Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Сепараторний пилосос. 6 секретів правильного вибору

Дата публікації: 27.09.2017 17:48
Дата оновлення: 27.09.2017 17:48

При придбанні побутової техніки житло споживачі все більше цікавляться екологічними властивостями пристроїв. Значима і безпеку для здоров'я людини – ця проблема актуальна для людей всього світу. Запити до функціоналу побутової електроніки ростуть, і тепер призначення пилососа розширилося. Важливі функції зволоження і очищення повітря, здатність зберігати сприятливий мікроклімат в приміщенні.

Читайте також: Як вибрати миючий пилосос?

Повноцінно впоратися з таким завданням під силу пилососа сепараторного типу. Це інновація серед домашніх помічників-прибиральників. Давайте розберемося, чим примітний і гарний такий прилад.

Що таке пилосос сепараторного типу?


Принцип роботи сепараторного пилососа на відцентровій силі. Вона розподіляє елементи, розрізняються за масою і щільністю. Це бруд, рідина і повітря. Спочатку повітря, змішаний з пиловими і грязьовими елементами, виявляється всередині приладу, де змішується з рідиною. За рахунок сепараторного механізму утворюється вир під тиском.

Потрапляючи в вир, компоненти великого розміру відразу падають на дно, а маленькі розсіюються і тонуть. У підсумку, сміття залишається в контейнері і розчиняється в воді. Повітря, що виходить назовні, чистий.

Сепараторный пылесос – качественное очищение воздуха

Усередині такого пилососа розташовуються центрифуга і ємність для води. З їх допомогою і відбувається поділ елементів. Отже, це апарат, в основі роботи якого – розподіл повітря і пилу за допомогою проходження через центрифугу.

Особливість такого пристрою в багатофункціональності. Проводиться прибирання приміщення з турботою про здоров'я споживача за рахунок очищення повітря. Є у сепараторного пилососа і інші сильні сторони:

  1. Змінні елементи відсутні. Це дозволяє економити на витратних матеріалах і фільтрах.
  2. Низький рівень споживання енергії в порівнянні з іншими пилососами.
  3. Висока потужність і швидкість всмоктування. У процесі збирання ці показники не знижуються, і часта експлуатація пристрою ніяк не позначається на продуктивності.
  4. Продумана конструкція. Це багатофункціональний пилосос, за рахунок набору трубок і щіток. У комплекті продаються вибівалкі для меблів, турбощетки для тварин, ароматизатори або хімічні насадки. Наприклад, в моделі Thomas Mistral XS насадки для щілин, різних підлогових покриттів.

Модель Thomas Mistral XS с набором насадок

Деякі користувачі відзначають незручне використання пристрою – доводиться постійно збирати і розбирати його. Є у сепараторного пилососа і інші недоліки, які потрібно врахувати перед покупкою. Це:

  • Низька маневреність. Для більшості жінок прибирання за участю такого пилососа може перетворитися в випробування.
  • Велика вага і габаритність. ДО пристрою доведеться звикати. Наприклад, модель Thomas Wave XT Aqua Box близько 8 кг.
  • Займає багато місця, не завжди зручний в транспортуванні і зберіганні.
  • Висока вартість. Сепараторний пилосос дорожче стандартних приладів.

Не кожен покупець дозволить собі таку покупку.

Буде цікаво дізнатися: Як вибрати пилосос з аквафільтром?

Різниця між пилососами сепараторного і циклонного типів


Сучасні пристрої багатофункціональні і оснащені елементами для якісного прибирання. Різноманіття приладів створює складності при виборі. Нерідко практичні господині замислюються, який пилосос краще – з аквафільтром або циклонний.

Відповідь на це питання неоднозначна. Щоб знайти його, потрібно розібратися в характеристиках обох пристроїв.

Пылесос циклонного типа

Пилосос циклонного типу працює за рахунок відцентрових сил. Він втягує і закручує повітря в вихор, заповнюючи мішок для пилу. Для очищення в центрі ємності передбачено отвір. Але ефективність такого пристрою можна назвати високою, тому в ньому додатково вбудований фільтр НЕРА.

Циклонні пилососи зручні в експлуатації, компактні, але мають один серйозний недолік – дороге обслуговування. Фільтраційні системи вимагають періодичної заміни, а коштує один фільтр НЕРА недешево. Крім того, циклонні пилососи сильно шумлять під час роботи. Контейнер такого пристрою сильно псується під впливом дрібних абразивних частинок.

Сепараторний пилосос з аквафільтром важче – у вазі він може досягати 10 кг. Але він гарантує повноцінну і якісну очистку, адже в ньому повітряні потоки проходять через ємність з водою і збагачуються природною вологою, створюючи в приміщенні свіжу атмосферу.

Сепараторный пылесос с аквафильтром

Пристрої з аквафільтром дарують більш ретельне видалення мікроскопічних часток сміття. Завдяки високій потужності всмоктування, з поверхонь видаляються квітковий пилок, дрібні комахи.

То який пилосос все-таки краще – циклонний або з аквафільтром? Відповідь на це питання залежить від споживача. Циклонний компактний і легкий, тому буде хорошим подарунком для пенсіонера, мініатюрної господині або будь-якої людини, яка не любить важку, громіздку техніку і не страждає алергією.

Для сімей з маленькими дітьми, людей, які страждають хворобами дихальної системи або алергічними реакціями, практичних господинь, вимогливих до чистоти, краще прилад з аквафільтром. Він ефективно очищає повітря, насичуючи його вологою і підтримуючи корисний для здоров'я мікроклімат в приміщенні.

Це цікаво: Як вибрати пилосос без мішка для сміття?

Як вибрати Сепараторний пилосос?


Зорієнтуватися серед розмаїття пристроїв, представлених у нас в магазині, непросто. Є кілька важливих критеріїв, на які варто звернути особливу увагу. Тому поговоримо, як вибрати Сепараторний пилосос, щоб така покупка приносила тільки задоволення.

Основні критерії:


  1. Потужність всмоктування. Якщо у вас лежить килим з довгим ворсом, цей показник повинен бути не менше 400 Вт – наприклад, як в моделі Vitek VT-1833PR.
  2. Рівень шуму. Чи не створює дискомфорту апарат з показником шумності до 80 Дб. Цей показник можна порівняти з шумом, що видається пральною машиною під час роботи.
  3. Зручність використання. Залежить від ваги та довжини кабелю пилососа. Оптимальний розмір шнура – 6 метрів і більше, як в моделі Thomas Vestfalia XT. В ідеалі, прилад не повинен важити більше 7 кг, інакше можуть виникнути проблеми з маневреністю.
  4. Ємність бака для води. Від цього параметра залежить площа, яку можна прибрати без заміни рідини. Для простої 3-4-х кімнатної квартири підійде резервуар в 5 літрів.
  5. Кількість і функціонал насадок. Як правило, в комплект входить не менше 5 насадок для різних цілей, як до моделі Thomas Wave XT Aqua-Box. З їх допомогою прибирають жорсткі і м'які поверхні, щілини.

Мають значення і технічні моменти. Перед покупкою варто поцікавитися наявністю у пилососа сертифікатів і гігієнічних висновків. Ці документи повинні бути видані міжнародними організаціями. Особливе значення мають такі сертифікати:

  • За очищенню повітря. Передбачає видалення сміття мінерального і органічного походження. Добре, якщо підписаний авторитетною організацією.
  • Відповідність всім параметрам якісної техніки.
  • Гарантія для всіх матеріалів. Гарантійний термін у якісного пристрою – не менше 8 років.

Пылесос Thomas Wave XT Aqua-Box с насадками

У вартість туру не повинна бути вирішальним фактором. Розцінки на високоякісні сепараторні пилососи високі, але не слід купувати дешеві прилади – вони можуть виявитися підробленими.

Читайте також: Пилосос або пароочиститель – що вибрати?

Однозначної відповіді на питання, яка модель сепараторного пилососа краще, немає. Тут потрібно грунтуватися на власних перевагах і запитах, які ви висуваєте до збирання і функцій пилососа.

Сепараторний пилосос можна назвати приладом сучасності. Він відрізняється продуманою конструкцією, високими характеристиками потужності показниками, простим механізмом дії. Незважаючи на високу вартість, цей пристрій поступово завойовує ринок, завдяки якісним результатами збирання і повноцінному очищенню. Це – знахідка для всіх, хто піклується про здоровий клімат в своєму житлі.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії