Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

ТОП-6 дров'яних котлів для приватного будинку до 200 кв.м.

Дата публікації: 02.10.2017 15:27
Дата оновлення: 02.10.2017 15:27

Щоб не залежати від тепломережі, стане в нагоді обігрівальний котел. Цей агрегат є ідеальним для сектора приватних житлових будинків або Дач. Моделі, що функціонують на твердому паливі, більш економічні, ніж газові Та дизельні. Також вони повністю автономні або споживають мінімум електроенергії, на відміну від електричних. Який дров'яний котел кращий, читайте у цій статті: ми підготували рейтинг 6 найкращих варіантів для будинків до 200 кв.м.

1. ДОНТЕРМ КОТ-17T


Одноконтурний ДТМ КОТ-17Т з топкою закритого типу та камерою згоряння, що має об'єм 77 літрів, працює на вугіллі двох видів (бурому та кам'яному), а також на антрациті. Для опалення також застосовують дрова, сумісний девайс та з іншими видами твердого палива. Котел обігріває площу близько 170 кв.

Цей підлоговий апарат оснащений автоматичною функцією підтримки ступеня жару, який задав користувач. Внутрішні та зовнішні частини котла пофарбовані стійкою до температури фарбою. Завдяки цьому він довше зберігає первісний зовнішній вигляд. Така фарба не розтоплюється, тому шкідливі пари не викидаються у приміщення.

ДТМ КОТ-17Т

Важливо: на корпусі котла розташований регулятор температури електронного типу, що дозволяє вибрати потрібний режим у діапазоні 45-95 градусів.

Опалювальний апарат виготовляється із спеціального сплаву сталі та титану. Чотирьохміліметрові стінки теплообмінника забезпечують підвищену міцність та" потужний" ККД. ЛАЗЕРНЕ Різання, що використовується під час розкроювання металевих листів, забезпечує акуратність зварювальних швів. Це підвищує зносостійкість техніки та забезпечує безпеку користувачів.

Слід знати: агрегат використовується в будинках, які обладнані системою опалення водяного типу.

Переваги моделі:

  1. Економічна витрата: 14-48 годин горить одна завантажена партія. Пам'ятайте, що ці показники варіюються залежно від виставленої потужності та показників якості витратних витрат. До того ж, рівень сили горіння регулюється, що дозволяє заощадити на електриці.
  2. Простота в обслуговуванні: модель має ревізійний люк, тому її зручно чистити. ДО того ж завантажувати витратні матеріали для розпалювання легко, оскільки дверцята розташовуються спереду (фронтальне завантаження).
  3. Високий ККД – 80-90% (залежить від палива).
  4. Комфортна установка: димохід підключається як горизонтально, так і вертикально.
  5. Повітря дозується в топкову камеру з високою точністю, що реалізується за рахунок фіксуються шиберів, розміщених горизонтально.
  6. Безпека забезпечується завдяки можливості регулювати ущільнюючий шнур, яким оснащені дверцята топки. Це не дає їй розхитатися, що запобігає викиду чадного газу.
  7. Вентилятор забезпечує швидке розпалювання.
  8. Захист від замерзання запобігає виходу пристрою з ладу під час морозів. Недолік

- не можна підключати додаткові пристрої: термостати, насоси.

Читайте також: Як вибрати радіатор опалення?

2. ZIGRIVAJ WHB 20


Опалювальний пристрій тривалого горіння – ZIGRIVAJ WHB 20 – призначається для обігріву приміщень розміром до 200 кв.м. Такий апарат розпалюється вручну та працює від мережі: 220В. Щоб він функціонував, застосовуйте тверді матеріали: брикети з деревини, тріски. Техніка також працює на вугіллі, допустиме використання антрациту. Найпоширеніший вид розхідника – поліна.

Важливо: в камеру згоряння поміщаються поліна розміром від 50 см, що дає можливість витрачати їх економно.

Димохід твердопаливного апарату підключається вертикально та горизонтально. Це забезпечує простоту та комфорт в установці. Девайс оснащений вентилятором, що подає повітря. Завдяки цьому розпалювання здійснюється швидше.

ZIGRIVAJ WHB 20

Топочна дверцята не розхитується, оскільки користувач має можливість регулювати ступінь її притискання. Завдяки такому регулюванню забезпечується безпека експлуатації. Апарат підтримує підключення термостата, завдяки чому температура в окремих кімнатах виставляється різна.

Важливо: за рахунок високого ККД (86%) паливо витрачається економно.

До девайсу підключається і додатковий насос, що дозволяє збільшити опалювальну площу шляхом підвищення ККД, а також менше витрачати паливний матеріал. До того ж це дає власнику можливість встановити додаткові сушки для рушників.

Плюси котла:

  • Швидке обігрів – здійснюється за рахунок конвекційної системи усунення диму, що працює.
  • Низька втрата тепла – забезпечується завдяки матеріалу, що утеплює, розташованому під кожухом апарату. Це також забезпечує безпечне використання.
  • Довговічність – дверцята і поверхня пофарбовані термостійкою фарбою з компонентами, що запобігають утворенню корозії.
  • Електронне керування – забезпечує комфортне використання та регулювання температури.
  • працює в автономному режимі до 3 днів – користувачеві не доведеться закладати паливо щодня.
  • Захист від перегріву забезпечує безпеку та продовжує термін служби котла. Пристрій має теплообмінник, що охолоджує, автоматично спрацьовує при перегріві.

Недолік - невеликий, в порівнянні з іншими моделями, об'єм камери згоряння – 59 л.

Цікаво почитати: 9 важливих питань при виборі газової колонки

3. MAXITERM 12


MAXITERM 12 – побутовий котел з 30-літровою топкою, що працює на твердому паливі, має потужність 12кВт. Він використовується для постачання теплом як житлових будинків, так і господарських приміщень, виробничих будівель та теплиць. Пристрій розрахований на площу приміщення до 100 кв. Котел має термометр, який відображає температуру води.

Важливо: апарат підключається до вже встановленої опалювальної системи, тому застосовується не тільки як основний, але і як додатковий теплопостачальний пристрій.

MAXITERM 12

Плюси:

  1. Між теплообмінником і корпусом розташована водяна сорочка. Завдяки цьому котел швидше нагрівається.
  2. Забезпечується знімним піддоном, призначеним для золи. Це робить процес видалення відходів та чищення котла легшим.
  3. Оснащується заслінкою, яка дає можливість регулювати подачу повітря та температуру відповідно.
  4. Вода в котлі нагрівається максимум до 90 градусів, тому навіть після довгої перерви холодне приміщення швидко прогрівається.
  5. Мультипаливний – можна топити вугіллям, деревиною (полінням, брикетами).
  6. Коса завантаження – дозволяє підтримувати чистоту: під час завантаження вугілля не просипається.

Мінус - паливо згоряє протягом 8 годин, що досить швидко.

Читайте також: Як вибрати тепловентилятор: гід за кліматичною технікою

4. VIADRUS ULK U 22 L 3 SEC


VIADRUS ULK U 22 L 3 SEC, виготовлений з чавуну, приваблює універсальністю застосування: використовується в системах опалення як з примусовою, так і природною (класичною) циркуляцією води.

У власника такого котла є можливість перепрофілювати його з твердопаливного – газовий рідкопаливний. Це означає, що апарат працює не тільки з антрацитом, вугіллям та деревом, але й на газі, дизельному паливі.

VIADRUS ULK U 22 L 3 SEC

Переваги:

  • Довговічність чавунного теплообмінника – міцний матеріал стійкий до високих і низьких температур.
  • Можливість регулювати силу потоку повітря – керуючи повітроприводом, користувач визначає тягу, необхідну горіння. Це забезпечує скорочення палива, контролює температуру.
  • Просто користуватися – котел оснащений дверцятами, що закривають димовий канал, і важелем для регулювання тяги, тому керувати ним легко.
  • Місткий отвір для завантаження дозволяє використовувати масивні шматки дерева.
  • Теплообмінник виготовлений з чавуну, тому невимогливий до тяги в димарі.

Недоліки – при різновиді опалення, де гаряча вода циркулюється примусово, необхідно придбати додаткове обладнання, яке захистить котел від перегріву: теплообмінник, який працює на охолодження, а також редукційний клапан.

Читайте також: Як вибрати масляний обігрівач?

5. БУРЖУЙ КП-10


БУРЖУЙ КП-10 – сталевий варіант, який прогріває 100 кв. м з допомогою твердих паливних матеріалів. Агрегат призначений для забезпечення теплом будинків, оснащених відкритим різновидом теплопостачання: з теплоносієм, що циркулює за гравітаційним принципом (природним) або насосним різновидом – примусового типу.

Кліматична техніка чавунною варильною поверхнею: власник такого агрегату отримує можливість не тільки опалювати житло, а й готувати їжу.

БУРЖУЙ КП-10

Достоинства:

  1. Надійна конструкція: міцний зварювальний шов і стінки корпусу забезпечують довговічну роботу агрегату.
  2. Забезпечує енергонезалежність – власник отримує можливість встановити котел, робота якого незалежна від подачі електричної енергії або газу.
  3. Компактні розміри – підлоговий апарат займає близько 0,25 кв.м поверхні: обладнати під котел спеціальне місце або приміщення не знадобиться.
  4. Є можливість додатково підключити електричний ТЕНу, щоб підтримувати вказану користувачем температуру.
  5. Користувач отримує можливість встановити регулятор тяги механічного типу – для контролю температури та економії палива.
  6. Комфортна установка – можна підключити опалювальну систему як з правого, так і з лівого боку котла.
  7. Можливість підключити бойлер, що відноситься до типу непрямих, для подачі гарячої води.
  8. Прямий доступ до зольнику та топці забезпечує простоту у догляді.
  9. Місткість – дозволяє закладати в топку дрова 40 см завдовжки.
  10. Універсальність конструкції – дозволяє поставити димар, що має круглу або прямокутну форму.

Недолік - немає регулятора температури.

Цікаво почитати: Як правильно вибрати бойлер?

6. MAXITERM 20П


Продуктивний та економічний MAXITERM 20П забезпечить безперебійне теплопостачання будинку чи промислової будівлі площею до 180 кв.м. Містка топка об'ємом 60 літрів забезпечує якісне нагрівання та комфортне використання: завантажувати дрова кожні 2 години не доведеться.

Увага! цього агрегату – 80%. Він нагріває швидко та надовго, економічно витрачає паливо.

MAXITERM 20П

Агрегат виготовляють із сталі товщиною в три мм, жаростійкий матеріал відрізняється стійкістю до зносу та механічних пошкоджень. На задній панелі котла розташували газохід. Між корпусом і теплообмінником знаходиться водяна сорочка, що забезпечує рівномірну подачу повітря.

Плюси котла:

  • Пристрій нагріває воду до 90 градусів максимум, що дозволяє швидко прогріти приміщення.
  • Залежно від якості паливний матеріал горить до 8 годин, забезпечуючи тривалий обігрів, економічну витрату та комфорт у використанні.
  • Крім теплопостачання апарат оснащений варильною поверхнею, виконаною з чавуну, що перетворює котел на техніку 2 в 1 – плиту та опалювальну систему.
  • Завдяки вбудованому термометру, розташованому на лицьовій частині корпусу, користувач легко визначить температуру.
  • Зручна дверцята для очищення зольника забезпечує простоту у догляді.
  • Користувач має можливість встановити регулятор тяги, щоб контролювати подачу повітряного потоку та силу нагрівання.

Недолік - агрегат не захищений від перегріву.

Читайте також: Як вибрати масляний радіатор?

Всі топові моделі відрізняються якісною збіркою та високою продуктивністю. Тим, хто цінує простоту в обслуговуванні та використанні, ми рекомендуємо ZIGRIVAJ WHB 20, з електронною панеллю для керування, а також захищений від перегріву. Тим же, кому важлива багатофункціональність, радимо БУРЖУЙ КП-10. Ця модель оснащується плитою, тому використовується не тільки для нагріву, а й для приготування. ДО такого агрегату підключається водонагрівач, а також електричний елемент для нагріву, що дає можливість власнику контролювати Погоду в будинку. ДО того ж модель просто встановлюється: до неї підключається як круглий димар, так і димовідвід прямокутної форми.
Дивіться відеоогляд

Коментарі
Залиште коментар
Категорії