Київ
Серце всієї України!
0 800 507 800
Вам передзвонити?
  • Блог
  • Акції
  • Магазини
  • Оплата і доставка
  • Що з моїм замовленням?
  • MOYO обмін
  • MOYO club
Рус Укр
Каталог товарів
Порівняння
Бажання
Кошик
Сума

Як готувати сирники на сковороді та в духовці — 6 перевірених рецептів

Дата публікації: 23.11.2023 14:25
Дата оновлення: 27.11.2023 10:29

Сирники — примхливі: тут пригорають, там розвалюються. Невдачі через дрібниці, яким ми не надаємо значення. Сир має бути жирним і сухим для отримання кремової текстури, яйця — свіжі; та обов'язково кімнатної температури. Тоді інгредієнти добре зв'язуються один з одним, нічого не пристає до поверхні, на якій готується смаколик.

Розкриваємо нюанси, як готувати сирники, і допоможемо уникнути помилок, що часто допускаються.

Як приготувати сирники на сковороді?

До вашої уваги — класичний варіант сирників. Виходить 10-12 штук.

Інгредієнти

  • Сухий сир 5-9% — 500 г;
  • яйця (жовтки) — 2 шт.;
  • цукор — 1 столова ложка;
  • сіль — щіпка;
  • ванілін — щіпка;
  • борошно — 60 г;
  • олія для смаження;
  • родзинки за бажанням.

Приготування

У великій мисці змішують сир, родзинки, жовтки, цукор, ванілін, сіль та борошно. Продукти перемішують до однорідності силіконовою лопаткою. Потім вимішують масу руками доти, доки перестане липнути до рук. Після цього перекладають на присипану борошном поверхню. Тісто розкочують у «ковбаску», ділять на частини та формують круглі сирники.

Секрет! Для формування можна використовувати круглу склянку: її ставлять на шматочок тіста та активно водять по колу. Виходить ідеальна форма сирника.

 Формування сирників

Розігрівають сковороду, попередньо змастивши її олією: смажити сирники варто на малому вогні до рум'яної скоринки (5-10 хвилин).

Готовий десерт можна подати з медом, ягодами та сметаною.

Корисна стаття: Кухонні ваги: як вибрати точний і зручний прилад для зважування продуктів?

Як приготувати сирники у духовці

Не варто смажити сирники для тих, хто дотримується дієти. Їх краще спекти.

Інгредієнти

З розрахунку на 6-8 штук.

  • Сир — 350 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • борошно — 100 г;
  • цукор — 2 столові ложки;
  • розпушувач — половина столової ложки;
  • дрібка солі.

Приготування

Розігрівають духовку до 180 градусів. А тим часом у великій мисці змішують сир і яйце, додають цукор, борошно, розпушувач та дрібку солі. Потім вимішують отриману масу руками, викладають на присипану мукою поверхню. Розкочують пласт товщиною 1 см, формою або склянкою вирізують кола. Деко застилають пергаментом і викладають сирники, ставлять у розігріту духовку. Запікають 10-15 хвилин.

До слова: Як вибрати електропіч: поради для економних покупців

Як правильно смажити заморожені сирники

Розігрівають сковороду, змащену рослинним чи будь-яким іншим маслом. Викладають сирники. Далі весь секрет у самому процесі смаження: спочатку готують на середньому вогні без кришки, перевертаючи, коли сторона підрум'яниться.

Потім накривають сковороду кришкою, зменшують вогонь до мінімуму та чекають ще 5 хвилин, після чого дістають. Подача може бути різною: із джемом, йогуртом, сиропом тощо.

Читайте: Як вибрати сковороду та яку краще купити: 6 типів сковорідок для кухні

Рецепти сирників: ТОП 5 найвдаліших

Готувати сирники можна із різних інгредієнтів. Ось кілька цікавих рецептів.

Сирники з манкою

У миску до 400 г зернистого сиру (5-9%) вбивають 1 яйце, перетирають занурювальним блендером до однорідності. У масу додають 2 столові ложки цукру. За бажанням його можна замінити на будь-який інший підсолоджувач. І 35 г манки. Перемішують та залишають на столі на 30 хвилин, даючи масі відпочити.

Сирники з манкою

Робочу поверхню присипають борошном, починають формування: кожну кульку при цьому необхідно добре обваляти в борошні й виліпити. Далі розігрівають сковороду, змащену олією, викладають сирники. З одного боку смажать 4 хвилини без кришки, потім перевертають, зменшують вогонь, накривають кришкою та чекають ще 4 хвилини. Страва готова.

Сирники без яєць

Ложкою розтирають 500 г сухого сиру (5% або 9%) у мисці: маса має стати однорідною та клейкою. Далі додають 2 столові ложки цукру, 5 столових ложок борошна та дрібку солі, все ретельно перемішують. Формують сирники.

Розігрівають сковороду: якщо на ній є антипригарний шар — олію можна не додавати, якщо її немає — змащувати обов'язково. Викладають сирники та смажать по 5 хвилин із двох сторін.

В тему: Як вибрати сковороду з антипригарним покриттям — 4 види покриття сковорідок

Пишні сирники

Секрет пишних сирників у сухому жирному сирі та розпушувачі.

Беруть 500 г сиру, до нього додають 2 яйця, 2 столові ложки борошна, щіпку солі та половину чайної ложки розпушувача. Масу перемішують до однорідності, викладають на робочу поверхню, скочують у ковбаску і ділять на кілька частин. Пишечки відправляють на сковороду на 10 хвилин (по 5 хвилин з кожного боку — тобто, до золотистої скоринки). Готову страву подають у плоскій тарілці з цукровою пудрою та топінгами.

Сирники з бананом

Перетирають 1 банан вилкою, до нього додають 500 г сиру, 1 яйце, 2 столові ложки борошна та дрібку солі. Перемішують до однорідності.

Формують з отриманого тіста ковбаску, ріжуть її на кілька частин, руками чи склянкою. Виліплюють сирники.

Сирники з бананом

Сковороду змащують олією, розігрівають, викладають сирники. Обсмажують під кришкою до золотистої скоринки. Подавати можна із фруктами або ягідним джемом.

Сирники без борошна

Беруть 500 г сухого сиру. До нього додають 2 яєчні жовтки, 1 столову ложку цукру, щіпку солі та 30 г кукурудзяного крохмалю (можна замінити на картопляний). Усі змішують, формують сирники, обвалюючи в крохмалі. Викладають на розігріту сковороду, змащену олією. Готують 5-10 хвилин до золотистої скоринки.

Солоні сирники

До сиру додають зелень, шинку, бекон та багато іншого на свій смак.

  1. Беруть 500 г сиру.
  2. До нього плюсують 1 чайну ложку солі, 2 столові ложки борошна, 2 яйця та вибрані додаткові інгредієнти (наприклад, сир сулугуні та кріп).
  3. Далі все за класикою: розкочують ковбаску, ріжуть її на кілька частин, руками формують сирники та кладуть їх на розігріту сковороду.
  4. Готують до утворення золотистої скоринки з обох боків.

солоні сирники

Страву можна подати зі сметаною чи соусом тартар.

Часті помилки при приготуванні сирників

В основному смаколик розвалюється, прилипає до сковороди або зовсім не смакує. Розберемо причини.

Чому сирники розвалюються?

Справа у сирі. Якщо берете не сухий, а рідкий чи пастоподібний, такий не триматиме форму. Сирнички неминуче розваляться.

Чому сирники прилипають до сковорідки?

Причина
Метод виправлення
Масло

Все дно сковороди має бути в маслі, інакше тісто почне липнути.

 

Доцільніше використовувати сковороду з антипригарним покриттям

Температурний режим Олія повинна розжарюватися, але не кипіти — тоді тісто не пригорятиме і не приставатиме до поверхні
Пательня

Якщо поверхня сковороди подряпана, сирники прилипатимуть.

Потрібно поміняти сковорідку

Чому сирники не смачні?

Через сир. Він може кислити або не смачний. Краще вибирати свіжий, з вершковим смаком, жирний та сухий — тоді проблем не виникне.

Людина пробує сирники

Сирники — смачна страва, яку можна готувати по-різному: з манкою, з бананом, з сиром і зеленню, з розпушувачем і без нього. При необхідності можна обійтися навіть без борошна та яєць. Використовувати при цьому сковороду чи духовку.

Щоб неодмінно виходило смачно, варто вибирати сухий некислий сир і враховувати нюанси смаження. Умови гранично ясні: достатня кількість олії, помірне нагрівання конфорки, сковорода без сколів і подряпин. Тільки так і аж ніяк інакше.

Пізнавальне порівняння: Що краще: блендер або подрібнювач: 4 критерії для порівняння

Коментарі
Залиште коментар
Категорії