Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Xiaomi Redmi Note 9 Pro: огляд 8 параметрів і особливостей

Дата публікації: 17.06.2021 08:18
Дата оновлення: 17.06.2021 08:18

Наступник хітового Note 8 Про всупереч усьому зобов'язаний увібрати в себе все хороше, що є в попереднику і здивувати власними фичами. Чи вдалося це зробити Redmi Note 9 Pro, дізнаємося з огляду його дизайну і головних параметрів. А ще пошукаємо фішки, які виділяють цей редмік з інших середньо бюджетників з хорошим потенціалом.

Смартфон Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Технічні характеристики

Враховуючи, що це Про-версія, параметри в смарте вище середнього. Redmi Note 9 Pro наступних характеристик:

Установки
Значення
Дисплей IPS, 6,67"
Дозвіл екрану 2400х1080 p
Процесор Qualcomm Snapdragon 720G
Графічний прискорювач Adreno 618
Основна камера 64 + 8 + 5 + 2 Мп
Фронтальна камера 16 Мп
Оперативна пам'ять 6 Гб
Вбудована пам'ять 64 або 128 Гб
Слот для microSD є, до 512 Гб
Кількість sim-карт 2 nano
ОС Android 10
Акумулятор 5020 мАг
NFC є, підтримка Google Pay

В упаковці нічого зайвого: захисний чохол на задню кришку, документація, зарядний блочок, кабель і скріпка.

Дизайн і розміри

Передня і задня сторона Note 9 Pro – скло, причому загартоване і опирається ударам Gorilla Glass п'ятого покоління. Задня кришка глянцева, красиво переливається на світлі, з патерном зі смужок в зеленому оформленні. Є ще моделі білого і сірого відтінку без смужок. Сам каркас із пластику, правда, виглядає під «метал».

Дизайн Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Передня сторона зайнята екраном з невеликими чорними рамочками по периметру. У верхній частині знайшлося місце під сіточку динаміка і одноколірний світловий індикатор повідомлень.

Фронталки розташувалася якраз по центру у верхній частині дисплея. Являє собою невеликий «вічко» в темному обідку. Крім фоточек і відео, може використовуватися також для розблокування «по обличчю». В налаштуваннях передбачена можливість приховати виріз, вибравши один з представлених варіантів, наприклад, чорна смужка у верхній частині екрану.

Верхній торець відданий під мікрофон і ІК-датчик, за допомогою якого можна використовувати мобільник для керування побутовою технікою.

Внешний вид Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Нижній торець смарта самий «густонаселений», тут міні-джек, USB Type C, мікрофон і динамік. Останній не утворює стереопару з верхнім, але сам по собі звучить досить голосно і чітко.

Справа – «гойдалка» гучності, кнопка живлення, об'єднана зі сканом відбитків. Остання розміщена в невеликій виїмці, на яку зручно лягає палець при розблокуванні смартфона.

Зліва – повноцінний слот на 2 нано-сімки і мікроСД, куди можна встановити картку для розширення об'єму вбудованого сховища до 512 гигов.

По центру задній панелі розташувався трохи випирає над кришкою блок з 4 фотомодуля і спалахом. У квадраті з закругленими гранями пари «вічок» розмістили один під одним, що виглядає досить компактно і стильно.

Вага Note 9 Pro досить пристойний – 209 грамів. Для порівняння, є варіанти легше, як 157-грамовий Mi 11 Lite. Габарити дев'ятого «редміка» теж не назвеш мініатюрними: 165,75х76,68х8,8 мм.

Може зацікавити: Кращі смартфони без монобровою – ТОП 5, що не терплять обмежень

Екран

Великий, яскравий, соковитий – цього варто було очікувати від IPS-дисплея з дозволом 2400 на 1080 пікселів, що дає щільність в 395 ppi. Останнього досить, щоб користувачі не спостерігали зернистості на екрані.

Розмір вражає: 6,67 дюймів (наприклад, в восьмий Прошка екран на 6,53" ). На подібному фаблет приємно кіно дивитися, в гри залипати і робочі доки, програми запускати.

Экран Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Співвідношення сторін екрану – 20 до 9. Яскравості в 450 ніт досить, щоб прочитати текст і розглянути зображення на дисплеї навіть при яскравому сонці. Контрастність – 1500 до 1. Передбачена підтримка HDR 10.

В налаштуваннях можна вибрати необхідну колірну схему, активувати темну тему або включити режим читання, який зробить кольори трохи тепліше для зниження навантаження на зір. Є зміна розміру тексту, приховування вирізу, виставлення температури та інше. Екран може «прокидатися» після подвійного тапа по ньому.

Камери

Виробником заявлено, що це 4-камерна система флагманського рівня. Тильна камера об'єднує модулі:

  • на 64 Мпікс – основний, отримав високоякісний датчик зображення від «Самсунг», (сенсор такої ж, як і в попередньому Redmi).
  • 8 Мп – сверхшірік, з кутом 119°, що дозволяє зняти дуже широку сцену і вмістити більше кількість об'єктів по сторонам.
  • 5 Мп – макро з автофокусом, камера фокусується на близькій відстані від об'єкта, можна робити прикольні знімки найдрібніших деталей.
  • 2 Мп – сенсор глибини, використовуваний в режимі «Портрет» з розмиванням фону.

Передній модуль в однині на 16 Мпікс. У порівнянні з Redmi мегапікселів виросло в 2 рази. Є портретний режим, де ІІ відмінно розмиває задній фон, чітко по контуру.

Камеры Xiaomi Redmi Note 9 Pro

У дев'ятій «Прошка» допив програмну обробку картинок, за рахунок чого відтінки передаються яскраво і соковито, без перевищення контрасту, з високою деталізацією і промальовуванням окремих елементів на фоточки. Передбачений нічний режим для відео- та фотозйомок в темний час доби.

Відосікі можна знімати в 4К при 30 к/сек, правда, без стабілізатора. Зате в режимі 1080 p (30 або 60 фпс) є цифрова стабілізація зображення. При зйомці відео можна використовувати таку фішку, як уповільнення або калейдоскоп. На Фронталки можна зняти слоу-Селфі з частотою 120 к/сек.

Для бажаючих заощадити: Топ-10 бюджетних телефонів з гарною камерою 2021 року

Програмне забезпечення

З коробки дев'ята «прошка» працює на 10 Android. Поверх операційної системи встановлена MIUI 11, яка порадує користувачів наявністю темного режиму, можливістю трансляції відео, картинок на зовнішній монітор і іншими корисними і цікавими фішками.

На смарте за замовчуванням є стандартні Гугл-додатки, системні інструменти та цілий набір сторонніх пріложух, наприклад, Facebook або AliExpress. Останні можна видалити при непотрібності.

Батарея і продуктивність

Усередині «Ноут 9 Про» акумулятор на 5020 мАг. До речі, така ж ємність і у новішого Note 10 Pro. Літій-полімерна батарея протримається без підзарядки:

  • до 13 годин в іграх,
  • до 33 год. Під час розмов,
  • до 147 ч. При прослуховуванні Музички.

Надшвидка 30-ватна зарядка надає можливість поповнити енергозапаси смарта протягом години. Заряджається гаджет через порт ЮСБ Type C за допомогою кабелю. Бездротовий підзаряд смарт не підтримує.

Зарядка Xiaomi Redmi Note 9 Pro

За продуктивність смарта відповідає енергоефективний чіпсет Snapdragon 720G, створений за 8-нм техпроцесу. Складається з 8 ядер, з яких 2 здатні розігнатися до 2,3 ГГц, 4 – до 1,8 ГГц. Власники Note 9 Pro стверджують, що смарт навіть під час інтенсивного використання не перегрівається, можна годинами «залипати» в іграх або відосіках.

У парі з процесором працює відеоприскорювач Adreno 618. Це означає, що смарт впевнено потягне важкі іграшки на середніх і високих налаштуваннях з добротним ФПС.

НА підтримку спритному чіпсету надано 6 гигов оперативки. Розмір вбудованого сховища залежить від придбаної версії: на 64 або 128 Гб. У будь-якому випадку його можна збільшити за допомогою microSD.

Варто дізнатися: Як перевірити батарею смартфона: 4 підказки

Бездротові можливості

Що є в Note дев'ять Pro (наприклад, білому):

  • НФС – замість платіжних карт можна використовувати смарт і розплачуватися за покупки в місцях, де встановлені термінали безконтактної оплати. Знадобиться завантажити і встановити на телефон Google Pay, куди потрібно додати карту.
  • Wi-Fi – двохдіапазонний 2.4G і 5G.
  • «Блютуз» 5.0. – для конекту і бездротової передачі даних між смартом і іншим телефоном, планшетником, ТВ і іншими гаджетами.
  • ІЧ-порт – смарт можна використовувати замість одного пульта до різної техніки, наприклад, для TV, кондиціонера.

Корисно знати: Як підключити телефон до телевізора: ТОП 10 способів

Особливості

Xiaomi Redmi Note 9 Pro буквально напханий різноманітними фішками. Ось огляд основних з них:

1. Лінійний вібромотор
до 150 варіантів вібрацій для різних типів повідомлень.

2. Функція «Калейдоскоп» в камері
цікаві відосікі з швидко змінюють, різнокольоровими, спливаючими і змішуються один з іншому кадрами. Після можна накласти музику.

3. Скан доків
документи і редагувати отримані копії прямо на смарте.

4. Розблокування по обличчю
смарт «дізнається» власника, варто тільки опинитися в полі видимості Фронталки.

5. Управління жестами
хто не хоче морочитися з кнопками, нехай і сенсорними, в «Розширених налаштуваннях» є можливість переключитися на спосіб навігації «Жести».

 Режим «Калейдоскоп» и «Документ» в Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Звичайно ж, в Note 9 Pro перекочували всі фішки попередніх редміков. Наприклад, поділ екрану для декількох додатків або установка «живих» шпалер. В цілому, можливостей в ньому більш ніж достатньо навіть для вимогливих користувачів.

За відчуттями і візуалу Note 9 Pro вже ніяк не середньо бюджетник, а повноцінний Топчик. Круті камери з великим кількістю цікавих функцій дозволять зробити суперские фотки і відео як для домашнього архіву, так і в соцмережі. Сучасний чіпсет витягне користування робочими програмами, месенджери, ігри.

Читайте: Як монтувати відео на смартфоні: огляд 8 ультимативних додатків

Коментарі
Залиште коментар
Категорії