Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

ТБ Xiaomi Mi TV Q1 75: огляд, в якому описані 5 плюсів і 2 мінуси топової моделі

Дата публікації: 30.11.2021 14:36
Дата оновлення: 30.11.2021 14:36

Презентувавши TV Q1 75, компанія Xiaomi довела скептикам, що може виробляти телевізори з сучасними технологіями. Виклавши кругленьку суму, можна повною мірою оцінити 4К-картинку з Dolby Vision, керувати панеллю голосом та за допомогою спритної операційки Андроїд.

Основні технічні характеристики

Теххарактеристики відповідають побажанням користувачів до телевізорів на півстіни:

Екран
Діагональ — 75'', QLED технологія, 3840×2160 пікселів, 120 Гц, HDR10+, рівень яскравості — 500-1000 нит
Продуктивність та ОС Графічний чіп — Mali G52 MP2, пам'ять — 2/32 Гб, Android TV 10+
Звук Два стереодинаміки по 15 Вт
Підключення Wi-Fi, блютуз, LAN, тюнери
Розміри та вага Габарити — 1674х79х970 мм без підставки, вага — 44 кг в упакованому вигляді

Діагональ 75 дюймів — слушний варіант для кімнат площею від 20-25 «квадратів». Для маленької кухні такий телевізор не підійде, оскільки фільми на ньому комфортно дивитись на відстані 5-6 метрів від екрана. Телевізор від Xiaomi — Mi TV Q1 75 прикрасить вітальню або простору спальню, також він буде доречним в ігровій кімнаті, адже геймерам заходять яскраві, реалістичні зображення з відстані 2-3 метри.

Роздільна здатність в екрану 3840x2160 пікселів, що відповідає 4K UHD. Компанія подбала про реальну, а не вказану для червоного слівця підтримку HDR10+. Зі збільшенням яскравості не втрачається контрастність, і навпаки. Крім якості картинки можна відзначити соковитий, гучний звук та зручне керування на Андроїд.

 Xiaomi Mi TV Q1 75, телевізор, огляд преміальної моделі

Підключаємо лептоп: Як під'єднати ноутбук до телевізора? 3 ефективних і перевірених способи

Дизайн Xiaomi Mi TV Q1 75

Верхня та бічні рамки екрану з такою діагоналлю ледь помітні. Нижня рамка трохи ширша, в її центральній частині розміщений логотип Mi. Екран, окантований у сріблястий алюміній, виглядає дорого та пристойно. З такого ж металу зроблена досить потужна підставка. Прагнучи забезпечити стійкість телевізора, виробник не заощаджував на металі. Альтернативний варіант встановлення — підвішування на стіну за допомогою кронштейна.

Тильна сторона корпусу зроблена із чорного тисненого пластику. Нижня її частина помітно ширша, на ній роз'єми для підключення різних кабелів.

Дизайн пульта керування у дусі мінімалізму: не заплутаєтесь у лавах незрозумілих клавіш. Матеріал корпусу — чорний матовий пластик. Гумові кнопки великі, пружні, широко розставлені. Натискати їх зручно. Виробник подбав про швидкий доступ з пульта до Netflix. Така кнопка стане в пригоді людям, які віддають перевагу контенту в .

Xiaomi Mi TV Q1 75 в інтер'єрі кімнати

Підключаємо системник: Як можна з'єднати системний блок та телевізор — 6 варіантів підключення

Екран: особливості та якість зображення

У Xiaomi зуміли створити матрицю екрана, від якої важко відвести погляд. Головна фішка моделі — технологія QLED. У телевізорі підсвічування на квантових точках, що самостійно випромінюють світло. Переваги такої технології:

  1. Виняткова яскравість та контрастність.
  2. У порівнянні з РК-дисплеями енергоспоживання у 5 разів менше.
  3. У порівнянні з матрицями OLED більший термін експлуатації.
  4. Недорога технологія дає можливість продавати QLED-телевізори за конкурентними цінами.

На базі технології QLED виробнику не важко впровадити інновації, які на слуху: Dolby Vision, HDR10+. Крім того, у телевізорі просунутий софт, що розпізнає HDR-контент і підлаштовується під нього. Під час зображення динамічних сцен використовується частота 120 Гц.

Реалізовано технологію MEMC, яка робить рух об'єктів плавним та органічним. Xiaomi Mi TV версії Q1 75 чудово підходить для перегляду спортивних програм, видовищних фільмів, а також для використання у тандемі з ігровою приставкою.

Звук: об'ємний, всепоглинальний

Аудіоможливості телевізора відповідають рівню преміальної моделі. Об'ємний звук дозволяє перейнятися всіма перипетіями фільму, повністю поринути в сюжет гри. Для апарата без окремого сабвуфера низькі частоти на прийнятному рівні, а верхні — просто чудові. Сумарні 30 Вт стереодинаміки забезпечують достатню гучність. Дивитися фільми у великій кімнаті зручно, все чітко чути. Після покупки Xiaomi Q1 75 не доведеться витрачати кошти на придбання окремої акустики.

Реалізовано підтримку Dolby Atmos. Телевізор правильно інтерпретує складне аудіо, розподіляє звук між стереодинаміками найкращим чином. Для цього передбачені 2 високочастотні та 4 низькочастотні динаміки.

Чутливі мікрофони на пульті та телевізорі стануть у пригоді, якщо потрібно буде скористатися гуглівським асистентом. Xiaomi реагує на команди. Можна ставити питання, планувати день, керувати розумним будинком.

Комутація, роз'єми, інтерфейси — чи є нюанси?

Для кабельних підключень у телевізорі є три HDMI, два USB, роз'єми AV, LAN, оптичний, а також аудіовихід, DVB-S2, DVB-T2/C. Якщо потрібно приєднати ігрову приставку або комп'ютер, варто скористатися HDMI 2.1. В результаті швидкість передачі відчутно збільшиться. Єдиний нюанс — на пристрої, що підключається, теж повинен бути такий роз'єм.

Бездротові інтерфейси представлені класичним дуетом Wi-Fi та блютуз. Асортименти портів дозволяють підключати різноманітні пристрої: комп'ютери, ігрові приставки, медіаплеєри, цифрові ТВ-приставки, флешки, навушники, вебки, клавіатури, мишки, фотокамери та інше.

Порядок підключення до мережі Wi-Fi:

  • Насамперед потрібно подружити телевізор із пультом. Вставляємо батарейки, вмикаємо Xiaomi, натискаємо на кнопки, користуючись підказкою на екрані.
  • У першому меню вибираємо російську мову.
  • Далі телевізор пропонує два варіанти подальшого налаштування: за допомогою смартфона чи пульта. Вибираємо другий варіант.
  • Вибираємо Wi-Fi, вводимо пароль, конектимося.

Після підключення до бездротової мережі можна транслювати на великий екран контент з андроїд-смартфонів. Щоб отримати доступ до завантаження програм, фільмів та просунутих налаштувань, необхідно авторизуватись у гуглівському обліковому записі. Це буде запропоновано після підключення до Wi-Fi.

роз’єми на панелі Xiaomi Mi TV Q1 75

Особливості налаштування: Як налаштувати телевізор Xiaomi за 3 кроки — гайд для недосвідченого користувача

Smart TV: розумний транслює більше

Виробник впровадив технології, завдяки яким функціонал телевізора наблизився до комп'ютера. На Xiaomi можна встановити різні програми. Можна увімкнути до Usb вебку, а потім завантажити Zoom або Skype. Результат — спілкування або дистанційне навчання на великому екрані.

Якщо ви не фанат ігор, навряд варто купувати окрему ігрову консоль. Можна поставити через Play Market пару-трійку бродилок, стрілялок, гонитв тощо. Для керування геймплеєм підійде клавіатура, дротовий або бездротовий джойстик. Ще один варіант для ігор — використання режиму дублювання екрану смартфона: граємо на телефоні, картинку бачимо на телевізорі. Якість зображення в цьому випадку навряд чи вразить, але потішитись можна.

Для перегляду фільмів з інтернету має сенс завантажити прогу потокового відео, наприклад, VLC for Android. Після цього залишається лише приєднатися до сервісу, з якого можна брати високоякісний контент, наприклад, до Netflix.

Пізнавальна стаття: Смарт ТВ — що це в телевізорі: 4 переваги та деякі недоліки

Особливості та відмінності Xiaomi Mi TV Q1 75

Змагатися з Samsung, LG та іншими компаніями, які десятиліттями радують класними телевізорами, — завдання не з легких. Перевершити топові бренди, у Xiaomi спробували насамперед внаслідок більш лояльної цінової політики. Однак гарні знижки важко поєднати з бездоганною якістю. Так, модель з діагоналлю 55 '' оснастили не надто виразним екраном. Наступною сходинкою стала більш збалансована матриця Xiaomi 65 ''.

Дійсно шикарна картинка тільки у героя огляду — Xiaomi Mi TV Q1 75. Почати реально конкурувати з топовими брендами вдалося після впровадження QLED матриці та отримання всіх переваг інновації. Ціна у телевізора не маленька, але дуже високою її не назвеш. Наприклад, SAMSUNG QLED QE75Q950T коштує у рази дорожче.

Крім того, корейські телевізори працюють на платформі Tizen, переваги якої над Android дуже спірні. Для багатьох користувачів звичніше Android. Підсистема PatchWall, написана під цю операційну систему, має просунутий функціонал, серед її партнерів за контентом: Netflix, Hotstar, YouTube та інші. Достатньо набрати назву фільму, і оболонка знайде онлайн-кінотеатр, в якому його можна переглянути.

Модний редмік: Xiaomi Redmi Note 9 Pro: огляд 8 параметрів та особливостей

Управління Xiaomi Mi TV Q1 75

У комплектацію входить пульт, що передає сигнал по блютуз. Щоб дати команду, необов'язково спрямовувати пульт у бік телевізора. Сигнал пройде, навіть якщо на його шляху є перешкода.

У меню налаштування зображення обійшлися без інновацій. Можна регулювати підсвічування, яскравість, контрастність, насиченість, тон, різкість та інші параметри. Для налаштування звуку є окреме меню.

Цікавий огляд: Xiaomi Mi 11: перші подробиці про дизайн та 7 найважливіших параметрів

Вартість

В Україні акційна ціна на TV Q1 75 — близько 50 тис. грн. Якщо купите альтернативний Samsung з QLED матрицею та діагоналлю 75” — заплатите мінімум на 10-20 тис. більше.

У LG є технологія, подібна до QLED, називається вона NanoCell. Нано телевізори цієї компанії коштують 50-80 тис. грн. Найбільш бюджетні, якщо так можна сказати, моделі хороший попит не мають, оскільки апаратна частина кульгає.

Якщо вибирати серед телевізорів Samsung або LG зі звичайними матрицями, не QLED і не OLED, можна підшукати варіанти дешевше за 50 тис. грн. Однак звичайна РК-матриця з такою діагоналлю не вразить якістю картинки, навіть якщо купили модель перевіреного бренду.

Підключаємо айфон: Як підключити Apple iPhone до телевізора LG: 6 перевірених способів

Плюси та мінуси Xiaomi Q1 75

Почнемо, мабуть, з переваг:

  1. Розкішний екран вражає 192 локальними зонами затемнення. Яскравість та насиченість кольорів такі, що хочеться переглянути на новій панелі «Аватара» та інші фільми із непересічною графікою. Насолоджуватися картинкою можна, розташувавшись під кутом до екрана. У телевізора справжній HDR, чітко працює уплавнялка.
  2. Симпатичний дизайн. Тонкі рамки та корпус.
  3. Потужні стереодинаміки. Деталізоване озвучення фільмів та ігор.
  4. Android TV — комфортна, перевірена часом ОС, що працює без пригальмовування.
  5. Приваблива ціна.

Недоліки також є:

  1. Через незрозумілі апаратні обмеження телевізор не вміє декодувати 4К-контент із частотою 120 к/с. Користувачі змушені задовольнятися інтерполяцією до 120 к/с за допомогою МЕМС.
  2. Після монтажу на стіну залишаються доступними лише HDMI та USB роз'єми. Дістатися до LAN, AV та оптики не вийде. Можливо, в інших версіях телевізорів з'явиться більш зручне розташування роз'ємів, а поки що залишається заздалегідь врахувати цю особливість, щоб не довелося зайвий раз знімати та встановлювати панель на стіну.

Загалом телевізор справляє сприятливе враження. Переваги переважають недоліки не тільки за кількістю, а й за важливістю для користувачів. Модель не можна назвати ідеальною та оптимізованою під ігри, але в ній реалізовані всі технології, які мають бути у преміальному сегменті.

Перевіряємо покупку: Як перевірити LCD телевізор при покупці — 10 порад від експертів MOYO

Коментарі
Залиште коментар