Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Склокерамічна плита – вибір, догляд, поради. 7 рекомендацій для чищення

Дата публікації: 18.09.2017 15:05
Дата оновлення: 19.04.2023 15:31

Склокерамічна плита приємно, швидко та без додаткових зусиль приготувати будь-які страви. Ця техніка зі стильною поверхнею не порушить витонченого інтер'єру та порадує полегшеним доглядом – щоб очистити її від слідів приготувань, достатньо трьох рухів вологою ганчірочкою. Детальніше ознайомитися з конструкцією, принципом функціонування та іншими деталями ви зможете в даному матеріалі. Особливо корисною стаття буде для тих, хто тільки збирається вибрати хорошу техніку або не знає, як поводитися з плитою зі склокераміки. Стане в нагоді вона і господиням, які, самі того не розуміючи, припускалися помилок по догляду за технікою.

Приготовленная пища на индукционной плите

1. Типи електроплит зі склокерамічним покриттям


Якщо вважаєте, що електроплити зі склокераміки виникли нещодавно, вам буде сюрпризом дізнатися, що така техніка була випущена ще 1968-го року. Назва покриття походить від перших літер хімічних компонентів зі складу склокераміки" LAS-system": алюмінію, літію та кремнію.

Дивлячись на тонку і тендітну поверхню, здається, що їй потрібно боятися навіть мінімальних механічних пошкоджень. Так от, поспішаємо порадувати – це не так. Склокераміка – на диво надійне і міцне скло, яке не пошкодиться, навіть якщо на нього впаде важка каструля сковорідка. Парадокс у тому, що шкода поверхні завдає грубої абразивної речовини: акуратно мийте її, і плиті не будуть страшні подряпини. При чищенні варто утриматися від ножа, неспеціалізованих щіток, металевих мочалок.

Читайте також: Підключення електричної варильної панелі: покрокове керівництво з 3 порад

Порада: Виборі кількості конфорок орієнтуйтеся на чисельність вашої родини. Якщо Вона велика – ВІДМІННО підійде потужна плита енергоощадного класу А + з Чотирма конфорками Kaiser HC 52022 KS Matt Moire

Конфорки и панель управления на плите

Плита з 2 і 4 конфорками нагрівається однаково швидко, а остигає за лічені секунди. Такими перевагами не можуть похвалитися інші типи варильних поверхонь. Який прилад ви не вибрали – він точно буде безпечним, адже ділянки, на яких не розташовані конфорки, не нагріваються навіть при включеному режимі.

Зручність – третій" коник" техніки. Управління здійснюють за допомогою сенсорної панелі чи механічних кнопок. Більш зручним варіантом є сенсор, оскільки ідеально рівне покриття зручно мити, а кнопки не накопичують старий жир та бруд.

Рада: Немає часу постійно чистити плиту? Купуйте кухонну плиту з опцією самоочищення Kaiser HC 52082 KW Marmor

Стеклокерамическая панель вмонтирована в столешницу

Ось тільки деякі, але найочевидніші переваги склокерамічного покриття:

  • Миттєва теплопровідність. Вищий рівень ККД техніки, вся теплова енергія йде тільки на приготування їжі – та поверхня, яка не має контакту з каструлею, не нагрівається.
  • Можливість регулювати температуру нагріву – одна техніка розрахована на посуд різного діаметру.
  • Обладнано широким функціоналом, включаючи опцію “каталітичне очищення” та приготування на грилі. З деякими моделями не обов'язково обмежуватись стандартною каструлею – урізноманітнюйте меню стравами з качениці та гусятниці, готуйте в судках різної конфігурації.
  • Естетична сторона питання. Про неї не можна промовчати, адже питання естетики важливе і для чоловіків і жінкам. Сьогодні дизайнери пропонують обладнати склокерамічним навітьплити на газі.

1.1 Електричні плити з чавунними конфорками


Деякі виробники досі оснащують техніку чавунними конфорками – незважаючи на те, що технологія пішла далеко вперед, а на ринку з'явилися склокерамічні плити.

Електроплити з чавунними конфорками найдешевші – і це очевидно плюс. Вони економічні в експлуатації: господиня продовжує готування навіть на вимкненій плиті (чавунні конфорки повільно остигають).

Догляд за такою технікою – одне задоволення. На відміну від глянсових склокерамічних поверхонь, на ній не залишається розлучень, чавунні млинці не потребують полірування. Приклад гарної плити з чавунними млинцями – Electrolux EKK954507X.

Рада: Вибирайте плиту з датчиком, контролюючим температуру. Він відстежує час кипіння їжі та самостійно знижує потужність плити, стабілізує інтенсивність кипіння.

Головний недолік техніки – повільна, але впевнена деформація. Млинці треба міняти кожні 2-3 роки. Але і цей процес далеко не такий простий, як здається: млинцям їм непросто знайти заміну.

На цьому недоліки електроплити з чавунними млинцями не закінчуються: у неї дуже повільне нагрівання. Вам доведеться чекати не менше 7 хвилин, а то й усі 10, поки чавун розжариться. Це стосується всіх конфорок – навіть із підвищеною потужністю (ті, які з червоним колом по центру) та автоматичних.

Читайте також: Топ-7 кращих електричних варильних панелей у 2017 році

Конфорки чугунные

1.2 Електроплити з нагрівачем High Light


Конфорки High Light у порівнянні з вищезгаданими такі підставки для нагрівання вважаються новішою ідеєю. Нагрівальні елементи складаються зі стрічки високого рівня опору. Структура такої стрічки щільна, а тому забезпечує кращу тепловіддачу.

Читайте також: 10 кращих виробників варильних панелей

Рада: Для любителів куховарити потрібно вибирати плиту з великим функціоналом. Механізм Kaiser HC 52070 КW поліфункціональну (виконує відразу кілька функцій) духовку та опцію “розморожування”.

Плиты “High Light”

Час нагрівання конфорки High Light не перевищує 6 секунд. Як тільки температура стане вище 50° С, колір конфорки зміниться на червоний – тепер будьте обережнішими, щоб не отримати опіку. Їх головною перевагою вважають розподіл температури нагріву за розміром каструлі. Хоч і ціна на такі прилади висока, їхнє енергозбереження виправдовує даний факт.

1.3 Плити з галогеновим нагрівачем


Історія еволюції поверхонь містить важливу главу – галогенова плита. Щоб зрозуміти, що це таке, уявіть трубку з розрідженим галогенним газом. Його пари виділяють тепло, яке проникає через склокераміку та спрямовує його в однаковій кількості по всій площі каструлі. Щоб пальник розвинув повну потужність, вистачить 3 секунд.

Рада: автоматичного відключення після зняття з пальника економить рахунки за електрику. Таку особливість має модель індукційної поверхні ROTEX RIO180-C.

Незважаючи на стрімке нагрівання, що безумовно є перевагою такого типу плит, виробники елітної техніки не поспішають оснастити плити та варильні панелі такою лампою. Чому? Читайте нижче.

Читайте Також: 10 кращих двокомфорочних варильних панелей в 2017 році

Галогеновые лампы в плитах

Бренди усвідомлюють, що лампа обов'язково перегорить, а це неприпустимо для техніки, розрахованої не менше ніж на десятиліття безперебійної роботи. Отже, ось і головний недолік галогенних ламп: їхній термін служби не перевищує 8 років.

Щоб хоч якось продовжити робочий термін, виробники почали оснащувати свою продукцію як галогеновими лампами, а й нагрівачами стрічкового типу.

1.4 Індукційні електроплити


Спочатку індукційні електроплити вважалися елітарними побутовими приладами: через високу собівартість їх могли дозволити лише забезпечені сім'ї. Згодом електроплити почали купувати звичайні люди, а розробники почали випускати бюджетні моделі. Їх функціонал підпорядкований такому принципу: магнітне поле індуктивної котушці проходить через покриття механізму та нагріває ємність з їжею.

Рада: Опція таймер вчасно нагадає про готову страву і не дасть їй пригоріти, таку можливість має плита Beko CSG52120GX.

Индукционные плиты

Індукційні електроплити різної потужності. Параметр коливається від 50 до 3500 Вт. Відповідно, вартість найпотужніших механізмів більша, ніж пристроїв із нижчим показником. На ціну приладу впливає рік випуску, технологія виробництва, фірма розробника та багато інших факторів. Індукційні плити – це швидке нагрівання покриття, поліфункціональність (пристрій має більше 20 робочих режимів), висока точність нагріву.

Всі переваги такої плити випливають з головної особливості – не нагріватися. По-перше, передаючи тепло лише дну посуду, вона заощаджує електроенергію, а, отже, ваші гроші. По-друге, вона безпечна в експлуатації – навіть нетямуща дитина не отримає опіку! Впливає ця особливість і на комфорт роботи – нагріваючи тільки посуд, плита не виділяє зайвого тепла і не опалює і так гарячу атмосферу кухні.

Рада: Якщо у вашій родині люблять азіатську кухню – не роздумуючи вибирайте індукційну плиту – вона відмінно підійде для сковорідок вок! Нагріваючись до високої температури, техніка потужністю до 7 кВт створює ефект «живого» вогню.

Читайте також: Вибір вбудованої варильної поверхні: 6 важливих моментів

2. Поради: як зберегти склокерамічну поверхню в ідеальному стані якомога довше


1. Не ставте на покриття склокерамічної поверхні мокрі предмети та уникайте потрапляння води, особливо якщо плита включена. Це убезпечить вашу техніку від можливих поломок.

2. Ідеально доглядати склокерамічну кухонну плиту недостатньо, також потрібно перестати готувати на посуді з алюмінію та міді, вони залишають сліди на скляному покритті.

Уход за плитой

3. Намагайтеся тримати робочу поверхню в повній чистоті, тому мікроби не розлучаються і сенсорна панель добре зберігається.

4. Здійснювати миття потрібно м'якими тканинами. Так покриття залишиться без подряпин на тривалий час.

5. Уникайте потрапляння на поверхню цукру та варення – розчинену карамель не змити навіть лугами.

Ще один аспект правильного використання, а, відповідно, і догляду за поверхнею: поверхня, здатна витримати каструлю вагою 10 кілограм, беззахисна проти точкового удару – вона покриється тріщинами після невдалого приземлення кришки чи ножа. Будьте обережні і з перепадами температур: пристрій розтріскається через одну єдину краплю холодної води, що потрапила на розпечену конфорку.

3. Як очистити склокерамічну поверхню електроплити


  • Використовуйте для чищення склокераміки тільки спеціальні засоби – вони не зіпсують поверхню.
  • Керамічну плиту очищайте рушником з паперу, але не з ворсу.
  • Ніколи не очищайте її під час готування.
  • Розводи від води залишати не треба, відразу ж витріть їх сухою ганчіркою.
  • Очищають від бруду таку поверхню скребком (не пластмасовим). Як варіант – скребок Stanley для скла та кераміки.
  • Не застосовуйте абразивні засоби, які містять тверді частки).

Очищение поверхности от грязи

Кухонні пристрої, виготовлені зі склокераміки, мають свої плюси: вони поліфункціональні, з креативним дизайном, потужні та сучасні. ТАКЕ покриття має вагому перевагу перед чавунними. Їхня Ключова вада полягає в непростому залицянні та ймовірності, що таке покриття може подряпатися, тріснути від бризків холодної води. Якщо Ви погоджуєтесь на даний нюанс і хочете отримати стильне доповнення до кухонного простору, з яким приємно проводити час, – така техніка саме для вас.

Відео на тему: Як доглядати за склокерамічною плитою

Коментарі
Залиште коментар
Категорії