Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як переробити акумуляторний шуруповерт на мережевий: 3 основні методи

Дата публікації: 13.09.2017 15:02
Дата оновлення: 13.09.2017 15:02

Не дивно, що майже в кожному будинку чи квартирі є шуруповерт. На жаль, апарати на основі бездротового джерела мережі часто розряджаються та ламаються. Оскільки купувати нову батарейку дорого, більшість власників переробляють свої акумуляторні шуруповерти на мережеві. У статті розповімо, як переробити апарат за допомогою підручних деталей. Також торкнемося теми, чому найчастіше ламається цей вид техніки. Читайте уважніше!

Шуруповерт

1. Навіщо переробляти акумуляторний шуруповерт на мережевий?


Техніка, що заряджається акумулятором, періодично розряджається, якщо її довго не використовувати. Цей факт є проблемою, оскільки при частому зниженні заряду в акумуляторі псуються головні компоненти. Як результат, під час перших проявів ламання батарейка все менше тримає заряд. У такій ситуації повному ламанню деталі не запобігти, краще або замінити, або поміняти на нову. До речі, вартість першого та другого варіанта буде однакова.

Порада: Якщо користувач збирається працювати з твердими поверхнями, вибирайте пристрої з параметрами обертання не нижче 20 Нм. Таким є механізм Sparky BR2 10.8Li-C HD.

Буде цікаво почитати: Як правильно вибрати акумуляторний шуруповерт

Шуруповерт в разобранном виде

Друга причина переробити прилад – якість роботи. Власники таких пристроїв легко підтвердять, що процес крутного моменту іноді переривається. Дратує й те, що потужність не кращого рівня – знову ж таки, винна часткова розрядка. Ситуацію рятує приєднання приладу до мережного живлення. Ось які переваги отримаємо в результаті:

  1. Скоротиться час на підзарядку і в будь-який момент можна приступити до роботи.
  2. Функціонування без обмежень, впевненість, що прилад не сяде на півдорозі до зробленої справи.
  3. Фінансовий зиск: не доведеться періодично змінювати батарейку.

Порада: На якісній техніці стоїть захист від ламання, що розміщений біля насадки. Такий захист є у апаратів Bosch PSR 1200, Bosch GSR 12V-15.

2. Вибираємо блок живлення для шуруповерта


Здійснити завдання можна кількома деталями. Наприклад, зарядним пристроєм для ноутбука, таке перероблення вважається простим і невибагливим. Тому якщо вдома залишився непотрібний мережевий блок від ноутбука, можете використовувати його. Друга деталь – мережевий блок від комп'ютера. Даний варіант передбачає певний об'єм знань та вмінь працювати з паяльником. Ще один варіант, як переробити шуруповерт на мережевий – залучити потрібне інверторне зварювання. У наступному розділі докладно розповімо, як здійснити задумане всіма трьома способами. 

Сетевой блок от компьютера и ноутбука, проор инверторной сварки

Порада: Зверніть увагу на параметри пристрою. Для ефективного свердління показник об/хв повинен бути не менше 1300. Наприклад, апарати Bosch GSR 1440-LI та Makita DF347DWE мають таку характеристику.

Читайте також: Що краще вибрати – дриль або шуруповерт для дому: 3 критерії вибору

3. Процес перероблення шуруповерта


Спосіб № 1: реконструкція на основі блока живлення ноутбука


Як вже було сказано, такий спосіб реконструкції вважається нескладним і не вимагає багато часу. Попередньо перевірте, на яку вихідну напругу розрахований прилад. Оптимальним варіантом стане 12-19 Вт. На наступному етапі заберіть непридатні батареї з пристрою шуруповерт і розберіть апарат.

  1. Від'єднайте входження (розраховане на роз'єм ноутбука) і заскоблити дроти.
  2. Візьміть контакти й просто методом паяння прикріпіть їх до приладу.
  3. Виберіть на приладі місце для дроту і просвердліть його. Після закінчення дій складіть конструкцію та перевірте на предмет працездатності.

Сетевой шуруповерт из блока живлення

Читайте також: Чим відрізняється гайковерт від шуруповерта: 3 основні критерії

Спосіб № 2 (реконструкція на основі мережевого блоку від комп'ютера)


Для такого типу реконструкції підійде тільки мережевий блок Класу "АТ". Такі пристрої мають вентиляційне відділення, а також кнопки увімк. та вимк. Мережевий блок використовують на багатьох моделях комп'ютерів, тому знайти нікому непотрібну деталь буде не складно. Далі перевірте вихідний струм, він повинен становити не менше, ніж 16 ампер, а потужність 300 – 30 Вт.

  1. Розберіть пристрій і знайдіть платівку на якій закріплені проводки (плата).
  2. Вимкніть захист: на платі знайдіть електронний компонент зеленого кольору та прикріпіть до будь-якого іншого дроту чорного кольору.
  3. Знайдіть конструкцію з двох чорних, жовтого та червоного проводів (контакти MOLEX). Прикріпіть або припаяйте подовжувач до жовтого та чорного дрота, а іншу частину приєднайте до клем шуруповерта. Тепер скрутіть механізм.

Блок живлення ПК и плата 

Читайте також: Як замінити шуруповерт звичайним дрилем: 3 корисні поради

Спосіб №3 (реконструкція на основі інверторного зварювання)


Реконструкція шуруповерта при залученні інверторного зварювання передбачає довгі перевірки та розрахунки щодо працездатності необхідних деталей. Сам процес перероблення не є складним, у ньому дотримується така ж технологія, як у попередніх способах. Потрібно просто вилучити старий акумулятор, а на його місце до контактів прикріпити шнурове входження. У випадку з інверторним зварюванням доведеться також встановити вторинну котушку.

Инверторная сварка и шуруповерт

Читайте також: 10 кращих мережевих шуруповертів у 2017 році

На основі прочитаної статті можна сказати, що досягти цієї мети можна різними методами. Для цього використовують низку предметів, такі як зарядний пристрій ноутбука, блок живлення комп'ютера та інверторне зварювання. Однак найвдалішою та нескладною реконструкція буде на основі блока живлення від ноутбука. Адже невелика деталь не обтяжуватиме апарат і довго пропрацює. Будьте уважні, всі дії, пов'язані з електротехнічними приладами зобов'язують дотримуватися правил безпеки.

Дивіться відео: Перероблення акумуляторного шуруповерта на мережевий

Коментарі
Залиште коментар
Б
31.10.2017 10:04

Считаю данные манипуляции бессмысленными. Батареи для шуруповертов сейчас имеются в свободной продаже (раньше их просто не было), цены достаточно приемлемые. Тем более, доработки, описанные в статье, лишают устройство самого главного – возможность удаленной работы от электрического источника питания.

Категорії