливість створити кілька екранів блокування, обрати власний стиль. Ставка зроблена на персоналізацію, індивідуалізацію гаджета. У повідомленнях можна ділитися з одним презентаціями, закладками, іграми.

У спільній папці одночасно 6 осіб, наприклад, членів сім'ї, які можуть переглядати фотографії. Можливо налаштувати все так, щоб нові фото потрапляли одразу до загальної бібліотеки, щоб їх не доводилося перетягувати туди щоразу вручну. На фото можна легко розпізнавати, відзначати та копіювати об'єкти. Хто любить створювати меми, займається дизайном, знайде нову фішку цікавою. Як і вбудований редактор фото, що позбавляє необхідності користування фотошопом. Хто ж займається роботою з текстами, позитивно оцінить нову функцію розпізнавання тексту на фото.

Основні характеристики смартфона від Apple

Характеристика
Опис
Оперативка 6 Гб
Вбудована пам’ять 128, 256 або 512 Гб (постачається у трьох варіантах)
Процесор Apple A15 Bionic
Операційна система iOS16
Основна камера 12 Мп+ 12 Мп (ширококутна)
Фронтальна камера 12 Мп
Екран 6.1 дюйми, 60 Гц частота оновлення

Комплект постачання

У комплект постачи входить сам телефон, кабель Lightning та документи. А ось блок живлення доведеться докуповувати самостійно, його немає у коробці з гаджетом. Порт USB-C теж не передбачено. Виробник обіцяє це виправити у наступних версіях.

Підказки: Як фотографувати зоряне небо на телефон — 3 найкращі апарати та поради початківцям

Айфон 14: чим відрізняється від 13 — характеристики, камера, вартість, загальне враження

Спочатку зовнішній вигляд: в Айфон 14 інші кольори та більше товщина корпусу (не 7.65, а 7.8). Чим місткіший акумулятор, тим товще смартфон.

Камера та відео

Помітно, що оптика зазнала змін: у провідного сенсора вона світлосильніша з діафрагмою f/1,5, а не f/1,6. Для тих, хто веде знімання при поганому освітленні, це критично.

Зміни стосуються також відео: об'єкти, що швидко рухаються, можна знімати чіткіше. Жодного ефекту тремтіння не спостерігається.Тішить автоматичне фокусування фронтальної камери. Селфі тепер набагато краще за якістю, ніж на Айфон 13. При здійсненні відеодзвінків втрата фокуса не помічається.

Графіка

Щодо графіки, Айфон 14 отримав більше графічних ядер. Було 4, стало 5. Щоб було зрозуміліше, розглянемо з прикладу ігор: що більше ядер у графічному процесорі, то продуктивніше гаджет.

Кількість оперативної пам'яті

Виробник збільшив її в Айфон 14 на 2 Гб. У Айфон 13 було лише 4 Гб, в оновленому гаджеті вже 6. Що це дає? Насамперед робота з важкими додатками стає значно легшою. Телефон швидше перемикається між вкладками. Одночасно можна запускати більше програм на оновленій версії, ніж на попередній. 

Вартість

Айфон 14 в Україні коштує близько $793-$1234 (залежно від оперативки).

Айфон 14 у магазині

Підсумки: чи коштує Айфон 14 витрачених грошей?

Якщо у користуванні старіший iPhone, чотирнадцята модель буде кроком уперед і приємно здивує. А ось власники попередньої версії не так сильно відчують зміни. Якраз для користувачів одинадцятої та дванадцятої серії компанія розробила новинку. Адже там усвідомлюють, що рідко хтось змінює мобільний щороку. Масштабні зміни відбуваються циклічно, раз на кілька років.

Пізнавальна стаття: Що таке IP68: ТОП 3 гаджети, для яких важливий вологозахист.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії