Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати електронну книгу – 8 порад щодо вибору рідера

Дата публікації: 18.09.2017 15:25
Дата оновлення: 18.09.2017 15:25

Оскільки під час сучасних технологій мало хто погодиться носити кілограмові паперові книги, які перед прочитанням потрібно купити, а після – думати, де зберігати, виникає пріоритетне питання вибору електронної книги. Якими бувають читалки, і що потрібно про них знати, щоб не зіпсувати зір, і як правильно вибрати кращий устрій для навчання – дізнаємося прямо зараз.

У статті ємко і коротко описано, який девайс читає ті чи інші формати документів, який функціонал властивий популярним моделям рідерів, і яку краще купити, щоб заощадити гроші і не поплатитися здоров'ям.

1. Електронні чорнило


Найкращими електронними книгами для очей вважають девайси з електронними чорнилами. Що це за технологія і як вона відрізняється від інших, розповімо в огляді.

Цифрову методику придумав і втілив в реальність Джозеф Якобсон. Ще в 1990-му році її назвали другий електронним папером. Буквально через пару років йому, разом з нідерландською фірмою Philips, на основі технології вдалося створити першу продукцію, яка була представлена на ринку.

Технология электронного чернила

Читайте також: AirBook City Base – електронна книга з безпечним екраном

Рада: Спеціальна підсвічування – практичне доповнення до пристроїв з технологією E-Link. Щоб читати і вдень і вночі, купіть PocketBook 631 Touch HD.

Технологія електронного чорнила базується на відомій фізичної теорії електрофорезу – коли під дисплеєм знаходяться гель і чорно-білі наелектризовані частинки" плюс" і" мінус". В результаті фізичної реакції виходить, що екран приладу не виробляє додаткового світла і мерехтливого ефекту. За рахунок цих факторів технологію вважають безпечною для здоров'я. Поверхня екранів E-Link зроблена не зі звичного скла, а з пластмасового сировини.

2. Типи екранів


Основна складова електронної книги, а також основна стаття її ціноутворення – дисплей, який буває двох видів. Ці екрани по різному працюють, роблять різний вплив на очі, мають назви E-Link і LCD. НА відміну від подібних риторичних питань – який краще – тут не скажуть" вибирати під свій смак". На нього є очевидна відповідь.

E-Link
LCD
Можна читати при яскравому сонці. Сонячне світло створює ефект відблиску – це некомфортно для читання.
Вбудована підсвітка оснащені деякі моделі) сприяє роботі з текстом в темних приміщеннях. У вечірній час продукують багато світла," ріжуть" очі.
Більш тривалий період експлуатації до моменту повного розрядження. НА відміну від своїх конкурентів, сідають трохи швидше.
Дешеві.

Примеры текста на екранах E-Link и LCD

Підтипи екранів E-Link


1. E Ink Vizplex базисний клас рідерів з основним наповненням для читання. Представники такого класу не коштують дорого і не оснащені великим функціоналом. Повністю задовольняють вимоги читачів.

2. E Ink Pearl - контраст, на 50% яскравіше, ніж у класу Vizplex. Апарати E-Ink Pearl з параметрами 150-200 точок на дюйм схожі на жовтувату газетний папір. З плюсів – швидке переключення сторінок. Модель PocketBook 840 InkPad2 Mist Gray гідний представник такого типу книг.

3. E Ink Triton - дисплеї з зображенням в кольорі, який досягається за рахунок спеціальних фільтрів. Зовні нагадують газети невисокої якості. Не впливають на зір.

4. E Ink Carta- ЕКРАНИ з полярністю чорного і білого кольору в значенні 15: 1. У порівнянні з Vizplex і Pearl, мають більш чітку і якісну картинку. З мінусів – технологією оснащені таке тільки деякі моделі.

Читайте також: Топ-7 найкращих рідерів на технології E-Ink: гід по моделям

3. Кольорові читалки


Електронні чорнило тільки недавно з'явилися в кольорі. Технологія передбачає розподіл світлофільтрів в дисплеї по всьому периметру. Колір на таких ридерах відображений в строкатих тонах, а картинка більше схожа на поліграфічний виріб.

Цветные читалки

Рада: Подбайте, щоб на вашому апараті було встановлено антиблик. Це тим більш важливо для активних користувачів, які проводять з механізмом багато часу. Так, PocketBook 614 Basic словником (ще одна перевага) оснащений цією функцією.

4. Сенсорний екран


  • Резистивний сенсорСКЛАДАЄТЬСЯ з верхньої скляної поверхні і нижньої мембрани (Пластмасове Сировину). Такий Вид сенсора реагує тільки на тиск плоским предметом. Резистивний Сенсор може бути п'ятипровідні і чотирьох провідних. Перший варіант зручніше – в нього впроваджено НЕ резистивні покриття, а проводить. Це дозволяє управляти апаратом, навіть якщо його екран трісне.

Читайте також: Історія появи і розвитку електронної книги: 3 етапу

  • Ємнісний тип сенсора в реакції апарату на що проводиться струм. Під час доторку, електроди спрямовують свою енергію в потрібну точку, тим самим і здійснюють керування. Ємнісні сенсори стійкі до забруднень і рідким розчинів, відрізняються тривалою експлуатацією. Екрану моделі AirBook City Light Touch, яка читає більше 15 форматів, властивий саме такий тип сенсора.
  • Інфрачервоний тип базується на інфрачервоної сітці, яка в разі доторку будь-якого предмета переривається на короткий час в одній точці. Таким способом і обчислюється, в якому місці сталося дотик. Управління на базі інфрачервоних променів – одне з кращих. Такі екрани негайно реагують і рідко глючат. У PocketBook 631 Touch HD Black саме такий тип сенсора.

Технологии сенсорных екранов

5. Управління


Розробники електронного чорнила передбачають кілька варіантів управлінь: сенсорнийІ кнопковий. Існує Також комбіноване керування, в якому одночасно є сенсор і апаратні кнопки. Вибір Типу керування ґрунтується на індивідуальних потребах. Так, Чоловікам зручніше користуватися стилусом. Безумовно, Механічні кнопки оптимальніше – ЇХ легко замінити, працездатність не залежить від температури. Чого Не можна сказати про сенсорному керуванні – в морози система може глючити.

Читайте також: Паперова книга або електронна – що краще? 5 головних відмінностей

Управление букридерами

Рада: букридер можна дізнатися за функціоналом, топові апарати мають не тільки доступ до інтернету, а й бібліотеку, календар, аудіо програвачі, підтримують нескладні ігри. До ряду таких пристроїв належить недорога модель PocketBook 625 Basic.

6. Формати


Важливий критерій вибору електронної книги – підтримувані формати. Яке їх повинно бути кількість, ми розповімо в статті. Не секрет, що на просторах інтернету можна побачити більше десяти форматів книг. Такий показник задає певні критерії для читалок, чим більше приймає файлів – тим крутіше. До найпоширенішим форматам відносяться:

TXT – формат, який підтримують майже всі електронні книги. Текст в такому носії не має на увазі додаткових картинок і форматування. Це пов'язано з тим, що в файл поміщається невелика кількість інформації – полотно тексту. Спочатку в глобальній системі існувало кілька форматів, одним з яких був TXT. Практично всі букридери читають даний файл.

Форматы электронных документов

Наступний в списку DOC, про нього, чули всі. Такий формат потрібен для електронної книги, якщо ви читаєте статті, наукові роботи, які вимагають прямого контакту з текстом. Читають такі файли тільки нові моделі рідерів, розраховані на редагування – в цьому плані девайси є найкращими.

Ще бувають такі формати – EPUB, TXT, HTML, CHM, PDF, FB2 – їх підтримують майже всі пристрої, але є і авторські формати розробників: epub і java.

7. Інтернет


Якщо поглянути на ситуацію з одного боку, можна подумати: навіщо вузькоспеціалізованим апаратів під'єднуватися до мережі? Відповідь очевидна: завантажувати літературу. Однак не тільки для цього на пристрої потрібен інтернет, з його допомогою користуються онлайн-словником, простенькими онлайн іграми, знаходять інформацію. Вийшовши в інтернет, користувач відкриває документи Office у мережевому режимі і редагує текст, завантажує гри, відео, картинки з файлами. Хороший приклад такої книги – PocketBook Touch Lux 3 626.

Букридеры

Читайте також: Кращі програми для читання на Android

8. Інтерфейс підключення


ДО базового інтерфейсу підключення відноситься перехідною шнур USB, який входить в додаткову комплектацію при покупці апарату. ДО рідера підключають навушники досить хорошим звуком, через які дивляться відео, слухають музику, аудіокниги. У деяких моделей є роз'єм 3G і місце для microSD тобто, все необхідне для комфортної роботи з тестом. Як варіант, PocketBook 840 InkPad2 Mist Gray має слот пам'яті до 4 Гб. Ціна у цього девайса чимала, але з його купівлею ви отримуєте гідну читалку з преміальним 8-дюймовим екраном E Ink, яку оцінили в 35 країнах світу.

Электронные чернила

Таким чином, можна підвести підсумок: самий безпечний і зручний екран букридеров – E-Link. Він не відблискує, не боїться сонячного світла. Апарати на основі електронного чорнила зручно читати не тільки вдома, на вулиці, в транспорті, університеті і т. Д. Пластикове покриття дисплея не боїться падінь, попадання рідини. Для таких механізмів вибирайте сенсор з інфрачервоною сіткою. Що ще важливо – пам'ять книг з електронними чорнилом можна збільшити, а непотрібні файли – видалити.

Дивіться відео Як вибрати електронну книгу

Коментарі
Залиште коментар
Т
19.12.2018 19:35

Благодарность автору за полезную информацию.

А
18.05.2018 11:12

У меня уже чуть больше года покетбук, действительно очень удобная книга, поддерживает все форматы, глаза не болят от нее, да и места много в сумке не занимает.

M
01.06.2018 13:07

Поддерживаю, Покетбук хороший гаджет. Компактный и навигация удобная, не надо быть семи пядей во лбу, чтоб с ним разобраться.

Категорії