Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати повнорозмірні навушники + 6 особливостей моделей

Дата публікації: 19.08.2018 16:52
Дата оновлення: 19.08.2018 16:52

Навушники повнорозмірного типу, навіщо вони такі великі? Чи відрізняються подібні моделі від накладних? Спойлер: так, різниця є. До того ж вони відрізняються і між собою. Які бувають повнорозмірні варіанти, що потрібно враховувати в першу чергу, вибираючи такі «вуха», підкаже стаття. У ній описуються основні особливості, переваги, а також мінуси подібних моделей, а також основні критерії вибору.

полноразмерные наушники

Повнорозмірні навушники – які вони бувають?

Почнемо з того, що поняття «накладні» і «повнорозмірні» навушники часто вводять рядового користувача в оману. У чому ж різниця?
в способі фіксації пристроїв. Перший вид накладається на вухо. Звідси і виникає поняття «накладні». Вухо користувача на 100% такі моделі не закривають. Джерело сигналу розташовується за межами вушної раковини, тому моделі цього типу найчастіше оснащені більш потужними випромінювачами, які дозволяють отримати звук досить високої якості, а також забезпечити пристойний запас гучності.

накладные и полноразмерные наушники

Цікаво: в аксесуарах накладного типу зустрічається два види кріплень – завушній або дугоподібне, яке з'єднує «вуха» між собою. Індивідуальні завушні кріплення як правило найчастіше зустрічаються в моделях спортивного типу.

Читайте також: навушники – що це таке і як правильно вибрати: 6 головних критеріїв

Але досить про накладних. Стаття адже все-таки про повнорозмірних. Отже, що ж це за навушники такі?

Амбушури повнорозмірних девайсів забезпечують охоплення вуха на 100%, завдяки чому в звуці з'являється необхідний об'єм. Крім того, подібні моделі захищають користувачів від зовнішнього шуму, що теж плюс. Саме завдяки розмірам і конструкції амбушюр такі навушники називають охоплюють.

Повнорозмірні моделі – оптимальний варіант для будинку або дороги. Не зовсім зручно використовувати їх на вулиці через розміри конструкції, але габарити в повній мірі компенсують високу якість звучання і класна ізоляція від шуму.

Рада: для дороги краще вибирати складні моделі, як MOMENTUM M2 AEi. не будуть займати так багато місця в рюкзаку.

крутые складные полноразмерные Sennheiser MOMENTUM M2 AEi

Охоплює навушники бувають різними. Це і геймерські моделі, і моніторні студійні варіанти, і пристрої для аудиофилов. Вартість девайсів і якість звучання помітно відрізняється в основному з цієї причини.

Примітка: навушники в основному призначені для звукорежисерів, діджеїв. Це топовий сегмент девайсів, так що стоять подібні моделі пристойно.

Крім того, розрізняються пристрою і за типом акустичного оформлення. Серед них можна зустріти відкриті, напіввідкриті і закриті види навушників. Відкриті майже не ізолюють від шуму, зате звук дають максимально реалістичний. Навушники з закритою конструкцією в плані шумоізоляції виграють. Незалежно від гучності користувачеві не завадять навколишні, і оточуючим не буде заважати звук в навушниках. А ось напівзакриті (напіввідкриті) моделі – це компромісне рішення.

В тему: 8 простих правил, як вибрати моніторні навушники

Переваги та недоліки

У навушників будь-якого типу є свої мінуси і плюси, і полноразмернікі – не виняток.

Головних недоліків у таких моделей всього два:

  1. Ці навушники – важковаговики. Габарити можуть доставляти певний дискомфорт при носінні і транспортуванні.
  2. Вартість ПОВНОРОЗМІРНІ моделі коштують недешево, проте багато в чому ціна залежить від класу навушників і їх цільового призначення. Наприклад, HS-M505X хорошими характеристиками і коштують недорого.

недорогие полноразмерные наушники GENIUS HS-M505X

Всі ці мінуси не такі значні в порівнянні з достоїнствами. Їх у повнорозмірних апаратів побільше.

1. Універсальністю: різні моделі навушників бюджетного і среднеценового сегмента відмінно підійдуть не тільки для прослуховування музики практично будь-якого напрямку, але і для кіноперегляду, ігор. Якщо говорити про моделі з цінником вище середнього і про топових рішеннях, то це відмінний варіант ще і для професійного використання, будь то живе виступ або студійна робота зі звуком.

Цікаво: на живих концертах зручно використовувати і арматурні моделі. Вони компактні, при це забезпечують гідну шумоізоляцію і деталізацію.

Детальніше про арматурних моделях – Арматурні навушники – що це: 3 розділу в допомогу меломанові

2. Мінімальним шкодою: залишаються на поверхні і не так сильно шкодять слуху користувача. Хоча тут важливо у всьому знати міру, наприклад, не навертати гучність на всю: вистачить і 80%.
Шумоізоляція: можливість повного занурення в атмосферу музичної композиції, фільму або гри вони точно подарують. При цьому, якщо модель закрита, оточуючим не будуть заважати перестрілки і вибухи, поки користувач грає або дивиться кіно по ТВ. Та й любителів екстремальних музичних напрямків НЕ будуть постійно просити зменшити гучність.

 стильные полноразмерные Skullcandy Hesh 2

4. Шикарним звучанням. деталізація, яку забезпечують великі динаміки – одна з головних фішок таких навушників. По суті, для меломанів, а тим більше аудиофилов, це один з найважливіших факторів при виборі девайса. Плюс потужні випромінювачі забезпечують і пристойний запас гучності.

Дивіться також: вибрати шумоподавляющіе навушники – 4 ключові критерії

Вибираємо повнорозмірні навушники

При виборі закритих навушників вкрай важливо визначити мету придбання, так як моделей повнорозмірного типу безліч , і вони відрізняються як за призначенням, так і за вартістю і технічним характеристикам.

До повнорозмірним моделям найчастіше ставляться навушники геймерские, студійні, аудіофільскій, але якщо студійні моделі можна використовувати як геймерські, то ігровими як студійними користуватися не вийде. Це тільки один із прикладів.

Для профі. Якщо говорити про навушниках студійного типу, то ці моделі призначені для роботи зі звуком в студії або на концертах. У таких навушниках будуть чутні найдрібніші деталі треку, що необхідно при зведенні. При цьому мови про м'якому звуці тут не йде: коли створюються моніторні навушники, виробники роблять акцент на інші особливості. На деталізацію, наприклад. Слухати погано зведену або стару композицію в них – суцільне пекло. ДО того ж навушники професійного рівня мають солідний цінник, і якщо робота зі звуком не входить в плани користувача, то переплачувати сенсу немає.

 охватывающие мониторные наушники Audio-Technica ATH-MSR7GM

Примітка: аудіофіли можуть використовувати моніторні навушники на КШТАЛТATH-MSR7GM повноти відчуттів. Втім, можна підшукати варіант подешевше, але з класними характеристиками. Про те, що враховувати – трохи пізніше. А зараз – про моделі для ігор.

Геймерські навушники ОКРЕМА тема, причому хороший варіант для ігор не обов'язково повинен коштувати дорого, але якщо хочеться суперощущеній, тоді доведеться підібрати хоча б среднебюджетной варіант на зразок Kraken Essential V2. завадить звернути увагу на:

  • емуляції об'ємного звуку: в характеристиках цей показник позначається як DSP. Емулятор здатний перетворити стереозвук в 5.1 або 7.1. Це імітація оточення, яка важлива для максимального занурення в атмосферу. До речі, імітатор об'ємного звуку не завадить і меломанам.
  • Мікрофон. Це особливо важливо для любителів командних онлайн-ігор, де учасники спілкуються. Він може бути вбудований або зніматися. Тут вже як кому подобається. Хоча знімний зручний в тому плані, що його можна прибрати, поки дивишся фільм або музику слухаєш.
  • З проводом чи модель або без. Провідні навушники, нехай навіть і з довгим кабелем, обмежують рух, бездротові в цьому сенсі зручніше. Але моделі без проводу підзарядки, а ще вони важче через вбудованого акумулятора.

Незалежно від призначення навушників варто звернути увагу на якість збірки. Нічого не люфтить і не скрипить, не бовтається, нитки не стирчать – зі складанням все окей. А широке регульоване за розміром наголов'я, м'які, дихаючі матеріали як на самій дужки, так і на амбушюри додадуть зручності.

симпатичные охватывающие наушники ONKYO A800 Premium

Якщо мова йде про дротових моделях, то більш практичним буде варіант з плоским кабелем, як A800 Premium. Він рідше плутається, легше розплутується і його складніше пошкодити. Роз'єм підключення Г-подібної форми також більш «живучий», ніж прямий.

Можливо, зацікавить: ТОП-10 кращих повнорозмірних закритих навушників

Базові технічні характеристики

Діапазон частот
Область достовірного відтворення аудіо. Вухо людини зазвичай сприймає частоти в межах 20-20 000 Гц, але цей показник може відрізнятися, адже слух людини індивідуальний. Наприклад, геймерские HyperX Cloud Alpha, за заявою виробника, відтворюють частоти в межах 13-27 тисяч герц.
Опір (імпеданс) Від 16 до 600 Ом для девайсів різного призначення. Більше в цьому випадку не означає краще. Багато що залежить від джерела Звуку. Для більшості стаціонарних девайсів цілком достатньо навушників з показником від ВІД 32 ДО 300 Ом. Чим менше потужність джерела звуку, тим нижче опір навушників: все Просто. Наприклад, УMDR-1A 48 Ом. Вони підійдуть і для потужного портативного плеєра, і для ПК.
Чутливість Безпосередньо впливає на максимальний рівень гучності, який здатні видати навушники. Чим вище показник, тим голосніше можуть звучати навушники.
Коефіцієнт нелінійних спотворень (КНС) Відбиває достовірність передачі аудіосигналу. Цей показник дуже важливий для вимогливих до звуку меломанів і тих, хто професійно працює зі звуком. Чим нижче відсоток КНІ, тим краще.

Детальніше про технічну частину: Підбираючи навушники – увага на характеристики: 7 головних параметрів вибору

Вибрати повнорозмірні навушники не складніше, ніж будь-які інші. Важливо тільки знати, на які характеристики звертати увагу, для чого взагалі потрібно купити модель: для ігор, кіно або роботи в студії. Не завадить врахувати і комфорт. Кому-то зручні бездротові, хтось звик носити варіант з проводом, комусь потрібен мікрофон, а кому-то обов'язковий емулятор об'єму. Загалом, потрібно врахувати все, і покупка принесе радість.

Коментарі
Залиште коментар
Категорії