Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

4К чи Full HD: який телевізор купити?

Дата публікації: 19.09.2017 16:50
Дата оновлення: 11.12.2023 11:22

Цікавлячись сферою електроніки, користувачі відзначають появу можливості купити величезний телевізор, за допомогою якого зображення демонструється у високій якості на тонкому та великому екрані. Інноваційна техніка дає можливість кожному користувачеві насолодитися високоякісними відео, з деталізованою картинкою. З популяризацією модернізованих приладів замислюються, що краще - 4К телевізор Full HD? Який варіант доцільніше?

4К – ультравысокое разрешение

Переваги телевізорів з роздільною здатністю Ultra HD


Перший плюс Ultra HD – зручний перегляд телевізора на порівняно малій відстані. Екран такого девайса відомий роздільною здатністю, яка вважається надвисокою (приблизно 8 млн. пікселів).

Корисно буде дізнатися: Топ-10 кращих Smart телевізорів: рейтинг 2017 року

Це означає, що зображення максимально деталізується і виглядає чіткіше, в порівнянні з попередніми модифікаціями телевізорів. До головних переваг Ultra HD варто віднести:

  • Чітка деталізація зображення, шляхом використання фірмових технологій та підвищення показника щільності пікселів. Людина легко сприймає таку картинку.
  • Показники частоти прогресивної розгортки – до 120 кадрів на секунду. У результаті, знижується навантаження на зір, і очі не так сильно втомлюються, навіть якщо телевізор дивитися годинами.
  • Глибоке відображення великої кількості кольорів.
  • Збільшення динамічного діапазону. У освітлених і затемнених ділянках картинки будь-яка деталь передається дуже чітко. Всі відтінки та кольори здаються більш яскравими та насиченими.
  • Підвищена якість звуку. У телевізорах Ultra HD – наприклад, у моделі SONY 49XD7005, реалізується багатоканальний звук з 24 аудіоканалами.

Така техніка приверне увагу любителів відеоігор, адже створює максимально реалістичну картинку, сприяючи цілковитому зануренню у світ віртуальної реальності. У магазинах можна знайти ігри з підтримкою такого формату.

Инновационное качество изображения

4К матриця створює об`ємне зображення, що переглядається глядачем з усіх положень. Для перегляду якісного тривимірного зображення не потрібні 3D окуляри.

Головним недоліком такої техніки є відсутність достатньої кількості контенту. Попри появу у продажу телевізорів 4К, файлів, що підтримують такий формат, поки мало. Для перегляду ТВ-каналів на такому пристрої потрібне повне оновлення обладнання. Нині вони не здатні передавати сигнал у потрібному форматі.

Це цікаво: Історія виникнення та розвитку телевізорів: 7 фактів

Дивитися канали на телевізорі Ultra HD у меншому форматі можна, але це негативно позначиться на зображенні – постраждає контрастність та чіткість, картинка почне "розтягуватися".

Чи достатньо контенту у високій якості, і де його шукати?


Попри популяризацію такої техніки, доступного широкому користувачеві контенту для перегляду високої роздільної здатності поки небагато. Ви не зможете переглянути улюблений фільм чи серіал у форматі 4К. Потрібно витрачати час на пошуки відповідних файлів.

Максимальная детализация картинки

Деякі онлайн-сервіси надають такий контент. Для його пошуку можна скористатися:

  • ютуб. Він транслює програми та фільми у дозволі UHD ще з 2014 року. Ролики призначені для безкоштовного перегляду – достатньо поставити величину роздільної здатності 2160 та насолоджуватися якісним зображенням.
  • Netflix. Цей сервіс став доступним у нашій країні порівняно недавно. У його відеотеці багато файлів у високій роздільній здатності, але для їх перегляду потрібно оплатити передплату. Є безкоштовний період для ознайомлення.
  • Megogo. У цьому ресурсі доступний розділ із безкоштовним контентом дуже високої чіткості. Переглядати його зможуть власники телевізорів LG та Samsung з ОС WebOS 3.0.

У 2016 році з`явилося кілька дисків Blu Ray зі збільшеною роздільною здатністю. Подібний контент також надають сервіси Ivi, Okko.

Читайте також: Топ 10 найкращих телевізорів LG у 2017 році

Так що ж вибрати: Ultra HD чи Full HD?


Відповідь це питання неоднозначний. Інноваційна Техніка поступово завойовує позиції на сучасному ринку, але бажаючих використати її мало. Це Пов`язано із великою вартістю Ultra-Hd-Телевізорів. У цьому вся можна переконатися з прикладу моделі LG OLED 55B6V. Навіть якщо людина готова придбати дорогий девайс, поки вона не зможе повноцінно використовувати його, через обмежений контент.

Телевизоры Ultra HD

На жаль, реалії нашого життя та ринок електроніки в країні поки не адаптовані для використання інноваційних приладів та перегляду файлів в ультрависокій роздільній Здатності. Тому питання, який телевізор КУПИТИ Full HD або 4К, логічний.

Купівля 4К телевізора пов`язана із низкою складнощів. Для його повноцінного використання вам знадобиться високошвидкісний інтернет та спеціалізований електрокабель HDMI. Власнику сучасного ТВ-приладу доведеться витрачати час на пошуки та покупку відповідного контенту. Супутникових каналів, призначених для перегляду у такому форматі, у нашій країні майже немає.

Водночас, якщо ви готові до кардинальних змін, хочете познайомитися з останніми технологіями, і детальне, чітке зображення для вас вище за інше – варто ризикнути та Придбати Ultra-Hd телевізор. Як приклад, варто розглянути модель LED 3D 4K LG55 55UC97OV.

Інноваційна техніка в наш час розрахована на людей, які не мають страху перед нововведеннями та готові до сміливих експериментів. Але, якщо вам важлива функціональність телевізора, з такою дорогою покупкою варто почекати.

Техника Ultra HD – выбор современности

Роблячи вибір на користь модернізованих технологій, ви можете не сумніватися – згодом вони не застаріють, а стануть ще популярнішими. Пройде кілька років, і така техніка стане значно дешевшою та зручнішою у використанні. Світ уже намагається підлаштуватися під формат 4К – він стрімко розвивається, тому ми маємо привід стверджувати, що незабаром він остаточно витіснить з ринку інші телевізори.

Коментарі
Залиште коментар
С
05.12.2020 20:49

Вопрос: мне нужен телевизор 32 дюйма (у меня расстояние от ТВ до меня 2 метра). Я хочу ТВ uhd но они от 42 дюймов. Рекомендуется/средне расстояние 32 дюйма 3 метра +/-, 42 дюйма 4+/- метра. Есть ТВ UHD 32 дюйма UHD??!

л
07.10.2021 14:19

бери 42 не пожалеешь