Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Вимірювальні прилади вдома — які потрібні: 5 актуальних девайсів

Дата публікації: 11.06.2021 14:39
Дата оновлення: 20.11.2023 16:53

Без найпростіших вимірювальних приладів неможливо уявити побут людини. Покладатися виключно на досвід та інтуїцію під час приготування їжі – не найкращий варіант. Що вже говорити про вимірювання довжин та електричних величин під час ремонту. Ці операції неможливі без спеціальних пристроїв.

Рулетка

Рулетка – простий та зручний домашній вимірювальний прилад. Ним переважно знімають довжину від точки А до точки Б по прямій. Іноді використовують для вимірювання криволінійних відстаней, наприклад, довжин кіл.

 Топ измерительных приборов для дома

Особливості вибору:

  • Довжина полотна зазвичай від 3 до 8 м. Вибирають із розрахунку, що частіше доведеться вимірювати. Важливо пам`ятати, що не всі рулетки можуть висуватися повністю за декларовану довжину.
  • Ширина полотна залежить від довжини. Чим довша рулетка, тим більшою повинна бути ширина.
  • Клас точності — не менший за другий. Відмінності між ними в наступному:
Клас
Довжина рулетки та допуски в мм
1 м 3 м 5 м 8 м
I 0,2 0,4 0,6 0,9
II 0,5 0,9 1,3 1,9
III 1 1,8 2,6 3,8

Також варто звернути увагу на покриття полотна. Нейлоновий шар перешкоджає стиранню розмітки, рулетка служить набагато довше.

Продовження теми: Поради щодо вибору лазерного рівня

Кухонні ваги

Під час створення кулінарних шедеврів точність має значення, звідси актуальність електронних кухонних ваг. З ними можна сміливо братися за готування за незнайомими рецептами з Інтернету. Побутові прилади для зважування поділяються на платформні та з чашею. Другі стануть у пригоді господині, яка часто вимірює вагу рідин і сипких продуктів, наприклад, борошна.

 кухонные весы в деле

Що стосується платформних приладів, то отримувати нетто продуктів, покладених у тарілку-каструльку-кухоль, зручно, коли є функція тарування. До корисних фішок також належать індикатор заряду батареї та автовідключення живлення. Основні критерії вибору:

  • Максимальна вага. Типові варіанти: 5 чи 10 кг.
  • Наявність дисплея з великими цифрами, які добре проглядаються при будь-якому освітленні.

Кухонні ваги: Як вибрати точний та зручний прилад для зважування продуктів?

Мультиметр

Цифрові мультиметри успішно витісняють аналогові пристрої, призначені для вимірювання електричних величин. Замість вольтметра, амперметра та омметра можна користуватися одним гаджетом. Під час вибору мультиметра врахувати специфіку застосування.

замеры мультиметром

Електронний вимірювальний прилад для будинку, квартири або гаража зазвичай потрібний, щоб показувати:

  • постійну або змінну напругу,
  • опір,
  • місткість конденсаторів.

Для побутових цілей краще брати мультиметр з автовизначенням діапазону. На корпусі є кнопка HOLD для фіксації знятих показань. Мультиметрами міряють як основні електричні величини: ними перевіряють справність діодів, транзисторів. Деякі прилади здатні вимірювати частоту струму та температуру.

Шукаємо золото та чермет: Як вибрати металошукач?

Метеостанція

Від погоди за вікном залежить, що одягати на вулицю. Прогнози, які публікуються в інтернеті, не завжди точні. У них усереднені показники по місту, що теж позначається на точності. Звідси попит на метеостанції — прилади, що забезпечують автономне спостереження за погодою. Вони показують не лише температуру, а й вологість, атмосферний тиск.

 домашние метеостанции

Станції можуть передбачати дощ, сильний вітер та інші погодні сюрпризи. Є моделі з місячним календарем, всі вони продаються з годинником. Хороший попит мають цифрові метеостанції. Їхня функціональність залежить від наявності окремого блоку для встановлення на вулиці. Він збирає інформацію про погоду та передає її до будинку. Основні критерії вибору:

  • кількість датчиків, що підключаються (може бути більше одного передавача);
  • кількість показників приладу;
  • розмір екрана.

Презенти для милих бабусь: Що подарувати бабусі на день народження: 5 придатних ідей

Таймер для кухні

Для людей, які багато готують, вдалим подарунком буде кухонний таймер – актуальний прилад для дому. Смартфон з цією метою використовувати не дуже зручно. На відміну від телефону, механічні пристрої виставляють на потрібний час одним рухом руки. А електронні таймери – прилади «2 в 1»: крім основної функції вони показують час. І механічні, і електронні моделі можна використовувати поза кухнею, наприклад, виділяти дитині час на комп`ютерну гру.

механический таймер для кухни

Нюанси вибору механічного таймера:

  1. Матеріал корпусу – бажано метал, оскільки моделі на механіці виробники часто пропонують у формі яйця, помідора, яблука тощо. Випадково змахнути зі столу такий девайс простіше простого.
  2. Важливо врахувати, що механічний таймер навряд чи має похибку менш як 1 хвилину.

Якщо віддавати перевагу електроніці, звертають увагу на варіанти кріплення. Добре, коли передбачено магніт чи прищіпку для фіксації.

Побутові вимірювальні прилади спрощують готування продуктів, допомагають у ремонті та повсякденних справах. Кожен різновид девайсів представлений у Moyo кількома брендами. Є можливість вибору на будь-який смак та гаманець. Представлені товари стануть вдалим рішенням у виборі недорогого подарунка.

Актуальні товари для дому: Корисна побутова техніка для дому: топ 5 пристроїв, без яких побут перетворюється на пекло

Коментарі
Залиште коментар
Категорії