Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Інструкція до пральної машини: 7 секретів ефективного використання техніки

Дата публікації: 20.08.2018 09:14
Дата оновлення: 20.08.2018 09:14

Нова пральна машина красується у ванній кімнаті. Всі шалено раді такій покупці і покладають на «помічницю» великі надії. Але перш, ніж приступити до першого прання, необхідно почитати інструкцію і розібратися, як правильно користуватися пральною машиною обраної торгової марки (автомат і напівавтомат).

Как пользоваться стиральной машинкой

Стаття пропонує універсальні поради щодо використання машини, які не тільки допоможуть продовжити термін служби пристрою, але також заощадити гроші на оплату води і електрики.

Читайте також: Як працює пральна машина – пристрій і принцип роботи автомата. 5 основних етапів прання

Установка

Щоб бути впевненим у коректній роботі агрегату, краще довірити установку техніки фахівцям. Якщо ж власний професіоналізм не викликає сумніву, можна спробувати зробити це самому.

Установка стиральной машины

Головний момент, який варто врахувати при установці – пральна машина ні в якому разі не повинна сильно вібрувати або «стрибати» при віджиманні. Що для цього необхідно? В першу чергу, вибрати відповідне місце. Коли підлога у ванній нерівний, огріхи легко виправити, купивши спеціальний гумовий килимок під машинку. Після цього:

  • Видалити транспортувальні анкера, барабан. Провести цю маніпуляцію дуже легко, досить взяти гайковий ключ і відкрутити болти на задній кришці техніки.
  • Відрегулювати ніжки техніки. Найчастіше вони вкручуються в агрегат за принципом болтів. Щоб виставити ніжки правильно, потрібно покласти на машинку рівень, контролюючи таким чином ступінь їх висоти.

Якщо машинка почала «скакати» через деякий час після установки, можливо, в ній з'явилися несправності. У такому випадку варто відразу ж звернутися до майстра.

Стаття в тему: 6 найпоширеніших несправностей пральних машин і способи їх усунення

Завантаження барабана

Вибираючи відповідний варіант прального агрегату, покупці насамперед цікавляться потужністю і об'ємом завантаження . Але як тільки справа стосується експлуатації, ці цифри геть «вилітають з голови». АЛЕ ж від кількості завантаженої білизни безпосередньо залежить сила вібрації і ступінь зносу більшості механізмів цієї побутової техніки.

Загрузка белья в стиральную машину

Щоб продовжити термін експлуатації пристрою, необхідно строго дотримуватися 5 правил:

  1. Чи не перевантажувати барабан. Класти в нього потрібно стільки білизни, щоб його кількість не перевищувала максимально допустиму вагу.
  2. Перевіряти кишені. Це стосується абсолютно всього одягу. Знаходяться в кишенях речі (сірники, дрібниця, насіння та ін.) Можуть потрапити в отвори барабана і пошкодити техніку.
  3. Застібати блискавки і кнопки. зав'язувати шнурки. Ґудзики на сорочках і інших нарядах краще залишити розстебнутими.
  4. Видалити декоративні елементи. Якщо на одязі є брошки, шпильки та ін., Перед пранням їх потрібно зняти.
  5. Чи не закладати разом великі і дрібні речі. простирадла з носовими хустинками або шкарпетками неправильно. Такий мікс може привести до розбалансування пристрою.

Ось невелика підказка, скільки необхідно завантажувати білизни в барабан, в залежності від тканини. Приклад показаний для 4 машин найбільш популярних торгових марок.

Модель машини
Бавовна, Кг Синтетика, кг Шерсть, кг
LG на 5 кг 5 4 15
Samsung 4,5 кг 4,5 2,5 1,5
Bosch 5 кг 5 2,5 2
Indesit 5 кг 5 2,5 1

З таблиці видно, що синтетики і шерсті закладають менше, ніж бавовни. На це є причини: шерсть рясно вбирає воду і збільшується в об'ємі. Що стосується синтетичних речей то, поклавши їх занадто багато, одяг на виході буде м'ятою і погано випрану.

Визначаючи «на око» кількість покладеного білизни, варто пам'ятати: барабан повинен бути завантажений повністю, але не «утрамбований» до відмови.

Використання миючих засобів

У пральних машинах автоматичного типу (наприклад, ZWSH7100SS) необхідно використовувати тільки спеціальні порошки. Миючі засоби для ручного прання абсолютно тут не підходять. Вони сильно піняться, через що вода може потрапляти в електронні модулі, виливатися назовні, забивати зливні труби. У випадку зі занадто жорсткою водою – обов'язково використовувати пом'якшувальні засоби.

Использование моющих средств в стиральной машине

Необхідна кількість порошку визначається інструкцією по експлуатації пральної машини. При цьому, не менш важливо, засипати миючий засіб в правильну клітинку. В агрегаті їх всього три:

  1. Для попереднього прання занадто брудних речей.
  2. Основне прання.
  3. Кондиціонер для запаху, пом'якшення, антистатик.

Якщо не потрібно видаляти з одягу велика кількість плям і бруду, попереднє прання не використовується. У такому випадку і засипати порошок в осередок №1 не потрібно. Це викличе рясне спінювання і зажадає додаткового полоскання. В результаті – зайві витрати води і електроенергії.

Профілактика накипу і бруду

Щоб накип і бруд не псували деталі агрегату, необхідно регулярно проводити профілактику пральної машини. Жорстка вода, сіль і іржа згубно впливають на елементи пристрою, приводячи до поломки. У «групі ризику» знаходиться техніка, яка дуже часто працює в режимі високих температур і кип'ятіння.

Читайте також: Цвіль в пральній машині: 3 етапи очищення

Уберегти свою машинку можна шляхом:

  • використання пом'якшувачів для жорсткої води;
  • неодружених прання гарячою водою (не частіше одного разу на місяць);
  • контролю температури буденного прального процесу.

Незважаючи на турботу і правильний догляд, накип все ж з'явилася? Позбутися від неї допоможе лимонна кислота (5-6 пачок на один раз). Вона не роз'їдає гуму, а значить, абсолютно безпечна для ущільнювачів. Потрібно засипати засіб в дозатор, запустивши холостий хід при 90° С.

Профилактика накипи в стиральной машине

Запобігання неприємного запаху

Буває, через деякий час після покупки в пральній машині з'являється неприємний запах. Цей «аромат» затхлості може переноситися і на одяг, засмучуючи тим самим власника техніки. Звичайно, будь-яка проблема вирішувана. Але перш, ніж витрачатися на дорогі засоби або ремонт, варто запам'ятати кілька рекомендацій, які допомагають запобігти виникненню поганого запаху.

Для профілактики потрібно:

  • залишати дверцята відкритими після кожного прання;
  • регулярно очищати дозатор від залишків миючих засобів;
  • перевіряти фільтр на наявність забруднень і сміття.

Крім цього, варто періодично оглядати слив. У ньому може застоюватися вода, видаючи запах гниття. В останньому випадку варто звернутися до майстра, який замінить шланг.

Читайте також: Чому пахне пральна машина? Як прибрати запах? 3 поширені і 9 неочевидних причин

Чистка впускного насоса і зливу

При тривалому використанні пральної машинки їй обов'язково знадобиться чистка. Першими ознаками, що вказують на необхідність очистити слив або впускний насос, виступають перебої з водою. Шланги можуть засмічуватись брудом, сміттям, окремими деталями одягу (гудзики, волосся, нитки) і ін.

Залежно від пральної машини (LG, Samsung) процес очищення може відрізнятися . Щоб бути впевненим у правильності своїх дій, варто завжди використовувати посібник з експлуатації.

Поради по експлуатації

Щоб випрані речі виглядали? як нові, не можна цілком покладатися на пральну машинку. Деякі дії користувач повинен зробити сам, наприклад, розсортувати білизну, вибрати режим, температуру, час (якщо воно не встановлюється автоматично). Але про все по порядку.

Цікава пізнавальна стаття в тему: винаходу пральної машини: 5 унікальних фактів

Сортировка одежды для стиральной машины

Як сортувати одяг?
закласти брудний одяг в барабан пральної машини, необхідно переглянути речі, відокремивши:

  • білосніжний гардероб;
  • наряди з сильним забрудненням;
  • одяг з шовку, вовни (стирається окремо);
  • білизна з тонкої тканини і синтетики;
  • речі, які можуть «злиняти».

Крім цього, важливо запам'ятати, що рушники стираються самостійно, точно так же, як і постільна білизна, текстиль, тюль, спецодяг. Щоб під час прання білизна не перепліталося, перетворюючись в важкий мокрий грудку, не варто закладати одночасно багато великих і маленьких речей.

Завжди потрібно звертати увагу на ярлики одягу. Виробник вказує там вельми корисну інформацію, дотримуючись якої? вдасться уникнути неприємностей з втратою кольору або форми.

Який режим прання вибрати?

Тут в першу чергу варто орієнтуватися на тканину одягу. На етикетці вбрання має бути вказана максимальна температура і режим прання. При цьому в автоматичних пральних машинах після вибору режиму техніка самостійно встановлює віджимання, тобто кількість обертів на хвилину. Уважно подивіться на цю цифру, запам'ятавши:

  • для бавовняних речей – максимум 1400 обертів;
  • шовкові тканини – максимум 400 оборотів;
  • синтетика – до 600 оборотів;
  • вовняні вироби і денім – 800 оборотів.

Якщо є можливість, то ці показники краще не перевищувати, відрегулювати віджимання до потрібного параметра.

Выбор режима для стиральной машины

Для особливо забруднених речей завжди потрібно використовувати попередню прання. Крім цього, для тканин, в складі яких є синтетична нитка, може знадобитися додаткове полоскання, щоб позбутися від залишків миючого засобу.

Короткий мануал на завершення

Пральна машина випробувана, інструкція з експлуатації вивчена. Можна розслабитися і присвятити себе улюбленій справі, поки техніка виконає очищення речей. Але як показує практика, на цьому процес не закінчується, адже потрібно берегти свій пральний агрегат, продовжуючи якомога довше термін його експлуатації.

Ось кілька порад, складених за відгуками покупців:

  • на поверхню машини ставити важкі предмети або сідати самому строго заборонено;
  • не можна відкривати контейнер для миючих засобів при включеному агрегаті;
  • не варто міняти режими, коли техніка вже працює і почала набирати воду;
  • варто відповідально поставитися до вибору миючого засобу, без абразивів і шкідливої хімії.

Дотримуючись в точності зазначені в статті рекомендації, пральна машина прослужить не один десяток років, без звернення в сервісні центри і дорогих ремонтів.


Коментарі
Залиште коментар
В
26.11.2021 22:31

Дельные советы и следовать им не сложно. У меня дорогая стиральная машина, поэтому стараюсь тщательно ухаживать за ней. Пользуюсь исключительно качественными порошками, плюс калгон к каждой стирке, плюс резинки решулярно очищмю и проветривмю барабан.

Категорії