Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • Збір коштів для ЗСУ
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик

Склокерамічна плита – вибір, догляд, поради. 7 рекомендацій для чищення

Дата публікації: 18.09.2017 15:05
Дата оновлення: 18.09.2017 15:05

Склокерамічна плита дозволить приємно, швидко і без додаткових зусиль приготувати будь-які страви. Це техніка зі стильною поверхнею не порушить витонченого інтер'єру і порадує полегшеним відходом - щоб очистити її від слідів приготувань, досить трьох рухів вологою ганчірочкою. Детальніше ознайомитися з конструкцією, принципом функціонування та іншими деталями ви зможете в цьому матеріалі. Особливо корисною стаття буде для тих, хто тільки збирається вибрати хорошу техніку або не знає, як поводитися з плитою зі склокераміки. Стане в нагоді вона і господиням, які, самі того не розуміючи, робили помилки по догляду за технікою.

 Приготована їжа на індукційній плиті

1. Типи електроплит зі склокерамічним покриттям


Якщо вважаєте, що електроплити зі склокераміки виникли недавно, для вас буде сюрпризом дізнатися, що така техніка була випущена ще в 1968-му році. Назва покриття походить від перших букв хімічних компонентів зі складу склокераміки" LAS-system" : алюмінію, літію і кремнію. 

Дивлячись на тонку і крихку поверхню, здається, що їй потрібно боятися навіть мінімальних механічних пошкоджень. Так ось, поспішаємо порадувати - це не так. Склокераміка - на подив надійне і міцне скло, яке пошкодиться, навіть якщо на нього впаде важка каструля або сковорідка . Парадокс в тому, що збиток поверхні завдає грубе абразивну речовину: акуратно мийте її, і плиті не будуть страшні подряпини. При чищенні варто утриматися від ножа, неспеціалізованих щіток, металевих мочалок.

Читайте також: Підключення електричної варильної панелі: покрокове керівництво з 3 рад

Порада: При виборі кількості конфорок орієнтуйтеся на чисельність вашої родини. Якщо вона більша - відмінно підійде найпотужніша плита енергозберігаючих класу А+з 4-ма конфорками Kaiser HC 52022 KS Matt Moire

 Конфорки і панель управління на плиті

Плита з 2 і 4 конфорками нагрівається однаково швидко, а остигає за лічені секунди. Такими перевагами не можуть похвалитися інші типи варильні поверхні. Який прилад ви б не вибрали - він точно буде безпечним, адже ділянки, на яких не розташовані конфорки, не нагріваються навіть при включеному режимі. 

Зручність - третій" коник" техніки. Управління здійснюють за допомогою сенсорної панелі або механічних кнопок. Більш зручним варіантом є сенсор, так як ідеально рівне покриття зручно мити, а кнопки не накопичують старий жир і бруд.

Порада: Немає часу постійно чистити плиту? Купіть кухонний плиту з опцією самоочищення Kaiser HC 52082 KW Marmor

 Склокерамічна панель вмонтована в стільницю

Ось тільки деякі, але самі очевидні переваги стеклокерамического покриття:

  • Миттєва теплопровідність. Вищий рівень ККД техніки, вся теплова енергія йде тільки на підготовку їжі - та поверхню, яка не має контакту з каструлею не нагрівається.
  • Можливість регулювати температуру нагрівання - одна техніка розрахована на посуд різного діаметру. 
  • Оснащені широким функціоналом, включаючи опцію" каталітична очистка" і приготування на грилі. З деякими моделями не обов'язково обмежуватися стандартною каструлею - зробіть меню стравами з качатниці і гусятниці, готуйте в судках різної конфігурації.
  • Естетична сторона питання. Про неї не можна промовчати, адже питання естетики важливий і чоловікам і жінкам. Сьогодні дизайнери пропонують обладнати склокерамічним покриттям навіть плити на газу

1.1 Електричні плити з чавунними конфорками


Деякі виробники досі оснащують техніку чавунними конфорками - незважаючи на те, що технологія пішла далеко вперед, а на ринку з'явилися склокерамічні плити. 

Електроплити з чавунними конфорками найдешевші - і це очевидно плюс. Вони економічні в експлуатації: господиня продовжує підготовку навіть на виключеною плиті (чавунні конфорки повільно остигають).

Догляд за такою технікою - одне задоволення. На відміну від глянцевих склокерамічних поверхонь, на ній не залишається розлучень, чавунні млинці не потребують полірування. Приклад хорошою плити з чавунними млинцями - Electrolux EKK954507X .

Порада: Вибирайте плиту з датчиком, який контролює температуру. Він відстежує час кипіння їжі і самостійно знижує потужність плити, стабілізує інтенсивність кипіння. 

Головний недолік техніки - повільна, але впевнена деформація. Млинці треба міняти кожні 2-3 роки. Але і цей процес далеко не так простий, як здається: млинців їм непросто знайти заміну. 

На цьому недоліки електроплити з чавунними млинців не закінчуються: у неї дуже повільне нагрівання. Вам доведеться чекати не менше 7 хвилин, а то й усі 10, поки чавун розжариться. Це стосується всіх конфорок - навіть з підвищеною потужністю (ті, які з червоним колом по центру) і автоматичних. 

Читайте також: Топ-7 найкращих електричних варильних панелей у 2017 році

 конфорки чавунні

1.2 Електроплити з нагрівачем High Light


Конфорки High Light в зіставленні з вищевказаними такі підставки для нагріву вважаються більш новою ідеєю. Нагрівальні елементи складаються з стрічки високого рівня опору. Структура такої стрічки щільна, а тому забезпечує куди кращу тепловіддачу. 

Читайте також: 10 найкращих виробників варильних панелей

Порада: Для любителів куховарити потрібно вибирати плиту з великим функціоналом. Механізм Kaiser HC 52070 КW має поліфункціональної (виконує відразу кілька функцій) духовкою і опцією" розморожування" .

 Плити "High Light"

Час нагрівання конфорки High Light не перевищує 6 секунд. Як тільки температура стане вище 50° С, колір конфорки зміниться на червоний - тепер будьте акуратніше, щоб не отримати опіку. Їх головною перевагою вважають розподіл температури нагріву за розміром каструлі. Хоч і ціна на такі прилади висока, їх енергозбереження виправдовує даний факт. 

1.3 Плити з галогеновим нагрівачем


Історія еволюції поверхонь містить важливу главу - галогенова плита. Щоб зрозуміти, що це таке, уявіть трубку з розрідженим галогенних газом. Його пари виділяють тепло, яке проникає через склокераміку і направляє його в однаковій кількості по всій площі каструлі. Для того, щоб пальник розвинула повну потужність, вистачить 3 секунд. 

Порада: Функція автоматичного відключення після зняття з пальника економить рахунки за електрику. Такою особливістю володіє модель індукційного поверхні ROTEX RIO180-C .

Незважаючи на стрімкий нагрів, що безумовно є перевагою такого типу плит, виробники елітної техніки не поспішають оснастити плити і варильні панелі такою лампою. Чому? Читайте нижче. 

Читайте також: 10 кращих двухкомфорочная варильних панелей у 2017 році

 Галогенові лампи в плитах

Бренди усвідомлюють, що лампа обов'язково перегорить, а це неприпустимо для техніки, розрахованої не менше ніж на десятиліття безперебійної роботи. Отже, ось і головний недолік галогенних ламп: їх термін служби не перевищує 8 років. 

Щоб хоч якось продовжити робочий термін, виробники почали оснащувати свою продукцію не тільки галогеновими лампами, а й нагрівачами стрічкового типу.

1.4 Індукційні електроплити


Спочатку індукційні електроплити вважалися елітарними побутовими приладами: через високу собівартість їх могли дозволити тільки забезпечені сім'ї. Згодом електроплити почали купувати звичайні люди, а розробники почали випускати бюджетні моделі. Їх функціонал підпорядкований таким принципом: магнітне поле в індуктивної котушки проходить через покриття механізму і нагріває ємність з їжею.

Порада: Опція таймер вчасно нагадає про готовій страві і не дасть йому пригоріти, таку можливість має плита Beko CSG52120GX .

 індукційні плити

Індукційні електроплити бувають різної потужності. Параметр коливається від 50 до 3500 Вт. Відповідно, вартість найпотужніших механізмів більше, ніж пристроїв з більш низьким показником. На ціну приладу впливає рік випуску, технологія виробництва, фірма розробника і багато інших чинників. Індукційні плити - це швидке нагрівання покриття, поліфункціональність (пристрій має більше 20 робочих режимів), найвища точність нагріву. 

Всі переваги такої плити випливають з головної особливості - не нагрівається. По-перше, передаючи тепло тільки дну посуду, вона економить електроенергію, а, отже, ваші гроші. По-друге, вона безпечна в експлуатації - навіть нетямущий дитина не отримає опік! Впливає ця особливість і на комфорт роботи - нагріваючи тільки посуд, плита не виділяє зайвого тепла і не опалює і без того спекотну атмосферу кухні. 

Порада: Якщо у вашій родині люблять азіатську кухню - не роздумуючи вибирайте індукційну плиту - вона відмінно підійде для сковорідок вок ! Нагріваючись до високої температури, техніка з потужністю до 7 кВт створює ефект «живого» вогню.

Читайте також: Вибір варильної поверхні: 6 важливих моментів

2. Поради: як зберегти стеклокерамическую поверхню в ідеальному стані якомога довше


1. Не ставте на покриття склокераміки мокрі предмети і уникайте попадання води, особливо якщо плита включена. Це убезпечить вашу техніку від можливих поломок.

2. Ідеально доглядати за керамічною конфоркою недостатньо, також потрібно перестати готувати на посуді з алюмінію і міді, вони залишають сліди на скляному покритті.

 Догляд за плитою

3. Намагайтеся тримати робочу поверхню в повній чистоті, так мікроби не розлучаються і сенсорна панель відмінно зберігається.

4. Здійснювати мийку потрібно м'якими тканинами. Так покриття залишиться без подряпин на довгий час.

5. Уникайте потрапляння на поверхню цукру і варення - розчинену карамель НЕ змити навіть лугами. 

Ще один нюанс правильного використання, а, відповідно, і догляду за поверхнею: поверхня, здатна витримати каструлю вагою 10 кілограм, беззахисна проти точкового удару - вона покриється тріщинами після невдалого приземлення кришки або ножа. Будьте обережні і з перепадами температур: пристрій розтріскається через однієї єдиної краплі холодної води, що потрапила на розжарену конфорку. 

3. Як очистити стеклокерамическую поверхню електроплити


  • Використовуйте для чищення склокераміки тільки спеціальні засоби - вони не зіпсують поверхню.
  • Керамічну плиту очищайте рушником з паперу, але не з ворсу.
  • Не застосовуйте для очищення її під час готування.
  • Розлучення від води залишати не треба, відразу ж витріть їх сухою ганчіркою.
  • Очищають від бруду таку поверхню скребком (НЕ пластмасовим). Як варіант - шкребок Stanley для скла та кераміки .
  • Чи не застосовуйте абразивні засоби, які містять тверді частинки).

 Очищення поверхні від бруду

Кухонні пристрої, зроблені зі склокераміки, мають свої плюси: вони поліфункціональні, з креативним дизайном, потужні і сучасні. У такого покриття є вагома перевага перед чавунними. Їх ключовий недолік полягає в непростому залицянні і ймовірності, що таке покриття може подряпатися, тріснути від бризок холодної води. Якщо ви погоджуєтеся на даний нюанс і хочете отримати стильне доповнення кухонного простору, з яким приємно проводити час, - така техніка саме для вас.

Відео по темі: Як доглядати за склокерамічною плитою 

Коментарі
Залиште коментар
Категорії