Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як обрати нашийник для собак: 4 популярні види

Дата публікації: 10.04.2023 13:51
Дата оновлення: 10.04.2023 14:16

Вибір ідеального нашийника для собаки — важливе завдання для кожного власника. Від нього залежить комфорт і безпека вихованця, будь-то мопс або чихуахуа, активний хаски або масивна акіта, пухнастий маленький шпіц або довгонога такса, доброзичливий лабрадор або віддана вівчарка.

вибрати нашийник для собак

У цій статті врахуємо особливості кожної породи, розглянемо основні критерії вибору, щоб знайти відповідний аксесуар для повсякденності та тренувань свого улюбленця.

Як вибрати нашийник для собаки: різновиди

Нашийники представлені в різних варіантах, і вибір відповідного залежить від породи, розміру та характеру тварини. Розглянемо популярні аксесуари та їх особливості:

  1. Традиційний нашийник (зазвичай зі шкіри, нейлону чи текстилю) простий у використанні. Він різноманітних дизайнів, підходить для більшості порід. Щоправда, може бути дискомфортним для собак із чутливою шиєю: мопсів, чихуахуа чи такси.
  2. Нашийник-зашморг (металевий або текстильний) хороший для контролю поведінки чотирилапого, тому корисний для дресування. Більшою мірою розрахований для вівчарок, акіта та хаски. Не рекомендується для дрібних порід.
  3. Нашийник-мартингейл (з обмежувачем) забезпечує надійний контроль без задушення. Підходить для собак з гладкою шерстю: лабрадорам та хаски. Але не рекомендується для короткошиїх мопсів і чихуахуа.
  4. Нашийник-електрошокер може бути ефективним для муштрування та корекції поведінки. Підходить для вівчарок та акіт. У суспільстві давно стоїть питання про гуманність такого аксесуара, оскільки він може призвести до травм та дискомфорту вихованця. Такий не рекомендується для маленьких порід та собак із чутливою шиєю.
  5. З GPS-трекером дає домашньому улюбленцю свободу дій, а власнику можливість контролювати його місцеперебування. Такий часто беруть для вигулу хаски, лабрадорів та вівчарок. Він не з бюджетних.

нашийник з GPS-трекером на собаці

При виборі нашийника враховують не лише породу та розмір тварини, а і її характер та потреби. Важливо знайти баланс між комфортом та безпекою. Розглянемо найпопулярніші види.

На замітку: Іригатор імпульсний або мікропухирцевий: 4 сильні та слабкі сторони для порівняння

Адресник

Зручний та практичний. Основне його завдання — допомогти знайти втраченого собаку, з можливістю вказувати на його нашийнику контактну інформацію господаря.

Плюси:

  1. Ідентифікація: на адреснику можна написати, де живе собака, контакти господаря та інше, що допомагає якнайшвидше повернути чотирилапого додому.
  2. Безпека: контактні дані на нашийнику дозволяють людям, зустрівши знайду, оперативно зв'язатися з господарем.
  3. Різноманітність: такі нашийники з різних матеріалів, на будь-який смак та гаманець.
  4. Додаткові функції: є модельки зі сітловідбивальними або світимими проявами, щоб постійно тримати в полі зору свого улюбленця на прогулянці коли темно.

нашийник, що світиться, на собаці

Мінуси:

  • Можливе неприйняття: деяким собачкам буває дискомфортно від незвичайної форми або жорсткості нашийника-адресника.
  • Пошкодження інформації: написи можуть стиратися. У таких випадках краще використовувати гравіювання або інші бирки.

Нашийник з брелоком-ліхтариком

Додатково захищає чотирилапого друга у темний час доби або коли погана погода.

нашийник з ліхтариком

Переваги:

  1. Відкриває можливості: брелок-ліхтарик покращує видимість собак у темряві, тому ризик загубитися або створити аварію на дорозі зводиться до мінімуму.
  2. Універсальність: може використовуватися як окремий аксесуар або як доповнення до будь-яких нашийників чи повідців.
  3. Різноманітність: продається в різних кольорах і формах, де можна вибрати модель, що відповідає перевагам та стилю.
  4. Заряджання: працюють на батарейках або акумуляторах, що дозволяє заряджати їх за потреби.

Недоліки:

  • Додаткова вага: такі дармовиси обтяжують нашийник, собака може відчувати дискомфорт, особливо якщо вона дрібної породи.
  • Батареї або акумулятори: вимагають заміни або періодичного заряджання.
  • Водонепроникність: багато моделей ламаються, коли промокають. Найчастіше господар виявляє такі проблеми під час прогулянки під дощем або купання собаки.

Пізнавальна стаття: Як правильно вибрати електричну зубну щітку: 5 паралелей, Або яка краще

Карабін для собак

Це важливий елемент спорядження, оскільки забезпечує безпеку кріплення повідця до нашийника або шлейки. Правильний вибір карабіна дає зручність під час прогулянки. Розглянемо основні аспекти вибору карабіна для собак.

карабін для вигулу собак

Гарний карабін із міцного матеріалу. Він повинен надійно замикатися для обхвату повідця до нашийника або шлейки та бути стійким до зношування. Для вівчарки, ротвейлера чи мастифа потрібен масивний карабін. Для чихуахуа, мопса або кокер-спанієля — полегшений та компактний. Також звертають увагу на кільце для кріплення карабіна до нашийника або шлейки. Воно має бути міцним, з плавними краями та відповідати розміру карабіна.

Нашийник для собак

Стильний і функціональний предмет контролює та дає безпеку вихованцю. І багато в чому це залежить від застібки нашийника. Вона пластикова або металева, але яка б не була, важливо щоб була міцна, надійна і випадково не розстібалася.

 

правильно підібрати нашийник для собаки

Популярні серед собачників нейлонові та шкіряні нашийники. Перші легші, це надійний варіант для будь-яких собак. Нейлон витривалий, швидко сохне, за прийнятною вартістю, у різноманітності кольорів та дизайнів. Другі міцні, оскільки шкіра — зносостійкий матеріал. Шкіряний нашийник довговічний і з часом стає ще м'якшим і зручнішим.

Хороший варіант: Кращі електробритви — топ 5 моделей для чоловіків

Як підібрати розмір нашийника у два кроки

 

підібрати розмір нашийника

  1. Вимірюють охоплення шиї
    Беруть м'яку вимірювальну стрічку або мотузку та заміряють охоплення. Тримають стрічку щільно, але не туго — так, щоб пролізли два пальці між шиєю та стрічкою.
  2. Додають запас
    До отриманого результату додають 2-3 см.

З яких матеріалів краще вибрати нашийник для собаки

При виборі нашийника керуються кількома факторами — комфортом для собаки, її безпекою та захистом від паразитів. Такі моделі обробляють репелентами чи інсектицидами. В основному собачники віддають перевагу шкірі та нейлону, і на те є свої причини:

Матеріал нашийника
Матеріал нашийника Особливості
Шкіряний
  • Міцний
  • Комфортний

Зносостійкий матеріал. Не натирає шию собаки, згодом стає м'якшим і не викликає роздратування.

Для великих порід, таких як вівчарка, лабрадор, акіта та хаски

Нейлоновий
  • Легкий та міцний
  • Швидко сохне та легко чиститься
  • За доступною ціною

Ідеальний для активних собак та маленьких порід, таких як мопс, чихуахуа, шпіц та такса.

Хороший для прогулянок під дощем та для плавання.

Зазвичай дешевше за шкіряні

Особливості вибору нашийників для цуценят

Малюки ростуть швидко, потрібен нашийник, який можна легко регулювати за розміром. Тому цуценятам краще брати з недорогих варіантів, але такі, на яких можна залишити інформацію про собаку та господаря.

нашийник на цуценяті

Щоб тренувати своє цуценя ходити на повідцю, можливо, варто розглянути нашийники-зашморги, які допомагають контролювати та навчати. Однак ці аксесуари слід використовувати лише під наглядом та рекомендацією досвідченого інструктора або ветеринара, щоб уникнути можливих травм чи неправильного використання.

 

І звичайно варто враховувати особливості породи. Наприклад, для мопсів або французьких бульдогів потрібен спеціальний тип нашийників для запобігання задиханню. Для довгошерстих порід, таких як шпиці або колі, вибирають нашийник, який не сплутує і не висмикує шерсть.

Толкові поради: Як почистити епілятор — інструкція від 3 виробників

Рекомендації щодо підбору нашийників для певних порід

Лабрадор-ретрівер, золотистий ретривер, акіта та хаски — великі та активні, таким потрібен міцний та широкий аксесуар. Для німецької вівчарки краще брати із надійною застібкою. Французькому бульдогу та мопсу через схильність до проблем з диханням, переважні широкі нашийники. А для маленьких порід (чихуахуа, такса та інші) краще жилети або вузькі нашийники, вони не тиснуть на шию. Для таких, як шпіц, потрібні м'які та широкі з нейлону або тонкі шкіряні. У бульдога масивні груди, тому варто брати широкий виріб або такий, що не надто щільно облягає грудну клітку.

нашийник-житет на дрібно породистому собаці

Це суб'єктивні поради. Потрібно враховувати особливості кожного собаки: не лише породу, а і її розмір, вік, спосіб життя та індивідуальні уподобання свого вихованця.

 

При виборі нашийника необхідно вибирати кілька варіантів, включаючи розмір та регулювання, матеріал, застібку, наявність натуральних бирок, а також особливості породи. І відштовхуватися від комфорту та безпеки свого собаки під час прогулянок та тренувань.

Антикризовий рейтинг: Яка бюджетна машинка для стрижки краща: огляд ТОП-8 моделей

Коментарі
Залиште коментар