Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Телевізор Xiaomi або Samsung: 10 порівнянь

Дата публікації: 02.12.2021 13:46
Дата оновлення: 02.12.2021 13:46

Samsung та Xiaomi славляться високою якістю техніки. Щоб зрозуміти, який телевізор краще, розглянемо особливості пристроїв. Розбираємо 10 ключових параметрів, включаючи якість картинки, звук та те, що впливає на вартість TV.

Xiaomi або Samsung у першості глядацьких симпатій

Що краще: телевізор Samsung чи Xiaomi

Та модель хороша, у якої запас потужності та якості картинки передбачений на десяток років. Нижче проаналізуємо, що являють собою ТБ, які знайомі нам завдяки своїм передовим якостям.

Модельний ряд: як у галереї

Samsung бере незвичним дизайном. Наприклад, SAMSUNG SERO QE43LS05T можна поставити як у звичній альбомній орієнтації, так і повернути вертикально. Це чудове рішення для тих, хто любить дивитися соцмережі з великих екранів. А SAMSUNG FRAME QE50LS03T, завдяки незвичайним рамкам, установці на підставці-мольберті та режимі «Картина» можна легко сплутати з реальною картиною.

модельний ряд телевізорів Samsung та LG

Xiaomi не експериментують із зовнішнім виглядом телевізорів. Вони випускають стандартні прямокутні моделі зі співвідношенням сторін 16:9. Втім, це не заважає їм щороку випускати кілька моделей, які мають попит у споживачів.

Цікаво: Смарт ТВ — що це в телевізорі: 4 переваги та деякі недоліки

Якість картинки: зазирни у деталі

Роздільна здатність зображення частіше залежить саме від розміру дисплея. На маленьких 24 дюймових екранах не варто чекати 4К — буде HD. У дисплеях на 32 дюйми контент відбивається в HD (720p) та покращеній FullHD (1080p) якості.

Тим, кому важлива UHD (4К) картинка, оптимально вибирати телевізор із діагоналлю від 43”. Якість 8К, в якій вдвічі більше пікселів у порівнянні з 4К, варто шукати на великих девайсах від 55 дюймів.

 якість картинки телевізорів Samsung та LG

Якщо порівнювати соковитість картинки, у Xiaomi та Samsung вона схожа. Компанія Xiaomi купує дисплеї для своїх телевізорів у LG та Samsung. Так що, розглядаючи пристрої обох виробників в однаковому ціновому сегменті, користувач може вибирати той самий «монітор» з різним програмним заповненням, що і впливатиме на зображення.

Може стати в пригоді: Як увімкнути Apple iPhone до телевізора LG: 6 перевірених способів

Якість звуку: як у кінотеатрі

Потужність аудіосистем у Xiaomi коливається від 20 до 30 Вт. Максимальна гучність — 80 Дб (децибел), що можна порівняти з шумом пилотяга, що працює. У Samsung розбіг більше: у нього є моделі на 18-20 В та з аудіосистемою на 60 Вт або 90 Дб. І хоч у цифрах різниця маленька, насправді телевізор може зрівнятися за гучністю з ревом газонокосарки на старті чи мотоцикла.

звук у телевізорів Samsung та LG

Також варто звертати увагу на технології. Наприклад, у ТБ від Xiaomi 2 технології, що покращують якість звуку: Dolby Audio та DTS. Це системи виведення об'ємного та глибокого звучання, як у домашніх кінотеатрах. Стереозвук придає додаткову реалістичність тому, що відбувається на екрані.

У телевізорів Samsung інші аудіоможливості:

  • Технологія Object Tracking Sound+ відстежує переміщення об'єктів на екрані
    І підлаштовує звук під це. Якщо герой відео спочатку стояв в центрі, а потім перемістився вліво, то буде чутно, як звук із центру змістився до лівого динаміка.
  • Технологія Q-Symphony видає об'ємний звук, як у концертному залі у тандемі з будь-яким відео
    Для більшого ефекту знадобиться саундбар від Samsung (як Samsung HW-Q60R 5.1-Channel 360W 6.5 Subwoofer). Тоді система аналізує те, що відбувається на екрані, і видає всепоглинальний звук. Такий, ніби глядач сам перебуває у гущі подій.

Рекомендуємо прочитати: Як підключити ноутбук до телевізора? 3 ефективних та перевірених способи

Функції Smart TV: що вміє телевізор

Щоб розібрати особливості телевізорів, варто пам'ятати про особливості операційних систем, на яких вони працюють. Xiaomi працює на базі Android TV, Samsung — ОС Tizen.

Серед функцій Андроїд ТВ виділяються наступні:

  1. Доступ до Google Play
    Сотні тисяч програм доступні на ТБ: — від стрімінгових сервісів до ігор.
  2. Голосовий пошук
    Не потрібно докладати зусиль для введення тексту. Достатньо натиснути на кнопочку з мікрофоном та сказати потрібний запит.
  3. Робота з програмою Google Cast
    Після синхронізації смартфону та телевізору достатньо натиснути на іконку ТВ зі знаком подачі інтернету в нижньому лівому кутку, і все, що відбувається на екрані телефону почне транслюватися на ТБ.
  4. Єдиний обліковий Google-запис
    Не потрібно вигадувати та запам'ятовувати паролі, достатньо авторизуватися зі свого гугл-профілю.

функції Смарт ТВ у Самсунга та Лджі

У системи Tizen теж є спеціальні фішки:

  • Всі Tizen-девайси об'єднуються в одну мережу
    Можна керувати телевізором віддалено.
  • На цій ОС запускаються Unity-ігри (ті, що розроблені на базі Unity)
    На телевізорі можна запустити Hearthstone, Cuphead і т.д. Для зручності гри бажано озброїтись клавіатурою або ігровим джойстиком.
  • Керування за допомогою жестів
    Якщо є вебкамера, а користувач вподобав її використання, перемикнути канали або змінити гучність можна одним помахом руки.
  • Функція Multi-Link Screen — розділення екрана на 2 частини
    Запустивши функцію, екран телевізора поділяється на дві рівні половинки. Кожна з них транслює будь-який додаток незалежно один від одного.

Формати, що підтримуються: прочитає все

Xiaomi та Samsung читають усі популярні відео, аудіо та фотоформати: AVI, mp4, мобільні H.264 та H.265. Єдине, що їм не під силу — HEIC-фото, які виходять на айфонах з увімкненим «Високоефективним» зніманням.

Читайте: Як можна поєднати системний блок та телевізор — 6 варіантів підключення

Комутація та роз'єми: буде конект

Чим більше роз'ємів — тим більше техніки можна приєднувати. Найдорожчі пристрої можуть змагатися за кількістю входів з ПК, а бюджетні мають лише необхідні HDMI та Bluetooth.

Тому щоб порівняння виробників було чесним, розглянемо, що можуть запропонувати ТБ середньої цінової категорії — від 13 до 20 тисяч гривень:

Інтерфейс/Виробник
Samsung Xiaomi
Bluetooth (бездротовий конект) Так Так
Wi-Fi (підключення до роутера) Так Так
Wi-Fi Direct (прямий бездротовий зв'язок, що дозволяє створити мережу з декількох девайсів) Так Так
HDMI (передача контенту без спотворення якості), шт 3 3
USB (підключення флешок та мобільних), шт 1 3
Enthernet (провідний) Так Так
CI|CI+ (підключення до кабельного ТБ) Ні/Так Так
Mini Jack (навушники 3,5 міліметра) Ні Так

До Xiaomi підключається більше пристроїв через USB, в ньому є Міні-Джек для навушників та дротових колонок. Це, звичайно, дрібниці, але для когось вони вирішальні.

Для кіноманів: ТОП-10 нових серіалів для перегляду на великому телевізорі: огляд який кращий

Вартість телевізорів LG та Samsung: якість по кишені

Обидві марки мають бюджетні телевізори та пристрої ВІП-сегменту. Але оскільки у Самсунга більший вибір у кожній ціновій категорії, діапазон цін у нього ширший.

Щоправда, якщо хочеться отримати великий екран за бюджетною ціною, краще придивитися до Сяомі. У той час як Samsung надає ТБ з діагоналлю 50 дюймів від 17 000 грн, Xiaomi продає їх за 14-15 тисяч.

Додаткові фішки: унікальні особливості виробників

У кожного з виробників є додаткові програмні фішки, які присутні практично у всіх їх телевізорах. Нижче зібрані ключові особливості телевізорів Xiaomi та Samsung.

Особливості телевізорів Samsung

Для корейців якість понад усе. ТБ є підтвердженням цьому — у них соковита картинка та потужне залізо, яке тягне важкі ігри.

особливості телевізорів Samsung

Багато Samsung підтримують управління жестами, вони ж уособлюють технологію Smart Interaction. Система аналізує рух пульта у просторі та перемикає канали/перемотує відео на потрібний момент.

Системи Ultra Black та Precision Black відтіняють темні ділянки картинки. Таким чином зображення виглядає чіткішим та більш натуральним, навіть якщо в кімнаті безліч світильників.

Технологія Remastering Engine візуально покращує якість картинки, і неважливо — чи це старе зацифроване відео або ролик, знятий на старий телефон. На зображенні можна побачити найдрібніші деталі.

Технологія квантових точок (покращений HDR) лише посилює цей ефект. Вона робить картинку соковитішою, при тому, що кольори залишаються натуральними. Це актуально, адже LED-екрани часто йдуть у холодний «синій», а квантові точки додають зображенню відсутні зелені та червоні фотони.

Корисності: Вертикальний телевізор Samsung з екраном The Sero, Або як модель 4К перетворюється на ультрасучасний мольберт

Особливості телевізорів Xiaomi

У телевізорів Xiaomi гарне залізо за свою вартість. Навіть бюджетний Xiaomi Mi TV 4A 32 вміє відтворювати відео зі швидкістю 60 кадрів за секунду та запускати ігри. Також цим телевізором можна керувати за допомогою голосу. Зазвичай, ця функція присутня у дорогих ТБ вартістю від 12-15 тисяч гривень. У Xiaomi голосове управління є у всіх моделях — навіть у тих, що коштують 7-8 тисяч гривень.

особливості телевізорів Xiaomi

Отже, що виявилося краще — телевізор Samsung чи Xiaomi? Ті, хто хоче пристрій від бренду, перевіреного десятиліттями, візьмуть Samsung. Шанувальникам MI-екосистеми та класичного Android TV до душі буде Xiaomi.

Лікнеп: Як налаштувати телевізор Xiaomi за 3 кроки — гайд для початківця 

Коментарі
Залиште коментар