Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як можна поєднати системний блок і телевізор – 6 варіантів підключення

Дата публікації: 26.12.2020 12:45
Дата оновлення: 20.02.2023 12:53

З ПК картинку можна вивести не лише на монітор, а й на ТБ. Навіщо це робити та як організувати підключення, розповідає стаття. У ній опис найпоширеніших варіантів взаємодії системного блоку з ТБ, а також інструкція, яка допоможе налаштувати виведення зображення і звуку.

подключенный к ПК телевизор (ТВ вместо монитора)

Для чого потрібно підключити системний блок до телевізора

Підключаючи комп'ютер до телевізора, можна перетворити класичний ТБ на аналог смарт-пристрою. Але навіщо це робити? У цьому сенс, коли, наприклад, монітор комп'ютера вийшов з ладу. Крім того, дисплей ТБ може служити як додатковий монітор, що також зручно. І купити телик рази практичніше, якщо у вас ще немає ні телевізора, ні монітора.

Плюс до цього, на великому екрані практично будь-яка картинка, фото- та відеоматеріали виглядають значно ефектніше. Солідних розмірів телевізор дозволяє отримати куди яскравіші враження від перегляду фільмів або геймплея.

телевизор как монитор

Більшість сучасних і не дуже моделей телевізорів можна перетворити на основний або додатковий монітор ПК. Залежно від того, які роз'єми є на обох пристроях (системник і ТБ), потрібно лише вибрати оптимальний метод підключення. Благо, різноманітність варіантів дозволить впоратися із завданням без особливих труднощів. ПРО те, як це можна здійснити, розповідається у наступному розділі.

Читайте також: Що краще вибрати: моноблок або ноутбук – порівняння 2 видів техніки

Як підключити системник до телевізора

Зазвичай системні блоки та телевізори оснащені кількома входами для підключення . Потрібно знайти такий роз'єм, який буде вбудований в обидва пристроях. Нижче – шість поширених варіантів.

DVI

Є три основних види такого роз'єму. Їхні особливості розповідає таблиця нижче.

Вигляд
Розшифровка Особливості
DVI-D (типу link (M/M) DIGITUS) D — Digital , цифровий Застосовується для прямого цифрового з'єднання між джерелом відео (відеокартою) та ТБ. Підключення за допомогою такого кабелю забезпечує швидку передачу інформації, кращу якість зображення порівняно з аналоговими кабелями.
DVI-A A – Analog, аналоговий Перетворює цифровий сигнал в аналоговий, через що втрачається його якість.
DVI-I I – Integrated, суміщений Універсальний варіант. Він має здатність передавати як аналоговий, і цифровий сигнал.

 разные варианты DVI

HDMI

Це міжнародний стандарт підключення. З'єднання таким кабелем (наприклад, виробництва ) забезпечує відмінну якість сигналу (як відео, і аудіо). Якщо, крім інших портів, є цей, краще вибирати його.

HDMI-роз'єм часто можна побачити як у телевізійних пристроях, так і в комп'ютері. Щоб підключити системник до ТБ, потрібно просто з'єднати девайси безпосередньо через кабель.

HDMI

Пара моментів, які треба врахувати:

  1. Якщо порти однакові, то знадобиться звичайний кабель.
  2. Іноді один з девайсів може бути оснащений входом miniHDMI (зменшений варіант стандарту). Чи можна щось зробити? Звісно так. Просто знадобиться кабель miniHDMI-HDMI, наприклад 2Е (AM/miniAM).

VGA

Передає аналоговий тип сигналу. Він є практично у всіх відеокартах, включаючи інтегровані відеочіпи.
Перш ніж підключати системний блок до телевізора через VGA, наприклад, Digitus VGA (HDDB15M/M), потрібно з'ясувати, які дозволи підтримує ТБ. Як правило, такі дані є на сайті виробника, а також вказані у технічній документації.

 VGA

Вибравши такий спосіб, користувач повинен бути готовий до того, що незалежно від максимальної роздільної здатності, що забезпечує відеокарта ПК, телевізори в цьому випадку можуть транслювати картинку тільки в досить низькій роздільній здатності. Це особливості підключення та виправити становище можливості немає.

Цікаво: правильно вибрати процесор для ПК: 5 обов'язкових деталей

Мережевий кабель

Через Ethernet-роз'єм також можна з'єднати пристрої, але тут є деякі нюанси. Так, пряме підключення без використання додаткових девайсів може не дати результату, якщо для з'єднання з інтернетом потрібно логін, пароль або адресу сервера.

 Сетевой кабель

Вирішити це завдання можна, використовуючи роутер. Кабель провайдера вставляється у мережний пристрій, а потім до нього підключається телевізор. Метод працює за будь-якого типу з'єднання з інтернетом. Нижче крок за кроком розглядається, як підключити системник до телевізора за допомогою шнура на кшталтDigitus AWG 26/7:

  • З'єднати телевізор з маршрутизатором мережним кабелем через LAN-порт і встановити на ньому медіасервер. Для цього потрібно завантажити та встановити софт для трансляції даних із комп'ютера.
  • Після встановлення програми в меню налаштувань необхідно вказати пристрій" телевізор", відзначити пункти, які потрібно відображати у ТБ.
  • Запустити програму.
  • Увімкнути ТБ, у параметрах вибрати «Джерело», після чого в списку з'явиться утиліта, яка дозволить дивитися файли, що зберігаються на системному блоці.

Miracast

Miracast (MiraScreen) – розробка, завдяки якій можна легко спроектувати картинку з дисплея одного пристрою на інший, причому можна робити це не тільки з ноутбука, десктопа, але й гаджетів.

приемник Миракаст

Зрозуміти, чи сумісний пристрій з таким бездротовим з'єднанням, можна, заглянувши на сайт виробника. Вона може бути й у технічної документації. Визначити, чи підтримують пристрої такий тип підключення, можливо, якщо просто вивчити налаштування меню девайса. Як Правило, ці дані відображаються в пункті «Бездротовий Екран» (Бездротові Підключення) або в інших пунктах меню, які відносяться до функцій, пов'язаних з інтернетом або вай-фай.

Примітка: з технологією сумісні пристрої, на яких встановлена Windows OS версії 8 і вище. Якщо ж девайс не має підтримки Міракаст, то можна вирішити це завдання, купивши окремий компактний гаджет, відомий як приймач Miracast.

S-Video

Цей аналоговий вихід вбудований у більшість відеокарт. А у телевізорах часто зустрічаються мультифункціональні порти SCART. Використовуючи відповідний кабель або перехідник, можна підключити системний блок до ТВ-пристрою.

Примітка: за якістю такий спосіб перевершує підключення через VGA.

S-Video

Отже, з варіантами підключення, роз'ємами і кабелями, недоліками і перевагами кожного їх все більш-менш ясно. Але Є ще один нюанс, на який слід враховувати. Підібрати потрібний кабель та з'єднати девайси – це лише 50% успіху. Важливо ще й правильно налаштувати пристрої, щоб із системника на дисплей ТВ виводилася картинка.

Інструкція: робити, якщо не включається планшет – 2 можливі проблеми і 3 способи їх вирішення

Налаштування виведення зображення з ПК під керуванням Windows 7
Де Що робити
Викликати контекстне меню Зайти в «Роздільна здатність екрана»
Відкриється віконце У верхньому кутку клікнути «знайти». Це активує пошук підключеного пристрою.
Графа «Кілька екранів» Вибрати відповідний варіант відображення:
«Дублювати Екрани» – працюватиме і ТБ, і монітор, передаючи ідентичну картинку.
Якщо натиснути" Розширити екрани", то монітор і ТБ будуть розпізнаватись системою як одне ціле. Частина того, що відбувається, буде видно на моніторі і ще частина — на телевізорі.
Якщо ж натиснути" Відобразити робочий стіл тільки на 1(2)" – зображення виводиться тільки на екрані, вибраному користувачем.

Після виконання всіх дій необхідно підтверджувати кожну з них, натиснувши відповідну клавішу.

 ТВ как монитор в Виндовс 7 — настройка

В інших версіях системи налаштування підключення практично ідентичний. Відмінності може бути лише у назві пунктів, але де вони істотні: можна інтуїтивно зрозуміти, який із них відповідає.
У разі використання програмного забезпечення при підключенні через роутер або кабель мережі можуть бути індивідуальні особливості налаштування. Все залежить від софту та методу з'єднання. Втім, з усім можна розібратися, знову ж таки, інтуїтивно: інтерфейс подібних утиліт є досить простим.

Цікаво: 10 кращих моделей недорогих ігрових відеокарт

Звук з комп'ютера не йде на телевізор: причини

Якщо в аудіо параметрів ПК телевізор не призначений як пристрій, який виводитиме звук, то аудіо відтворюватися не буде. Це головна причина. Виправити ситуацію можна лише у 4 етапи. Як це зробити, підкаже нижченаведена таблиця.

Етап
Дія
1 Клікнути правою кнопкою миші на значок звуку в панелі сповіщень і вибрати" Пристрої відтворення".
2 Після відкриється вікно, в якому будуть відображені пристрої відтворення, «Динаміки» та відображатися ім'я телевізора, наприклад, 100ZD93 (KD100ZD9BR3).
Потрібно натиснути на пристрій TV правою кнопкою миші.
3 Вибрати «Використовувати за замовчуванням».
4 Натиснути Ok для збереження змін. Після цього звук відтвориться динаміками телевізора.

вывод звука с ПК на ТВ в Виндовс

Також важливо знати, що DVI і VGA здатні передати лише відео. Щоб і звук відтворювався, потрібен ще аудіокабель з роз'ємами типу міні-джек на обох кінцях. Цей стандарт практично універсальний і із покупкою такого кабелю проблем не виникне. Або ж можна не морочитися і просто підключити до системника будь-яку акустику.

Дивіться також: Що краще, ноутбук або комп'ютер (ПК): 5 порад, як вибрати техніку для своїх потреб

Перетворити телевізор на екран для ПК – неважко. Усього потрібно: вибрати сумісні порти і підібрати кабель (або перехідник, якщо порти різні). Налаштовувати все теж буде нескладно та недовго.

Коментарі
Залиште коментар