Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як видалити спам з календаря iPhone — 7 аспектів

Дата публікації: 27.10.2022 12:33
Дата оновлення: 27.10.2022 13:09

Спам у календарі iCloud — це чума, якої розробникам Apple так і не вдалося позбутися. Через подібну вразливість при спробі відвідати підозрілий сайт істотно знижується конфіденційність. Це у зв'язку з трьома наступними причинами: збором інформації, постійними розсилками, відстеженням активності.

Тисячі власників смартфонів спантеличені перерахованими проблемами. Вони намагаються з'ясувати, як видалити спам у календарі iPhone. Це можна зробити безпосередньо через програму або комп'ютер. Розберемо кожен спосіб окремо.

спам у календарі Айфона

Охочим з'ясувати, як прибрати спам із календаря на Айфоні, доведеться повозитися. Часто пошук причини займає 30-40 хвилин, а саме усунення призводить до видалення програм. Суть проблеми полягає в тому, що хакери додають у календар шкідливі посилання. Якщо доступ не заборонити, це може спричинити катастрофічні наслідки для особистих даних. 

Знепаролюємо «десятку»: Прибрати пароль на Windows 10: спрощення входу 5 способами

Причини появи спаму в календарі iPhone

Наприкінці 2016-го, коли випадки спаму в календарі iCloud наводили паніку, команда Apple оновила сервіс. Люди, які отримали рекламне запрошення, змогли використати онлайн форму, щоб позначити це як небажане повідомлення. 

Видалення спаму в календарі iCloud

Більшість подій, які автоматично додаються в календар iPhone, надходять з електронної пошти та повідомлень, що містять запрошення у вигляді файлів *.ics. Коли користувач переглядав сумнівний ресурс, йому пропонують підписатись на розсилку подій, схваленням запрошення на захід. Як тільки відвідувач сайту підтвердить дію, йому 100% доведеться з'ясувати, як позбутися спаму в календарі на Айфоні. Якщо клацнути по кнопці ОК в повідомленні, програма перетворюється на жах. 

Як прибрати спам з календаря на iPhone

Нав'язлива реклама — це проблема, до якої не звикли власники iPhone. Щоб прибрати спамні повідомлення, спочатку відкривають Calendar. Потім, слідують алгоритму: 

  1. Знаходять блок нерозпізнаних подій (вкладка знаходиться внизу). 
  2. Натискають на «i» у червоному гуртку, щоб переглянути параметри та внести зміни. 
  3. Прокручують сторінку вниз, потім клацають по кнопці Delete.
  4. Підтверджують повторно, натиснувши Видалити.

Видалення календаря iPhone

Цікава стаття: Що дає дефрагментація диска засобами Windows. Ключові фішки 5 сторонніх утиліт 

Як запобігти появі спаму

Щоб рекламний запис не потрапив у календар, не варто натискати на підозрілі чи незнайомі посилання. Якщо таке трапилося, клацають по кнопці прибрати або перемістити подію, перш ніж повністю відмовитися від підписки. Антивірусний захист також корисний. Можна налаштувати фільтр так, щоб будь-яка активність на підозрілих сайтах блокувалася одразу.

Вимкніть доступ до календаря

Поява в розсилці Apple незрозумілих подій або нагадувань свідчить про можливий злам акаунта. Власнику смартфона потрібно 1-2 рази на тиждень перевіряти правила доступу. Подібна профілактика допоможе виявити передплату на сторонній календар, що генерує небажані зустрічі. Як тільки це станеться, календар краще вимкнути. 

Вимкніть повідомлення

Налаштування параметрів календаря Apple передбачає блокування повідомлень, які люди могли отримати на iPhone, iPad або Mac. Для цього потрібно змінити просту конфігурацію. Зробити це безпосередньо з Mac або iOS не можна. Тому без відвідин сайту iCloud.com ніяк. Після відкриття сторінки у веббраузері, алгоритм відключення наступний: 

  • Входять до системи під своїм Apple ID.
  • Знаходять додаток Calendar і клікають на значок Упорядкування (схожий на шестерню). 
  • Вибирають Setting.
  • Задають надсилання запрошень електронною поштою. Цей режим буде працювати замість розсилки сповіщень.

Зазначений алгоритм не зупинить спам на 100%, хоча користувач не отримуватиме рекламу безпосередньо в додатку Календар. Рекламні листи перенаправлятимуться на поштову скриньку, де їх легко видалити. Це вдасться зробити не повідомляючи спамеру про те, чи прийнято запрошення, чи відхилено.

В аварійній ситуації: Як користуватися комп'ютером без мишки: 2 підходи до розв'язання проблеми маніпулятора, що завис

Відключіть «Пропозиція місць»

Спам часто з'являється через інструмент «Пропонувати місця». Деактивація цього функціоналу — альтернатива ручному видаленню повідомлень. Однією дією можна заблокувати всі повідомлення у програмі. Виконайте алгоритм з трьох кроків:

Додавання нового блоку
У програмі Calendar створюють вкладку з ім'ям «Спам»
Міграція даних Переадресовують у новий блок усі небажані запрошення (не натискаючи на кнопки Прийняти, Відхилити або Можливо)
Очищення та вимкнення Видаляють календар та обирають опцію «НЕ попереджувати»

Перед тим, як видалити спам із календаря iPhone, перевіряють усі налаштування (внизу знаходять відповідний блок). Щоб деактивувати повідомлення, переводять перемикач у режим OF. Варто врахувати, що пропозиції від друзів та партнерів також перестають надходити. 

Деактивуйте підозрілі облікові записи

Для блокування спаму регулярно перевіряють список облікових записів, яким дозволено доступ. Акаунтів може бути кілька. Щоб розв'язувати цю проблему, виконують дії:

  1. Відкривають Settings в iOS.
  2. Переходять до блоку Calendars.
  3. Активують вкладку Accounts.
  4. Перевіряють обліки та деактивують непотрібне. 

Устаткування для геймінгу: Геймпад або клавіатура: 5 переваг та 2 недоліки кожного маніпулятора

Відключіть календар

Спам-повідомлення часто пов'язані з трюками фішинга. Проблема полягає в тому, що сумнівні сайти надсилають запити на підписку на сторонній календар. У разі виникнення проблеми можна повністю деактивувати програму. Це вдасться зробити в налаштуваннях iCloud. 

події в календарі iPhone

У зв'язку з тим, що пошта iCloud захищена від реклами різними фільтрами, спамерам та маркетологам доводиться шукати альтернативу своїй нав'язливій розсилці. Вони використовують функціонал «Календарі», що є причиною неприємностей у користувачів.

Люди, котрим надходить спам, можуть в ручному режимі відхиляти запрошення, але це неефективно. Будь-яка активність дозволить зловмисникам зрозуміти, що адреса електронної пошти, яку вони атакують, реальна. Тому спам згодом лише збільшуватиметься. Найкраще застосувати одну з інструкцій, описаних вище. Якщо суворо дотримуватись рекомендацій, проблему вдасться вирішити раз і назавжди.

Топчик ігрових гаджетів: Найкращі ігрові миші: топ-10 актуальних моделей

Коментарі
Залиште коментар
Категорії