Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Миші, трекпади, маніпулятори: 100% лікнеп світом новинок

Дата публікації: 21.12.2020 08:32
Дата оновлення: 21.12.2020 08:32

Останнє слово завжди залишається за вдало підібраною мишкою. І хай на перший погляд вони всі стандартно-симетричні, але одні з них чомусь безцінні в іграх, інші — сама посередність у руках невибагливих товаришів.

 выбор компьютерных мышек

Якщо хочеться чогось незвичного, вам сюди. Розберемо 7 нових моделей комп`ютерних мишок.

Комп`ютерні мишки

Коли справа доходить до покупки, визначатися необхідно чітко – хочеться ігрову мишу з прорізами або повітряну сенсорну. Нижче повний лікнеп по сучасних мишках.

Класична миша

Наприкінці 90-х і на початку нульових простою мишкою вважалася механічна (там, де крутиться коліщатко всередині). У середині 1900-х з`явилися оптичні «гризуни». Оптика витіснила механіку і досі залишається у тренді. Воно і не дивно, переваги таких пристроїв беззаперечні.

  • Не потрібно регулярно чистити

Трекболи та механічні доводиться протирати від пилу та бруду кілька разів на тиждень.

  • Ергономічна форма та ультра міцні матеріали корпусу

Виробники підлаштовують продукцію під переваги споживачів.

  • Різноманітність форм та кольорів 

Є пристрої для мінімалістів та стімпанк гравців.

  • Багато бюджетних моделей

З ціною від 100 грн.

Вибирають за типом сенсора та підключення. Популярністю користуються оптичні та лазерні моделі.

обычная мышка для компьютера

В оптиці використовується світлодіод-сенсор (міні-камера на кілька пікселів), який сканує поверхню, щоб зрозуміти «чи був рух». Мікропроцесор обробляє дані та відправляє сигнали на ПК. Для роботи достатньо рівної тверді — хіба що вони не працюватимуть на склі, дзеркалах та оксамиті. Причина проста: девайс не може «прочитати» те, що відбувається.

Лазерна працює за таким самим принципом, тільки замість світлодіода використовується промінь. Така «їсть» менше світла і працює на склі.

Миші поділяються на 2 типи підключення.

1. Дротовий
Конектиться до ПК через кабель і USB. До середини нульових популярним портом був PS/2.
2. Бездротовий
Приєднується «повітрям». Це Bluetooth, Wi-Fi моделі та радіомишки. Ловить їх маленький USB-адаптер із комплекту, що вставляється в USB-роз`єм.

Хороший бюджетний приклад 2E MF203 WL Black. Такого "гризуна" вистачить для роботи і для сотень годин ігрових баталій для не найвибагливіших гравців. Бездротове підключення дозволить працювати будь-де. Рельєфна поверхня надійно зчеплюється з долонею. Не вислизає навіть якщо спітніла рука.

2E MF203 WL Black – розумний маніпулятор. Якщо його довго не чіпати, «засинає». Для виходу з режиму глибокого сну достатньо натиснути будь-яку кнопку або "поїздити" пристроєм по поверхні. Найбережніші можуть легко відключати мишку від мережі – внизу є перемикач.

В тему: Чим відрізняється лазерна миша від оптичної

Ігрова миша

Параметр
Значення
Зовнішній вигляд З плавними переходами у конструкції для зручного хвату.
З підсвічуванням, щоб було видно кнопки.
З рифленим корпусом з боків — для зчеплення з долонею
Кількість клавіш Крім 2-3 кнопок та колеса, відрізняються 5-6 додатковими клавішами – для різних команд (які гравець може запрограмувати самостійно). Завдяки їм, геймеру не потрібно запам`ятовувати складні комбінації клавіш – достатньо лише клацнути мишею
Тип сенсора Лазерний чи гібридний надає точність, що важливо в активних іграх
Чутливість Від 3000 до 12000 DPI. Значення можна змінювати залежно від ситуації: при переміщенні картами знадобиться максимальне, а зниження DPI допоможе точніше цілитися в перестрілці
Вага Тяжкі — ідеальні для стрілялок, а легкі потрібні для швидкості руху
Тип підключення Дротові з мінімальною затримкою, але частково сковують рухи
Бездротові потребують підзаряджання, зате не дратують сплутаними дротами
Час відгуку Ігровий стандарт – 1 мілісекунда
Частота опитування До 1000 Гц. Чим більше це число, тим плавніше рухається мишка

Ігрові маніпулятори підійдуть не лише для геймерів. Їх оцінять ще й ті, хто довго сидить за ПК. Адже запрограмувати в них можна не лише ігрові команди, а й цілі макроси (послідовність дій), що пришвидшить роботу. Так що до них слід придивитися, якщо робота пов`язана з просиджуванням за комп`ютером.

Як приклад, Xtrfy M4 RGB — незвичайна мишка, яка нагадує тертку. Така форма виправдана ультра легкістю та надточністю за відчуттями гравця.

игровая мышь Xtrfy M4 RGB

Завдяки такій ергономіці, рука менше ковзає маніпулятором. Кисть не затікає навіть після багатогодинної баталії. Отвори збільшують потік повітря під долонею, «гризун» не нагріватиметься, як це буває зі звичайними мишками.

Передовий сенсор Pixart дозволяє налаштувати чутливість від 400 до 16 000 DPI, тому Xtrfy M4 RGB підійде під будь-який стиль гри. А налаштовуване RGB-підсвічування дозволить ще глибше поринути в атмосферність подій.

Читайте: Як вибрати навушники для ігор – 5 найкращих

Аркова миша

Її особливість у тому, що немає основи у звичному розумінні. Маніпулятор опуклий, тримаючи його,кисть розміщена у природному положенні, що знижує навантаження на руку. Аркові мишки гнучкі, тому ступінь «округлості» налаштовується.

арочная мышка для компьютера

Яскравий приклад – Microsoft Arc Mouse (ELG-00013). Ця модель працює з будь-якими системами через Bluetooth. Щоб вимкнути достатньо розпрямити мишку. Тоді вона розуміє, що її «робочий час» закінчився та відключається. Працює від 2 AAA (мізинчикових) батарейок – тривалість роботи залежить від ресурсу батарейок. У середньому, миша може з одного «заряду» фуричити від місяця до півроку (залежно від того, як часто користуються маніпулятором).

Для довідки: ТОП-10 навушників для геймерів: рейтинг найкращих ігрових моделей, та поради, які вибрати

Сенсорна мишка

На ній немає жодних кнопок. Дійсно, зовсім! Найвідоміший представник сенсора – Magic Mouse від Apple, ним керує за допомогою жестів.

  1. Клік у верхній лівій третині (у будь-якій точці) замінює ліву кнопку.
  2. Клік у правій верхній третині – замінює праву кнопку.
  3. Скролити можна, зробивши цей жест по поверхні мишки.
  4. Перейти на сусідню інтернет сторінку – змахнути вліво або вправо.
  5. Масштабувати інтернет-сторінку – подвійний тап по мишці.

 сенсорная мышка для компьютера

Виглядають такі миші футуристично. Підійдуть для роботи або елемент дизайну. В іграх з ними не комфортно — вони не мають фізичної віддачі, яка важлива для геймерів. Але якщо призвичаїтися, і не реагувати на відсутність фізичної віддачі — вона буде чудовим універсальним девайсом.

Буде конект: Як під`єднати клавіатуру до телевізора: 3 способи підключення клавіатури для Смарт ТВ

Трекбол

У цьому девайсі для переміщення вказівника використовується опукла кулька. Він як перевернута кулькова мишка, яка примудрилася дожити до сьогодення. Кулька розміщена зверху або збоку. Її можна обертати, не смикаючи пристрій. Вказівник відкликається лише на обертання валика.

трекбол для компьютера

Трекболи застаріли. Їх можна побачити у любителів техніки старого типу.

Пізнавальна стаття: Як під`єднати клавіатуру до планшета: покрокова інструкція до 3 способів

Вертикальна мишка

Форма "гризуна" обумовлена профілактикою тунельного синдрому — коли після довгої роботи болить зап`ястя. Адже горизонтальне положення руки під час роботи з мишкою неприродне, тому з віком можуть розвинутися хронічні болі та поколювання.

вертикальная мышка для компьютера

Вертикальні аксесуари тримають руку в природному положенні. Так кисть менше затікає, руці буде легше. Хоча спочатку незвично, потім користувачі відчувають у собі всі плюси вертикальної мишки і відмовляються переходити на стандартні.

Миша Trust GXT144 REXX ERGONOMIC BLACK — приклад того, як вертикального "гризуна" використовують навіть у геймінгу. І нехай спочатку гравцеві доведеться перевчатися, але через годину-другу тренувань, він зможе перемагати суперників. 6 кнопок, що програмуються, дозволяють поставити потрібні команди під будь-яку клавішу.

Цікава стаття: ТОП-10 найкращих USB-клавіатур

Гіроскопічна миша

Усередині конструкції є гіроскоп, за допомогою якого можна керувати мишкою без стійкої поверхні. Вона прорахує будь-які рухи.

 гироскопическая мышка

Придатна для тих, кому важлива свобода дій та повна незалежність від гладких поверхонь: викладачам, бізнесменам, які часто проводять презентації, дизайнерам, та й просто «вільним птахам», які шукають кожен зручний випадок для роботи.

Трекпади

Являють собою сенсорну поверхню, яка замінює мишу. Переміщення курсору відбувається за допомогою жестів. Такі зустрічаються в ноутбуках і і з самого початку інтегровані в корпус. Найпопулярніший трекпад, який можна купити окремо, — Magic Trackpad Apple. Він працює як з MacOS, так і з Windows на "купертінівських" комп`ютерах.

трекпады для компьютеров

Підключається до комп`ютера через Bluetooth і працює від 2 AA-батарейок (пальчикових). Крім сенсорної панелі, пристрій також має 2 апаратні кнопки, що замінюють ліву і праву кнопки миші. Трекпад розпізнає 12 популярних MacOS-жестів:

  1. Виділити.
  2. Клік.
  3. Подвійний клік.
  4. Клацніть правою кнопкою миші.
  5. Натискання + перенесення.
  6. Скрол 2 пальцями – прокручування.
  7. Переворот.
  8. Виділення/Зум.
  9. Зум екрана.
  10. Змах на минулу/наступну сторінку.
  11. Переключити додаток.
  12. Активація (Activate Expose).

Кращі у своєму шляху: ТОП-10 ігрових клавіатур — рейтинг найкращих дротових клавіатур для ігор

Ігрові маніпулятори

Заточені під будь-які ігри: від стратегій та симуляторів до шутерів. Серед геймпадів на особливу увагу заслуговують дві моделі.

  • Microsoft Xbox One Controller + Wireless Adapter для Windows 10 робить з приставкою дива, виводячи керування на новий рівень. Підходить для всіх пристроїв Microsoft, тому купувати додатковий джойстик для ПК не потрібно.
  • SONY Dualshock 4 V2 може стримити ігри та програвати аудіо так, що не пропустите навіть шарудіння травинки у грі. Трьох-осьовий гіроскоп з акселерометром зчитують навіть моргання очей, а вібровіддача реалістичніше передає атмосферу гри.

игровые манипуляторы

Серед універсальних моделей популярністю користуються також два маніпулятори.

  • Razer Raiju Tournament Ed. – Quartz зручний для ПК та для Плейстейшн. Вібровіддача дозволяє відчувати кожен рух, а тачпад спростить рух ігровим меню.
  • Геймпад TRUST GXT 545 — для тих, кому потрібно «дешево та сердито». Заряджається від USB-порту, конектиться з ПК, PlayStation та Xbox.

Фанам гонок варто придивитися до ігрового керма. Тоді занурення в атмосферу буде максимальним. Та й на клавіатуру менше навантаження – прискорення та повороти можна робити педалями та кермом.

А тим, хто хоче отримати права, такий аксесуар життєво необхідний. З ним можна відточувати будь-які трюки за кермом. З Thrustmaster T80 FERRARI 488 GTB EDITION TRUST GXT 288 Racing Wheel (20293) — вже точно!

Вірний вибір: ТОП-10 популярних бездротових клавіатур та 3 важливі поради для покупки

Запобігання тунельному синдрому ергономічно правильною мишкою

«Тунельний синдром» характеризується болем у зап`ясті. У людини холодні пальці через погане кровопостачання та часткове оніміння. У зоні ризику захворіти ті, чиї руки часто перебувають у неприродному положенні.

туннельный синдром

Ті, хто працюють з комп`ютером, можуть зменшити ймовірність розвитку синдрому.

1. Потрібно регулярно робити зарядку
Завдяки цьому м`язи розминаються та руки менше втомлюються.
2. Користуватися лише ергономічно правильною мишкою
Тоді кисть не напружуватиметься. Слід шукати мишу з опуклою поверхнею.
3. Регулярно змінювати спосіб роботи
Перемикатися з мишки на тачпад, і навпаки. Постійні мінливі дії почергово напружують м`язи рук.

Взявши на озброєння ці правила і вибравши потрібний тип "гризуна", знайдете ідеальну модель для себе. А можливо, їх буде відразу кілька. Удачі в пошуках!

Лікнеп: Складання системного блоку своїми руками за 10 етапів: повна інструкція

Коментарі
Залиште коментар
Категорії