Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як налаштувати телевізор Xiaomi за 3 кроки — гайд для початківця

Дата публікації: 08.10.2021 10:10
Дата оновлення: 08.10.2021 10:10

Як тільки Xiaomi презентувала свої перші широкоформатні екрани, прийдешні продажі спровокували великий ажіотаж. Наявність потокового режиму 4K, HDR, спільна робота з Андроїд TV та підтримка китайської Mi TV Stick — головні цьому причини. 

 розумні телевізори Xiaomi

З'ясуємо, наскільки складною є кастомізація (налаштування) телевізора Xiaomi, і яка стільниця найкращим чином підійде для підтримки подібного обладнання. 

Корисно: Як встановити на Playstation 5 M.2 SSD: 6 пояснень та покрокова інструкція

Технічні переваги та особливості моделей

У Xiaomi останні 5 років обирають мінімалізм. Це тренд для китайського бренду. У корпусі більшості телевізорів додана всього одна кнопка — перемикач ТВ. Блок прихований та знаходиться на нижньому боці тильній панелі. 

Первісна настройка проста, але перш ніж переходити до неї, кілька слів про вбудовані роз'єми та інтерфейси зв'язку. 

Xiaomi — підключення периферійних пристроїв

Китайці роблять своє обладнання сумісним з наступними форматами та платформами:

Smart Home
Користувач може вмикати/вимикати світло, маніпулювати електрикою, а також контролювати очищувач/зволожувач повітря або ж інші системи. Все це здійснюється через WI-FI 
Android TV Це повноцінний функціонал, а не «телевізійний» застарілий мобільний Android KitKat, який можна знайти в багатьох бюджетних моделях. Про це свідчить не тільки інтерфейс, але і допрацьовані можливості

Важливо: гнізда підключення в останніх серіях розташовані у двох окремих блоках. Ситуації, коли кабель йде перпендикулярно площині екрану, виключені. Що стосується самих розеток, їх кількості та стандартів, у шанувальників Xiaomi нарікань з цього приводу немає.

Цікава стаття: Перезавантажується телефон: 6 частих причин та розв'язання проблеми

Налаштовуємо периферійне устаткування

Монітори, у яких ніжка під центральною віссю, стійкі на поверхнях будь-яких меблів, навіть якщо стільниця набагато вужче, ніж екран. З Xiaomi все по-іншому: обладнання вдасться розмістити на комоді шириною не менше 1 метра. Перед тим, як налаштувати телевізор Xiaomi, слід провести кілька маніпуляцій:

  • під'єднати кабель живлення,
  • продумати розташування додаткових периферійних пристроїв,
  • перевірити стійкість.

Порада: при роботі в парі з Mi TV Stick не обов'язково використовувати додатковий кабель. У корпусі є вбудований USB-концентратор, і не один. Можна увімкнути до нього коротший кабель, не простягаючи довжелезний до розетки. 

Підключаємо пульт

Для більшості китайських моделей встановлений оверлей. Це так званий патчволл, що нагадує MIUI. Через те, що можливості встановити російську мову найчастіше немає, користувачі завалені безліччю незрозумілих інструкцій. Хоча вони можуть користуватися перекладачем з англійської, і це радує. Xiaomi поставляє свої телевізори з довгим пультом дистанційного керування, на якому є такі елементи: 

  • кнопка асистента від Гугла, 
  • панель для системної навігації,
  • блок меню з панеллю «Назад» і «Додому», 
  • швидка активація Netflix і Amazon, 
  • блок зміни гучності. 

 Xiaomi — пульт управління

Пульт ДУ йде в комплекті з мікрофоном для розпізнавання голосових команд. Має стандартний батарейний відсік та значок, який інформує про можливості підключення по Bluetooth. Для його сполучення в меню слід вибрати: Mi TV > Зовнішні Bluetooth-аксесуари > Mi пульт. Далі — підтвердити дію.

Виробник практично відмовився від будь-яких додаткових панелей на моніторах. Єдине, що додано — острівець з напівпрозорого пластику, на якому горить світлодіод. За його сигналами можна зробити висновки про активність устаткування та режим роботи.

Слушна інструкція: Як скинути пароль Windows 10: вручну або за допомогою 3 програм

Базове налаштування обладнання

Налаштування Mi Box — просте заняття, але процедура включає введення паролів. Після підключення до джерела живлення через стандартний кабель, завдання полягає у виконанні кроків, показаних на екрані. Краще відразу провести з'єднання з пультом, щоб спростити собі задачу. Будьте готові, що система попросить вхід в обліковий запис Google для отримання доступу до Android TV. 
 
Кожен телевізор Xiaomi оснащений роз'ємом Ethernet (для інтеграції кабельної комп'ютерної мережі). Важливою є також наявність RCA (тюльпани), які діють як композитні AV. Будь-яка модель буде «уживатися» з мобільними девайсами. У цьому випадку сполучення здійснюється по бездротовому каналу.

Mi TV UHD 4S — особливості налаштування

Флагманська модель Mi LED TV 4S — обладнання з величезною панеллю, яке неодмінно виправдає очікування вимогливих користувачів. Особлива фішка — можливість передачі потоку мультимедіа зі смартфона чи ПК. Для цього в прошивку екрану вбудована платформа Google Chromecast. Надіслати вдасться фотознімки сімейного відпочинку, аматорське відео для подальшого вивантаження на Youtube. 

 Xiaomi Mi TV 4S на тумбочці

Xiaomi Mi TV 4S — передова система, що підтримує деталізоване відтворення навіть в найдинамічніших сценах. Бренд радує продуктивністю аудіо, насиченістю кадрів на рівні 4K Ultra-HDR та чудовою графікою.

Скептики впевнені, що Mi TV 4S — швидше за все бюджетне обладнання, ніж преміальний сегмент. Про це свідчать параметри, зазначені в технічних характеристиках та ціна моделі. Хоча монітор із заявленою підтримкою HDR, модель має тільки один базовий стандарт. Обчислювальним ядром є відносно простий чіп Quad-Core CA55 або, як його називають деякі користувачі, ARM-Cortex-A55.

Пізнавально: Навіщо потрібне «розумне» освітлення?

Mi TV UHD 4A: характеристики та налаштування

Це категорія великих телевізорів. Для лінійки Mi TV 4A, 43-дюйма — найменша за розміром діагоналі модель. Серія вже не вважається бюджетною. На задній панелі вбудовані 2 динаміки, які звучать досить добре, щоб перегляд фільму був справжнім задоволенням, а не болем у вухах. Крім динаміків, на корпусі розташовано кілька критично важливих інтерфейсів:

  • S/PDIF;
  • USB 2.0 (2);
  • AV вхід; 
  • Ethernet;
  • HDMI 2.0 (2);
  • Антенний вихід (на жаль, вбудований тільки тюнер DTMB).

Xiaomi Mi TV 4A

База екрану Mi 4A — не тільки міцні ніжки, але і мікропроцесор Amlogic T962. Інтегральна система розрахована на серйозні навантаження. Екран з графічним чіпом Mali-450 вражає своєю продуктивністю. Крім того, обладнання сумісно з HDR10HLG. 

Інсталяція Android TV в парі з Mi Box — хороший спосіб перетворити широкоформатну плазму в Smart TV. З додатковою приставкою можна дивитися відео на YouTube, транслювати телешоу з Netflix і навіть робити покупки в Google Play Movies через встановлений додаток. 

Відмінні риси згаданих апаратів від китайського ІТ гіганта — природні пейзажі та чіткість кадрів. Всі функції найбільш ходової Андроїд TV з 4S і 4A запускаються справно. Через це обладнання воліють придбати тисячі людей. 

Корисно: Як почистити навушники: 4 універсальних способи 

Коментарі
Залиште коментар