Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Що краще для дому та офісу – великий монітор або телевізор? Робимо правильний вибір з 2 варіантів

Дата публікації: 02.10.2017 15:48
Дата оновлення: 02.10.2017 15:48

Користувачі гаджетів перетворили їх не просто в засоби отримання інформації, а в пристрої для повноцінної роботи і яскравих розваг. Прикладом тому є розумні телевізори, потужні смартфони, ігрові ноутбуки, приставкиІ інша техніка. Пізнати Реалістичність зображення і зануритися в атмосферу того, що відбувається на екрані дозволить правильне ОБЛАДНАННЯ. У цій статті ви дізнаєтеся, що краще: великий монітор АБОтелевізор звичайного користувача, геймера і веб-дизайнера.

Основні відмінності монітора від телевізора


Моніторами доповнюють комп'ютерну техніку, їх завдання – відображати інформацію по сигналу без будь-яких змін. Тому на таких екранах все в натуральних розмірах і з ними працюють на невеликій відстані для зручності. З такою апаратурою добре працювати з текстами, але розкрити деталі динамічною картинки навряд чи можливо.

Монітор не створений для самостійної роботи, він лише доповнює процесор інші комп'ютерні одиниці. Це пояснюється тим, що у нього немає окремої відеокарти, динаміків всіх інших речей для повноцінного перегляду відеоконтенту.

что выбрать – монитор или телевизор

Телевізор виступає абсолютно автономним пристроєм, який без будь-яких додаткових обладнань показує аналогове телебачення. Моделі з 2016 року не тільки передають сигнал, але і значно покращують його. Спеціальний аналіз відеофайлу надає відтінкам реалістичності, робить звук об'ємним. Це відбувається автоматично, тому користуватися ТВ для перегляду новин і фільмів набагато зручніше.

Читайте також: Нові монітори Dell на CES 2016

Чим відрізняється телевізор від монітора в плані гейминга


Ігри років випуску перевіряють на реакцію не тільки геймерів, але і апаратуру. Щоб програма добре програвалася і гра не зависала, мало простої наявності особистого комп'ютера або телевізора з підключенням джойстика. Для цього потрібна потужна техніка, яка швидко реагує на клік по ігровому пульту. Від цього залежить якість гри і загальне враження від розваги. Тому перед вибором техніки дивіться на показник затримки реакції (input lag) – ця характеристика повинна мати рівень хоча б нижче 20. Щоб це перевірити на ділі, тестируйте ТБ не на заставках і перегляді кліпів, а на екшн-сценах.

Навіть малобюджетний ТВ володіє широким спектром кольорів, більшою яскравістю і контрастністю, які регулюються вручну. Це дозволить налаштувати передачу кольору під індивідуальні потреби. У плані гейминга телевізор зручний для користувачів, які бажають бачити героїв на повний зріст і перебувати далеко від екрану. При близькому використанні буде видно занадто великі пікселі і ефекту красивого і реалістичного відтворення не буде.

Телевізор має спеціальне підсвічування (з боків або повністю задню), яка робить картинку чіткою і максимально яскравою, чого немає у моніторів. Крім того, сучасний модельний ряд ТВ має цікавий інтерфейс і повний функціонал, включаючи операційну систему. Це робить використання повноцінним і зручним, адже не доведеться докуповувати медіаплеєр акустичну систему.

игровая зона с телевизором и монитором

Телевізори покращують картинку і роблять динамічні сцени більш плавними завдяки показнику частоти оновлення екрану, чим він вищий, тим краще. Це допомагає розгледіти всі деталі і насолодитися грою на великому екрані. Розмір діагоналі дозволяє двом гравцям зручно зайняти місця, при яких не постраждає кут огляду. Це особливо сподобається любителям гонок з установкою ігрового керма, які при русі будуть бачити однаково гарне зображення.

Головне призначення ТВ-техніки – відтворення відеоконтенту, тому при такому використанні обладнання не перегрівається і не псується. Щоб вже насолодитися спецефектами в нових іграх, потрібен телевізор з підтримкою HD. Такі моделі коштують дуже мало, зате приносять велике задоволення гравцям. При виборі важливо враховувати кількість портів під ігрові пристрій, бажано, щоб їх було не менше двох.

Читайте також: IFA 2016: Samsung представила три великих вигнутих монітора для геймерів!

Переваги та недоліки телевізора для ігор


Телевізори можуть застосовуватися для перегляду різного аудіо- і відеоконтенту. Пристрої підходять для геймерів, які хочуть випробувати реалістичність того, що відбувається на екрані, побачити героїв і предмети майже в натуральну величину. У цьому ТВ виграє у монітора, адже за невисоку вартість можна купити здіагоналлю 32 вище дюймів. При цьому телевізор буде автоматично покращувати картинку, збільшувати її розміри і якість для встановленого дозволу. Швидкість відгуку визначається вже в магазині при тесті або при розборі технічних характеристик. Плюсом техніки є універсальність, адже крім ігор вона впорається з телепередачами та сімейними переглядами кіно у вітальні.

преимущества и недостатки телевизоров для гейминга

Недоліком телевізора для гейминга є його громіздкість, використання тільки на відстані від 1 метра. Знайти відповідний телевізор, який буде придатний не просто для періодичних не здаються надто великими ігор, а для справжніх турнірів і відеоогляди по ним досить складно.

Цікаво почитати: Як вибрати ігрову приставку нового покоління?

Переваги та недоліки монітора для ігор


Монітори використовувати на додаток до стаціонарних і портативних комп'ютерів. Вони в точності передають сигнал і швидко реагують на взаємодію користувача з картинкою. Техніка призначена для близької роботи: проглядаються дрібні деталі героїв і фону гри. Діагональ близько 20 дюймів підходить для розваг і роботи з текстом: очі не втомлюються. Дозвіл моніторів більш високе, тому вони здатні підтримувати більшу кількість форматів відеоконтенту. На них однаково добре будуть виглядати гри різних років випуску, а ось на телевізорі різниця якості буде помітна.

достоинства мониторов для гейминга

З недоліків виділимо те, що для барвистих ігор на великому екрані справжнім геймерам доведеться значно витратитися. Спеціалізований монітор для ігор обійдеться дорожче, ніж 4к телевізори. Також доведеться докупити хорошу систему колонок, щоб підтримувати зображення якісним звуком.

Читайте також: Оновлені приставки PlayStation 4 і PlayStation 4 Pro

Що краще для ігор – монітор і телевізор


Щоб використовувати девайс для кіно, роботи з фотографіями і вражаючого гейминга потрібно знати, що ж краще купити – монітор або ЖК телевізор. Для роботи за стандартними офісними додатками і простого перегляду телепередач" крутий" техніки не потрібно. Що ж стосується ігор, то тут від пристрою потрібен потужний процесор і відеокарта, висока частота зміни кадрів, хороші показники яскравості і контрастності, а також швидка реакція. При цьому важливо враховувати фактор зручності користування і цінову політику техніки для розваг.

Якщо розглядати вибір між малобюджетними моделями моніторів і телевізорів, то краще купити перший варіант. Телевізійна техніка з маленькою діагоналлю відомих і не дуже брендів з 2015 року стала деградувати. Причиною тому орієнтація на користувачів, яким потрібен великий екран, тому інші моделі залишаються без впровадження інновацій. Такі телевізори не мають смарт-платформи і портів для підключення до інших пристроїв. Грати з такий технікою складно, адже кожен клік приходить в дію з запізненням.

З моніторами діагоналлю близько 20 дюймів, наприклад, LG 24MP58D-P, такої проблеми немає, вони підходять для роботи і гейминга на близькій відстані. Вони не створюють відчуття повного занурення в світ гри, зате не гальмують і справляються з важкими онлайн-турнірами.

сравнение телевизора и монитора для игр

Що стосується дорогих 4к телевізорів і моніторів, то тут все залежить від цільового призначення. Виключно для гри за комп'ютерним столом підійдуть ігрові монітори. Вони відрізняються наявністю спеціальної матриці, правильним співвідношенням сторін, широким кутом огляду і малим часом відгуку (десь 5 мс). ДО такої техніки залишається лише додати клавіатуру мишку, джойстик, а також потужні колонки і кращої ігрової системи придумати неможливо.

Якщо ж хочеться грати на діагоналі від 40 дюймів до космічних 100, то тоді варто зупиниться на 4к телевізорах. З ними не тільки грають, але і дивляться фільми, використовують їх як додаткове вікно при підключенні до ПК.

Читайте також: Як вибрати монітор для комп'ютера?

Відмінності монітора від телевізора для графічних завдань


Для красивої графіки в роботі веб-дизайнерів та інших творчих процесів потрібні потужні девайси, які будуть передавати фарби без спотворень. Щоб отримати якісну картинку, влаштуванню необхідна потужна відеокарта, продуктивна матриця з широким спектром колірної гами. Широкі кути огляду в техніки допомагають оцінити об'єкт з різних сторін без втрати переходів тонів.

Будильник монітор для графічних завдань дозволяє отримати зображення на екрані без перешкод і зміни кольорів. Ця особливість пристрою має двоякий ефект: відсутність автоналаштування контрастності і яскравості передає натуральні кольори, але іноді такі функції можуть значно поліпшити сприйняття.

телевизоры и мониторы для графических задач

Малобюджетні і среднебюджетние моделі телевізорів часто перестараються в поліпшенні картинки, через що кольори виходять дуже яскравими і не приємними для очей. Така техніка добре збільшує і розширює зображення під певний дозвіл, але при близькому перегляді видно великі пікселі. Тому для виведення ілюстрованого контенту перед аудиторією на відстані ТВ добре підходять, але не для особистого використання за ПК.

Дорогі телевізори з 4к технологіями і монітори однаково хороші в використанні, тільки потрібно враховувати відстань при роботі, тип матриці і інші параметри.

Цікаво почитати: Новий вигнутий монітор Samsung S27D590C в мережі MOYO

Плюси і мінуси телевізора для роботи з графікою


Щоб використовувати телевізор для графічних завдань, потрібна хороша світлодіодне підсвічування , а ТАКОЖIPS матриця. Ці фактори роблять картинку більш яскравою, а перенесення кольорів природною. Чим вище щільність пікселів і дозвіл, тим якісніше і детализированнее буде зображення. Телевізори нового покоління класу" подорожче» не замилюють відтінки і не роблять їх занадто строкатими, дозволяючи насолодитися переходами тонів. Тому така техніка підійде для демонстрації роликів, переглядів фото і їх редагування на відстані.

преимущества и недостатки телевизоров для графики

Як мінус виділяється громіздкість конструкції, такий ТВ складно вмістити на столі і він не призначений для близької роботи. Створення колажів і інших графічних одиниць відбувається в різних форматах, які можуть не підтримуватися операційною системою пристрою.

Читайте також: Чи може монітор замінити телевізор і навпаки?

Плюси і мінуси монітора для роботи з графікою


Монітори незалежно від їх вартості, відрізняються тим, що передають сигнал чітким, без змін. Ця перевага дуже добре підходить для виконання графічних операцій, так як шрифти (навіть 8-го розміру) і картинки відображаються коректно. Близько розглянути фото по пікселям, поліпшити зображення і зручно працювати з різними редакторами у всіх форматах можна на будь-якому моніторі. Навіть великі діагоналі, наприклад, монітор 43" PHILIPS (BDM4350UC/00), комфортні в роботі, легко розташовуються на столі і підходять навіть" прискіпливим" фахівцям.

мониторы для работы с графикой

Недолік апаратури з 4к панелями – висока вартість, в цьому плані телевізори – варіант економний і універсальний.

Читайте також: IFA 2016: Asus ZenScreen – тонкий і легкий портативний дисплей!

Що вибрати для роботи з графікою і фото – монітор або телевізор?


Для професійної роботи з дрібними деталями на фото поблизу краще використовувати монітор. Це пристрій спеціально створено для чіткого відображення картинки і має найменший час відгуку на рух. Це дозволяє швидко малювати, рухати курсором і стежити за процесом, контролювати результат без гальмування. Така особливість робить роботу більш приємною і продуктивною, що оцінять фахівці з об'ємною проектування та інші веб-дизайнери. Деякі моделі, наприклад, монітор 27" SAMSUNG C27H711Q (LC27H711QEIXCI) сенсорний дисплей для малювання прямо на поверхні. За допомогою спеціального стилуса монітор перетворюється зі звичайного екрана в справжній графічний планшет, але з більшою потужністю.

выбор техники для работы с фото и видеоконтентом

Якщо ж потрібно обладнання для оснащення офісів, навчальних закладів та показу контенту на велику відстань, то краще вибрати телевізор. Це пристрій обійдеться дешевше і повністю впорається для демонстрації картинок, діаграм і інших файлів без необхідності в підвищеної чіткості.

Як визначитися з вибором техніки?


Щоб правильно підібрати обладнання і не витратити зайвого, потрібно чітко визначитися з його застосуванням. Для середньостатистичного користувача в домашніх умовах найкраще вибрати хороший смарт-телевізор з діагоналлю від 32 дюймів. Цього достатньо для перегляду кіно, фото, а також для того, щоб грати на великому екрані. Таке багатофункціональний пристрій добре впишеться в домашній інтер'єр і буде на радість дітям і дорослим. Для роботи, особливо з графікою, – монітор найкращий варіант.

Дізнайтеся більше про особливості телевізійних екранів і моніторів, призначених для розваг, з відео.

Коментарі
Залиште коментар
В
31.10.2017 12:01

Не люблю переживать муки выбора, поэтому приобрел телевизор и монитор одновременно. Монитор подключил к компьютеру, а по телевизору смотрю фильмы высокого качества, играю в игровую приставку. Одной покупкой убил двух зайцев, чего и вам желаю.

Категорії