Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як відкрити дверцята пральної машини? Чому блокується люк: 7 причин і їх рішення

Дата публікації: 21.11.2017 12:55
Дата оновлення: 21.11.2017 12:55

« Пральна машина-Фронталки » або будь-яка інша не відкривається - рано хвилюватися. Можливо, вона" береже" господаря: інженери оснащують пральні машини різноманітними блокувальниками, які служать для безпеки власника. У цій статті ми розглянули сім ситуацій, які ведуть до того, що спрацьовує блокування люка, а також методи, які допоможуть розблокувати дверцята пральки самостійно.

 не відкривається дверцята пральки

Читайте також: Топ-13 популярних пральних машин-автоматів

Причини заблокованої дверцята

Дверку, яка дає доступ до «речовому відсіку» машинки прального типу, не виходить відкрити? На то є сім причин. Три з них - природні (класичні) - не викликані поломкою деталей пральки. Чотири - наслідки поломки.

класичні ситуації

Якщо прання щойно завершилася, а дверцята не вдається відкрити - не страшно: більшість автоматичних машин прального типу розблокують доступ до барабану через кілька хвилин. Це зроблено виробникам спеціально - для безпеки користувачів: барабан по завершенню циклу все ще обертається - по інерції, а якщо власник просуне руку, то може вдаритися. 

Важливо: не відразу відкривається дверцята пральки (наприклад, Zanussi ZWSE680V ) також пов'язана з нагріванням стирающего барабана. Щоб не обпектися, дверцята не варто відкривати відразу: коли замок і відсік для білизни охолонуть, прилад розблокує люк автоматично.

 заблокована дверцята пральної машини, додатковий злив

Ще одна причина - відключення електрики: довгострокове або викликане стрибком напруги. Таке блокування, знову ж таки, спрацьовує автоматично для безпеки.

Наприклад, якби подумала, що пралка (наприклад, LG FH0B8LD0 ) просто закінчила цикл і відкриє дверцята, то на нього виллється вода: доведеться переодягатися, збирати брудну воду з підлоги. Гірше, коли електрику знову дадуть: машинка запустить прання знову, а власник в цей час вивантажує білизна.

Однією з частих причин, що не відкривається дверцята, яка веде до завантажувального барабану, є вода, яка залишилася в баку пральної машини (наприклад, Gorenje W 7523/S ). Навіть невелика кількість рідин, що залишилися на дні, досить, щоб вмонтований в пральну машинку датчик, скануючий рівень води, заблокував дверцята.

Увага! Іноді вода так мало, що вона не видно через віконце люка, а пристрій" думає" , що прання триває, і в цілях безпеки блокує дверцята.

 залишилася вода в баку або барабані - спрацював датчик

Поломки, що ведуть до блокування

  1. Описана вище причина, коли в баку залишається вода, може бути викликана тим, що агрегат зламався і не зливає.
  2. Зламана ручка люка також може привести не відкриваються дверцятах пральної машинки (наприклад, у Indesit IWSC 51052 A UA ). Перевірити це просто: якщо вона розбовталася, занадто вільно рухається, значить - зламана. Це трапляється, якщо користувач в спробі відкрити заблоковану дверцята надто сильно тягне важіль.
  3. Замок, який блокує веде до барабану дверцята, зносився.
  4. Зламана електроніка: датчик, який визначає наявність води в бачку, вийшов з ладу або ж поламалася плата управління.

Читайте також: Цвіль в пральній машині: 3 етапи очищення

Що робити в разі блокування?

Отже, якщо машина для прання щойно завершила програму, дайте прального пристрою час, щоб охолонути: це займе близько п'яти хвилин. Але якщо після цього вона не відкривається - то проблема в залишилася в баку воді. Щоб вирішити це, запустіть режими зливу або віджиму. Коли програма завершиться, почекайте 5 хвилин і спробуйте ще раз відкрити люк.

 зливаємо воду в аварійному режимі

Якщо все це не увінчалося успіхом, вимкніть техніку з розетки і вилийте воду в режимі аварійного типу. Для цього відкрийте кришку елемента, призначеного для фільтрації, витягніть трубку, призначену для аварійного зливу, і зніміть з неї заглушку. Пам'ятайте, що заглушка туга, тому крутите її в різні боки, тягніть на себе.

Трубку направте в порожній тазик або відро і почекайте, поки виллється вода. Коли рідина зіллється, прикріпіть заглушку, поставте аварійну трубку на місце і закрийте кришкою фільтра. Зачекайте приблизно 20 хвилин і знову спробуйте відкрити дверцята пральної машини.

Увага! Ємність для води беріть побільше, а краще - кілька: якщо машинка не зливає воду (а не просто трохи рідини залишилося в баку), то її буде багато: в паспорті пристрою написано, скільки літрів воно набирає.

Читайте також: Чому пахне пральна машина? Як прибрати запах?

Коли зламані деталі пральної машини (наприклад, Zanussi ZWSE7100VS ), що і стало причиною, яка заблокувала дверцята, насамперед необхідно вручну відкрити замок. Щоб це зробити, щоб розблокувати кришку пралки: відкрутіть розташовані на задній панелі пристрою болти і зніміть кришку від себе. Потім знадобиться опустити руку в пристрій зверху чи знизу, намацати блокувальний замок люка і відкрити елемент, що фіксує дверцята.

 відкриваємо люк пральної машини 

Якщо зламалася ручка, власнику машинки, призначеної для прання (наприклад, LG FH2U1HBS2 ), необхідно вручну зняти замкову фіксацію так, як це описано вище або ж схопитися плоскогубцями за частину ручки (якщо вона відламалася) і акуратно потягнути. Ще один варіант - знайти спеціальний важіль, який розташований поруч з пробкою, призначеної для аварійного зливу, і потягнути за нього. Простий спосіб - скористатися мотузкою і тонкої викруткою: викруткою необхідно помістити мотузку в зазор люка, а потім просто потягнути за кінці. Дверцята повинна відкритися.

Якщо ж причина, по якій люк прального агрегату »не пускає" користувача до барабану, криється в поломці плати електронного або електронно-механічного типу, що служить для управління, то доведеться її перепрошити або обнулити програматор." Важкий випадок" - необхідність заміни управителя вузла.

Цікаво почитати: Як продовжити життя пральній машині?

Важливо: лагодити таку несправність самостійно - довго і дорого (якщо користувач зашкодить деталі), тому для вирішення цієї проблеми краще звернутися в майстерню.

 плата управління пральної машинки

Розглянуті в статті причини, які ведуть до спрацьовування блокування дверцят, що веде до барабану пральки - найчастіші. Деякі з них - природні, деякі - відбулися через поломки агрегату. З більшістю цих проблем володійте самостійно розібратися. Тим же, хто не бажає" возитися" з приладом, рекомендуємо запросити майстра.

Дивіться відео, де показують, як розблокувати вертикальну пралку.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії