Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як користуватися обприскувачем залежно від 2 типів помп

Дата публікації: 07.04.2023 14:41
Дата оновлення: 06.06.2023 10:20

Автоматизувати процес обприскування — мрія будь-якого дачника, особливо у кого велика ділянка. Тому розберемо, як користуватися садовим обприскувачем, як обрати його, зарядити.

Обприскування ділянки за допомогою садового обприскувача

Є ручні помпові, а є акумуляторні обприскувачі.

Ручні — недорогі, але оператор робить усю механічну роботу сам, підкачуючи тиск у баку під час роботи. Такі пристрої з пневматичним насосом, тому є оптимальними для невеликих обсягів робіт. Їх варто брати коли потрібен спрощений варіант (він дешевший) чи немає бажання залежати від електрики. Або його немає на ділянці.

При використанні акумуляторних моделей залучена гідравлічна помпа. Розпорошення завжди здійснюється за допомогою шлангу. Вручну накачувати тиск для розпилення рідини не потрібно. 

Конструкція садового обприскувача складається з бачка — стійкого до отрутохімікатів, який щільно закривається кришкою; а також помпи та камери до нього. Є запобіжний клапан для стравлювання тиску, шланг, важіль — для підкачування тиску вихідного струменя, і штанга, на який закріплюють форсунки.

Принцип роботи обприскувача залежить від накачування тиску: підкачувати час від часу, щоб не слабшав тиск, або безперервно для постійної подачі струменя.

Оскільки при приготуванні розчину використовуються отрути, потрібно захищати шкіру та очі. Попадання препарату на тіло небажано, щоб уникнути опіку. Краще одягати спецодяг із брезенту або тканинний із хлорвініловим покриттям. І бути в респіраторі, щоб не надихатись випарами.

обприскування в захисному одязі та масці

Після роботи необхідно переодягтися та вмитися з милом. Луг нейтралізує шкоду хімікатів.

На замітку: Як посіяти вазон — 4 важливі етапи

Як зібрати, щоб користуватися пневматичним обприскувачем чи гідравлічним?

Для помпових (пневматичних) пристроїв покрокові дії такі:

  • На брандспойт нагвинчується наконечник, який спрямовує струмінь, потім приєднують штангу та шланг;
  • забірну трубку вставляють в отвір на резервуарі й гайку шланга навертають на різьблення до упору;
  • з'єднують шланг із бачком і на його петлях закріплюють ремінь;
  • перевіряють роботу запобіжного клапана, для цього його підіймають, щоб розуміти чи все гаразд;
  • залити в бак розчин, але не по шийку, а на літр менше. Вільний простір потрібний для нагнітання тиску в замкнутому просторі.

До обладнання на гідравліці інший підхід:

  1. В отвір на піддоні встановлюють вал і нагвинчують на нього шайбу.
  2. У проріху валу вставляють і фіксують шплінт, закріплюючи вал на піддоні.
  3. На шатун (той, що знаходиться в прорізі вузла помпи) накручують шайбу і міцно прикручують шплінтом.
  4. Потім кріплять важіль — і до валу, і до шатуна. Нагвинчуються шайби та шплінти.
  5. Ремінь з'єднують з обприскувачем.

Пізнавальна стаття: Як прибрати бур'яни з газону: 2 ефективні способи боротьби з небажаними рослинами

Пневматичний обприскувач: як користуватися

У більшості моделей передбачена гайка, що розсіює, для вибору інтенсивності розпилу. Перед тим, як запилювати рослини, потрібно натиснути на клавішу для розпилення, а коли роботу буде завершено, її повертають у початкове положення. Після чого обприскувач промивають. Як це зробити за всіма правилами, сказано в інструкції з хімікату.

Як користуватися акумуляторним обприскувачем?

Отже, складання обприскувача включає регулювання ременя, складання брандспойта та закріплення форсунок. Для приготування розчину використовують мірну склянку, щоб вірно розподілити пропорції рідин. Потім необхідно відгвинтити кришку резервуара і влити розчин через фільтр. Якщо працювати безперервно, клавішу для подачі струменя краще зафіксувати в режимі обприскування.

Затиснута клавіша у режимі обприскування.

Як заряджати акумуляторний обприскувач?

Для початку необхідно приєднати роз'єм мережевого адаптера до корпусу. Потім вставити штепсель у розетку з подачею енергії 220 В. Дочекатися, поки індикатор на приладі загориться зеленим. Отже, заряджання завершилося і пристрій готовий до роботи.

Читайте: Як обрати повітродувку: 5 підказок

Як промити обприскувач після гербіциду та навіщо це робити?

Промивають прилад ретельно, приділяючи увагу до шланга, штанзі та місткості. Промивання роблять спочатку тричі аміачним розчином, а потім чистою водою. Допустимо застосовувати харчову соду, пральний порошок та інші луги. Це в тих випадках, коли використовуються такі гербіциди, для яких аміак є неефективним. Якщо не промити резервуар як слід, це може нашкодити рослинам. Концентрація нового розчину буде надто високою, оскільки частки препарату після попереднього обприскування залишаться у баку.

садовий обприскувач

Необхідно готувати розчин так, щоб нікуди не виливати його залишки у великій кількості. На траву, у каналізацію та джерела води — не можна. Краще злити залишки в каністру, щільно закоркувати та використати наступного разу.

Правила безпеки при роботі з пневматичним обприскувачем: як користуватися без шкоди здоров'ю та природі?

Обприскувати краще в безвітряну погоду рано-вранці або ввечері. Тоді не так спекотно, буде менше випаровування, а значить, і менше шкоди здоров'ю. Препарат встигне добре «попрацювати», перш ніж з'явиться роса, або почнеться жара.

Потрібно працювати з розчином тільки на відкритому повітрі в респіраторі та рукавичках. При цьому їсти, пити та курити категорично не можна, щоб не отруїтися. Поруч з оператором не повинно бути сторонніх.

робота з отрутами на відкритому повітрі

Цікава стаття: ТОП 10 газонокосарок: чесний огляд із розряду «яка краще»

Хитрик з обприскування саду та городу

При обробці рослин не варто тримати наконечник занадто близько до об'єкта, що обробляється. Інакше буде менший охоплення розпилу та перевитрата препарату. Оптимальна відстань 70-80 см.

обприскування кущів

Зі статті зрозуміло, що у помпових моделей спрощена конструкція. Там, за великим рахунком, нема чому ламатися. Тому вони будуть служити роками, не завдаючи клопоту. Акумуляторні незамінні для обробки великих ділянок. При роботі з ними менше втомлюєшся, оскільки завдання оператора — носити пристрій за плечима та спрямовувати струмінь туди, куди слід.

Практичні поради: Як стригти кущі кущорізом: 3 особливості по догляду за ділянкою

Коментарі
Залиште коментар
Категорії