Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Інструкція в 4 пунктах, як підключити мишку до планшета

Дата публікації: 20.01.2020 11:20
Дата оновлення: 20.01.2020 11:20

Планшети за потужністю вже давно не поступаються ноутбукам – вони вже справжній інструмент для роботи, а не просто великий смартфон. Їх можна використовувати для будь-яких завдань: досить підключити мишу з клавіатурою – і портативна заміна комп'ютера готова. Як правильно підключити мишу до планшета – в статті.

 подключение мышки к планшету

Для чого потрібно підключати мишку до планшета

Навіть найпростіші планшети мають продуктивну «начинку», яка готова позмагатися з комп'ютерами середньої потужності. Вони вміють фотографувати з розмиванням фону, з їх допомогою зручно робити таблиці, складати звіти і навіть писати нові програми. Кожен знайде той планшет, який задовольнить саме його потреби.

Підключення миші і клавіатури помітно спрощує користування планшетом - від складання робочих звітів до ігор-шутерів. У деяких ситуаціях вони будуть навіть краще спеціальних графічних стилусів.

Рекомендуємо до прочитання: Що краще вибрати – ноутбук або планшет: 4 пункту для порівняння

Особливості мишок

проводное и беспроводное подключение мыши к компьютеру

Миша – пристрій введення, що віддає команди під'єднують гаджету. Принцип її роботи простий – при пересуванні по поверхні столу змінюється віртуальне розташування курсора.

Всього є 2 види комп'ютерних мишок провідні та безпровідні. Перші підключаються за допомогою дроту, другі працюють через Wi-Fi і Bluetooth.

Читайте також: Що краще – Айпад або планшет на інший ОС: порівняння девайсів по 5 пунктам

У такого методу введення інформації є свої плюси і мінуси.

Плюси
Мінуси
Бюджетна ціна – набагато дешевше спеціальних стилусів Потрібна гладка і рівна поверхню
Просте керування Відсутність стійкості до вібрацій, тому незручно буде працювати в транспорті. Бажано купити підставку або килимок для мишки
Легко працювати з великими масивами даних Їх необхідно регулярно заряджати/міняти батареї (цей мінус тільки у бездротових моделей)
Зручність навіть при тривалій роботі

Способи під'єднання миші

Всього є 2 типу підключення: провідне і бездротове. Вибір типу залежить від потреб і матеріального стану користувача. Вартість простих бездротових мишокСТАРТУЄ приблизно від 300 ГРН. Ціна Пристрою, що працює через кабель, стартує в середньому від 60 грн.

Нижче ви можете ознайомитися з тому, як правильно підключити мишу до планшета в залежності від її типу.

Проводове підключення

 проводное подключение мыши к планшету

Універсальний спосіб, який підійде для будь-якого планшета і телефону. Для підключення потрібна звичайна комп'ютерна миша з USB-проводом.

Підключення до планшета на базі Android

Якщо у планшета немає USB-виходу, то доведеться завестися OTG-перехідником, як Remax USB-A to Type-C. Він дозволить підключати будь-який пристрій з USB, аж до ламп і конденсаторних мікрофонів.

Важливо: Далеко не всі Android-гаджети підтримують цю технологію, тому потрібно заздалегідь дізнатися, чи працює планшетний комп'ютер з таким перехідником.

Варто дізнатися: Планшет або електронна книга – що вибрати? Огляд 2 пристроїв для читання

Підключення до планшета на базі IOS

Для iPad потрібно додатково купувати перехідник Lightning-mini USB.

Правила підключення

Алгоритм підключення дуже простий:

  1. Знайти роз'єм для USB-порту.
  2. Вставити провід в порт.
  3. Почекати 3-5 хвилин автоматичної установки драйверів
  4. Почати працювати.

Переваги:

  • надійність;
  • якість сигналу не залежить від зовнішніх чинників;
  • ціна – провідні миші набагато дешевше бездротових.

Недоліки:

  • менша мобільність – не можна керувати планшетом з іншого кінця кімнати;
  • у проводів є властивість стиратися і зношуватися.

Бездротове підключення

беспроводное подключение мышки к планшету

Таке з'єднання підійде тим, хто не хоче бути прив'язаний до робочого столу, а бажає керувати гаджетом з будь-якого кінця кімнати. Бездротова миша підключається до планшета як через Wi-fi, так і через Bluetooth.

Підключення мишки по Вай-Фай

Для першого типу необхідна наявність Wi-Fi модуля. Гаджети Коннект до одного роутеру, так як у них повинна збігатися маска мережі.

В тему: Як вибрати планшет: вичерпна покрокова інструкція з описом ключових критеріїв

Якщо потрібно, щоб миша під'єднують по Вай-Фай в будь-яких умовах, планшет повинен підтримувати режим точки доступу. Тоді гаджет сам зможе грати роль роутера.

Алгоритм сполучення:

  1. Включити wi-fi на пристрої/поставити його в режим модему.
  2. Приєднати планшет і миша до однієї мережі.
  3. Почекати завантаження необхідних драйверів.
  4. Налаштувати миша згідно з інструкцією.

Підключення мишки по Блютуз

Набагато легше буде купити підключити її до планшета. Такий тандем може працювати, де завгодно – від домашнього використання до кабіни літака, де заборонений інтернет.

Інструкція по підключенню:

  1. Включити Bluetooth на гаджетах і сопрячь їх між собою. У випадку з мишками, планшет це зробить самостійно: досить просто мати встановлені драйвера на миша, які є на сайті виробника.
  2. Дочекатися синхронізації елементів.
  3. Почати працювати.

У комплекті з більшістю бездротових мишок йде Bluetooth-датчик з USB-роз'ємом, який нагадує маленьку флешку з заглушкою. Саме з цієї «флешкою» і коннектітся ноутбук по USB-порту, а далі ця «заглушка» з'єднується по Bluetooth з самої мишею. Якщо в планшеті тільки один USB-роз'єм, то доведеться виймати блютуз-датчик, щоб поставити його на підзарядку.

Цікаво: вибрати планшет: корисні рекомендації

Чому планшет не бачить миша

проблемы при подключении мышки к планшету

Якщо миша не працює, значить, що ОС (операційна система) планшета не змогла розпізнати подсоединяемое пристрій. Найчастіше ОС не може знайти потрібні драйвери, що вирішується їх викачуємо на сайті виробника мишки.

Також варто перевірити елемент живлення, замінити батарейку або зарядити акумулятор. Іноді проблема криється в недостатньому заряді під'єднується. Також можна перевірити підключення мишки до планшета, подивившись чи правильно все зроблено.

Такі пристрої введення інформації помітно спростять роботу з планшетами і телефонами. Особливо це буде корисно тим, чий вид діяльності пов'язаний з великими масивами даних або тим, у кого з якихось причин зламався сенсор і потрібно управляти гаджетом деякий час до здачі в ремонт.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії