Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як замінити ремінь на пральній машині? 6 простих і швидких етапів роботи

Дата публікації: 21.11.2017 16:58
Дата оновлення: 15.12.2023 09:41

Кожному приладу виділяється певний термін служби за умови правильної та грамотної експлуатації. Однак бувають випадки, коли робочі деталі стають непридатними. Це не оминає і пральну машинку.

Разнообразие современных стиральных машинок

Важливою ланкою, що з`єднує барабан та двигун, є ремінь. З його допомогою починає рухатися бак, куди завантажується одяг для прання. Якщо барабан перестав обертатися, це свідчить, що ремінь злетів. Потрібно повернути його на місце, тоді машинка знову зможе правильно функціонувати.

Читайте також:Як продовжити життя пральної машинки: 8 корисних порад».

Чому злітає ремінь?

Причин такого явища може бути безліч. Найпоширеніші: зношеність деталі, неправильна експлуатація машини. Передумовами до швидкої поломки виступає прокручування барабана вхолосту. Уважні користувачі відразу помітять неполадки, намагатимуться їх усунути.

Приводной ремень стиральной машинки

Причинами, з яких злетів ремінь зі шківа, є:

1. Заводський дефект. Якщо спостерігається неточне функціонування пральної машинки, рекомендується звернутися по допомогу до професіоналів. Майстер легко виявить проблему та усуне її.
2. Інтенсивні навантаження під час прання Білизни. Потрібно повернути його на місце та апарат типу Electrolux EWM1044SEU продовжить своє функціонування.
3. Часте повторення поломки цього виду свідчить про розтягнення ременя та втрату ним своєї початкової форми. У такому разі необхідно придбати новий, встановити його.
4. Ще одним приводом є слабко прикріплений шків. Таке відбувається на пральних машинах, що експлуатуються не перший рік. Проблема вирішується швидко: необхідно затягнути шків та апарат продовжить свою роботу.
5. Ослаблення напруги через деформацію кріпильних деталей. Ремонтні роботи тут безсилі, необхідно провести заміну шківа чи валу. У деяких випадках виходить з ладу хрестовина для кріплення, її також слід періодично міняти.

Крестовина и шкив на стиральной машине

6. Перекіс обертальних елементів на барабані відбувається через знос підшипників. Це призводить до послаблення натягу ременя, внаслідок чого він злітає. Заміна вузла поверне натяг, а барабан обертатиметься по потрібній осі.
7. Якщо рідко запускати прання в машинці, наприклад, CANDY AQUA 08351D/2-S, то ремінь приводного типу почне зсихатися. Це призведе до того, що він порветься. Щоб уникнути несправності, необхідно періодично запускати пральну машинку.
8. Неправильна експлуатація або завантаження на 7 кг білизни, коли прилад розрахований на 5 кг, може призвести до перенапруги ременя, подальшого розтягування. Щоб не допустити таку ситуацію, необхідно дотримуватись правил, прописаних в інструкції.

Слетевший ремень на стиральной машинке

Перевірити якість роботи машинки та усунути деякі неполадки можна самостійно. Більш серйозні проблеми краще довірити професіоналові.

Пропонуємо ознайомитись:Чому пахне пральна машина? Як прибрати запах? 3 поширені та 9 неочевидних причин».

Чи варто одягати ремінь самостійно?

Провести первинний огляд пральної машинки користувач може самостійно або запросити спеціаліста. Перед початком ремонтних робіт необхідно переглянути талон на гарантію. Можливо, ремонт можна провести без оплати. Такі виробники як Samsung, Веко та інші встановлюють гарантію на 3 роки.

Якщо немає досвіду роботи або навички щодо пристрою пральної машинки, краще не ризикувати та запросити майстра. Хоч надягати ремінь на шків нескладно, втручання непрофесіонала може призвести до посилення ситуації, а саме:

  • можливість перетягнути стрічку і порвати її;
  • ушкодження кріпильних частин;
  • перекручування ременя та інші.

Для отримання гарантії на роботу та високої якості обслуговування рекомендується звертатися за допомогою до сервісних центрів. Професіонали виконають взяті він зобов`язання, використовують оригінальні запчастини. Вони мають відповідну компетенцію.

Замена приводного ремня профессионалами

Якщо на техніку діє гарантія, то у спеціалізованому відділі заміна ременя проводиться безкоштовно. Щоб унеможливити поломки в майбутньому, користувачам пропонується послуга з профілактики пральної машинки від майстрів. Регулярні огляди допоможуть запобігти виходу з ладу будь-якої деталі.

Корисно буде дізнатися:Чому пральна машина б`є струмом: 4 причини та 3 рішення».

Як встановити ремінь самостійно

Якщо немає можливості запросити майстра, а запустити апарат потрібно зараз, провести заміну деталі можна самотужки. Натягнути приводний ремінь на пральній машині автомат нескладно. Для цього виконуються такі дії:

1. Відключається прилад від мережі, щоб отримати доступ до заднього корпусу.
2. Знімається кришка. Для цього слід відкрутити болти.
3. Далі необхідно переконатися у цілісності ременя. Якщо він порвався, купується новий та встановлюється на місце. Ремінь, що злетів, видужує і повертається в канавку.
4. Проводиться процес монтажу в такий СПОСІБ. Насамперед натягується ремінь на частину двигуна, після чого приходить черга шківа. Робиться Це на половину довжини. Після Цього обертальні рухи дозволяють частині ременя, що залишилася, потрапити в канавку і закріпитися в ній.

Правила монтажа приводного ремня

5. Завершальним етапом заміни ременя приводу в пральній машині, наприклад моделі Bosch WAN 20161 BY, є перевірка міцності натягу, точність потрапляння в пази та краї.
6. Після цього задня кришка повертається на місце та закріплюється болтами.

Правильне встановлення елемента дозволяє пристрою проводити функціонування безперебійно та правильно.

Машинка є набір технологічно складних елементів, які в сукупності допомагають вирішувати безліч проблем, пов`язаних з пранням білизни. Вихід з ладу деталей порушує плани та призводить до додаткових витрат.

Закрепленный ремень на шкиве

Поставити ремінь на пральну машину досить легко. Впоратися з цим може навіть непідготовлена людина. Для більш серйозних поломок та їх усунення потрібна додаткова допомога.

Ми вже писали про це:Підключення пральної машини – інструкція з самостійної установки із 7 пунктів».

Щоб не вдаватися до частої допомоги майстрів, не проводити ремонт щороку, необхідно дбайливо ставитись до техніки. Правильна експлуатація, умови якої прописані в інструкції, дозволять приладу, наприклад, Whirlpool FWSD71283WS EU, служити довгий термін.

Грамотна установка, використання та уникнення перевантажень – ось запорука довговічності та надійності будь-якого апарату для побутових потреб. Користувач отримує не тільки помічника, а й економить фінансові кошти на обслуговування та ремонт.

Дивіться відео: "Заміна ременя на пральній машинці".

Коментарі
Залиште коментар
Категорії