Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Вирішуємо популярні проблеми з витяжками. 4 основні несправності

Дата публікації: 22.11.2017 13:47
Дата оновлення: 22.11.2017 13:47

Приготування їжі супроводжується різноманітними ароматами: приємними і апетитними або запахом підгорілої їжі. У повітря потрапляють продукти горіння, які негативно позначаються на здоров'ї людини. Щоб запобігти поширенню запахів, рекомендується включати кухонну витяжку .

 Різноманітність кухонних витяжок

Для виробництва пристрою використовуються міцні та довговічні матеріали, які володіють термічними і антикорозійними властивостями, запобігають пошкодження механічного типу. Але буває таке, що витяжка може працювати не так, як належить. Ми постаралися докладно описати 4 види можливих несправностей і їх причини.

Пропонуємо ознайомитися: « ТОП-14 популярних вбудованих витяжок в 2017 році ».

Витяжка видає дивні звуки?

Багато хто задається питанням: чому свистить, шумить, скрипить витяжка, коли працює? Відповідь можна отримати, прочитавши технічні характеристики.

Будь-яка модель, наприклад Eleyus Lana 700 60 BL, має певний діапазон шуму, а сторонні звуки з'являються з кількох причин:

1. Заводський брак. Визначається спеціальною експертизою в сервісному центрі.

2. Засмічення фільтрів або шахти вентиляції. Щоб позбутися від такої проблеми, проводяться заходи по очищенню.

 Фільтр для кухонної витяжки

3. Неправильний монтаж обладнання: наявність великого кута вигину, нещільне з'єднання в місцях кріплення, безліч звужень.

4. Невідповідність діаметру витяжного каналу. Якщо провести підключення витяжки з продуктивністю від 600 до 1000 м3/год до труби з розміром 100 мм, хоча в інструкції зазначено мінімум 130 мм, то можливе виникнення шуму.

 Монтаж вентиляційного устаткування 

Деякі модифікації за заводськими параметрами можуть працювати голосно. Щоб підібрати потрібне обладнання, рекомендується перед покупкою вивчити технічні дані.

Читайте також: « Чому витяжка сильно шумить? 3 найпоширеніші ситуації ».

Витяжка включається сама по собі?

Сучасні технології допомогли створити моделі різного розміру, форми. Інновації торкнулися блоку управління. Найбільш поширеними типами виступають:

  • механічний або кнопковий;
  • сенсорний;
  • ползунковий;
  • пультовий.

 Основні типи блоку управління

Поширені такі ситуації, коли прилад починає функціонувати без причини. Тоді постає питання: чому витяжка включається сама?

Відповідь проста. Якщо модель управляється з пульта (як Ventolux PIEMONTE 60 WH ), то можливо замикання контактів через попадання вологи або пилу на дистанційний блок.

Зустрічаються також такі проблеми: порушення роботи в електроніці, западання кнопок включення або виключення. Щоб позбутися від мимовільного запуску, пропонується оглянути витяжку, виявити несправності й усунути їх. Зробити це можна самостійно або за допомогою фахівців.

Погана тяга в кухонній витяжці? У чому може критися причина?

Основне призначення апарату - очищення повітря від неприємних запахів. Але бувають випадки, коли устаткування перестає виконувати свої завдання. Перед тим як проводити ремонтні роботи, необхідно з'ясувати, чому не тягне кухонна витяжка.

 Тяга в системі вентиляції

Причинами такого явища виступають:

  1. Забиті фільтри з алюмінію або іншого матеріалу. Це створює перешкоди для повітря, знижує рівень продуктивності. З'ясувати це просто: зняти елементи і включити апарат без них.
  2. Засмічення жироуловителей. Важкі частинки осідають на поверхні і не дають проходити потокам повітря. Для усунення проблеми потрібно регулярно промивати елементи.
  3. Причиною того, чому витяжка погано витягає, може послужити утворенню запорів у вентиляційному каналі будинку. Тяга перевіряється за допомогою сірника або запальнички. Якщо полум'я не колишеться, то хід забитий.
  4. Відсутність природної вентиляції. Для виправлення ситуації можна створити канали на вікнах або в стіні.

Найбільш поширеною причиною відсутності тяги виступає засмічення фільтра. Використовуючи чистячі і миючі засоби, можна швидко позбутися від бруду і жиру, повернути обладнання початкове функціонування.

Корисно для прочитання: « Як чистити витяжку? Як чистити фільтр від витяжки - 5 важливих аспектів ».

Витяжка дме в зворотну сторону - як і чому це відбувається?

Неправильна установка апарату тягне за собою швидку поломку або роботу над помилками. Це пояснює те, чому витяжка працює в зворотну сторону. Щоб уникнути несправностей, пропонується стандартна установка фахівцями.

Природний потік виникає через різної температури і щільності повітря. Всередині приміщення тепліше, ніж зовні. Прогріті маси прагнуть вгору, тим самим проводиться циркуляція природного типу. Однак при неправильній установці устаткування це процес порушується.

 Перевірка тяги в системі вентиляції

Причинами того, чому витяжка тягне в будинок або квартиру неприємні запахи, є:

  • суцільна герметизація приміщення;
  • неправильно підібраний діаметр труби для вентиляції з витяжкою;
  • засмічення отворів;
  • скупчення пари і вологи.

Про рішення проблем з кухонними витяжкою, такий як Pyramida TL-60/D WHITE або іншої моделі, жителі квартир або будинків замислюються тільки тоді, коли цього є явні докази. Наприклад, посилення неприємного запаху.

Залагодити проблеми нескладно. Необхідно провести комплекс заходів з очищення вентиляційного ходу, позбутися від снігу, бруду та іншого сміття в трубі, створити штучне надходження свіжого повітря. Якщо такі методи не допомогли, слід звернутися за допомогою до фахівців.

Цікаво буде дізнатися: « Витяжка на кухні - види витяжок. Все, що потрібно знати і чи можна обійтися без них? 11 основних різновидів ».

Витяжки є незамінною деталлю на будь-якій кухні. З їх допомогою позбуваються від неприємних запахів, створюється комфортний мікроклімат. Якщо у вас виникли проблеми, які ми описали в цьому матеріалі, головне - не хвилюватися і уважно вивчити причини поломки. Можливо, ви з легкістю виправите їх самостійно. Легких вам рішень всіх проблем, а ще краще - щоб вони не виникали зовсім!

Дивіться відео: «Вирішуємо популярні проблеми з витяжками. Очищення фільтра від жиру ».

Коментарі
Залиште коментар
Категорії