Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як вибрати повітродувку: 5 підказок

Дата публікації: 13.01.2021 14:41
Дата оновлення: 13.01.2021 14:41

Здувати повітря – не граблями і мітлами орудувати. Вручну, звичайно ж, працювати звичніше, але утомливо. Здути електроприладом листя, траву або гілочки – хвилинна справа. Буде чисто як на галявині Букінгемського палацу (а королі знають толк в порядку). Але на цьому повноваження повітродувок закінчуються.

 Воздуходувка во время уборки листвы

Пристроями можна чистити сільгосп. обладнання, комори і підсобки. Це без перебільшення потужний інструмент, збалансований і маневрений, який легко справляється зі складними завданнями.

У статті розбираємося як правильно вибрати повітродувку, розглянемо характеристики і відмінності.

Цікава стаття: ТОП-10 газонокосарок: чесний огляд з розряду «яка краще»

Основні характеристики і відмінності

Особливості роботи повітродувки залежить від її типу. Одні прилади здатні роздувати сміття, листя, потерть на невеликих територіях. Інші агрегати наділені опцією всмоктування сміття в сміттєзбірник. Після заповнення контейнер або мішок потрібно очищати.

 воздуходувки на колесах

Залежно від типу транспортування повітродувки можна носити на плечі або в руках. Для садових пилососів є варіант пересування на колесах. Самохідні моделі не потрібно штовхати, досить направляти, їхатимуть самі. Вони оптимальні для прибирання великих територій.

Типи

Агрегати бувають трьох типів:

  • повітродувка працює на видув, змітаючи дрібне сміття. Використовується для очищення дворових ділянок, тротуарів, паркових зон;
  • пилосос зі збільшеною потужністю націлений на вдув. Підходить для прибирання листя та сміття дрібної фракції. За принципом дії схожий зі звичним нам пилососом;
  • 2 в 1 – прилад наділений функціями роздування і затягування.

воздуходувка вдувает труху

Деякі агрегати можуть працювати в режимі подрібнення (мульчування). Він полягає не тільки в зборі завали, але і в її перемелюванні. Завдяки цьому зменшується об'єм вмісту контейнера, а сміттєві відходи перетворюються в мульчу для добрива.

Читайте: Як правильно вибрати газонокосарку: яка краще з 6 типів

Джерела живлення

У пристрої повітродувки вирішальна роль належить джерела живлення. Моделі розділені на дві категорії.

1. Електричні
Відрізняються простотою. Користувачеві не потрібно турбуватися про заправку паливом, двигун не потребує змащення. Наприклад, у електричної повітродувки-пилососа VERTO 52G500 розмір. Вона ще оснащена коліщатками для зручного переміщення.

  • Акумуляторні повітродувки мобільні, оскільки не прив'язані до розетки. Мінус таких пристроїв – незначна потужність і обмежений час роботи на одному заряді.
  • Мережеві могутніше, однак часто доводиться працювати з подовжувачем. Рідний шнур обмежений по довжині, не скрізь дістає до розетки.

2. Бензинові

Можна використовувати тільки на свіжому повітрі, оскільки бензиновий двигун виділяє шкідливі вихлопні гази. Як наслідок, з'являється неприємний запах, тому не виключено отруєння.
Зате у бензинових повітродувок є три жирних плюса:

  • висока потужність,
  • автономність,
  • здатність працювати на ділянках з великою площею.

Бензиновая врздуходувка

Взимку такий прилад стане справжньою знахідкою для прибирання снігу з даху або ганку. Щоб апарат прогрівся, перед початком роботи потрібно трохи потримати її на знижених оборотах.

Швидкість повітряного потоку

Ця характеристика відображає швидкість повітря, який подається турбіною агрегату. Одиниці виміру – метри в секунду. Чим вище швидкість струменя, тим на більшу відстань переміщується сміття. Швидкість обдування залежить від конструкції агрегату:

  • ручна - 50-70 м/с;
  • ранцева – 80-100 м/с.

Завдяки збільшеній швидкості повітряного потоку, прилад переміщує важкі об'єкти. Могутня повітродувка здатна здувати мокру листя, невеликі гілки, лід, сніг і навіть камінці. Для виконання простих і середніх за складністю завдань досить приладу, який видає 70-84 м/с.

На замітку: Як вибрати садовий подрібнювач: 5 підказок на допомогу

Продуктивність

Цей показник визначає об'єм потоків, які перекачуються повітродувкою. При виборі садового пилососа ця особливість має найважливіше значення, оскільки оцінює його здатність виконувати зазначені спектри робіт. Кожен прилад оснащений турбіною, який пересуває сміття на заданій швидкості.

Об'єм повітряного потоку визначається типом двигуна:

  • електричний: 5-18 кубометрів в хвилину;
  • бензиновий: 7-25 кубометрів в хвилину.

Так що саме від продуктивності пристрою залежить об'єм сміття, який інструмент переміщує за певний проміжок часу. За параметром продуктивності оцінюють, наскільки техніка придатна для прибирання на ділянках з великою площею.

Рівень шуму

Позначається в децибелах. Чим тихіше агрегат, тим комфортніше ним користуватися. У той же час мало гучні пристрої відрізняються меншою продуктивністю. Оптимальним параметром зашумленности є 90-105 дБ при допустимих 120 дБ.

Працюючи з гучним агрегатом, який видає понад 90 дБ, рекомендується користуватися навушниками або беруші.

Пізнавальна стаття: Газонокосарка або тріммер – що краще: вибір на 1 мільйон

На що звернути увагу при покупці повітродувки

В асортименті садової техніки є традиційні і функціональні моделі , що працюють в різнопланових режимах. Повітродувки можуть здувати сміття і листя, садові пилососи – всмоктувати відходи. Деякі пилососи забезпечені опцією мульчування, яка дозволяє зібрати сміття і подрібнити. Потім такі відходи можна використовувати як добриво.

пылесос садовый с мульчированием

Приймаючи рішення, що купити – садовий пилосос або повітродувку, важливо визначитися з відмінностями цих приладів. Вони представлені в таблиці:

Характеристика
Оптимальне значення для садового пилососа Оптимальне значення для повітродувки
Потужність 5 л/с 1-3 л/з
Швидкість повітряного потоку 180-200 км/ч 150 км/ч
Тип двигуна Електричний/бензиновий Електричний/бензиновий
Функції Всмоктування, подрібнення і мульчування сміття Роздувши сміття

Садова техніка дозволяє прибирати тільки рослинне сміття, побутові відходи зіпсують агрегат. Після роботи, елементи садового пилососа промиваються проточною водою, щоб трава не присохла до стінок. При використанні бензинової повітродувки мастильні рідини на зиму потрібно зливати, а прилад зберігати в теплі.

ДО слова: вибрати садовий подрібнювач: 5 підказок на допомогу

Коментарі
Залиште коментар
Категорії