Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як підключити ноутбук до телевізора? 3 ефективних і перевірених способи

Дата публікації: 22.01.2021 11:15
Дата оновлення: 22.01.2021 11:15

Телевізори часто служать як дисплеї для ноутбуків, оскільки купити ТВ багатьом здається більш доцільним рішенням, ніж купувати окремий монітор. Такий підхід забезпечує комфорт і зручність: можна запускати відеофайли, фільми і серіали, виконувати різні дії на великому екрані. Існує кілька варіацій, що дозволяють здійснити процес. Виконується це і за допомогою спеціального кабелю і за допомогою бездротового підключення.

Правильність виконання дій - гарантія якісного з'єднання. Кожен з варіантів передбачає здійснення певних маніпуляцій, про які й піде мова далі. Перед тим, як підключити ноутбук до телевізора, потрібно врахувати важливі нюанси для досягнення бажаного результату.

 Як підключити ноутбук до телевізора
 

Навіщо це потрібно? Змагатися в боях на екрані ТБ, дивитися фільми і працювати на моніторі з більшою діагоналлю набагато приємніше.   
 
Ми також писали про те, « Як увімкнути WI-FI на ноутбуці з Windows? - 5 перевірених способів ».

Підключити ноутбук до телевізора через S-Video

Спочатку розглянемо, як з'єднати ноутбук з телевізором за допомогою S-Video. Швидше за все, спеціальний кабель не входить в комплект, тому провід доведеться купувати окремо. Не рекомендується, щоб довжина перевищувала 1.8 м. Це пов'язано з тим, що при таких параметрах сигнал загасає. Отже, якість зображення падає. Для такого кабелю потрібно:

  • наявність роз'єму S-Video;
  • використання композитного перехідника при відсутності спеціального входу (як правило, застосовується RCA);
  • наявність позолочених контактів.

Таким роз'ємом оснащуються практично всі ноутбуки, наприклад ASUS X541UA-GQ1315D, але підключення даними способом не гарантує забезпечення високої чіткості, передаючи тільки відеосигнал. Щоб транслювався і аудіоконтент потрібне підключення ще одного кабелю. Роз'єм дроти для звуку вибирається 3.5 мм. Такий шнур підключається від входу для навушників на ноутбуці до відповідного порту телевізора. Останні включають роз'єми двох типів. Це S-Video і SCART. До цих портів і виконується підключення. Якщо модель телевізора не оснащується таким виходом, то потрібне придбання спеціального адаптера.

 Підключення ноутбука до телевізора через S-Video

Сучасні моделі ноутбуків, наприклад, LENOVO IdeaPad 100-15IBD або DELL Inspiron 7567, вже не оснащуються цим портом. Такий метод раціонально використовувати при підключенні домашнього ПК до телевізора. Придбання спеціального перехідника типу RCA або, як кажуть, «тюльпана» забезпечує синхронізацію техніки за допомогою такого способу при відсутності порту S-Video. Роз'єм SCART - більш сучасна версія.   

Процес передбачає наступні етапи:

  1. З'єднання гаджетів з використанням спеціального шнура для підключення ноутбука до телевізора. Перед цим потрібно відключення техніки.
  2. Спочатку включається телевізор, а потім комп'ютер. При завантаженні програми екран першого злегка блимає, що вказує на виявлення сигналів.
  3. Налаштовується відеокарта. Потрібно вибрати розділ «Клон», щоб телевізор виконував функції другого монітора. Це робиться у вкладці «Параметри», а потім «Додатково».
  4. Включення пошуку і прокручування частот. Це робиться до появи робочого столу.

Загалом, принцип виконання дій ідентичний, як і в випадку з ігровою приставкою .
 
Рекомендуємо почитати « Як почистити клавіатуру ноутбука від пилу і бруду самостійно в домашніх умовах? 3 дієвих способу ».

Підключення ноутбука до телевізора по HDMI

Цей варіант найпростіший. Для з'єднання ноутбука з телевізором потрібно тільки наявність на техніці даних портів і такого ж шнура. На ТБ включається відповідний режим, який вибирається за номером виходу з вставленим проводом. Наступна дія - одночасний вибір клавіші Fn і кнопки перемикання відео. Як правило, для цього використовується F7 або F8. На цій кнопці намальований значок двох дисплеїв, що відрізняються між собою. Після виконання дій на телевізорі з'являється графіка. Щоб повернутися назад, натискається ця ж клавіша.

Переваги такого способу полягають в:

  • одночасної передачі зображення і відео;
  • відсутності необхідності застосування спеціальних кабелів і шнурів;
  • можливості дивитися фільми у форматі 3Д;
  • встановлення мінімальних налаштувань. 

 Підключення ноутбука до телевізора по HDMI

Підключити ноут до ТВ таким способом просто і зрозуміло. На телевізорі, наприклад, TOSHIBA 32S1750EV, є кілька цих портів. Такі роз'єми ідентичні, тому вибирається будь-хто. Спочатку кабель вставляється в порт телевізора, а потім ноутбука.

Не виключено, що на початковому етапі графіка буде відсутній. У такому випадку потрібно вибрати джерела сигналів. Телевізори LG припускають натискання клавіші INPUT, що розташовується на пульті для управління технікою. Далі обирається потрібний варіант, тобто той, до якого підключається дріт. Ось і весь алгоритм підключення техніки між собою таким способом. Можна користуватися і насолоджуватися графікою і відео на екрані з великою діагоналлю.

На ноут настройка параметрів зводиться до того, що потрібно натиснути правою кнопкою сенсорної панелі на вільну частину робочого столу і перейти в категорію «Дозвіл». В цьому розділі вказати «Кілька екранів». Надається можливість і міняти якість одержуваної картинки, але цей параметр, як правило, встановлюється автоматично. Тому якщо така необхідність відсутня, то лізти в це не варто.

Корисно буде ознайомитися « Як дізнатися модель ноутбука? 5 простих способів ».

Підключити ноутбук до телевізора по VGA

Такий варіант підходить людям, у яких на комп'ютері відсутні перераховані вище входи. У даній ситуації раціонально підключити ноутбук до телевізора за допомогою VGA. Алгоритм передбачає виконання таких маніпуляцій:

  • вимикання режиму перегляду на ТВ-пристрої, який відповідає даному способу;
  • затискання клавіші Fn на ноут;
  • вибір параметра, переключающего відео, яка зображує два різних екрану .

 Підключення ноутбука до телевізора по VGA

Проблема полягає в тому, що відтворення аудиальной частини здійснюється на ноут або колонках, підключених до нього. За допомогою цього способу забезпечується якість картинки до 1600х1200 пікселів. Для сучасних моделей - 1920х1080. Але останній варіант - більше виключення з правил.

Цей тип ще відомий як D-Sub і відрізняється від інших способів тим, що передача звуку відсутня. Підключається техніка за допомогою спеціальної кабельної продукції, а потім вибирається відповідний режим на телевізорі. Щоб перейти в налаштування, затискається кнопка SOURCE або INPUT на пульті ДУ SONY 32RD303 або іншої моделі.
 
Рекомендуємо « Що краще для дому та офісу - великий монітор або телевізор? Робимо правильний вибір з 2 варіантів ».

Часті проблеми підключення ноутбука до телевізора по VGA і HDMI

В останніх двох випадках нерідко виникають помилки під час виконання дій. Користувач стикається при використанні спеціальних перехідників і конекторів з різними проблемами і все не так працює, як потрібно.

Перша проблема - відсутність сигналу або картинки на одному з пристроїв. Якщо на ноутбуці, наприклад, HP 250 G5, встановлена версія програмної платформи Windows 10 або 8, то дії наступні. Затискається спочатку клавіша із позначкою ОС і Р латинською. Далі потрібно перейти в категорію розширень.

При установці 7 версії проблема усувається за допомогою вибору розділу парметр через правий клік на робочий інтерфейс. Виставляється формат, який точно підтримується, для другого дисплея на всіх версіях ОС. Але тут є умова - екран має бути видно.  

 Відсутність сигналу при підключенні ноутбука до телевізора

Друга поширена проблема - відсутність звуку при наявності картинки. Якщо підключення здійснювалося без допомоги перехідників, то потрібна перевірка встановленого за замовчуванням пристрою. Це актуально для з'єднання по HDMI.  
 
Рекомендуємо почитати « ТОП-10 телевізорів на 32 дюйма - рейтинг кращих моделей 2017 року ».
 
У випадку з застосуванням адаптера враховується відсутність можливості передачі звуку по VGA. Тут не грає ролі розташування перехідника. Альтернативним варіантом буде налаштування звуку через вихід на навушники. Одночасно потрібно виставлення відповідного пристрою відтворення на комп'ютері. Для цього вибирається розділ з такою ж назвою допомогою натискання правої клавіші на тачпаде або комп'ютерної миші. У списку відокремлених і підключених девайсів може бути пристосування HDMI, до того ж не одне. Вибирається потрібний і робиться клік на «використання за замовчуванням». 
  
Якщо відключені всі пристрої або вони відсутні в списку, то значить, що на ноутбуці не встановлено спеціальні програмні софти. Таке ПО потрібно для материнки, Відеокарти. Установка ПО вирішить проблему, що виникла при підключенні. Є варіант, що вони розташовуються в розділі звукових пристроїв, розташованому в диспетчері пристроїв. У такому випадку потрібно перевірити цю категорію. При відсутності і в цьому розділі встановлюються відповідне ПО, яке завантажується з сайту виробника ноутбуків Asus, Acer, Lenovo і інших, що залежить від моделі гаджета.  

 Відсутність звуку при підключенні ноутбука до телевізора

Третя проблема - неполадки в підключенні перехідників. Така картина поширена в разі різних виходів і входів. Ще це пов'язано з неякісними перехідниками. Адаптер повинен мати пристрій, який перетворює сигнали, наприклад аналоговий в цифровий або навпаки. Це залежить від того, що до чого підключається. Тому при виборі кабелів, перехідників і адаптерів на входи і виходи потрібно звернути особливу увагу. Від цього залежить якість переданої картинки і звуку.  

 Проблеми з адаптерами при підключенні ноутбука до телевізора

Ще одна поширена проблема - відображення пустого робочого інтерфейсу без папок, розташованих на ньому. Тут причина криється в налаштуваннях ноутбука. Коли Kivi 49UK30G або інший телевізор працює в режимі розширення екрану, то на ньому відображається частина вікна. Іншими словами, телевізор збільшує розміри інтерфейсу ПК. Перетягнути це можна за допомогою курсору тачпада або підключеної миші.

 Відображення порожнього робочого столу при підключенні ноутбука до телевізора

При необхідності повного дублювання робиться клік правою кнопкою і вибирається «Дозвіл». В цьому розділі виставляються потрібні параметри. Вибирається категорія дублювання. Після застосування цієї функції проблема усунеться.
 
Також буде цікаво « 4К або Full HD: який телевізор купити? ».

Підключення ноутбука до телевізора за допомогою бездротової технології

Підключити ноут до телевізора можна і за допомогою іншого способу, який не передбачає використання проводів. У цьому випадку потрібна наявність Wi-Fi порту на обох гаджетах. Потрібно і з'єднання телевізора з роутером . Іншими словами, потрібно, щоб і комп'ютер, і ТБ функціонували від одного сигналу. Якщо телевізор оснащується підтримкою Wi-Fi Direct, то з'єднання з системою необов'язково. Виконувати спеціальні настройки немає необхідності. Це пов'язано з тим, що з'єднання з мережею здійснюється як і в випадку з будь-яким іншим пристроєм.

Читайте « ТОП-10 кращих Smart телевізорів: рейтинг 2017 ».

Потрібно налаштування DLNA сервера. Щоб зробити це максимально точно, то виконується установка параметрів для надання доступу до папок на ньому. Це робиться кліком за відповідним розділом.

Швидше за все підключитися за допомогою провідника ОС. Вибирається розділ «Мережа» і при відключенні доступу до файлів виконуються потрібні вказівки. Якщо подібні повідомлення відсутні, то є ймовірність, що все вже налаштовано. Після цього потрібно перегляд пристроїв, що підключаються.

 Підключення ноутбука до телевізора за допомогою бездротової технології

На телевізорах Sony це робиться за допомогою кнопки з написом «Додому», вибирається потрібний розділ. Телевізори від LG передбачає вибір пункту SmartShare. На інших марках дії ідентичні.   
 
Цікаво буде ознайомитися « Огляд 10 топових ноутбуків: Рейтинг 2017 року ».   

Підключення ноутбуків Apple до телевізора

З'єднання техніки Apple з телевізором цієї ж марки ( Apple tv ) не викликає яких-небудь проблем. Але у випадку з роботою пристроїв зі звичайними моделями потрібно:

  1. Шнур типу HDMI.
  2. Гаджет серії Mac, що включає відповідний порт (підійде три варіанти: перший - Mini-Display, другий - Mini-DVI, третій - Thunderbolt).
  3. Телевізор, який має такий же порт, як і провід. Наприклад, підійде SAMSUNG 32M5500 .

Для досягнення поставленої задачі приєднується до ноутбука один з трьох зазначених адаптерів на шнур HDMI і іншим кінцем вставляється в телевізор. Спочатку включається комп'ютер, а потім телевізор і вибирається відповідний інтерфейс. За замовчуванням техніка розглядає екран телевізора як зовнішній монітор, тому трансляція зображення здійснюється на обидва дисплея. При відсутності такої необхідності в налаштуваннях відключається дзеркальне відображення відео. І звук підганяється теж. При необхідності збільшується і масштаб екрану.

 Підключення ноутбука Apple до телевізора

Виконання простих дій гарантує зв'язок техніки між собою.   
 
Рекомендуємо також « Як включити Bluetooth на ноутбуці: Лайфхак по 3 останнім ОС Windows ».

Вибираючи будь-який тип підключення, можливі технічні збої. Тут потрібно звертати увагу на модель кожного з пристроїв, їх взаємозв'язок між собою. Вдала синхронізація залежить від грамотного і правильного виконання дій, а також їх чіткої послідовності.

У будь-якому випадку алгоритм відрізняє простота і оперативність, що і забезпечує зручність для користувача. Потрібно ще обзавестися хорошими програвачами відео, що також визначається якість транслюється картинки.
 
Дивіться відео «Як підключити комп'ютер або ноутбук до телевізора».

Коментарі
Залиште коментар