Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Устаткування для відеоблогера: 5 пристроїв без яких не обійтися

Дата публікації: 10.06.2021 10:37
Дата оновлення: 20.02.2023 14:08

Блогерство потребує професійного підходу. Особливо якщо питання стосується зйомки відео для YouTube та TikTok. Популярна раніше зйомка на фронтальну камеру стає неактуальною і рідше потрапляє до рекомендацій.

В топі відео високої якості з професійним монтажем. Спеціальне обладнання знадобиться відеоблогеру у разі, коли хобі хочеться перетворити на заробіток. Важливо знати, які пристрої для зйомки купити на початковому етапі, які на просунутому, розглянути бюджетні та дорогі варіанти. Про це розповімо у статті.

Світло: як підібрати оптимальний

Освітлення – один з важливих моментів у створенні картинки. Денне світло нестабільне, а чекати відповідного моменту можна довго, особливо взимку. Придбання приладів освітлення дозволить знімати відео у зручний час.

Потрібно правильно підібрати освітлення. Тіні на фото псують картинку та відволікають увагу глядача. Неправильно підібрана лампа спотворює видиме. Люмінесцентні освітлювачі можуть надавати відео зеленого відтінку. Деякі галогенові нагріваються, через що макіяж моделі потече ще до початку зйомки.

ДО бюджетного професійного освітлення відносяться кільцеві LED-лампи будь-яке інше джерело холодного білого світла. Колірна температура кільцевої лампи має бути 5500 К. Професійні лампи мають 3 режими, а також є моделі з неоновим світінням.

Кольцевая лампа для съемки блога

Більш дороге обладнання – фотозонти і світловідбивачі. Новачки можуть використовувати відбивач світла, зроблений самостійно з фольги, білого картону. Цих предметів достатньо, щоб навчитися правильно фокусувати світло. Забезпечення оптимального освітлення – запорука красивої зйомки. Правильно підібране світло додасть яскравості та прибере відблиски.

Галогенові світильники потужністю 250-500 Вт також підійдуть для зйомки блогу. Стійки для освітлення дають змогу розставити джерела світла. Якщо яскравість висока, потрібно використовувати фільтр, що розсіює. Він робить світло м'якшим. Також у практиці відеозйомки використовуються рефлектори. Джерела світла виставляються таким чином, щоб був один головний і два додаткові.

Як джерело розсіяного світла виступають LED-панелі. Вони підсвічують тло. Достатньо потужні, але регулюються. Можна самостійно налаштувати рівень яскравості. У дорогих моделях передбачені фільтри та відбивачі.

Цікава стаття: Як вибрати світлофільтр: 8 типів, які творять диво з фотографіями

Камера та її види для відеоблогінгу

Екшн на запис відео в складних умовах. Вона легка, компактних розмірів, продається в наборах із різними кріпленнями. Однією з переваг екшн камери є система стабілізації. Гаджет забезпечує плавне зображення під час руху без додаткового обладнання. Якщо на каналі плануються відео в динаміці, русі, є сенс придбати екшн-камеру. Це актуально для блогів про спорт, контент туристичної тематики.

Блогерам, яким не подобається якість відео, зробленого на телефон або екшн камеру, варто розглянути фотоапарати з матрицею великого розміру. Це має бути професійна техніка, тому що «мильниці» поступаються картинкою смартфонам. Рекомендований мінімальний розмір матриці – дюйм. Фокусне відстань у таких девайсів – від 24 до 80-100 мм. Фотоапарати більш орієнтовані на зйомку фото, але досить зручні також для відео.

Разнообразие камер

Якщо основна тематика волога – огляди техніки або косметики, підійде веб-камера. Вона повинна мати кріплення на штат для оптимального підбору ракурсу і висоти. Також потрібно звернути увагу:

  • на автофокусування,
  • вбудований мікрофон,
  • Full HD-якість.

Розглянемо популярні відеокамери:

Камера
Для кого призначається Характеристики
Panasonic HC-V770 Для новачків Бюджетна камера знімає якісні відео
в 1080p. Є багато способів кадрування
GoPro Для мандрівників Екшн-камера, яку можна прикріпити до будь-якої поверхні. Зручна в дорозі
Zoom Q8 Для музикантів Відео високої якості. Записує звук за допомогою двох посилених мікрофонів
Canon G7 X Mark III Універсальна відеокамера Популярна модель серед відеоблогерів. Є багато корисних функцій для якісної зйомки на вулиці або у приміщенні. Можна знімати відео і відразу ж транслювати на Youtube без додаткового обладнання
Sony ZV-1 Для професіоналів Камера з безліччю «плюшок» для покращення якості зйомки. Є функція відеоселфі. Серед недоліків – висока вартість.

Якщо ви вже досвідчений відеоблогер, рекомендуємо вибрати камкодер у стилі традиційної відеокамери. Мінуси такого пристрою – висока ціна, але вона компенсується високою якістю зйомки.

Читайте: 8 переваг GoPro Max: огляд топової екшн-камери

Фон: який використовують блогери?

Важливу роль сприйнятті картинки грають реквізит, гардероб і фону. Найпопулярніший тип фону – паперовий. Він просто намотується на картонну трубу, що полегшує використання. Сама труба підвішується на спеціальні ворота у вигляді металевої конструкції. Вона легко розкладається та зручна у перенесенні. Якщо поставити паперовий фотофон разом з воротами неможливо, з рулону вирізають потрібний шматок паперу і прикріплюють його до стіни малярським скотчем.

Паперовий фотофон буває різної ширини, найпопулярніші – 1,35 і 2,7 м. Перший підійде для крупного плану, другий – для зйомки на повний зріст. Для створення різноманітності, рекомендується використовувати по черзі кілька відтінків.

Для блогера-початківця підійде біле тло. Можна вертикально прикріпити простирадло або скористатися білою стіною як тлом.

Базовый фон для видеоблогинга

Більш розвинений рівень – зелений тканинний хромакей. Утримувач для нього купується окремо або створюють вручну. Існують мобільні розкладні утримувачі різного розміру. При використанні хромакею уникають одягу схожих відтінків – зеленого чи блакитного, залежно від вибору фонового кольору.

ДО слова: Обладнання для фотографа: ТОП 5 найнеобхіднішого

Комп'ютер та інша апаратура для блогера, яка підійде для монтажу

Хороший монтаж складно зробити без можливостей комп'ютера. За допомогою ПК робляться якісні заставки, корекція кольору, налаштовується звук.

Принципового значення не має, який пристрій використовувати для монтування відео – ноутбук або комп'ютер. При виборі техніки спираються на 3 характеристики:

  1. оперативна пам'ять,
  2. потужність процесора,
  3. відеокарти.

Від об'єму оперативної пам'яті залежить швидкість роботи комп'ютера або ноутбука. Принцип вибору — що більше, то краще. Мінімальний об'єм – 32 Гб.

Что лучше выбрать для монтажа: ноутбук или компьютер?

Не варто економити на процесорі навіть у разі аматорського монтажу. Висока потужність прискорює роботу редакторів. Для програми Premiere Pro мінімальні вимоги до процесора INTEL Pentium 4 З частотою не нижче 1,4 ГГЦ Для роботи з форматом DV. МОНІТОР Потрібно вибирати з високою передачею кольору для спрощення обробки відео.

Корисною стане покупка знімного жорсткого диска, адже якісне відео займає багато місця. Фахівці рекомендують для розміщення файлів придбати диск об'ємом 4 Тб.

На замітку: Ноутбук для дизайнера: топ 5 пристроїв «на стилі»

Софт для роботи з відео

Adobe Premiere Pro CC – одна з найкращих програм для монтажу відеороликів. Можна редагувати матеріали в будь-якому форматі. Завдяки роботі з проксі-серверами та високою продуктивністю, ProRes HDR дозволяє монтувати відео навіть у мобільному додатку. У програмі є просунута корекція кольору.

Sony Vegas Pro – «2 в 1»: професійний монтаж та обробка відео. Програма підтримує всі формати контенту, має широкий вибір інструментів. Функції:

  1. Доступна анімація.
  2. Попередній перегляд у режимі реального часу.
  3. Можливість синхронізувати події за тимчасовою шкалою.
  4. Редактура аудіо без прив'язки до кадрів
  5. База аудіоспецефектів.
  6. Монтаж 3D-даних.

Мінуси програми – висока ціна та системні вимоги.

Apple Final Cut Pro вийшов в оновленні з новою функцією монтажу відео з оглядом 360 градусів, підтримка HDR. Додаток підтримує популярні ефекти – розмиття, світіння, вирівнювання горизонту. Є шкали для регулювання відтінків, яскравості та насиченості.

Вести відеоблог на каналі YouTube здається просто: взяв камеру, знімаєш і викладаєш ролики у всесвітню мережу. Насправді в ній багато тонкощів, починаючи від підбору техніки та закінчуючи професійним монтажем. У статті наведено інформацію про базовий набір для блогера.

Купувати все обладнання відразу не обов'язково. Будь-який вологий починається з камери. У статті описані вебкамери, екшн та професійна апаратура. Яку краще вибрати залежить від тематики – спорт, краса, ігри та ін. Приладами для освітлення і тлом краще придбати відразу.

Наостанок складемо приклад набору для відеоблогера, який підійде для зйомки подорожей:

  1. Кільцева LED-лампа.
  2. Екшн-камера SONY FDR-X3000.
  3. Базовий білий фон.
  4. Ноутбук ACER Aspire.
  5. Безкоштовний софт для монтажу або Adobe Premiere Pro CC.

Пізнавальна стаття: GoPro Hero 9: повний огляд крутої екшн-камери 2020

Коментарі
Залиште коментар