Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати акумуляторний шуруповерт: 6 порад та рейтинг із 5 крутих моделей

Дата публікації: 20.06.2019 13:05
Дата оновлення: 20.02.2023 13:18

Шуруповерт – це, насправді, електричний замінник викрутки. Він виконує ті ж функції, що і молодший «побратим», тільки робить процес закручування/відкручування шурупів і болтів набагато швидше. Такий інструмент особливо ефективний, якщо шурупів – десятки, а то й сотні. Пристрій може не тільки крутити гвинти. Встановивши спеціальне свердло, шуруповерт можна робити отвори в дереві, пластиці і тонкому металі. Більш потужні прилади беруть навіть цеглу та бетон. Загалом, інструмент незамінний у побуті та при ремонті.

Аккумуляторные шуруповерты

Згідно з відгуками власників, найбільш зручними для роботи Єакумуляторні шуруповерти. Чи так це насправді і як вибрати акумуляторний шуруповерт, розповість стаття, ґрунтуючись на порадах бувалих майстрів.

Читайте також: Як користуватися шуруповертом? 5 основних правил

Все про шуруповерти на акумуляторі: плюси та мінуси

Головна відмінність акумуляторного шуруповерта від мережевої моделі полягає у відсутності шнура. Автономність роботи та неприхильність до розетки – головні плюси інструменту з батареєю всередині.

ДО переваг приладу також відносять:

  • Мобільність. Інструмент та зарядна батарея знаходяться в одному корпусі, жодних додаткових елементів для функціонування не потрібно. Достатньо взяти прилад у руку, і він уже готовий до роботи. Можна перенести у будь-яке місце.
  • Компактність. Як правило, побутові автономні шуруповерти мають невеликі розміри. Завдяки цьому прилад особливо зручний у важкодоступних місцях.
  • Універсальність. Техніка замінює викрутку та дриль.

У практиці бездротовий інструмент незамінний на об'єктах без електрики, коли необхідно часто переміщатися або підніматися на висоту. Працювати приладом можна на вулиці або у приміщенні.

Работа шуруповертом

Єдиний мінус тут – необхідність періодичного заряджання батареї. Виробники намагаються всіляко вирішити цю проблему, наприклад, пропонуючи з інструментом 2 акумулятори. Поки що один у робочому процесі, другий відновлює енергію.

Критерії вибору акумуляторного шуруповерта

Щоб вибрати якісний шуруповерт, мало звернути увагу лише на ціну, зовнішній вигляд та зручність у руці. Необхідно додатково оцінити безліч характеристик. Ті, хто не вірять консультантам, можуть самостійно вивчити тех.паспорт пристрою, що сподобався. У ньому розписані основні параметри та можливості. Про те, що важливо при покупці акумуляторного шуруповерта і який Прилад найкраще для будинку з недорогих, детально розписаний у наступних розділах.

Ще одна стаття на цю тему: Як правильно вибрати акумуляторний шуруповерт

Акцент на виробника

Побита істина – бренд поза конкуренцією. Так, фірмові інструменти коштують дорожче, зате мають гарантію якості та сервісні центри для ремонту, а самі шуруповерти виконані з міцних комплектуючих.

Ринок буквально завалений товаром від компаній з усіх куточків світу. Але найкращі з найкращих давно відомі і скласти їм конкуренцію може далеко не кожна продукція. До уваги читача – трійка лідерів та коротка характеристика їх шуруповертів:

  1. Bosch. В асортименті шуруповерти, що працюють на літій-іонному акумуляторі. Напруга побутових приладів коливається від 10,8 до 18 В. В інструментах є захист від перенапруги і розрядки до 0%. Рівень заряду дозволяє контролювати світлодіод на корпусі.
  2. Makita. Бренд пропонує побутові (від 7,5 В) та професійні шуруповерти на 18 В. Деякі моделі оснащені підсвічуванням, що дуже зручно при використанні в місцях з поганим освітленням. Для безперервної роботи у комплекті обов'язково йде запасна батарея.
  3. Metabo. Надає 3-річну гарантію на всю свою продукцію, в т.ч. на шуруповерти. Пропонує товар від найбюджетніших моделей (без зарядки та кейсу) до професійного обладнання. Є інструмент на літій-іонних акумуляторах і нікель-кадмієвих, які працюють навіть за мінусових температур.

Непогані шуруповерти зі знімною батареєю пропонують також компанії Varo Kreator, Sparky, Дніпро-М та інші.

Цікаво: ТОП-10 кращих виробників шуруповертів, яка марка краще

 Известные производители шуруповертов

Вольтаж та інші параметри

Для рядового покупця шуруповерта достатньо знати:

  • у побутових приладів напруга коливається в межах 10-14 В;
  • для професійних показник повинен бути більшим – від 18 В. Деякі інструменти можуть похвалитися рівнем 36 В.

Наступна характеристика – потужність. Параметр повідомляє користувачеві про швидкість роботи пристрою. Логічно, що чим вища потужність, то швидше буде закручено саморіз. Але перестаратися не варто, для побутових цілей та поточного ремонту своїми руками цілком достатньо моделі потужністю 500-700 Вт.

Щоб не відправляти прилад на зарядку кожні півгодини роботи, варто звернути увагу на акумулятор. У сучасних шуруповертах використовуються:

  • Літій-іонні батареї - не схильні до саморозряду, найпоширеніші. Їх можна заряджати до 3000 разів, причому на будь-якому етапі та рівні розряду.
  • Нікель-кадмієві не бояться холоду, продуктивно працюють при мінусових температурах. Однак є невелика вада – саморозрядка. Зберігати такий акумулятор потрібно з 0% заряду, щоб максимально зберегти ємність.
  • Нікель-металгібридні екологічні батареї, якими оснащуються деякі інструменти європейських брендів. Ці акумулятори компактні та легкі, але бояться морозів.

Порівнюючи характеристики акумулятора, варто також подивитися на ємність. Від неї залежить автономність пристрою та кількість можливих перезаряджень. Згодом експлуатації ємність зменшується, це теж потрібно врахувати.

 Аккумуляторы и шуруповерт в работе

Мережевий момент

Цифри в характеристиці показують, з яким зусиллям шуруповерт

закручує саморіз або сили потрібно подолання навантаження при свердлінні. Яка практична користь знання параметра? Саме від крутного моменту залежить діаметр і довжина болта, що вкручується. Чим більший показник, тим довші і товщі шурупи вдасться використовувати в роботі, не боячись збоїв чи поломок. Наприклад, при 40 Н/м вийде вільно «увігнати» в дерево шуруп довжиною 10 см. }домашніх невеликих моделяхкрутний момент становить від 10 до 30 Н/м, але показник можна регулювати, налаштовуючи під насадку. Для налаштування на корпусі шуруповерта передбачено обмежувач – кільце, що йде відразу після затискного Патрона. Користувач може координувати зусилля під конкретний шуруп, прокручуючи Обмежувач. Результат: як тільки саморіз закрутиться до потрібного рівня, патрон зупиниться, хоча двигун при цьому працюватиме.

Цікаво: обмежувач не тільки допомагає виконувати закручування болтів, запобігаючи надмірному «утоплюванню» в матеріал, а й захищає інструмент від зносу.

Частота обертання

Щоб вибрати ідеальний прилад під конкретні цілі, варто звертати увагу і кількість оборотів. У виробника цей параметр називається швидкість чи частота обертання. Регулюється він натисканням на «курок» – чим сильніше тиснути, тим більша швидкість. Крім того, частота показує, чи зможе інструмент закрутити шуруп у щільний матеріал і якого приблизно діаметра вийде отвір, якщо шуруповерт замінить дриль.

Якщо покупець упевнений, що прилад буде використовуватися лише закручування шурупів і болтів, показника 500 об/хв більше, ніж вистачить. Шуруповерти, що виконують роль дриля, працюють на рівні 1200 оборотів за хвилину.

Нюанс: на ринку присутні моделі з 1, 2 і 3-ма швидкостями, де одна служить для саморізів, друга – для свердління маленьких отворів, третя – для роботи з металом або іншою міцною сировиною.

 Устройство и работа шуруповерта

Патрони для інструмента

Покупці часто запитують: «Як правильно вибрати шуруповерт для дому, орієнтуючись на кшталт патрона?». Відповідь – запам'ятати інформацію та навчитися відрізняти один вид патрона від іншого. Всього їх 3:

  • Ключовий - свердло в ньому утримує пристрій, що нагадує «кулачки» – дві сторони патрона з'єднуються кріпильною стороною до центру і таким чином затискають зброю. Гайка патрона закручується спеціальним ключем, що йде в комплекті. Щоб замінити оснащення, необхідно витратити деякий час, проте фіксація виходить міцною і надійною, що ідеально для роботи з твердим матеріалом.
  • Швидкозатискний - одно-і двомуфтовий. Головна Відмінність у тому, що в одному фтових патронах насадка змінюється за допомогою однієї руки – натиснути патрон, вийняти оснастку, поставити іншу. Для двомуфтових доведеться задіяти обидві руки, що вже незручно.
  • Шестигранник. Спеціальне Гніздо для біт, які обов'язково входять в комплект інструменту з таким патроном.

Переглядаючи асортимент акумуляторних шуруповертів з різними патронами, складно відповісти, який краще. Тут швидше потрібно дивитися на діаметр отвору в патроні, саме від нього залежить, яке оснащення можна використовувати при роботі. У побутових інструментах застосовуються насадки товщиною не більше 1 см.

У тему: Як вибрати шуруповерт для будинку, дачі: 10 важливих критеріїв

 Патроны шуруповерта

Додатковий функціонал

У брендових моделях виробник, крім стандартних можливостей, пропонує користувачеві ще допоміжні функції. Вони суттєво полегшують роботу та можуть стати точкою над «і», розвіявши сумніви, чи варто купувати ту чи іншу модель.

Найчастіше в інструментах зустрічається:

  • сигналізатор заряду – маленька лампочка, яка підкаже, коли потрібно ставити акумулятор на підзарядку;
  • зворотний хід – і шуруп відкрутить, і свердло зможе вийняти з товстої дошки;
  • ударний механізм – незамінний, якщо потрібно працювати з кам'яною поверхнею або цеглою;
  • підсвічування робочого місця – у деяких шуруповертів воно настільки потужна, що відпадає потреба у додатковому освітленні.

Є ще імпульс, різні блокатори, перемикачі швидкостей тощо. Кожна додаткова функція – це плюс до ціни пристрою, а отже, потрібно бути 100% впевненим про її потребу у приладі.

 Дополнительные функции шуруповерта

Рейтинг популярних моделей

ТОП-5 фаворитів, що підкорили світ – у таблиці:

Модель шуруповерта
Призначення Тип акумулятора, вольтаж Місткість акумулятора Тип патрона
Акумуляторний дриль-шуруповерт Bosch Professional GSR Професійний інструмент, підійде для будівельно-монтажних робіт у важкодоступних місцях. Lithium-Ion, 12 В 1,5 А/год, 2 батареї в комплекті Швидкозатискний, системи Auto-Lock забезпечують більшу силу затискання для насадок.
Акумуляторний шуруповерт Makita DF457DWE Професійний, з реверсом і регулюванням швидкості. Lithium-Ion, 18 В 1,3 А/год, 2 батареї в комплекті Безключовий затискний патрон дозволяє швидко встановлювати і знімати свердла однією рукою.
Акумуляторний ударний шуруповерт Sparky BUR2 18 Li Побутовий, виконує свердління, свердління з ударом, загвинчування, викручування шурупів. Є підсвічування. Lithium-Ion, 18 В 2,6 А/год, 2 батареї в комплекті Швидкозатискний
Акумуляторний шуруповерт Metabo PowerMaxx BS Побутовий, з підсвічуванням та гачком для носіння інструменту на поясі. Lithium-Ion, 10,8 2,0 А/год, 2 батареї в комплекті. Гарантія на батареї БЕЗ обмеження кількості циклів заряд/розряд. Знімний патрон свердлильний і можливість встановлювати біти прямо в шпиндель.
Акумуляторний шуруповерт Dnipro-M CD-121QL Побутовий, з ліхтарем. Lithium-Ion, 12 В 2,0 А/год, 2 батареї в комплекті. Повна зарядка за 1 годину. Роз'ємний патрон. Можна зі швидкозатискною насадкою і як шестигранник для біт.

Який же вибрати акумуляторний шуруповерт для будинку на основі запропонованої інструкції? В першу чергу потрібно відштовхуватися від призначення: для складання меблів, періодичного ремонту та використання будинок/дача підійде інструмент з моментом, що крутить, 10-15 Н/м і потужністю до 700 Вт. Чим масштабніша робота, тим потужніша і продуктивніша знадобиться шуруповерт.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії