Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що потрібно знати перед покупкою індукційної варильної панелі 4 важливі моменти

Дата публікації: 18.09.2017 17:31
Дата оновлення: 10.04.2023 16:38

Індукційна варильна панель новий, невідомий багатьом людям технологічний термін. Це модернізований винахід для безпеки та економії. Воно не схоже на прості, найпоширеніші моделі. Але чи є сенс платити велику суму за такий пристрій, і в яких випадках його придбання є недоцільним?

Индукционная варочная панель – инновации на вашей кухне

Читайте також: 10 кращих двокомфоркових варильних панелей у 2017 році

Як працює індукційна панель


У порівнянні зі стандартною склокерамічною плиткою виріб з млинцями з чавуну, у індукційної панелі безпека на висоті. Вона функціонує згідно з електромагнітною індукцією. Під цим принципом мається на увазі поява електрострумів усередині замкнутого контуру. Вони виникають тоді, коли потік, що проходить через контур, змінюється.

Це явище використовується ще з середини 19 століття, після його відкриття знаменитим фізиком М. Фарадеєм. Широке поширення це явище знайшло у трансформаційних пристроях. Власне, індукційна варильна поверхня – це портативний трансформатор.

Що таке індукція у варильній панелі? Розглянемо на прикладі моделі Electrolux EHH56340FK. У ній це явище забезпечується за рахунок спеціальної котушки, яка працює як обмотка. Під нею проходить електрострум, частота якого досягає 60 кГц. Вторинна обмотка – посуд, встановлений на панель. Її дно приймає він ідукційний струм. Спочатку відбувається нагрівання посуду, потім тепло переходить і на поверхню варильної.

Процес функціонування конфорки в даному різновиді панелі (і їй подібних) зрозумілий. Це ланцюжок з ряду компонентів:

  1. посуд (каструля, чи інший предмет);
  2. вихровий струм;
  3. поверхню (зі скла або кераміки);
  4. котушка, яка підключена до електромережі;
  5. магнітне поле.

Внутреннее устройство индукционной плиты

Отже, алгоритм функціонування самої плити такого типу виглядає, як послідовність низки дій:

  • Котушка розташована під самою пічкою. Матеріал цього компонента – мідь.
  • Коли електрострум пропускається через котушку, він перетворюється на магнітні поля, і починає виробляти індукційні струми.
  • Каструля інший посуд) стає провідником. Його контур повністю закритий.
  • Вихровий струм, який виробляє плитка, змушує електронні частки дна посуду рухатися.
  • Від електронів виробляється тепло. Воно нагріває посуд і запускає процес варіння (смаження).

Індукційну варильну панель не можна розігріти до дуже великої температури. Це пов'язано з її особливістю – для її нагрівання потрібно розігріти спочатку дно посуду.

Індукційне нагрівання забезпечує мінімальні втрати тепла. Під його впливом посуд розігрівається набагато швидше, ніж на електро- або газовій плиті.

Корисно дізнатися: 10 кращих виробників варильних панелей

Перші пристрої, виконані за таким принципом, коштували дорого і були доступні далеко не кожному. Великим попитом вони не мали, і тільки після популяризації знайшли свого покупця. Але багато хто, як і раніше, сумніваються в доцільності їх встановлення на кухні.

Профессиональная индукционная плита

Плюси та мінуси індукційних варильних поверхонь


Швидкий підігрів, безпека та зручність, велика кількість різних програм роблять індукційну варильну панель поширеною серед кухарів, господарок і любителів готувати різні смаколики.

Придбання пристрою вимагає детального аналізу його позитивних та негативних характеристик. Спробуємо порівняти його з іншими, звичнішими для нас. Результат допоможе визначити, що краще – індукційна або електрична варильна панель:

  1. Принцип роботи. Електроплитка підігріває посуд лише після того, як розігріється сама. Індукційна варильна поверхня залишається холодною, при цьому сам посуд – гарячим.
  2. Вибагливість. Для електропристроїв можна використовувати будь-який посуд, для індукційного необхідні тільки моделі, що мають магнітні властивості.
  3. Безпека. Індукційна запускається тільки після того, як на неї ставиться посуд (він не повинен бути порожнім). Це має бути лише велика ємність – вилка або ложка не запустять пристрій.
  4. Швидкість. Електроплита витрачає на розігрів більше часу.
  5. Споживання енергії. У індукційної витрати на 1,5 разів менші, порівняно з електричною.

Мінус індукційної панелі, в порівнянні з електроплитою, пов'язані з дуже високою вартістю першої. Також вона здатна впливати на роботу біля приладів, що стоять, уповільнюючи їх.

Индукционно-электрическая варочная панель

Тепер розглянемо, за якими ознаками розрізняються індукційна та склокерамічна варильна панель:

  • Оперативність. ІЗ завданням, для виконання якого індукційній знадобиться 1-2 хв., склокерамічна впорається щонайменше за 5 хв.
  • Інтенсивність розігріву. Індукційні панелі не нагріваються взагалі, чого не можна сказати про склокерамічні.
  • Показники безпеки. Індукційна поверхня не стає гарячою, тому захищає користувача від опіків. У такій плиті передбачена автоматична функція увімкнення та вимкнення. Керувати нею легко – достатньо зняти посуд або поставити його. Процес роботи панелі зі склокераміки необхідно регулярно контролювати.
  • Стійкість до ушкоджень. Індукційна плита боїться" невідповідного" посуду, тому для неї потрібно підбирати особливі предмети. Склокераміка сильно сприйнятлива до подряпин, ударів, частих розігрівів.

За ціною індукційна панель набагато вища за аналоги.

Цікаво дізнатися: Топ-7 кращих електричних варильних панелей в 2017 році

Вибір посуду для індукційної варильної поверхні


Як було помічено вище, цей пристрій сприйнятливий до кухонних приладів , у яких готується Їжа. Тому її потрібно буде замінити на призначену для таких Плиток. ЯКИЙпосуд для індукційної варильної панелі?

Потрібні особливі предмети, які відрізняються феромагнітними характеристиками. Для їхньої покупки не обов'язково відвідувати вузькоспрямовані магазини. Це прості моделі сковорідок та каструль, які притягують магніти. Перевірити на такі здібності можна і вашу емальовану каструльку – якщо вона впоралася із завданням, значить, її теж можна використовувати.

Специальная посуда для индукционной варочной панели

Категорично не можна – вироби з міді та алюмінієві. Не слід купувати для таких панелей предмети, виготовлені зі скла, не підійдуть і порцелянові. Кераміка – під забороною. Непогане рішення – сковорідки із чавуну, посуд із нержавіючої сталі.

Посуд для варильної індукційної панелі повинен відповідати ряду вимог:

  1. Товсте дно. Мінімальний допустимий діаметр 12 см, товщина – 2-6 мм. Тільки так вдасться досягти потрібної площі зіткнення конфорки та днища.
  2. Маркування. Як зрозуміти, що вироби мають потрібні властивості? Подивіться на написи та позначки, зроблені виробником.
  3. Вартість. Потрібно підготуватися до того, що гарний посуд, який повноцінно взаємодіятиме з панеллю, не відноситься до дешевого.

Таким посудом можна користуватися і на стандартній плитці. Але в цьому рідко виникає необхідність, адже при появі індукційної панелі варіння електро- або склокерамічна пічка втрачає свою актуальність.

Можна знайти комбіновані моделі зі стандартними та індукційними конфорками. Для них можна використовувати емальовані предмети, або виготовлені з нержавіючої сталі або чавуну.

Спеціалізована посуд – це не тільки сковороди набір каструль. Виробники представляють ковшики, жаровні, сотейники. У Європі роблять предмети із міцним антипригарним покриттям. Це дорога продукція, призначена для користувачів, котрі на перше місце ставлять якість. Щодо недорогий товар представлений французькими, чеськими фірмами.

Набор специализированной посуды для индукционной плиты

Отже, купівля індукційної плити вимагає додаткових витрат. Якщо на вашій кухні не знайдеться відповідного посуду, потрібно буде придбати його. В іншому випадку пристрій не впорається зі своїм призначенням і швидко вийде з ладу.

Індукційна варильна панель – шкідлива чи корисна?


Головні причини, що викликають недовіру потенційних покупців, відомі – це висока вартість пристрою та незрозумілий, незвичний принцип роботи. Вважається, що вплив магнітних полів на організм – виключно негативний. Але, за твердженнями виробників, поле, створюване індукційною поверхнею, відрізняється невисокими частотами і ніякої шкоди не завдає.

Якщо ви користуєтеся кардіостимуляторами або слуховими апаратами, краще триматися від такої пічки на відстані, і не підходити до неї ближче, ніж на 0,5 м. Бажано не купувати такий пристрій взагалі – вам краще перевагуелектро- склокерамічну плиту. Варто врахувати негативний вплив такої плити на інші побутові прилади в приміщенні.

Твердження про шкідливий вплив індукційної поверхні не можна назвати абсолютно неправдивими. Вони утворюють вихрове магнітне поле, але його негативний вплив можна порівняти з ефектом від мобільного телефону. Воно має дуже слабкий негативний вплив.

Индукционная варочная панель не нагревается во время работы


Їжа, приготовлена на такій панелі, не є радіоактивною. Корпус пічки сильно обмежує радіус впливу вихрових струмів. Їх вплив дорівнюватиме нулю, якщо відійти від поверхні всього на 0,5 див. }Якщо на вашій кухні стоїть стара, що відслужила свою плиту, при цьому ви не страждаєте на захворювання, що вимагають використання стимуляторів, і маєте в своєму розпорядженні достатній капітал, варто поцікавитися характеристиками і вартістю цього пристрою. Індукційна панель дозволить витрачати на приготування їжі набагато менше часу, убезпечити себе від опіків та оцінити останні технологічні винаходи.

У будь-якому випадку, купуючи кухонну або домашню техніку, аналізуйте всі плюси та мінуси, ґрунтуючись на тому, що найбільш необхідно та важливо для вас.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії