Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Найкращі ігрові миші: топ 10 актуальних моделей

Дата публікації: 30.12.2021 09:31
Дата оновлення: 11.03.2024 11:22

У цьому топі виключно ігрові миші. Всі вони оптичні, з підсвічуванням та бічними кнопками. Провідні компанії, які пропонують гаджети для геймерів, також звертають увагу на дизайн, намагаються забезпечити максимальну продуктивність та функціональність моделей.

Повністю симетрична Razer Viper

Фірма Razer спеціалізується на виробництві ігрового заліза. У продажу є кілька моделей у їхньому виконанні, які експерти включають у рейтинги найкращих ігрових мишей. Одна з них — Razer Viper. Гаджет повністю симетричний, однаково зручний для правшів та шульг. Модель невисока, її власники використовують будь-який хват крім повноладонного, хоч і такий варіант можливий, якщо кисть маленька.

Матеріал добротний, з боків ергономічні прогумовані вставки, по обидва боки по 2 додаткові кнопки. Усі клавіші програмовані. Корпус з матового пластику, кнопки відокремлені від нього, але тримаються добре, не люфтять. Виробник використовує мікроперемикачі Razer, у мишки колесо із середніми відсіченнями та коротким натисканням. Відтискання на основні кнопки теж коротке, в міру туге.

Найкращі ігрові миші 2022 року

Виконати тонке налаштування миші можна за допомогою Razer Synapse. Утиліта дозволяє:

  • міняти розкладку рук;
  • створювати профілі, надавати команди кнопкам миші;
  • регулювати чутливість;
  • налаштовувати підсвічування;
  • виконувати калібрування під килимок та інше.

Крім базової Razer Viper у продажу є Razer Viper 8KHz з фантастичною частотою відгуку 8000 Гц та бездротова версія Ultimate.

Цікава стаття: Комп'ютерні миші, трекпади, маніпулятори: 100% лікнеп світом новинок

Asus ROG Gladius II Origin з багатою комплектацією

Виробник пропонує багату комплектацію. Разом з мишкою покупець отримує:

  • М'який чохол.
  • Змінні шнури. Довгий 2-метровий у тканинному обплетенні для підключення до комп'ютера та короткий метровий для ноутбука.
  • Запасні перемикачі Omron, які можна встановити замість старих без паяння.
  • Документацію.

Gladius II розрахована на правшів. У неї дві бічні кнопки, на дні корпусу — перемикач для фіксації кабелю.

Asus ROG Gladius II Origin з багатою комплектацією

Переваги моделі:

  • Енкодер коліщатка Alps відноситься до топових комплектуючих.
  • Різноколірне rgb-підсвічування. Світиться контур корпусу, колесо та логотип. Можна синхронізувати підсвічування з ПК.
  • Можливість автоматичного налаштування мишки під кожну гру, встановлену на комп'ютері.
  • Плавний хід, прогумовані боковини.
  • Основні роздільні кнопки без люфтів.
  • За допомогою верхньої додаткової кнопки можна змінювати профілі з dpi та іншими параметрами.

Підключаємо мишу до планшета: Інструкція в 4 пунктах, як підключити мишку до планшета

Багатокнопкова HyperX Pulsefire Raid

Виробник, схоже, вирішив вразити народ великою кількістю кнопок, розташованих на бічній грані: на ній 4 клавіші з хрестоподібним роздільником і курок снайпера. Всі вони приємні на дотик. Миша ергономічна, якість збірки тішить. З натисканням на основні клавіші немає проблем, оскільки під ними микрики Omron. Сенсор PMW3389 входить у топ найкращих. За допомогою фірмового додатка HyperX NGENUITY можна налаштовувати підсвічування, регулювати чутливість, програмувати кнопки.

У миші є підсвічування логотипу та коліщатка. Верхня частина корпусу з матового пластику, з боків йдуть гумові вставки. Основні кнопки правильно реагують на натискання, вони мають комфортну довжину ходу. Колесо з чіткими насічками, з поздовжньою та поперечною прокруткою. Коліщатко крутиться плавно і тихо, керувати ним суцільне задоволення. Кнопка зміни dpi, можливо, розташована занадто близько до долоні. У нижній частині миші — 2 великі тефлонові ніжки.

ігрова HyperX Pulsefire Raid

Програмне забезпечення для Pulsefire Raid, на жаль, не зовсім вдале. Завантажити його можна лише з магазину Microsoft. Русифікація недопрацьована, тому багатьом користувачам простіше користуватися англійськими назвами налаштувань.

Чистимо килим для миші: Як почистити килимок для миші: розбираємо догляд за 5 основними матеріалами.

Бездротова Asus ROG Strix Impact II WL

Агресивний дизайн моделі чимось нагадує перегоновий болід. Виглядає миша досить ефектно, та й цінник тішить: ігровий гаджет солідного бренду з можливістю бездротового підключення за такі гроші знайти проблематично. Корпус симетричний, якщо не зважати на одностороннє розташування додаткових кнопок. Asus ROG Strix невисока, для керування нею підійде будь-який хват крім повноладонного. Корпус виконаний з шорсткого, тактильно приємного пластику.

Клац основних кнопок чіткий, у міру гучний. Знизу чотири невеликі круглі ніжки. По килиму миша легко ковзає як з дротом, так і без. Також внизу є кнопки перемикання dpi та бездротового зв'язку. Виробник використав перемикачі Omron. При необхідності їх легко змінити, але запасні перемикачі на додачу до мишки не поклали. Програмне забезпечення дозволяє перепризначити кнопки, а також змінити dpi, частоту опитування, швидкість відгуку клавіш та інше.

Asus ROG Strix Impact II WL з бічними кнопками

Роботу гаджета у бездротовому режимі забезпечує акумулятор на 800 мАг. Без підзарядки можна грати до 2 діб з підсвічуванням та до 89 годин без нього.

Вибираємо точку опори: Як вибрати геймерське крісло: 5 показників якості та «примочок»

Razer Basilisk V2 з кнопкою-пелюсткою

Одна з найкращих мишей Razer з можливістю кастомізації. Крім двох основних бічних кнопок на межі є третя додаткова, яку користувач може встановити самостійно після вилучення гумової заглушки. Вставна клавіша-пелюстка за замовчуванням призначена для тимчасової зміни чутливості миші, для цього необхідно натиснути на неї та не відпускати. Користувачам, яким не потрібна кнопка-педалька, що значно виступає, краще її не встановлювати, оскільки вона може заважати великому пальцю, роблячи хват незручним.

У пам'ять миші можна завантажити до 5 профілів, що настроюються, для їх перемикання передбачена кнопка в нижній частині гаджета. У миші 5 рівнів чутливості: 100, 800, 400, 900 та 20 000 dpi. Для налаштування dpi є дві кнопки поруч з коліщатком.

Razer Basilisk V2 з п'ятьма надбудовними профілями

Ще одна крута фішка — налаштування відсічення колеса. На черевці миші є відповідний дисковий регулятор. Можна розслабити колесо для швидкого гортання або поставити відсічки тугіше. Другий варіант найактуальніший для геймерів.

Модель Basilisk V2 по праву займає своє місце у топі ігрових мишей. У ній гармонійно поєднуються ціна, дизайн та функціональність.

Вибираємо ігрову приставку: Що краще: PS4 або Nintendo Switch — 10 критеріїв для порівняння

HyperX Pulsefire Haste із сотами

Миша може справити враження на користувачів, які раніше не мали задоволення юзати суперлегкі моделі зі стільниками. Модель симетрична, досить низька. Скромні габарити — наслідок бажання виробника вписатися в малу вагу. Для Haste підійде пальцевий хват або «кіготь». Корпус виготовлений з добротного пластику, в комплектацію входять бічні наклейки, що забезпечують підвищену чіпкість хвата. Колесо із середніми насічками, тихе, ергономічне.

HyperX Pulsefire Haste з перфорованою поверхнею

За кнопками: короткий, чіткий, приємний клік, не гучний, не тугий. Бічні кнопки завжди під рукою. Під корпусом — перевірена часом оптика Pixart 3335, комфорт натискань забезпечують перемикачі TTC Gold, що не поступаються омронівським. Вони мають пилозахищену конструкцію.

Переваги Pulsefire Haste:

  • шикарна ергономіка;
  • миша дуже легка, що не типово для бренду HyperX;
  • ніжки з тефлону;
  • сучасний софт, інтуїтивно-зрозуміле настроювання.

Дизайн у миші стриманий. Він сподобається практичним користувачам, які скептично ставляться до спроб низки виробників заманювати покупців нестандартними дизайнерськими ходами.

Підключаємо Nintendo до телика: Підключення Nintendo Switch до телевізора за 3 кроки

ASUS ROG Chakram Core з джойстиком

На які хитрощі тільки не йдуть виробники гаджетів, щоб привернути увагу покупців. У Chakram вирішили запровадити джойстик, розмістивши його на бічній панелі. Вийшло оригінально, але використання геймпада навряд чи стане комфортним в іграх, у яких потрібна висока точність калібрування осей.

Ще одна цікава фішка — модульний принцип конструкції мишки, що дозволяє діставатися внутрішніх елементів за допомогою викрутки. Кришка та пластик основних кнопок знімаються руками, без будь-яких інструментів, оскільки кріпляться на магнітах. Після цього не важко, наприклад, замінити омронівські перемикачі. Їх можна витягти пінцетом, який входить до комплектації. Виробник використав надійний сенсор PixArt PAW3335.

асиметрична ASUS ROG Chakram Core

Миша асиметрична. Її не можна назвати легкою, але важить вона набагато менше, ніж бездротова Chakram. У Chakram Core немає радіомодуля, але є грузик, який можна витягти. Також в комплектацію входять заглушки та стики для джойстика.

Для налаштування гаджета варто використовувати програмне забезпечення Armoury Crate. В утиліті можна змінювати параметри мишки та джойстика.

Апгрейдімо ігрову приставку: Як встановити на Playstation 5 M.2 SSD: 6 пояснень та покрокова інструкція

Бюджетна MSI Interceptor DS B1

Представлена ​​модель — результат компромісу між ціною та якістю. У миші звичайний гумовий кабель без обплетення та легкої її не назвеш. В іншому вона хороша за свої гроші. Агресивний дизайн корпусу з яскравим підсвічуванням легко впишеться в обставини занурення у світ геймінгу.

агресивний дизайн MSI Interceptor DS B1

Миша симетрична, лише бічні кнопки з одного боку. Корпус зроблений з приємного на дотик пластику. Поруч із коліщатком є ​​кнопка швидкої зміни чутливості мишки. Стандартні значення dpi: 800, 1200, 1600. Модель справно працює на килимках із різних матеріалів та без них. В комплектацію входять тягарці для регулювання ваги гаджета. Спеціалізоване ПЗ у цьому випадку відсутнє, але для точного налаштування можна скористатися програмою 8-in-Right.

Порівняння двох Playstation: PS 4 Slim і Pro — відмінність 2 версій: що краще вибрати?

Razer DeathAdder V2: оновлена ​​класика

Багато компаній оновлюють вдалі моделі мишок, використовуючи нові технології та комплектуючі. DeathAdder V2 — один з вдалих прикладів такого підходу. Фірма Razer оновила мишу з монолітною спинкою без окремих основних кнопок. Ліва та права клавіші трохи розходяться у боки. У цьому плані дизайн залишився без змін. Старі моделі важили близько 100 г, а нова помітно схудла, що, поза сумнівом, пішло їй на користь. Інші переваги:

  1. Практичні матеріали корпусу.
  2. Топовий сенсор PixArt 3399
  3. Ручне та автоматичне налаштування під різні поверхні.
  4. Синхронізація сигналів Motion забезпечує точне відстеження положення курсору.
  5. Можна встановити висоту відриву мишки. Також у пам'яті гаджета міститься 5 профілів, налаштовується 5 рівнів dpi.
  6. Довговічні перемикачі.
  7. Тефлонові ніжки.
  8. Легкий, м'який та податливий кабель із захистом від перегину.
  9. Просунуте програмне забезпечення з можливістю синхронізації підсвічування та іншими налаштуваннями.

практична Razer DeathAdder V2

Окрім базової моделі виробник пропонує аналоги:

  • V2 mini для дітей та тендітних дівчат;
  • V2 Pro для геймерів, які віддають перевагу бездротовим мишам.

Базова DeathAdder V2 займає провідні позиції у багатьох рейтингах ігрових мишей.

Вибираємо ігрову приставку: Яку Sony Playstation 4 купити — яка версія краще?

Ергономічна MSI Clutch GM41

Сплав простоти та функціональності — така формула моделі GM41. По комплектації та дизайну видно, що виробник цього разу вирішив обійтися без зайвих деталей. Тим часом миша має все необхідне для комфортного геймінгу:

  • мала вага,
  • еталонний оптичний датчик PixArt PMW3389,
  • чітко працюючі перемикачі Omron,
  • вдала ергономіка,
  • просунуте ПЗ.

 функціональна MSI Clutch GM41

Єдиний момент, який не вписується в тренди останніх років, — жорсткий кабель. Втім, виробник вирішив цю проблемку, випустивши за провідною мишею бездротову модель зі схожими характеристиками.

Миша симетрична, 6-кнопкова. Збоку — дві додаткові кнопочки, знизу — перемикач чутливості. Без установки додаткового програмного забезпечення можна вибирати один з п'яти профілів dpi, у комбінації з іншими клавішами — налаштовувати підсвічування. При перемиканні чутливості піктограма дракона на корпусі мишки змінює колір.

Якщо розглядати мишу в контексті зручності налаштування, вона на 100% підійде фанатам комплектуючих MSI, оскільки утиліта Dragon Center написана за принципом «все в одному»: можна налаштовувати не лише мишку, а й кулера, відеокарту та інше.

Наприкінці порівняльна таблиця:

 
Орієнтовна ціна, грн Розміри, мм Вага, г Бездротова
Razer Viper 2000 38х127х66 69 -
Asus ROG Gladius II Origin 2000 45х126х67 110 -
HyperX Pulsefire Raid 1200 42x128x71 95 -
Asus ROG Strix Impact II WL 2000 40x120x63 93 +
Razer Basilisk V2 1500 42х130х60 92 -
HyperX Pulsefire Haste 1100 38х124х67 59 -
ASUS ROG Chakram Core 2400 43х133х77 97 -
MSI Interceptor DS B1 500 39х123х71 108 -
Razer DeathAdder V2 1500 43х127х62 82 -
MSI Clutch GM41 1400 38х130х67 65 -

Геймери найчастіше купують моделі згаданих брендів за ціною 1000-2000 грн. При цьому вони віддають перевагу дротяним гаджетам, оскільки відмова від кабелю зазвичай стає причиною невиправдано високої вартості.

Готуємо презенти: Що подарувати геймеру: ТОП-8 подарунків, від яких захоплює дух

Коментарі
Залиште коментар
Категорії