Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як транспортувати пральну машинку безпечно: 2 етапи акуратного перевезення

Дата публікації: 21.11.2017 16:17
Дата оновлення: 21.11.2017 16:17

Коли пральна машинка нова питань про її транспортуванні не виникає: цим займається часто магазин. Але ось при переїзді, особливо коли коробка і інші елементи упаковки (пінопласт, плівка і т.д.) вже забуті або викинуті, проблема набуває обрисів серйозною. У статті ми розглянули особливості підготовки автоматичної техніки для прання до перевезення, а також вимоги до безпеки при транспортуванні. Читайте, щоб знизити ризик пошкодження агрегату.

стиральная машина

Читайте також: Як вибрати пральну машину

Підготовка до перевезення

Перш ніж занурити пралку в машину, необхідно ретельно підготуватися.

Насамперед техніки варто позбутися від вологи повністю, інакше залишилася вода витече і зашкодить внутрішні елементи машинки в гіршому випадку, а в кращому – обшивку.

Цікаво: моделі з запасним баком, наприклад, Gorenje W72X1/R, зручно використовувати при нерегулярному постачанні водою.

подготовка к перевозке: сливаем воду, просушиваем стиралку

Щоб позбутися від води в баку, користувачеві потрібно злегка нахилити пральну машину, а шланг для зливу вийняти з отвору, який знаходиться в трубі. Зливний шланг слід пересунути так, щоб він знаходився нижче рівня, на якому розташовується піддон. Потім необхідно злити воду в підготовлену ємність.

Важливо: коли вода витече через шланг, власнику варто залишити дверцята, що ведуть до барабану, відкритої, так само як і клапани, і почекати, поки краплі висохнуть.

Вода випарувалася тепер користувачеві слід акуратно змотати мережевий кабель і шланг. Потім їх знадобиться закріпити зовні, наприклад, щільно примотати до корпусу скотчем. Ще краще – перед тим, як прикріпити провід і шланг скотчем, обмотати їх рушником, покривалом або пухирчатою плівкою: так ймовірність, що вони зачепляться об щось при перевезенні і порвуться знижується.

Примітка: не стягувати шнур і шланг надто щільно при змотуванні, щоб не пошкодити їх.

подготовка к перевозке: прикрепляем шланг, лоток и дверцу скотчем

Наступний крок- ЗАКРІПИТИ ємність, призначену для порошку, а також дверцята. Необхідно Ретельно обмотати широкою ізоляційною стрічкою або скотчем спочатку стики, а потім і всю поверхню люка і лотка, захоплюючи частину корпусу. Власнику машинки слід використовувати кілька шарів.

Цікаво почитати: Цвіль в пральній машині: 3 етапи очищення

Фінальний акорд підготовки – призначені спеціально для транспортування болти, якими варто закріпити барабан. Без цієї фіксації він буде бовтатися всередині пральки (наприклад, Gorenje W6402) при перевезенні, що призведе до пошкодження самого барабана або ж стінок машинки.

установка транспортировочных болтов в стиральную машину

Бонус: що робити, якщо болтів не знайшлося, а нові купити не вийшло?

закрепляем барабан стиральной машины без болтов

Щоб перевезти пральну машинку без фіксуючих барабан болтів, скористайтеся підручними засобами: доведеться" повозитися", зате пралка не зламається.

  1. Зніміть кришку, розташовану вгорі корпусу, або ж дно обшивки.
  2. Між стінками водного бака і барабаном прокладете пінопласт або поролон, не шкодуючи шарів: максимально щільна" подушка" – гарант безпеки. При трясці відсік для одягу не повинен бовтатися всередині машинки.
  3. Обмотайте корпус техніки (наприклад, Zanussi ZWSG7121V) товстим, м'яким ковдрою або пледом, а зверху – пухирчатою транспортировочной плівкою. Можна використовувати тканину і плівку окремо, але разом – надійніше.
  4. Закріпіть матеріал, в який замотали машинку, міцної мотузкою і/або декількома шарами скотча.

Читайте також: Підключення пральної машини – інструкція по самостійній установці з 7 пунктів

Перевезення

транспортировка стиральной машины

В інструкції до пральних машинок позначені вимоги, що дозволяють безпечно транспортувати таку техніку. Крім описаних вище дій, там повідомляється, що агрегат необхідно транспортувати тільки вертикально, при цьому надійно зафіксувавши його в транспортному засобі.

Увага! Водій, який везе Пралку (НАПРИКЛАД,Gorenje W 7513/S1), повинен бути максимально акуратним: повертати і гальмувати плавно.

Порушуючи правила, власник машинки ризикує, але трапляється, що розміри багажника або кузова не дозволяють перевозити пристрій, встановивши його вертикально. Тому крайній випадок – закріплення агрегату в лежачому положенні: класти при цьому машинку можна тільки на задню стінку – спинку. Корпус необхідно розташувати по руху перевізного транспорту, щоб техніка «з'їжджала".

Перед транспортуванням користувачеві необхідно застелити м'якої товстої тканиною або іншим матеріалом, наприклад, поролоном або пінопластом, дно багажника або автомобільного кузова. Стелити слід з запасом, щоб матеріал не скочувався.

Пам'ятайте, що для безпечного перевезення у вантажному кузові, агрегат (наприклад, Electrolux EWS1066CUU) необхідно закріпити. Те ж вимога застосовується і до транспортування в багажнику: покладіть твердий матеріал, оббитий тканиною, з боків пральки.

Важливо! Чи не переносьте техніку на боці, тим більше, якщо лоток, призначений для порошку і ополіскувача, розташований вгорі. Це веде до того, що залишки вологи потрапляють програмну панель, створену для керування машинкою для прання, і псують її.

переносим стиралку

Занурювати пральну машинку в багажник слід акуратно: краще удвох, якщо техніка важить до 70 кілограмів (наприклад, Zanussi ZWSE7100VS) і втрьох – якщо більше як Samsung WW10H9600EW/LP.

Цікаво почитати: Чому пахне пральна машина? Як прибрати запах? 3 поширені і 9 неочевидних причин

Представлені в статті методи необхідні, щоб під час перевезення машинка не зламалася. Значно спрощує завдання наявність болтів, призначених для транспортування: саме з ними магазин привозить техніку, а потім їх скручують, щоб запустити агрегат в роботу.

Відео: Як правильно перевезти пральну машинку

Коментарі
Залиште коментар
Категорії