Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Телевізори LG або Samsung: який краще, виходячи з 6 критеріїв

Дата публікації: 04.02.2022 15:35
Дата оновлення: 04.02.2022 15:35

У модельному ряді телевізорів обох марок представлено безліч приладів зі зручним керуванням та якісною картинкою. Розглянемо та порівняємо 6 основних характеристик LG та Samsung, щоб спростити вибір тим, хто планує покупку.

Зовнішній вигляд (дизайн)

Дизайн неважливий. Деякі споживачі впевнені, що при покупці краще орієнтуватися на начинку пристрою. Однак, як показує практика, багато покупців насамперед вибирають фаворита якраз за дизайном. ТБ повинен вигідно доповнити інтер'єр, мати гарний зовнішній вигляд, щоб відповідати стилю кімнати.

зовнішній вигляд телевізора на тлі кімнати

По дизайну пристроїв LG і Samsung пропонують користувачам приблизно те саме: великий екран з матовою поверхнею, обрамлений лаконічними тонкими рамками, цікаві штрихи від дизайнерів, зручна і красива підставка.

До речі, підставка — це чи не єдина відмінність моделей брендів. У Samsung вона представлена ​​об'ємним нерухомим прямокутним блоком, що виходить за задню панель телевізора. Обертати телевізор цього бренду під потрібним кутом не вдасться.

LG підставка рухлива і дозволяє повертати екран туди, куди потрібно. Вона оформлена у вигляді витягнутої вперед напівкруглої конструкції.

Samsung поступається також за товщиною телевізорів. Глибина багатьох моделей більша, ніж у LG, на 1-2 см. Однак більшість користувачів стверджують, що при перегляді це невідчутно.

Рекомендуємо прочитати: Смарт ТВ —  що це в телевізорі: 4 переваги та деякі недоліки

Якість графіки

У цьому протистоянні пальма першості переходить з одних рук до інших. Телевізори кожного з брендів мають свої сильні сторони.
У LG користувачі виділяють такі плюси:

  • передача насичених темних відтінків,
  • природність переданих кольорів,
  • функція 3D,
  • широкий кут огляду.

Samsung лідирує за такими показниками:

  • хороша контрастність,
  • HDR (Peak Illuminator),
  • більш яскраве та чітке зображення,
  • у динамічних сценах покращена деталізація об'єктів.

деталізація об'єктів на екрані Samsung

На LED, як і на LCD-панелях, Самсунг глибше передає чорний колір. Конкуренти ж більше уваги приділили якості передачі всіх кольорів та отримали чудові результати.

Обидві марки постійно експериментують із покриттям для екранів, тому судити про те, хто в цьому більше досяг успіху, складно. А ось LED-підсвічування, за відгуками користувачів, краще у телевізорів Samsung.

В останні кілька років бренд LG займається випуском LED-телевізорів з роздільною здатністю 4К. У Samsung доступні LED і LCD-моделі.

Корисна стаття: Як підключити ноутбук до телевізора? 3 ефективних та перевірених способів

Smart TV

Функція Smart TV відкриває перед користувачем багато можливостей:

  1. грати,
  2. мати доступ до Інтернету,
  3. дивитися серіали та фільми в онлайн,
  4. телефонувати по Skype,
  5. користуватися месенджерами та соцмережами,
  6. використовувати необхідні програми та послуги.

ТБ обох марок підтримують функцію Smart TV, але використовуючи для цього різні платформи: «Ел Джі» працюють на WebOS, «Самсунг» — на Tizen. Користувачі називають головним плюсом Smart TV у телевізорах Samsung зручний та зрозумілий інтерфейс, а також можливість завантажувати та встановлювати безліч корисних програм з магазину.

Серед мінусів виділяють те, що встановлені виробником програми, які вже є у «Смарт-ТВ», неможливо видалити.

Smart TV на пристроях LG має не такий великий вибір додатків у магазині, проте також відкриває користувачеві доступ:

  1. до вбудованого браузера;
  2. контент з телефону, який можна вивести на екран;
  3. фільмів та телепередач онлайн.

Загалом операційні системи «Смарт ТВ» хороші в обох марок, проте «Самсунг» все ж таки перевершує конкурента в асортименті додатків магазину.

Читайте також: Топ-10 нових серіалів для перегляду на великому телевізорі: який кращий — огляд

Дистанційне керування

Багато користувачів пам'ятають, з яким тріском провалився пульт, випущений Samsung у 2013 році. Пристрій був незручним. На щастя для всіх, компанія швидко реабілітувалась, і нова «дистанційка» вийшла легкою та ергономічною.

Пульти дистанційного керування в обох компаній-конкурентів хороші. Вони передбачають голосове управління та екранне введення.

Пульт дистанційного керування телевізора 2021 року

Останній більшість користувачів вважає вкрай незручним, віддаючи перевагу введенню за допомогою підключеної мишки та клавіатури. Використання додаткових аксесуарів доступне в телевізорах обох марок за допомогою USB-підключення. Порти розташовані на задній частині приладу.

Інші функції та характеристики

Крім Smart TV, користувачі хочуть бачити на телевізорі також інші корисні функції. У таблиці наведено порівняння важливих характеристик пристроїв:

Функція
LG Samsung
3D Так Так
Управління голосом Так Так
Режим перегляду з роздільною здатністю 8К Так Так
Запис фільмів, передач Так Так
Ігри (звук, швидкість відгуку пристрою) Краще Гірше
Наявність вебкамер Не у всіх моделях Так

Ціна

Підсумкова ціна телевізора залежить від багатьох факторів, таких як діагональ, підтримка 3D, HDR, 4K, 8К та інших характеристик, що визначають якість зображення.

Проте варто відзначити, що більшість користувачів за співвідношенням «ціна-якість» віддають пальму першості пристроям LG. Їхня якість передачі кольорів перекриває недоліки на кшталт невеликого асортименту, не надто зручного пульта тощо. Адже телевізор потрібен нам насамперед для перегляду якісної картинки.

Корисна інформація: Які бувають телевізори: 3 види матриць, які на слуху

Який телевізор кращий: LG або Samsung

У 2021 році розробники Samsung здивували користувачів випуском телевізорів з матрицею MicroLED. Поки що вийшло лише три моделі з діагоналлю 88, 99, 110 дюймів. Головною перевагою MicroLED називають те, що вона поєднала у собі найкраще: функції OLED, доповнені посиленою яскравістю та довговічність LCD-дисплеїв.

насичений контраст кольорів на екрані телевізора

Підсумувавши, зазначимо, що «телики» компанії Samsung, хоч і з невеликою перевагою, але все ж таки лідирують у порівнянні. Пристрої бренду перевершують телевізори конкурента за низкою факторів:

  • передачі кольорів,
  • зручності пульта,
  • багатству асортименту в магазині програм Smart TV,
  • більш оперативною та якісною інтеграцією з планшетами та смартфонами,
  • операційної системи,
  • широкий вибір моделей.

«Самсунги» випереджають конкурента зовсім не набагато, а останні моделі з сегмента 40-50 дюймів і зовсім йдуть нога в ногу як за картинкою, так і за додатковими функціями. На форумах є чимало користувачів, які віддають перевагу телевізорам LG через їх глибокий чорний і корисні функції, такі як спритний відгук на команди, який особливо цінний для геймерів.

Останнє слово, як завжди, залишається за користувачами, але ми сподіваємось, що трохи спростили вам вибір.

Як налаштувати «Смарт ТВ» самостійно: Як налаштувати Смарт ТВ самостійно: 2 способи

Коментарі
Залиште коментар
I
04.10.2017 16:12

Думаю, у каждой марки находятся свои фанаты, которые будут аргументированно доказывать, что их телевизор лучше. Тут все зависит от предпочтений: лично я за Самсунг, люблю эту марку, так как их продукция всегда отличается отличным качеством. Но LG тоже довольно неплохая фирма, у которой есть свои плюсы.