Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як почистити килимок для миші: розбираємо догляд за 5 основними матеріалами

Дата публікації: 11.01.2021 14:50
Дата оновлення: 11.01.2021 14:50

как стирать коврик для мыши

Чистять килимки не тільки заради естетики. На них збирається пил, яка з часом спресовується і ускладнює руху миші. А в деяких програмах, пов'язаних з кресленнями, один невірний рух відкидає роботу на крок назад. В іграх аналогічна ситуація: промазав з дробовика – і до тебе дісталися монстри, не вписався в поворот гоночної траси – розбився.

Читайте: ТОП-15 ігор на Nintendo Switch

Як почистити килимок із пластику, полікарбонату

Пластикові поверхні – тверді, вони не вбирають в себе забруднення, все залишається зверху. Матеріал зручний в догляді. Перед тим, як почистити запорошений килим для миші, потрібно озброїтися вологими серветками. Вони зручні тим, що не залишають ворсинок на поверхні, в них є просочення, легко прибирає забруднення. Серветки продаються в герметичних тубах, що оберігають від висихання. Якщо забудете щільно закрити упаковку, вони втратять вологу і стануть марними.

 Как почистить коврик для мыши, не рискуя испортить поверхность

Для догляду за пластиком підійдуть серветки, в просочуванні яких є спирт або більш щадні складові. Деякі аксесуари крім основної функції:

  1. Вбивають мікробів. На килимку, як і на клавіатурі, накопичується безліч потенційно небезпечних мікроорганізмів. Спиртові серветки усувають загрозу.
  2. Надають антистатичні властивості поверхонь. На килимі повільніше накопичується пил.

Якщо ігрову поверхню вдається відтерти вологими серветками, її можна помити в раковині, використавши кухонне миючий і мочалку для посуду. Мочити під краном можна лише звичайні килими, на яких відсутній порт безконтактної підзарядки і інші примочки, пов'язані з електрикою. Такі основні правила, як чистити пластиковий килимок для миші. З пластиком зазвичай проблем не виникає: гладкі поверхні легко наводяться в первозданний стан. Доглядати за ними – суцільне задоволення.

Поглиблюємо пізнання в мишачому господарстві: Чим відрізняється лазерна миша від оптичної

Як почистити килимок з тканини, гелю, мікрофібри і поліестеру

Якщо у килима тканинне покриття, то це не означає, що його можна піддавати машинному пранні. Такий стрес підкладці протипоказаний, оскільки може призвести до деформаціями. Як же тоді позбутися від в'їдаються забруднень? Чи можна прати ганчір'яний килимок для мишки руками? Такий спосіб допустимо, якщо дотримуватися обережності.

  • Попередньо замочити килим, дати забруднень розм'якшити.
  • Не застосовувати препарат воду гаряче 40 градусів.
  • Позбавлятися від забруднень делікатними миючими засобами. Відповідні варіанти: шампунь, гель для душу або посуду.
  • Чи не викручувати виріб після прання.
  • Сушити на плоскій поверхні, на мотузці або сушарці для білизни.

Килим з гелевою подушечкою можна теж прати руками, дотримуючись перераховані вище правила. При цьому потрібно бути особливо обережним з нішою, заповненої гелем. Важливо, щоб подушка не деформувалася.

коврик с гелевой подушкой

Не меншою обережності вимагають килимки з мікрофірбі. Один з варіантів ручного прання:

  • намочити стінку ванній;
  • прикріпити на неї килим;
  • змочити його душем;
  • акуратно очистити забруднену поверхню за допомогою шампуню або гелю;
  • змити піну душем;
  • відправити аксесуар на сушку, не викручуючи.

, хто шукає поради, як випрати м'який килимок для миші, потрібно запам'ятати головне – ніякої машинного прання. Навіть якщо раз-другий номер пройде – не факт, що пощастить на третій. Час, витрачений догляду за комп'ютерною технікою і аксесуарами, завжди окупається.

Як подружити два одиночества: Інструкція в 4 пунктах, як підключити мишку до планшета

Як почистити килимок з кірки і гуми

Пробка і гума – різні матеріали. У першому випадку підкладки роблять з кори коркового дуба. Матеріали з деревини не дружать з водою, але короткостроковий контакт не призведе до псування аксесуара. Інша справа – прання. Так як прати корковий килимок для миші не рекомендується, для боротьби з забрудненнями використовують вологі серветки, з делікатним складом або спиртові. Якщо підкладка місцями посіріла, можна попередньо поприскать її засобом для миття стекол.

 можно ли стирать коврик для мышки

Гумовий килимок часто вважають за краще купити через ідеального зчеплення з столом. Можна як активно рухати мишкою – підкладка все одно залишиться нерухомою. Пориста гума довговічна, виробники пропонують моделі з цікавими малюнками. З приводу чистки теж повний порядок: можна використовувати широкий спектр миючих засобів. Гума не боїться води, не вбирає її в себе, а тому швидко висихає після прання. Можна мити сміливо, матеріал не розбухне після контакту з водою, не розповзеться. У цьому плані він практичніше пробки.

Після мийки гумових килимів не втрачаються сильні якості цього різновиду мишедромов. Швидкість переміщення курсора залишається на колишньому рівні, миша не гальмує. Гумові килимки при належному догляді добре себе показують як в офісах, так і в геймерской середовищі аматорського рівня. Їх популярність грунтується на доступних цінах, комфортному використанні і довговічності.

Цікава стаття: Як підключити клавіатуру до планшета: покрокова інструкція до 3 способам

Як помити ігровий килимок

Геймрескіе килими інтернет-магазини виділяють в окрему категорію. Від офісних вони відрізняються акцентуванням на швидкість або точність керування мишею. Гладкі килими – швидкі, у них тип поверхні – Speed, шорсткі забезпечують більш точне позиціонування, їх характеристика – Control. Існують і компромісні варіанти. Приклади килимів, які користуються популярністю в Moyo:

Назва
Матеріал Колір Тип поверхні
Dream Machines Мікрофірбі Чорний Speed + Control
Panda Desk Каучук + тканина Сірий Control
Sea Melody Каучук + тканину Синій Control
FURY HyperX Гума + тканина Чорний Speed

В гайдах, що розповідають, як очистити забруднений ігровий килимок, мова, як правило, йде про тропічних моделях. Їх можна акуратно стирати в теплій воді. Догляд за пластиковими поверхнями зазвичай обмежується протиранням вологою серветкою.

При виборі аксесуара бажано звертати увагу на наявність вологозахисного покриття. Якщо проллєте воду на захищену від вологи ігрову поверхню, рідина не вбереться в тканину. Досить змахнути її, і можна далі насолоджуватися грою. Приклад килима з влагозащитним покриттям – Dream Machines. При відсутності такого захисту пролита кава або сік напевно стане вироком для тканинного мишедрома. Якщо рідина вбереться, її складно буде відіпрати, не зіпсувавши килимок. Правильно роблять користувачі, вибирають прості дешеві моделі, яких викинути не шкода або дорогі, але добре захищені.

У висновку наведемо загальні рекомендації. Отже, що робити якщо захотілося привести в порядок мишедром? Як чистити забруднений килимок? Перш за все потрібно виходити з якого він матеріалу, а далі діяти за принципом «не нашкодь». Машинне прання, віджимання викручуванням, сушка на радіаторі опалення – хороші способи угробити килим. Якщо задумали купити аксесуар з підсвічуванням або інший електрикою – подумайте про те, як будете за ним доглядати.

На замітку: Apple переходить на процесори ARM: 4 відповіді на «Навіщо?», «Коли?», «Чому?» і Що буде?"

Коментарі
Залиште коментар
Категорії